.

Виж резултатите на анкетата: Кой е най-големият враг на България от историческа гледна точка?

Гласували
238. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Турция

158 66,39%
  • Гърция

18 7,56%
  • Сърбия

14 5,88%
  • Румъния

1 0,42%
  • Англия

14 5,88%
  • Русия

18 7,56%
  • Франция

2 0,84%
  • Друга

13 5,46%
Отговор в тема
Страница 7 от 14 ПървиПърви ... 34567891011 ... ПоследнаПърви
Резултати от 151 до 175 от общо 341
    Цитирай Първоначално написано от amk933
    Сори, моя грешка. Всеки пети Византийски Император е бил арменец или полу-арменец и е имало доста хора в армията, но това е било само докато Армения е била под византийско владичество.
    И ти ли почна с мрънканията - единия твърди, че българите сме мъчени от всички и само ние сме прави и на никой никогане сме навредили, другия твърди, че руснаците са чисти като капка сълза и че сме им неблагодарни, са пък ти се оправдаваш "Ама само докато Армния била част от империята". Имало ли е арменски императори, имало е. Сега по теорията на kristo гърци-Иван Грозни значи, че трябва да мразиме и арменците. Разберете всяка нация е правила грешки. Повечето от споменатите тук са ни помагали, но и са ни вредяли, с някои сме били в много близки отношения. Има случаи, в които чужди владетели са били на почит сред българското население, като например сръбския крал Стефан Милутин ( почитан е като светец и мощите му се пазят в София), който е пряк роднина на Алексий I Комнин и Исак II Ангел. С това искам да ви каже, че неможе поради делата на единици да съдим за цели народи и да ги мразим.

^kristo, бъркаш в случая. Значи Баязид 1 Светкавицата е бил син на Мурад 1. А Мурад 1 е имал 4 жени. Една от тях е била сестрата на Иван Шишман и се предполага, че той им е бил син. НО истината е друга. Баязид 1 е син на Мурад 1, но не от тази му жена, ами от Гюлчичек Хатун, която е от гръцки произход. Има го в един от учебниците на University of Cambridge, така че източника не ми е несъстоятелен.

П.С: Имах предвид, че не си прав да го обвиняваш, защото тази грешка е много популярна, но иначе си прав, че в Баязид нищо българско няма.
    Да, приемам, че сбърках с обвинението си към aresmurt. Признавам си, не съм имал откъде да прочета за този факт, който споменаваш - че Баязид I е син на гъркиня, но за българка - никога и никъде не съм чел и чувал. Това е малко като "твърдението", че Хитлер бил от еврейски произход, същата конспиративна глупост.

Цитирай Първоначално написано от aresmurt
    Сори, моя грешка. Всеки пети Византийски Император е бил арменец или полу-арменец и е имало доста хора в армията, но това е било само докато Армения е била под византийско владичество.
    И ти ли почна с мрънканията - единия твърди, че българите сме мъчени от всички и само ние сме прави и на никой никогане сме навредили, другия твърди, че руснаците са чисти като капка сълза и че сме им неблагодарни, са пък ти се оправдаваш "Ама само докато Армния била част от империята". Имало ли е арменски императори, имало е. Сега по теорията на kristo гърци-Иван Грозни значи, че трябва да мразиме и арменците. Разберете всяка нация е правила грешки. Повечето от споменатите тук са ни помагали, но и са ни вредяли, с някои сме били в много близки отношения. Има случаи, в които чужди владетели са били на почит сред българското население, като например сръбския крал Стефан Милутин ( почитан е като светец и мощите му се пазят в София), който е пряк роднина на Алексий I Комнин и Исак II Ангел. С това искам да ви каже, че неможе поради делата на единици да съдим за цели народи и да ги мразим.
    Не казвам, че сме мъчени и от всички - посочих конкретни имена на народи - сърби, гърци, турци и в по-малка степен са ни вредили румънците, макар че и те не са китка за мирисане. Но не правиш разлика между държавна политика на пропаганда срещу българския етнос и България, каквато е имало от страна на Сърбия и Гърция спрямо българите в окупираните земи и това да има сблъсъци по време на война, където прошка няма и там нещата са вече на друга плоскост. там вече насилието и жестокостта на нещо съвсем естествено за съжаление. Не мисли, че обичам войната - напротив.

