.
Отговор в тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 55
    Град
    Екатеринбург, Русия
    Първо бях учил в едно училище в Молдова, където повечето деца говореха български, не префектен, но добър и аз покрай тях го научих, после като преместиха баща ми на работа тук, българският започнах да го говоря както го говори един софиянец (казвам софиянец, защото съм бил в други градове и разликата между това как говорят в градовете е огромна) за около 4 месеца говоримо, а да пиша на български около година, преди това пишех сравнително правилно, но понякога слагах думите в падеж.

Голям фен Аватара на darkness848
    Град
    ТРАНСИЛВАНИЯ

За България и тези, които я напуснаха

Azzzz vse oshte ucha Malko mi e trudno, zashtoto i dvata ezika, koito ucha ne sam gi izuchavala predi. Rabotata e tam, che jiveia v edna provincia, v koito se uchat dva ezika. Baski i ispanski. Ot 2,3 meseca ucha i ne moga da kaja che sam gi nauchila. Spored men ima oshte kakvo da se jelae.
    Have The Courage To Live... Anyone Can Die... ;]

аз нау4их украински+руски за 1,5 месеца

знам Испанския перфектно живял съм там 4 години за 2 месеца и половина научих езика но не целия а колкото да се оправям думите и времената не ги владеех много много но след 5-тия месец го научих перфектно даже Испанцитв бяха по-глупави от мен ;д също така владея малко Баски и Каталунски говоря за ИСПАНСКИЯ (има 3 основни езика зависи в коя област ще отидеш да живееш) знам малко Норвежки защото бях при приятели цялото лято и сега уча Немски не го знам перфектно но може да се каже , че го знам добре.
    Не е достатъчно да си простак и говедо - ПЛЮЙ и ХРАЧИ за да се вижда

Keep Walking ... !

Аз съм живяла в много държави и непрекъснато трябваше да уча нови езици. Майка ми говореше на фински, а баща ми на български. Отделно ми се налагаше да уча италиански, понеже живеех там. Когато навърших 3 години ме пратиха на уроци по английски език и го учих към 12 години, но накрая реших, че няма накъде повече да го уча и спрях. От 5ти клас почнах да уча руски език, в продължение на 3 години и после от 8ми клас почнах да уча испански.
    Езиците са ми много лесни и ги уча бързо, без големи проблеми. Единствени българския и руския ми създават малко проблеми(откъм изразяването,правопис и намирането на точната дума...понякога спрягането), но нали гаджето ми е руснак няма как трябва да се учи.
    Kun min

=)

От 4 години сам в Испания-ами отначало ми беше мн трудно защото не разбирах абсолютно нищо,но после след година някъде можех да си говоря спокойно, но мoето мнение e че език се учи цял живот, защото макар и да сам 4 години тук не мога да кажа че всичко го знам перфектно!
    Hi!=)

От половин година съм в Германия вече - научил съм езика колкото за здравей, как си, кво прайш можеби защотото мразя самия език , но по ирония на съдбата ето ме тук
    Everything it`s possible !

От 4 години съм в България. Езикът го научих за 2-3 месеца.

Град
    В бурканче Nutella ;дд
    6 / 7 месеца

p.s. немски, но на място езика се учи много по бързо все пак..!
    [size=2][b]I believe, I can fly .. PLATSCH! .. Schei

Мега фен
    Град
    Earth...
    квито и заблуди да имате никога нямате да проговорите 2ри-3ти език както говорите първия... ВИНАГИ ЩЕ ИМАТЕ АКЦЕНТ!!!

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от Nakadah
    квито и заблуди да имате никога нямате да проговорите 2ри-3ти език както говорите първия... ВИНАГИ ЩЕ ИМАТЕ АКЦЕНТ!!!
    Лъжиш се.
    “Ние сме болен продукт
    на своето време и вашия труд.
    Градски устроени празни съдби,
    със смъкнати гащи, навели глави. От срам.”

