Първоначално написано от
love_enrique
Аз съм против ДПС и по-скоро против приемането на Турция в ЕС на този етап,но също така съм против и насилственото изселване на турците от нашите територии.Това е нарушаване на човешките права.Независимо дали ни харесва или не те са български граждани,които живеят тук още от турското робство,това са честни и трудолюбиви хора,които несправедливо са слагани под общ знаменател с циганите.Тъй като съм против това да има села в България,в които да се говори само на турски,смятам че трябва не само българското образование да е задължително,но и да бъде следено дали това се изпълнява навсякъде.По-дрaстични мерки не трябва да се взимат,защото последствията може да са фатални и едно от тях е гражданската война,от която никой няма да спечели,а сега само тя ни липсва.Мисля,че десните имат подобни виждания относно Турция,за това ги подкрепям
Ех "демократке", сакън някой да не каже някоя по-остра дума по адрес на турците и циганите и ти веднага да не почнеш с лекциите за хуманност и либерализъм, да припомняш Възродителни процеси, "граждански войни" и всякакви такива... Гузен негонен бяга, не знам защо всяка критика към турците я приемаш като потенциална заплаха за геноцид спрямо тях и едва ли не я приемаш лично. Все едно аз турци никога не съм познавал и не познавам, все едно съм нямал и нямам и в момента приятели турци, все едно като кажа "турците" и визирам всички турци до един без изключение. Ама на теб да обяснявам тези неща, нейсе, няма да ме разбереш.
Имай на предвид, че според конституцията на Р България, гражданите и имат право да говорят на майчиния си език. Така че закона не е против говоренето на турски в България, нищо че българския език е официален, но то това му е и смисъла на официален. Означава, че се използва навсякъде в документи, грамоти, награди и така нататък.
Ето това е най-голямата простотия и то изцяло антибългарска, която в Парламента приеха. Какво значи майчин език? В България официалния(тоест точно майчиния) език е Българския. Да сте чували в турция да се преподава на "майчин" кюрдски език или нещо такова? Няма, ама и да има в крайна сметка не ми пука, аз си гледам България. И според Конституцията на България, която грубо се погазва, в България малцинства НЯМА, а всички до един са БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ, няма турско, циганско и патагонско малцинство. Тогава в нарушение на Конституцията се проповядва мултиетничност и се водят часове на чужд език, защото майчиния език в България е само българския. И изобщо няма никакво право да се говори за малцинства въобще, защото България е НАЦИОНАЛНА ДЪРЖАВА на БЪЛГАРИТЕ, тоест на БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ.