.

Виж резултатите на анкетата: Кой е най-големият враг на България от историческа гледна точка?

Гласували
238. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Турция

158 66,39%
  • Гърция

18 7,56%
  • Сърбия

14 5,88%
  • Румъния

1 0,42%
  • Англия

14 5,88%
  • Русия

18 7,56%
  • Франция

2 0,84%
  • Друга

13 5,46%
Отговор в тема
Страница 4 от 14 ПървиПърви 12345678 ... ПоследнаПърви
Резултати от 76 до 100 от общо 341

Град
    Някъде на юг!
    Цитирай Първоначално написано от marais
    Цитирай Първоначално написано от Love_Boy
    Цигански манталитет? А твоят какъв е?
    Когато не знаеш какво да отговориш, почваш да псуваш.
    Ти не знаеш какво да отговориш. Казах ти вече, че моят род е от Македония, от село Нерет което днес гърците са нарекли полипотамос. Прадедо ми е разправял на дядо как гърците са изгонили българското население и как са убивали и измъчвали българи. Самият той е дошъл бежанец в България след края на балканските войни, а ти ми разправяш врели-некипели. Отговори ми ти сега. Гръко!
    И на мен един възрастен човек в Гърция ми е разказвал какво са правили българските войници в Западна Тракия и как един българин го е спасил като го е изпратил в Свиленград (или както той го нарече Звиленгрант ). Така че, нито едните, нито другите са света вода.

Все пак е било война, всеки се бори за своите интереси. Каквото е станало в миналото, най-добре да си остане там.
    От такъв национализъм и ксенофобия няма никакъв смисъл. Самоизолацията е пагубна за всяка държава, ако искате да сте като албанците - ваш избор.
    Според мен патриотизмът не се изразява в омраза към съседни нации.

Междудругото, странно е, даже иронично, да имаш потребителско име Rodolubec, а да не владееш собствения си език (много грешки в правописа и пунктуацията).
    Просто признай, поне пред себе си, че гърците мразят България. Ти, щом си половин българин ще се увериш че в Гърция си гледан с половин око и винаги така ще е. А за мен си просто гръкоман!
    Cogito ergo sum legit Rene, ego lego unicus sum.

Нямало асимилирани българи, а къде са отишли тези 1 300 000 българи в Македония, изпарили ли са се? Мая Вапцарова, не ми ги говори тези комунистически интернационалисти, от тях истински българи не става. Точно комунягите предадоха Македония на сръбските окупатори и съдействаха за обезбългаряването й. Освен това защо и днес всеки един гражданин на БЮРМ, самоопределил се за българин има множество проблеми със сръбските, така де, македонските власти(грешката е вярна и я правя умишлено)? защо големия български патриот Драги Каров беше подведен под съдебна отговорност от властите в Македония, задето в двора си сложил паметник на Великия Тодор Александров? Или ще кажеш той Тодор Александров(ако знаеш изобщо кой е той) е лош български шовинист и националист, може би фашист...
    И изобщо не ми пука за твоите идейни принципи, сравняваш национализма с нацизма, повече какво да говорим, поредния промит от интернационализъм(в твоя случай явно анархистки бацил) мозък. Аз пък съм за силна държава и смятам, че точно така България ще се оправи, когато ни управляват патриоти-националисти(прави разлика с фашисти и нацисти-расисти). Защото кой ако не човек с изпълнен с преклонение към националното чувство и готов да се бори за защита на всичко българско би направил по-добро за родината ни? Може би либералните, социалдемократическите или анархистките интернационалисти, хахахаха.

Град
    Някъде на юг!
    Цитирай Първоначално написано от kristo
    Нямало асимилирани българи, а къде са отишли тези 1 300 000 българи в Македония, изпарили ли са се? Мая Вапцарова, не ми ги говори тези комунистически интернационалисти, от тях истински българи не става. Точно комунягите предадоха Македония на сръбските окупатори и съдействаха за обезбългаряването й. Освен това защо и днес всеки един гражданин на БЮРМ, самоопределил се за българин има множество проблеми със сръбските, така де, македонските власти(грешката е вярна и я правя умишлено)? защо големия български патриот Драги Каров беше подведен под съдебна отговорност от властите в Македония, задето в двора си сложил паметник на Великия Тодор Александров? Или ще кажеш той Тодор Александров(ако знаеш изобщо кой е той) е лош български шовинист и националист, може би фашист...
    И изобщо не ми пука за твоите идейни принципи, сравняваш национализма с нацизма, повече какво да говорим, поредния промит от интернационализъм(в твоя случай явно анархистки бацил) мозък. Аз пък съм за силна държава и смятам, че точно така България ще се оправи, когато ни управляват патриоти-националисти(прави разлика с фашисти и нацисти-расисти). Защото кой ако не човек с изпълнен с преклонение към националното чувство и готов да се бори за защита на всичко българско би направил по-добро за родината ни? Може би либералните, социалдемократическите или анархистките интернационалисти, хахахаха.
    Ти коя партия подкрепяш? Да не би слушайно Вътрешната Македоно-одринска революционна организация?

Град
    Великобритания
    Просто признай, поне пред себе си, че гърците мразят България. Ти, щом си половин българин ще се увериш че в Гърция си гледан с половин око и винаги така ще е. А за мен си просто гръкоман!
    Гледан съм с половин око? Случайно да се познаваме, за да говориш такива неща? Няма такова нещо.

И няма да признавам нещо, което изобщо не е вярно.
    В един гръцки форум (доста по-голям от този) в раздела История има около 20 теми срещу Турция и Фиром, но нито една срещу България!!
    Преди 2-3 години бях отворил една тема "Коя държава е най-добрият съсед на Гърция" и отговорите бяха над 90% за България. Какво повече искаш?

Ilikeliljon,нима ти казваш,че има етнически македонци?!!!
    Не спори по този въпрос с Kristo,поспори с проф. Божидар Димитров

Цитирай Първоначално написано от kir40
    Споко бе Кирчо, много ясно, че не вярвам, че има етнически македонци, макар някои от личностите, които са определени от нас като българи да имат спорна биография. Но евала на нашите момчета в македонската уикипедия, защото наистина се борят като лъвове там, против изкривяването на историята (Личката, Лавеол, Свик, Богорм и други). Някои от тях са блокирани вече по обвинение в "шовинистички бугаризъм" Аз много им се радвам, още повече, че първия е от пиринския край и си е македонец, така да го кажа).
    Ако не можеш да намериш истината в себе си,къде другаде очакваш да я намериш!!! Доген

Знаещия истината никога не се насилва да бъде убедителен, той е убедителен, защото знае истината!!

Град
    Някъде на юг!
    Гледан съм с половин око? Случайно да се познаваме, за да говориш такива неща? Няма такова нещо.

И няма да признавам нещо, което изобщо не е вярно.
    В един гръцки форум (доста по-голям от този) в раздела История има около 20 теми срещу Турция и Фиром, но нито една срещу България!!
    Преди 2-3 години бях отворил една тема "Коя държава е най-добрият съсед на Гърция" и отговорите бяха над 90% за България. Какво повече искаш?
    Според мен ти си някакъв български имигрант в Гърция дето много си я обикнал тази страна (тази мръсна, долна цигания) и се срамуваш от българския си произход, за това казваш, че си половин грък. Ами и аз тогава съм половин китаец!

Цитирай Първоначално написано от Ilikeliljon
    Споко бе Кирчо, много ясно, че не вярвам, че има етнически македонци, макар някои от личностите, които са определени от нас като българи да имат спорна биография. Но евала на нашите момчета в македонската уикипедия, защото наистина се борят като лъвове там, против изкривяването на историята (Личката, Лавеол, Свик, Богорм и други). Някои от тях са блокирани вече по обвинение в "шовинистички бугаризъм" Аз много им се радвам, още повече, че първия е от пиринския край и си е македонец, така да го кажа).
    Та по македонските форуми,ако публикуваш уличаващи доказателства за тяхната "народност" веднага те блокират,заради същите обвинения

И аз съм от пиринския край

Цитирай Първоначално написано от Ilikeliljon
    Та по македонските форуми,ако публикуваш уличаващи доказателства за тяхната "народност" веднага те блокират,заради същите обвинения

И аз съм от пиринския край
    Не ми разправяй Предоставят им сканиран официален документ на устава на ВМРО, където пише на български, те викат фалшифициран е. И нашите им казват ми покажете оригиналния, а не може, не се позволява да се изнася, ама съм го виждал вика И аз си викам на ума, да бе виждал си, как така ние можем да имаме достъп до документите, а в Македония да нямат. Явно цензурата е голяма
    Ако не можеш да намериш истината в себе си,къде другаде очакваш да я намериш!!! Доген

Знаещия истината никога не се насилва да бъде убедителен, той е убедителен, защото знае истината!!

Град
    Великобритания
    ----

Повече от фен Аватара на Goebbels
    Абе гадно е да си мелез, наполовина грък, наполовина българин.
    Нито гърците те искат, нито българите
    "Tolerance and apathy are the last virtues of a dying society..."
    -- Aristotle

Град
    Великобритания
    Гадно е да си мишка в живота и да избиваш комплекси из интернет форуми.

Гадно е да си мишка в живота и да избиваш комплекси из интернет форуми.
    Виж споко, не обръщай внимание. Аз смятам, че какъвто и да си (в смисъл за какъвто и да се смяташ за грък или българин) няма никакви проблеми. Макар че проблема, който описа, човека под името Гьобелс да е прав (поне за турците от бг съм чувал такива неща. В турция не ги приемат за турци, в бг за българи). Важното е че сме хора всички и не винаги един човек може да бъде пристрастен, независимо дали е грък или не.

Град
    Някъде на юг!
    [quote=marais]
    Според мен ти си някакъв български имигрант в Гърция дето много си я обикнал тази страна (тази мръсна, долна цигания) и се срамуваш от българския си произход, за това казваш, че си половин грък. Ами и аз тогава съм половин китаец!
    LOL забавен си
    Живея в България , не съм никакъв емигрант и не се срамувам от произхода си...

Според мен са участниците в Междусъюзническата война, т.е. Гърция, Сърбия, Турция и дори Румъния, защото типично по женски си вре носа където не й е мястото.

Скайп: doombringer2006

Гласувах с "Турция", но все пак трябваше да има и друг отговор.

Пример: ония, що отворят портите, когато не трябва. ;} Който знае - ще се сети.

Редакция:
    Забравих също така, че не само са отворили портите, ами и здраво са финансирали турците при поробването ни.
    Парадоксално е. Български патриоти и националисти, а по аватарите червени знамена със свастики, по описанията немски цитати... Срамно е!

1. Категорично най-много ни е навредила Турция - както и да го погледнем 500 години България е в застои, докато сругите народи дръпват напред в развитието си, българите са се чудели как да оцелеят.
    2. Относно Гърция - на ме лично отношенията България-Гърция силно ми напомнят отношенията Германия-Русия - ту си сътруничат, ту си пречат, ту си помагат, ту си вредят. И това е от векове. В някои от мненията се казва, че Егейска Македония и Беломорска Тракия са изконни български територии - вярно, но на половина - да в определен период може и да са били заселени с българи, но айда да погледнем от и от друга гледна точка - гърците си живеят и изведжъж Аспарух идва и си прави държава. Не сме ли ние натрапниците на чужата (тяхната) земя ? Все пак историята мне почва от 681г. Тези територии ту са били владение на едната страна , ту на другата. Мързиме сега да смятам от 681г. до сега точно колко е било владение на едните и колко на другите. Тук ще вмъкна само, че Косово е било българско почти толкова, колкото и сръбско, но навсякъде остава впечатлението, че е сръбска земя. Друг аспект на отношенията ни с Гърция е културното влияние и взаимодействие - приемането на Християнството, Светите братя Кирил и Методий. Та ако теглим чертата колто те са ни навредили, толкова и ние, колкото те са допринесли на нас, толкова и ние сме им помогнали
    3.Относно Русия - Русия може да е освободител на Дунавските българи, но е поробител на Волжките. Както нас ни е съжранило християнството, така може да се каже, че така тях ги е съхранил исляма. Който се интересува да прочете за гагаузите, башкирите, чувашите, балкарците и най-вече за т.нар. татари. Как днешната Татарска република се е казвала Булгаристан до 20-те години на 20-ти век, за република Идел-Урал, просъществувала около година, за създаването на татарската нация.
    4. Като страна, с която в 21в сме съюзник посочвам Гърция - освен НАТО и ЕС (където вече сме една държава), Гърция винаги е заставала зад нас, дори в момента волно или не волно води българска политика относно БЮРМ, пък и неофицилано си признават, че предпочитат силна България за съсед, отколкото силна Албания. И съм на 100% сигурен, че при една бъдеща подялба на Македония ще застанат на наша страна. И е пълен мит това, че гърците ни мразят, всъщност и в Гърция си мислят че ние ги мразим. Но това е резултат от Студената война най-вече.
    5. Страната, в се която води най-антибългарска кампания и населението е негативно настроено към България безпорни е БЮРМ.

Глупости. Гърция водела положителна политика спрямо България за БЮРМ.

Абе, приятел, ти знаеш ли изобщо Гърция какво мисли за Македония като цяло? И каква политика води тя? Гърците заслужават уважение, че си държан на "присвоеното", но все пак не е тяхно. А те действат за тях, което е разбираемо. Жалко, че ние не го правим за себе си.

Иначе каквото написа за Русия - подкрепям!
    Парадоксално е. Български патриоти и националисти, а по аватарите червени знамена със свастики, по описанията немски цитати... Срамно е!

Цитирай Първоначално написано от bulgarian1878
    Глупости. Гърция водела положителна политика спрямо България за БЮРМ.
    Политиката, която води Гърция спрямо БЮРМ косвено е българска. Най-малкото, че им пречат с всевъзможни неща и методи да се образуват като самостоятелна нация !

Те ако се оформят като нация, иди им казвай, че после са българи. А в момента се лашкат между антибългарски настроения (т.е. ако си македонец, значи трябва да мразиш татарите), обърканост и пробългарски настроения.

Но да чуя твоята гледна точко по въпроса Гърция-БЮРМ. Пак казвам БЮРМ като субект на политическата карта, а не Македония като историко-географска област.

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    Турция и Русия са най-големите врагове на България от историческа гледна точка, колкото и соц-промитата ни история, която се учи, да казва друго.

Срещу Гърция нямам нищо против, нпротив даже много съм и благодарен, защото не веднъж е помагала на семейството ми още от ония времена.

Приятел, вземи прочети малко новините какво правят гърците. Това, че пречат НЕ значи, че го правят заради нас, а ИМЕННО заради себе си, защото те искат да вземат части и смятат, че имат какво да вземат от там. Ако ще става нещо - то ще го налази или Албания, или Гърция, макар и Сърбия да бърка много политиката.

Цитирай Първоначално написано от amk933
    Турция и Русия са най-големите врагове на България от историческа гледна точка, колкото и соц-промитата ни история, която се учи, да казва друго.

Срещу Гърция нямам нищо против, нпротив даже много съм и благодарен, защото не веднъж е помагала на семейството ми още от ония времена.
    Само ако мога да попитам как по точно Гърция е помогнала на семействотот ти, защото изгониха 500 000 българи от Беломорска Тракия....
    -- Aristotle

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    ^Ми полу-арменец съм и страшно много пъти, когато турците са нападали прадедите ми и дядо ми, които е още жив, точно Гърция им е дала обежище и не само, а и винаги са гледали на арменците с много добро око. Та заради това не мога да кажа нищо лошо за Гърция и гърците като цяло, напротив даже, благодарен съм им. Половината ми рода е жива благодарение на тях, другата половина - избита през 1915 от отоманските варвари. А и имам много приятели гърци, които са супер хора.

Едит: За бежанците от Мала Азия и Беломорска Тракия изобщно не е виновна Гърция, ами Турция. За Беломорска Тракия лично от дядо ми знам, че много често се е сменяла властта между Гърция и Турция и, когато идвали отоманците винаги гонели и тормозели хората, а, когато идвали гърците винаги всичко се нормализирало и не е имало никакви проблеми. Така че Турция е там проблема.

Аз пък имам страшно много против Гърция - един изконен български враг, който е осъществявал и продължава да осъществява геноцид над българите в Беломорска Македония и Западна Тракия. Честно казано в доста случаи са надминавали турците в антибългарските си изстъпления.

Цитирай Първоначално написано от amk933
    ^Ми полу-арменец съм и страшно много пъти, когато турците са нападали прадедите ми и дядо ми, които е още жив, точно Гърция им е дала обежище и не само, а и винаги са гледали на арменците с много добро око. Та заради това не мога да кажа нищо лошо за Гърция и гърците като цяло, напротив даже, благодарен съм им. Половината ми рода е жива благодарение на тях, другата половина - избита през 1915 от отоманските варвари. А и имам много приятели гърци, които са супер хора.

Е това е разбираемо, гърци и арменци имат традиционно добри отношения. Аз погрешно сметнах, че си потомък на тракийски бежанци и затова те попитах.
    Също като Кристо недолюбвам гърците. Освен че гледат на българите като второ качество хора доста време мина, преди гръцките митничари да започнат да пропускат безпрепятствено българите през границата си и да се отърсят от навика си да ги третират като потенциални престъпници.
    Сега, когато сме в ЕС, нещата малко се подобриха, но все още си личи неприязъна в очите им.

Едит: За бежанците от Мала Азия и Беломорска Тракия изобщно не е виновна Гърция, ами Турция. За Беломорска Тракия лично от дядо ми знам, че много често се е сменяла властта между Гърция и Турция и, когато идвали отоманците винаги гонели и тормозели хората, а, когато идвали гърците винаги всичко се нормализирало и не е имало никакви проблеми. Така че Турция е там проблема.
    Гръцката политика спрямо българското малцинство е терористична и асимилаторска - кратко, точно, ясно, еднозначно......
    -- Aristotle

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си