Мега фен
    Град
    Earth...
    Цитирай Първоначално написано от Hysteric_Bitch
    Лъжиш се.
    щом казваш...
    лично аз бих искал да видя пример

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    Лъжиш се.
    щом казваш...
    Аммм...знаеш ли колко често ме питат разни американци от кой щат идвам...И като им кажа "I am not from the US..." ме гледат

Мега фен
    Град
    Earth...
    Цитирай Първоначално написано от amk933
    Лъжиш се.
    щом казваш...
    Аммм...знаеш ли колко често ме питат разни американци от кой щат идвам...И като им кажа "I am not from the US..." ме гледат
    добре, ти говориш английски, значи трябва да ме разбереш... на Английски фъфлиш и няма звук в думите... старят се да избягват букви като "В" и "Т"

докато Българския е звучен....

са ми кажи че има нещо общо между 2-мата езика, и че и 2-та езика ще ги говориш без акцент(дори и малък)...

America,Italia,Bulgaria

Здравейте!Моето име е Дамиана Пиер Самбиази де Родари.Както виждате баща ми е италианец,а майка ми българка.Живеели сме в Америка,където много бързо научих aнглийския.Е,още правя някои грешки,но са ми казвали много пъти,че го говоря добре. ) А италианския и него си го говоря,но сега като сме в България съм го позабравила,но ако отида в Италия,а то мисля,че ще е скоро всичко ще се подреди отново.Българския си го знам,но имам малко проблем с четенето на кирилица.Но е един много приятен език.Обичам България и Италия.За мене това са двете родини!
    Viva Bulgaria! Viva Italia! )

P.S. I'm sorry if there are any mistakes )[/b]
    ~!Everything I do I do it for you!~

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    Nakadah, аз дори немски и испански говоря с американски акцент...И това ми го казват всички учители, защото точно както каза аз озвучавам всички -tt- и -t- до глухо d и не само...Не знам защо си с впечатление, че "в" се избягва...vast, vanity, valor, very, volume, vest, vulture, vision, vigor(ous), vital, vitamin...просто не са много.

По-скоро български ми е втори, даже 3ти език на мен. Аз винаги казвам, че английски ми е 1, защото на мен целият ми ден минава между американска реч и се прибирам в нас към 4-5. С майка ми на арменски, с баща ми на македонобългарски, ама това е малко...Например, съчинение разсъждение на български мога да напиша, но не толкова добре колкото на английски...

Просто, за да се научи един език без акцент, трябва от много малък да го почнеш. Английският е част от живота ми последните 13.5 години и е един от първите езици, които съм чул и, с които са ме "захранили" на 2 годишна възраст.

Мега фен
    Град
    Earth...
    Цитирай Първоначално написано от amk933
    Nakadah, аз дори немски и испански говоря с американски акцент...И това ми го казват всички учители, защото точно както каза аз озвучавам всички -tt- и -t- до глухо d и не само...Не знам защо си с впечатление, че "в" се избягва...vast, vanity, valor, very, volume, vest, vulture, vision, vigor(ous), vital, vitamin...просто не са много.

По-скоро български ми е втори, даже 3ти език на мен. Аз винаги казвам, че английски ми е 1, защото на мен целият ми ден минава между американска реч и се прибирам в нас към 4-5. С майка ми на арменски, с баща ми на македонобългарски, ама това е малко...Например, съчинение разсъждение на български мога да напиша, но не толкова добре колкото на английски...

Просто, за да се научи един език без акцент, трябва от много малък да го почнеш. Английският е част от живота ми последните 13.5 години и е един от първите езици, които съм чул и, с които са ме "захранили" на 2 годишна възраст.

Auto - Авто
    Austria - Австрия
    Australia - Австралия
    Sandwich - Сандвич...

навсякъде където ние бихме сложили В те слагат "W"... ето защо ти казвам че се избягва В-то...

