- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Най-големият враг на България от историческа гледна точка
Съгласна съм с мнението за Турция и Русия,но бих добавила и Германия.Всяка една от тях ни е навредила достатъчно,за да се налага да изброявам каквито и да е факти.
98% от младото поколение харесва чалгата!
Ако си от 2%, които я мразят сложи това в подписа си.
Maybe I'm addicted, I'm out of control,but you're the drug,that keeps me from dying...
all I really know is,you're the only reason I'm trying...
Иван Грозни е чист руснак, в това няма нищо вярно. Ще ме накарате да си намеря учебника ми по история от Русия и да постна целия урок.Първоначално написано от aresmurt
Аз в Бългория съм учил само 1 година и знам, че по история нещата много се разминавт. Не знам дали знаете, о московскиякремъл е построен по подобие на казанския, който е построен от българи, нещо което в учебника ми по история тук не се споменва, единствено в руския . Поморлих да разграничавате царска Русия от СССР, две коренно разбични държави.Първоначално написано от amk933
Хах, кво?!?Първоначално написано от aresmurt
![]()
![]()
![]()
За СССР говоря, но за мен СССР е създадено от Русия и Русия трябва да си понесе негативите за това. Ядрото на СССР е Русия и поробените държави, които насила са завоювани, както Армения, не са седяли там по собствена воля.Първоначално написано от BERCUT
![]()
Имах в предвид редовната редовната българска армия през войните, не ВМРО, особено през ВСВ, дето съм чувал разкази от наследници научасниците. Така, неща, които съм ги чувал от хора, чийто бащи и деди са били свидетели, не смятам че мога да докажа. А в нета пък има доста неща по въпроса.Първоначално написано от kristo
И kristo, смяташ ли, че за 1300г. на балканите сме успяли да се съхраним изцяло гена на прабългарите. то и за това е въведено това разделение във времето - прабългари и българи. Че за това време от тука кой ли не си е хвърлил семката дет се вика, то само славянските племена са незнам си колко си разновидности, отделно келти, печенеги, кумани, траки, татари, узи, вестготи, хуни.
СССР е създаден от банда жалки безотечественици интернационалисти. От това което съм умил в РФ е че Ленин никога не се е приемал за руснак, а за гражданин на света. Така че СССР не е Русия, РСФСР е била на централно място по друга причина.Първоначално написано от amk933
Кое ти стана смешно ???Първоначално написано от kristo
Добре, дай тогава родословното му дърво до баба и дядо по двете линииПървоначално написано от BERCUT
![]()
Я конкретно Германия с какво ни е навредила искам да знам?! С факти ако обичаш, не с бръщолевения от рода "не ми се изброяват факти".Първоначално написано от love_enrique
Оле майко, поредния форумен палячо, дето се прави на разбирач. Тая вечер ще ме скъсате от смях, стига веСега разбрах защо сте толкова неблагодарни, имате общо с грузинците, това обяснява всичко. А осетинците и абхазците са доста по-благодарни от вас и затова не вярвам да имате общи корени с тях-![]()
![]()
Ако не разбра, казах, че абхазци, осетинци И ГРУЗИНЦИТЕ включително имат общ произход с нас българите И ПОМЕЖДУ си съответно. Всички са потомци са на аланите и иверите, ние българите плюс това на скитите и сарматите, но общо скити, сармати, алани и ивери са все ирански народи. Така че етническия произход не предопределя дали ще си против или на страната на Русия.
А що се отнася за Иван Грозни - отвори си старите комунистически учебници и им вервай. Доказано е, че Иван Грозни не е никакъв "етнически руснак". Съжалявам, но е факт - от гръко-сръбски произход е. И Това не означава, че Византия е гръцка държава да отговоря едновременно и на оня другия, забравих му прякора. Във Византия е имало и много гърци, така че е нормално и доста от владетелите й да са с гръцки произход - ъндърстент ми?!
