- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- За кого бихте гласували на изборите,ако можехте?
Аз гражданин на САЩ никога не бих бил и няма да стана, така че такъв проблем пред мен няма как да стои, не бих се и замислял лично за мен си.Първоначално написано от Ilikeliljon
И виж сега, между тях си нека си говорят на турски, цигански и прочее небългарски "майчини" езици, но в официални институции, в училища, държавни учреждения и т. н. нямат право да говорят на турски или някакъв друг език освен Българския. Дори и в магазина нямат право да те заговарят на турски, тъй като Българския език е официален както и ти спомена. Затова става дума. Не е нормално в училище да се изучава език, който е малцинствен и неофициален. Да си го изучават вкъщи или в специални часове или курсове, организирани от мюфтийствата и т. н. но в училища и други институции, особено висши държавни институции е недопустимо и противоконституционно.
Значи да забраним изучаването на чужди езици в училищата? Това ли предлагаш?
Ще задраскам бюлетината.Това е единственото решение.Всички са едни и същи.
Това е все едно не си ходил да гласуваш. А ако приемем че негласуването е глас за Доган, то ти ще гласуваш за ДПС, поздравления![]()
Дори това е по-добре от простотията да не се гласува.Поне изявяваш позиция.Трябва всички,които няма за кой да гласуват да задраскат бюлетината за да покажат,че не те са безразлични а не се предоставя истински избор,който да спечели доверието на хоратаПървоначално написано от infern00
98% от младото поколение харесва чалгата!
Ако си от 2%, които я мразят сложи това в подписа си.
Maybe I'm addicted, I'm out of control,but you're the drug,that keeps me from dying...
all I really know is,you're the only reason I'm trying...
Не, нямам в предвид да се забрани изучаването на международните езици, като английския например, който трябва да си се изучава. Говоря да не се изучава в българските училища един малцинствен език като турския, който език дава възможност за разграничение от българската народност на български граждани, били те с турски, цигански или някакъв друг произход. Не е едно и също да се изучава английски и турски език в българските училища, най-малкото в България английско малцинство няма и макари да няма по Конституция и турско такова се говори непрекъснато за турско, циганско и не знам си какви малцинства с идеята България да бъде превърната в мултиетническа страна, което е безобразно и напълно недопустимо. Направо си е престъпление спрямо България и българщината.Първоначално написано от blago84
Съгласен съм с Кристо, аз също не съм против изчуването на чужд език, но има българи, които 2 изречения на български без грешка не могат да направят, но идеално четат и разбират чужди езици?
Не е ли това една сбъдната на мечта на комунягите, които дълги години водиха последователна и съвсем целенасочена политика?
"Tolerance and apathy are the last virtues of a dying society..."
-- Aristotle
Абсолютно, трябва да се дава предимство на Българския език и то книжовния. Не може да се изучава английския преди Българския да се научи както трябва. И ми е повече от дразнещо как все повече и повече български думи в езика ни се заменят с разни английски заемки. Така Българския език се обезличава и изопачава. Идиотско е да казваш на фланелката ти-шъртка например и всякакви други подобни..
Основният език по учебен план е българският, турският може да се изучава като всеки друг чужд език и аз не виждам проблем с това. Дразни ме единствено противната формулировка "майчин език". А какъв език говорят хората в дома си - си е изцяло тяхна работа.
Не е нормално да се изучава всеки език току така. Английския си е международен език, но турския не е. Той е езика на турската нация и всеки, който го изучава специално и то в Български училища се самоотделя от Българската народност, към която косвено принадлежи. А и самото българско училище по този начин се превръща в проводник на турцизация след като е ясно какъв проблем имаме с влиянието на Турция в България. Турския език и изучаването му са част от протурската пропаганда в България, докато изучаването на английския не води до чак такива опасности.
Значи трябва да се забрани изучванаето на японски, китайски, шведски, холандски, украински и тн?
Имат право да си говорят свободно на турски помежду си в магазини, учреждения навсякъде стига да не се опитват да карат да се говори на този език като официален. Например ако отидеш в магазин в Кърджали или Разград и ти кажат говори на турски иначе няма да те обслужа, това е противоконституционно. Иначе не знам в кои училища се изучава такъв език, освен например в Шумен в едно специализирано училище, което е само за турци.Първоначално написано от kristo
![]()
![]()
Ако не можеш да намериш истината в себе си,къде другаде очакваш да я намериш!!! Доген
Знаещия истината никога не се насилва да бъде убедителен, той е убедителен, защото знае истината!!
Всички са маскари.
Единственият избор за спасението на България е БНС
България над всичко.
Войни на Тангра
Позволи ми да не бъда много сигурен в това...Първоначално написано от Pagan_man
Расате също е малко или много част от системата щом бачка в телевизия на БСП, в която току-така не се допуска някой, още повече ако е толкова страшен за нея(системата).
като сложиш АТАКА тогава ще гласувам за анкетата ти![]()
![]()
![]()
Ако искаш да се почувстваш богат,преброй онези твои неща,които не си купил с пари!
Които и да изберем все ще сме недоволни... http://meganews.bg/%D0%91%D1%8A%D0%B.../16578/72.aspx
За който и да гласувате Е ЕДНО И СЪЩО... за това няма да гласувам
Ще гласувам срещу мутрата, а за кого ще преценя като му дойде времето
Естествено, че бих гласувал за предложилия най-висока сума. Който и да дойде на власт все ще ми е добре.
Ами да, това кой е на власт най-вече засяга връзкарите и бизнесмените или някой специфични хора, чудно какво толкова се вълнува народа при тия избори, това от комунизма е останало чуството, че държавата ще ти намери работа или нещо такова.
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Ох, много националисти станаха нещо :/
❝ Аз те моля, затвори очи,
ти недей да плачеш, знам че те боли,
от мойта стая бяла с безброй врати
защо избяга?..❞
Мога и ще гласувам за АТАКА. Защо я няма АТАКА в анкетата, вие луди ли сте?
Че тя не съществува вече. А дори и да я има никой не я брои.
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Така е, защото се провалиха. Както винаги идеята беше хубава, но тези, които се хванаха да я изпълняват, не струваха. Времето го доказа.
Nam3less3 е прав.
ПП: Влизам в лек оф-топик. Така или иначе оправихме България, в САЩ за кого сте? Обама или Ромни?