А относно арменците - не мога да кажа лошо, понеже двата народа много сме си помагали и сме се уважавали още от I-II век, когато българите на Кан Вунд се заселват в Армения. После под турско заедно сме се борили против властта и т. н., примерите са доста. Сега има си изключения естествено, то няма начин. Като цяло обаче сме народи, които сме близки и сме се уважавали, помагали сме си, за разлика от гърците и сърбите, които винаги са ни подливали вода.

^ добре де , за какво спорим, като победителя в напреварата е ясен . Аз за себе си към гърци, сърби, руснаци, арменци, като етнос, култура, народ нищо против нямам, т.е. утре може да съм женен за гъркиня, сръбкиня, арменка, рускиня, да имам супер близък приятел от тези народи, т.е. нямам някакакви предрасъдъци към тях.

Цитирай Първоначално написано от kristo
    Но не правиш разлика между държавна политика на пропаганда срещу българския етнос и България, каквато е имало от страна на Сърбия и Гърция спрямо българите в окупираните земи и това да има сблъсъци по време на война, където прошка няма и там нещата са вече на друга плоскост.
    Пич убийството и изтезаването си е убийство, та ако ще и по време на междузвездна война да е. Да, вярно, че по време на война е "по-приемливо" така да се каже, но когато става въпрос за цивилно население, за какво говорим !!! Отделно, че началото на 20 в. на Балканите си е било горе-долу постоянно в положение на война.

В положение на война е, понеже български земи са били окупирани от Сърбия и Гърция. Нормално е да искаме да си ги върнем, а за съжаление мирен начин затова не е имало. И все пак дълго време опитваме по дипломатически път да уредим нещата, но сърбите и гърците винаги са на нож с нас. С тях никога и за нищо не можеш да се разбереш по нормалния, цивилизования начин, защото са диваци и простаци. Отделно са супер злобни и завистливи, лицемерни. Не знам защо е така, може би комплекси, може би нещо друго, но това е факта.

Град
    София
    kristo написа:

С тях никога и за нищо не можеш да се разбереш по нормалния, цивилизования начин, защото са диваци и простаци.

Да, а ние сме светии.

Цитирай Първоначално написано от gigaherz
    kristo написа:

С тях никога и за нищо не можеш да се разбереш по нормалния, цивилизования начин, защото са диваци и простаци.

Да, а ние сме светии.
    Гигатъпчо, в сравнение с тях ние сме интелигентен и културен народ. Не, не сме светии, но сме хиляда пъти повече с акъла си от тях. Ако щеш сравни всички глупости, които станаха в Сърбия в случаите с Косово, войната в Босна и всички подобни изцепки на сръбските глупаци. Ако бяхме на техния акъл да сме почнали етническо прочистване и сега България да е разделена на парчета, обаче понеже сме културни и толерантни, макари до глупост понякога, живеем в мир и разбирателство с редовите турци. За циганите не говоря, те са на нивото на маймуните по култура, така че няма как да се разберем с тях. Проблема идва от ДПС и това всеки го знае. Не и ти... понеже си голям "умник" и винаги се правиш на най-големия разбирач.

Голям фен
    С тях никога и за нищо не можеш да се разбереш по нормалния, цивилизования начин, защото са диваци и простаци. Отделно са супер злобни и завистливи, лицемерни. Не знам защо е така, може би комплекси, може би нещо друго, но това е факта.
    E как искаш после да ти вярваме че не си фанатизиран шoвинист Най-малкото е несериозно и глупаво да се правят такива заключения за който и да е народ,а ние сме последните ,които имат право да търсят кусури в "народната психология" на чужда държава.Би трябвало да погледнем първо себе си.
    98% от младото поколение харесва чалгата!
    Ако си от 2%, които я мразят сложи това в подписа си.
    Maybe I'm addicted, I'm out of control,but you're the drug,that keeps me from dying...
    all I really know is,you're the only reason I'm trying...

Град
    София
    kristo написа:

в сравнение с тях ние сме интелигентен и културен народ.