а по въпроса, точно това аз имах предвид, че да говориш 1 език като хората всичко си е практика... мене Немския ми е първи език, ма като не съм го говорил от 13 години не искаш и да ме чуеш как го говоря, а за акцента, като свикнеш да говориш на 1 език после говориш др език смешно...

и в крайна сметка сме на 1 мнение...

Град
    Враца
    Цитирай Първоначално написано от BERCUT
    Първо бях учил в едно училище в Молдова, където повечето деца говореха български, не префектен, но добър и аз покрай тях го научих
    В кой район в Молдова си учил?
    еlsy

аз от 1 година точно живея в чехия езика го говоря добре някой път даже когато си говоря вкъщи на бг (ние си говорим на бг) ии се обърквам и започвам на чешки :д .. дори ми се е случвало да забравям българската дума и да немога да си доискажа изречението :д така по темата .. научих се горе доло за 7/8 месеца (говоримо) иначе грамаиката тук - там още накуцуква :д .. английския ми върви добре дори перфекно само както казвате акцента не е същия :д .. а също и немския (уча)

Супер фен Аватара на tItEufFf
    Град
    Франция
    Така ми се иска да си изгубя акцента. Отначало си виках "Не искам да го губя, така ще съм различна, не знам си какво". Обаче е адски тъпо като се запознаваш с някой или пък в някой магазин когато те гледат като извънземно. Или пък дори и с приятелите... обичат да се шегуват. Правят го само с добри чувства, убедена съм, но понякога прекаляват, става дразнещо.

Le Hainaut volley,
    plus qu'une

Супер фен Аватара на djipsito
    Почнах да разбирам испанския и каталунския за половин година, не се отпусках да говоря, ама постепенно с всяка изминала година говоримо го научавах по-добре. Каталунския не го обичам нещо.. говорят ми на каталунски, отговарям на испански.. Понякога не ми личи акцента, понякога да, зависи до колко се отпускам.. ама като цяло не ме интересува имам ли нямам ли акцент, нито се срамувам, за мен тва да ме е срам, че имам акцент означава да ме е срам от това, че съм българка, не ме интересува как ме гледат, важното е да ме разбират.
    Знам и английски, ама бих искала да отида в Англия или Америка да го поупражнявам говоримо. Език се учи най-лесно когато си заобиколен от хора говорещи го.

Цитирай Първоначално написано от tItEufFf
    Така ми се иска да си изгубя акцента. Отначало си виках "Не искам да го губя, така ще съм различна, не знам си какво". Обаче е адски тъпо като се запознаваш с някой или пък в някой магазин когато те гледат като извънземно. Или пък дори и с приятелите... обичат да се шегуват. Правят го само с добри чувства, убедена съм, но понякога прекаляват, става дразнещо.
    Да и аз не си харесвам акцента все ще се намери някой които да ти се присмее. Пък и Френския трудно се усвоява ти в Париж ли си ?

Супер фен Аватара на tItEufFf
    Град
    Франция
    Цитирай Първоначално написано от FlammeNoir
    Цитирай Първоначално написано от tItEufFf
    Да и аз не си харесвам акцента все ще се намери някой които да ти се присмее. Пък и Френския трудно се усвоява ти в Париж ли си ?
    Не, във Валансиен.

Le Hainaut volley,
    plus qu'une

Град
    Италия
    аз съм в Италия,и го научих за около 3-4 месеца,дори и по малко
    Сид: За секунда си помислих, че наистина ще ме изядеш.
    Диего: Не ям боклуци.

Повече от фен Аватара на Steff9423
    Бързо го научих..По-принцип ми се отдават езициет тъй че още от първия месец започнах да фъфля като испанците.Имам "сесео",като съскап много и вместо тяхното "съз" аз си казвам "със"..Бе атракцията на класа съм
    People just can't stop making others hurt..They always smile when you cry,and they like to wash their hands with your tears.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си