Ей това, в червенкото дето съм го подчертал ми е смешно... То си е направо трагично да го твърдиш, ама въпрос на ценности и морал все пак..Първоначално написано от aresmurt
Учебника ми е от 2001 година издание, осъвременен вариант и няма нищо комунистичеко в него. Ами то от другите ти коментари така излезе, че понеже са гърци нви мрозят, понеже са сърби ви мразят и т.н. и аз така го разбрах и за осетинците и за абхазците и грузинците.Първоначално написано от kristo
Когато зимната ваканция ходя в Русия ще си взема учебника и ще постна урока.Първоначално написано от aresmurt
Както и с арменски произход, а пък Сръбското кралство си има доста крале, които са от 1/2 българин до 7/8. Това е съвсем нормално в онези времена.Първоначално написано от kristo
Е криво си ме разбрал човек. Още повече, че аз не мразя Русия както си мислиш, просто смятам, че преувеличаваш положителната й роля за България.
Иначе учебника може да е писан вчера, обаче зависи от кой. Ако е от някой, като "академик" Гюзелев ми е ясна работата. Тоя и три хиляди години да живее, пак ще си бъде върл комунистически манипулатор и ще ги плещи еднии... че българите са бивши тюрки и настоящи славяни, че СССР ни освободил от "хитлеристко робство" и други подобни...
А стига глупости! Аз съм полу-арменец и имам някакви бегли познания по история, та не ми е известно наши хора да имат нещо общо във Византия! Като ще говориш - дай примери!Първоначално написано от aresmurt
П.С.: Сори, моя грешка. Всеки пети Византийски Император е бил арменец или полу-арменец и е имало доста хора в армията, но това е било само докато Армения е била под византийско владичество.
Това е така, ама не разбрах кой поробител на България бил 1/2 българин?!Първоначално написано от aresmurt
Учебника е на Корчагина и Волковски, те са участвали в съставянето на новата руска енциклопедия и не ми се вярва да са го пропили с комунизъм учебника.Първоначално написано от kristo
Е кое му е невъзможното? Предвид "демокрацията", която цари в Русия сега и предвид това, че "случайни" лица избиват хората борещи се за свобода на словото като Анна Политковская? Сега остана да кажеш и, че няма цензура...Първоначално написано от BERCUT
![]()
Е като че ли пък тук всичко е наред.Първоначално написано от amk933
В началото на темата имаше такъв спор.Съгласна съм с постовете на Ilikeliljon и не виждам смисъл да ги повтарям.Първоначално написано от kristo
98% от младото поколение харесва чалгата!
Ако си от 2%, които я мразят сложи това в подписа си.
Maybe I'm addicted, I'm out of control,but you're the drug,that keeps me from dying...
all I really know is,you're the only reason I'm trying...
Ето ти един-двама: Роман I Лакапин, Лъв V Арменец и съпругата му Теодора Арсаберина.Първоначално написано от amk933
Баязид е с гръцки корени, не с български.Първоначално написано от aresmurt
![]()
А дали е наистина така? Корчагина, Волковски, съжалявам, но напълно непонятни за мен историци, напълно неизвестни като имена. Още повече, че историята на Русия, също както тази на България си е баш точно много пропита с комунистически наслагвания от болшевишко време. Може би малко по малко мъглата се разсейва, ама де де...Първоначално написано от BERCUT
Не схванах какво общо има съгласието ти с постовете на ЛилДжон или там както беше с тезата ти, че Германия ни е навредила. Може би и той е твърдял същото, но аз поне не помня, а следях темата отначало. И естествено се измъкна по терлици или айде, да кажем за да стане малко по-секси по жартиери и не ми отговори с аргумент, без да задълбаваш в подробности как и колко ни е навредила Германия.В началото на темата имаше такъв спор.Съгласна съм с постовете на Ilikeliljon и не виждам смисъл да ги повтарям.
Това в някой македонски учебник по "история" ли го прочете?! Де гиди тая македонска история, бреийй...Баязид I Светкавицата.
^kristo, бъркаш в случая. Значи Баязид 1 Светкавицата е бил син на Мурад 1. А Мурад 1 е имал 4 жени. Една от тях е била сестрата на Иван Шишман и се предполага, че той им е бил син. НО истината е друга. Баязид 1 е син на Мурад 1, но не от тази му жена, ами от Гюлчичек Хатун, която е от гръцки произход.Има го в един от учебниците на University of Cambridge, така че източника не ми е несъстоятелен.
П.С: Имах предвид, че не си прав да го обвиняваш, защото тази грешка е много популярна, но иначе си прав, че в Баязид нищо българско няма.![]()