Без коментар! Гърция за твое сведение е много по-напред от нас и е по-богата и по-рано я приеха в ЕС. Както love_enrique написа - ти си си ''фанатизиран шовинист''. Личи си!

Мега фен Аватара на ZipFail
    Без коментар! Гърция за твое сведение е много по-напред от нас и е по-богата и по-рано я приеха в ЕС.
    Точно от парите зависи културата на един народ

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от ZipFail
    Без коментар! Гърция за твое сведение е много по-напред от нас и е по-богата и по-рано я приеха в ЕС.
    Точно от парите зависи културата на един народ
    Точно пък от културна гледна точка, Гърция не е по-назад от нас. Да оставим богатстовот и развитието...

Голям фен
    Ааа още нещо-много би ми било интересно да разбера откъде идват "комплексите" на Гърция.Сигурно понеже са една от най-великите древни цивилизации,нали?То това си е чист срам.
    98% от младото поколение харесва чалгата!
    Ако си от 2%, които я мразят сложи това в подписа си.
    Maybe I'm addicted, I'm out of control,but you're the drug,that keeps me from dying...
    all I really know is,you're the only reason I'm trying...

Че днешните гръцки цигани не виждам какво общо имат с древните елини, които между другото са били много известни със своите хомосексуални изпълнения - има безброй древногръцки вази с гравюри на "мъжка любов" върху тях... Голяма култура, няма що. Ако става въпрос траките са по-древни и по-висококултурни от елините и е лъжа, че тракийската култура била копирана от гърците - напротив. А българите и траките имаме много общо, на практика сме един и същ народ, неслучайно много средновековни историци описват земите на българите, "които в миналото са наричали траки"(цитирам дословно).

Що се отнася до това колко културни и цивилизовани в момента са гърците - ами направете си сметка - в Гърция нито един българин няма право да се самоопредели като такъв, докато в България на никой грък не му е забранено да се самоопредели като такъв и да ползва правата, които му предоставя българската конституция в случай, че е български гражданин.

А, да не забравя; май сте забравили за случая преди няколко седмици, когато българи, отишли в Гърция бяха пребити от гръцки полицаи, защото били "припознати" за някакви престъпници. Оказа се, че гръцките власти са сгрешили, но минаха само с едно "извинете", което не е нищо. Въпросните полицаи, който са издевателствали над граждани на страна от Евросъюза разбира се не са били уволнени, нито глобени, нито нищо. Даже съм сигурен, че са получили потупване по гърба за "патриотичната" си постъпка, понеже в Гърция думата българин буди само злоба и омраза.

Отделно, че гърците са една от най-мързеливите и неграмотни нации, които могат да се срещнат по света. Ходил съм доста пъти в Гърция и обикновено стане ли 17.00 часа и всички магазини затварят, а всички ресторанти и кафета са претъпкани с "уморен" от работа народ. Лошото е, че множество българи бачкат на дебелите, мазни и оядени гърци, с две думи им вършат черната работа, докато онея мързели за нищо не стават.

Град
    София
    Гърците нямали нищо общо с древните елини!? Нима? Колкото ние имаме общо с траките, толкова и те с елините. И елините не са били по-назад от траките.

Мда, тракиеца-гъркоман Омир твърди, че траките са втория по големина народ в света след индийците, нали не ме убеждаваш, че такъв огромен народ е бил "претопен" и "избит"?! Отделно десетки и стотици даже тракийски археологически находки се откриват днес, а за сметка на това славянските такива липсват, направо си ги няма. Българския етнос се състои от една страна от древни българи, от друга страна от траки, които спадат и едните, и другите към иранската етническа общност и затова сливането им не е предизвикало трудност. Отделно, че и двата етноса имат един и същ расов тип - източно-средиземноморския(понтид). Ако щеш всички генетични изследвания в последно време показват генетическата свързаност между българи и траки.

Също така много сериозен аргумент са езиците на траките и българите, които на практика са говорели на почти един и същ език. Ако не вярваш потърси и прочети книгата на големия историк Иван Дуриданов-"Езика на траките".

Че днешните гръцки цигани не виждам какво общо имат с древните елини
    Отделно, че гърците са една от най-мързеливите и неграмотни нации, които могат да се срещнат по света. Ходил съм доста пъти в Гърция и обикновено стане ли 17.00 часа и всички магазини затварят, а всички ресторанти и кафета са претъпкани с "уморен" от работа народ. Лошото е, че множество българи бачкат на дебелите, мазни и оядени гърци, с две думи им вършат черната работа, докато онея мързели за нищо не стават.
    Човече, излагаш се вече.
    Значи ние сме 100% наследници на траките, ама те нямали нищо общо с древните гърци. Смешно е просто. Цял свят ги уважава са приноса им към световната култура, а ти ми говориш колко прости са, вярно мoже сега да са в някакъв културен застои, ама да ми отричаш неща признати в цял свят. И кво лошо има да са им пълни кафетата - имат си пари, харчат си ги. Все едно в Ст.град не са пълни - само дето са пълни с хора, които цял ден се чудят как да си го преместят от единия в другия крачол. А българите някой кара ли ги насила да им "вършат черната работа" - като не им харесва да си идват тука да бачкат, що допринасят за развитието на чуждата държава ?!? Хората знаят как да си защитават интереса, мързи ме просто да пиша, но съм сигурен, че каквото и негативно да кажеш за тях, ще те оборя, не за друго, а защото ние в момента сме на дъното, в калта.

Град
    София
    aresmurt написа:

Човече, излагаш се вече.
    Значи ние сме 100% наследници на траките, ама те нямали нищо общо с древните гърци. Смешно е просто. Цял свят ги уважава са приноса им към световната култура, а ти ми говориш колко прости са, вярно меже сега да са в някакъв културен застои, ама да ми отричаш неща признати в цял свят. И кво лошо има да са им пулни кафетата - имат си пари, харчат си ги. Все едно в Ст.град не са пълни - само дето са пълни с хора, които цял ден се чудят как да си го преместят от единия в другия крачол. А българите някой кара ли ги насила да им "вършат черната работа" - като не им харесва да си идват тука да бачкат, що допринасят за развитието на чуждата държава ?!? Хората знаят как да си защитават интереса, мързи ме просто да пиша, но съм сигурен, че каквото и негативно да кажеш за тях, ще те оборя, не за друго, а защото ние в момента сме на дъното, в калта.

100% ВЯРНО!

Цитирай Първоначално написано от aresmurt
    Че днешните гръцки цигани не виждам какво общо имат с древните елини
    Човече, излагаш се вече.
    Значи ние сме 100% наследници на траките, ама те нямали нищо общо с древните гърци. Смешно е просто. Цял свят ги уважава са приноса им към световната култура, а ти ми говориш колко прости са, вярно мoже сега да са в някакъв културен застои, ама да ми отричаш неща признати в цял свят. И кво лошо има да са им пълни кафетата - имат си пари, харчат си ги. Все едно в Ст.град не са пълни - само дето са пълни с хора, които цял ден се чудят как да си го преместят от единия в другия крачол. А българите някой кара ли ги насила да им "вършат черната работа" - като не им харесва да си идват тука да бачкат, що допринасят за развитието на чуждата държава ?!? Хората знаят как да си защитават интереса, мързи ме просто да пиша, но съм сигурен, че каквото и негативно да кажеш за тях, ще те оборя, не за друго, а защото ние в момента сме на дъното, в калта.
    Цял свят признава философите й поетите им, Акропола също, но оттам насетне не виждам нещо толкова велико и запомнящо се да са оставили. Още повече, че всичко до голяма степен е въпрос на пропаганда и лобиране. През Средновековието ранната култура на народите е била отричана, защото е езическа. След това някои западни философи и културни дейци, увлечени по древногръцката култура, защото не са познавали тракийската, персийката и други такива велики култури(понеже за тях никой не е лобирал и са били омаловажавани изкуствено, а гръцката възвеличавана пак изкуствено), налагат култа към нея. До голяма степен мога да ти кажа, че преувеличават. Не виждам с какво културата на траките, на Персия особено, на Вавилон, на Асирия, да не говорим за тази на древен Египет отстъпват на гръцката, но европо-центристите-гръкомани виждат само това, което искат да видят - само древните елини са културни и "велики", всичко останало "не може" да им се мери. Останалите са "диви" азиатци и "африканци".

Иначе не оправдавам българите, които бачкат в Гърция и вършат черната работа на гърците, просто го отбелязах като факт. А въпреки обвиненията ти като цяло спрямо българските студенти, мога да ти кажа, че мнозинството от тях отдавна не са това, което бяха, а са много сериозно и отговорни хора, които в мнозинството си освен че учат и работят. И не ги обвинявай затова, че понякога искат да се отпуснат, да купонясат, да се напият дори - така или иначе живота е труден, ако не се отпускаш подобаващо от време-навреме, то какво да правим тогава, да се гръмнем ли?

^kristo, не знам ученик ли си или студент, предполагам че си ученик. Моя съвет е: за висше образование запиши политология - говориш точно като някой политик - от 9 кладенеца вода ще донесеш, ама пак да е твоето.

[quote="kristo"]След това някои западни философи и културни дейци, увлечени по древногръцката култура, защото не са познавали тракийската, персийката и други такива велики култури(понеже за тях никой не е лобирал и са били омаловажавани изкуствено, а гръцката възвеличавана пак изкуствено), налагат култа към нея. До голяма степен мога да ти кажа, че преувеличават. ... но европо-центристите-гръкомани виждат само това, което искат да видят - само древните елини са културни и "велики", всичко останало "не може" да им се мери. Останалите са "диви" азиатци и "африканци".
    [quote]

Значи пак някаква конспирация има, този път гръцка, или по-скоро западна конспирация за налагане на древногръцката култура като водеща. Не мислиш, че това е някакъв твой комплекс - да омаважаваш постигнатото от другите, с цел да прикриеш твои (разбирай български) несполуги и да ни издигнеш едва ли не във висините ?!?
    А въпреки обвиненията ти като цяло спрямо българските студенти, мога да ти кажа, че мнозинството от тях отдавна не са това, което бяха, а са много сериозно и отговорни хора, които в мнозинството си освен че учат и работят. И не ги обвинявай затова, че понякога искат да се отпуснат, да купонясат, да се напият дори - така или иначе живота е труден, ако не се отпускаш подобаващо от време-навреме, то какво да правим тогава, да се гръмнем ли?
    Понякога ли ?!? Кафетата в Ст.град в София са по цял ден пълни, буквално пълни. И 90% от студентите са всичко друго, но не и студенти. Рядко ходят на лекции, масово се преписва, купуват се изпити. Всъщност повечето стават студенти в София, защото това им е шанса да дойдат "У градО", да се докопат до заветната София. След това почв едно записване, прекъсвне и учене по 6-7 години, само и само да може да се живее в евтиното общежитие. Като в общежитието има поне 1-2 два, които пребивават нелегално, щото или са ги изхвърлили, или вече не могат да се възползват от него. За девойките оповечето девойки от прованса не ми се говори. А щях да забравя - това е бъдещото на България.

Повече от фен
    Турция !!!
    !!!МОМИЧЕ СЪМ!!!
    Осъзнаваш, че едни са истински, а другите - нямало е смисъл да познаваш...Търся моето, пазя моето, както ти твоето, без значение кво е то..Оставам си такава каквато съм била...ВИНАГИ...И СЕГА...И ПРЕДИ...

[quote="aresmurt"]^kristo, не знам ученик ли си или студент, предполагам че си ученик. Моя съвет е: за висше образование запиши политология - говориш точно като някой политик - от 9 кладенеца вода ще донесеш, ама пак да е твоето.

[quote="kristo"]След това някои западни философи и културни дейци, увлечени по древногръцката култура, защото не са познавали тракийската, персийката и други такива велики култури(понеже за тях никой не е лобирал и са били омаловажавани изкуствено, а гръцката възвеличавана пак изкуствено), налагат култа към нея. До голяма степен мога да ти кажа, че преувеличават. ... но европо-центристите-гръкомани виждат само това, което искат да видят - само древните елини са културни и "велики", всичко останало "не може" да им се мери. Останалите са "диви" азиатци и "африканци".

Значи пак някаква конспирация има, този път гръцка, или по-скоро западна конспирация за налагане на древногръцката култура като водеща. Не мислиш, че това е някакъв твой комплекс - да омаважаваш постигнатото от другите, с цел да прикриеш твои (разбирай български) несполуги и да ни издигнеш едва ли не във висините ?!?
    А въпреки обвиненията ти като цяло спрямо българските студенти, мога да ти кажа, че мнозинството от тях отдавна не са това, което бяха, а са много сериозно и отговорни хора, които в мнозинството си освен че учат и работят. И не ги обвинявай затова, че понякога искат да се отпуснат, да купонясат, да се напият дори - така или иначе живота е труден, ако не се отпускаш подобаващо от време-навреме, то какво да правим тогава, да се гръмнем ли?
    Понякога ли ?!? Кафетата в Ст.град в София са по цял ден пълни, буквално пълни. И 90% от студентите са всичко друго, но не и студенти. Рядко ходят на лекции, масово се преписва, купуват се изпити. Всъщност повечето стават студенти в София, защото това им е шанса да дойдат "У градО", да се докопат до заветната София. След това почв едно записване, прекъсвне и учене по 6-7 години, само и само да може да се живее в евтиното общежитие. Като в общежитието има поне 1-2 два, които пребивават нелегално, щото или са ги изхвърлили, или вече не могат да се възползват от него. За девойките оповечето девойки от прованса не ми се говори. А щях да забравя - това е бъдещото на България.
    Първо - благодаря за съвета - аз студент вече бях и завърших преди около година(септември 2008-ма). На 24, близо 25 години съм вече. завършил съм история в Пловдивския университет(просто за справка и информация).

Второ - не омаловажавам гръцката история, приноса на древните гърци към световната история, но това, че тя изкуствено се възвеличава без да е нищо повече от египетската, римската, тракийката и персийката е факт. Аз затова се дразня, не заради нещо друго. не казвам, че пак има конспирация, просто европо-центризма е нещо много глупаво и нереално - едва ли не всичко извън нейните предели се отрича като некултурно и диво. Световната култура нито почва, нито свършва с Акропола и философстванията на Платон, който иначе е голям мислител но не е единственият такъв.

Трето - затова, което говориш за българските студенти - преписване, неявяване на лекции, купуване на оценки - не мислиш ли, че преподавателите и цялостната образователна система в университета в момента насърчава такова поведение? Кой е виновен, че се дават заверки на студенти, които са ходили 2-3 пъти на лекции? Аз ли, самите студенти ли или преподавателите, които не държат на думата си и на правилата? Защото те са хората, които трябва да ръководят и контролират нещата, не прехвърляй проблема върху тези, от които нищо не зависи - студентите. Това че преподавателите не са никак твърди си е техен проблем.
    твърдо Русия. най-противната страна и народ изобщо на планетата,редом с евреите
    Ти май не си чел летописа на Волжска България "Джагфар Тарихи", за да разбереш, че т. нар. руснаци всъщност са българи, нещо подобно на македонците. Това, че немалка част от тях ни мразят е поради същите хора, които накараха мнозинството от македонските българи да се отрекат от корена си и да ни намразят. Всичките сръбски и гръцки аристократи се преселват в Русия след покоряването на Византия и Сърбия от Османската империя и започват да оглавяват Русия. Затова и политиката на Русия постепенно придобива антибългарска насоченост. Самия Иван Грозни, който унищожава Волжска България(Казанското ханство) е наполовина грък, наполовина сърбин, прави си сметка колко са намесени руснаците в случая, каквито тогава все още не са били измислени и създадени като етнос.

Град
    София
    aresmurt написа:

говориш точно като някой политик - от 9 кладенеца вода ще донесеш, ама пак да е твоето.

Така си е.

kristo написа:

че тя изкуствено се възвеличава без да е нищо повече от египетската, римската, тракийката и персийката е факт

Еми не, не е факт. Египетската и римската се ценят наравно с елинската.

kristo написа:

Трето - затова, което говориш за българските студенти - преписване, неявяване на лекции, купуване на оценки - не мислиш ли, че преподавателите и цялостната образователна система в университета в момента насърчава такова поведение? Кой е виновен, че се дават заверки на студенти, които са ходили 2-3 пъти на лекции? Аз ли, самите студенти ли или преподавателите, които не държат на думата си и на правилата? Защото те са хората, които трябва да ръководят и контролират нещата, не прехвърляй проблема върху тези, от които нищо не зависи - студентите. Това че преподавателите не са никак твърди си е техен проблем.

Тук подкрепям. Което си е истина, си е истина. Българските преподаватели и във ВУЗ-овете и в училищата са крайно нехайни и не им дреме дали се преписва дали някой ходи на лекции или не, а и са продажни - или студентката ще спи с преподавателя, или студента ще му бутне 500 лева. Това пак показва що за народ е българския.

kristo написа:

Ти май не си чел летописа на Волжска България "Джагфар Тарихи", за да разбереш, че т. нар. руснаци всъщност са българи, нещо подобно на македонците. Това, че немалка част от тях ни мразят е поради същите хора, които накараха мнозинството от македонските българи да се отрекат от корена си и да ни намразят. Всичките сръбски и гръцки аристократи се преселват в Русия след покоряването на Византия и Сърбия от Османската империя и започват да оглавяват Русия. Затова и политиката на Русия постепенно придобива антибългарска насоченост. Самия Иван Грозни, който унищожава Волжска България(Казанското ханство) е наполовина грък, наполовина сърбин, прави си сметка колко са намесени руснаците в случая, каквито тогава все още не са били измислени и създадени като етнос.

Еми ще те разочаровам, ама България не е център на Вселената.

Даже има доста преподаватели, които сами си предлагат "услугите" на хубави студентки, за да им дадат изпитите, иначе заявяват, че колкото и да знаят няма да го направят. Защото не всички хубави студентки следват колкото да отбият номера и да си правят купона, а има и много, които учат. Да не говорим за други нарушения, които по-често идват от страна на преподавателите и в повече случаи санкции няма. Разбира се, не са и на 100% виновни само преподавателите, а е виновна най-вече цялостната образователна система и тук критиката е напълно основателна. Всичко е държавна политика за съжаление.

ПП. Никога не съм казвал, че България е центъра на Вселената, просто е логично руснаците най-малкото да имат сериозна българска жилка, а някои от тях са си чисти български с руско самосъзнание. Има множество руски фамилии, които са с български корени, това дори някои руски историци го признават и съм чел точно такива статии, цитирани от някои руски историци по темата. Така че двата народа имаме много общо на ниво обикновен народ. За съжаление не така стоят нещата на държавно ниво и не е лъжа твърдението, че руската имперска политика в повечето случаи е била доста нездравословна за България. И въпреки това е факт, че Русия ни освобождава и затова трябва да сме й благодарни и крайните идиотски русофобски изблици на някои пишещи тук с недобро психическо състояние са за без коментар.

За Иван Грозни - за кой път да ти казвам, че не е на 1/2 грък и сърбин, а едната баба му е византийка (гъркиня), а по другата линия има сръбска жилка.
    Иначе излиза , че шепа гърци и сърби за накарали българи да мразят българи. Значи излиза, че ние сме най-малоумната нация, след като сме толкова лесно маниполируеми. При теб наблюдавам следното - когато нещо те устройва го преекспонираш до n-тa степен и възвишаш, когато не те устройва - го споменаваш като незначителен факт и пренегбрегваш значението му. Освен това Джагфар Тарихъ е доста спорен документ, но дори да го примем за факт, не ми става ясно в каква връзка го споменаваш. И факта, че в образуването на съвременната руска нация са допринесли и Волжките Българи, наред с още десетки други, и че във съвременна Русия има преселили се Дунавски българи, не означава, че руснаците са българи, примера с македонците е несъстоятелен.

Град
    София
    ^Щом казваш, че сме в лошо психическо здраве...Само не знам за какво си толкова благодарен на Русия след като Освобождението на България е чисто и просто от икономически и стратегически интереси? И според американската версия на нещата точно Русия е забила нож на България при подписването на Берлинския договор, а после се е правела на обидена. А аз не я харесвам и по други причини, свързани с империалистическите и наклонности и робското и поведение при основаването на СССР.

П.С.: Не казвам, че е 100% вярно, но сигурно има капка истина.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си