- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Балообразуване 12 клас?
Значи още съм 10 клас, но имам няколко въпроса:
1.В дипломата за средно образование как са написани оценките?Примерно ако по биология съм имал 10,11,12 следователно 6,5,6 (годишни оценки) как ще бъде записано в дупломата ? 5.66 или 6?
2.Български език вярно ли е че участва в балообразуването във всички университети?Знам, че се държи задължителна матура, но питам от дипломата дали се взима навсякъде?
3.Същия въпрос като 2-рия имам за средна оценка от дипломата за средно образование..нявсякъде ли се взима за балообразуване или само на места?
Предварително Благодаря!
1. Цялостната оценка за предмета се образува средноаритметично от оценките през всичките години. Т.е. в случая 5.67
2. и 3. Повечето университети взимат успеха от цялата диплома + оценките от няколко предмета , на които държи университета - зависи коя специалност кандидатстваш. На мен например , за архитектура ми искаха цялата диплома+физика+математика. Ако искаш например право - там блообразуваща оценка ще ти е и българския през годините. Но мисля че почти навсякъде взимат успеха от цялата диплома, в който се включват и задължителните матури.
Не знам за другите университети как е, но в СУ се взимат само някои предмети- така например ако искаш да учиш МО ти взимат история и чужд език, ако искаш да учиш право- български и история. В НБУ не гледат дипломата, а матурите.
а в дипломата по български и математика се взимат оценки от 9,10,11,12 клас нали?а при другите то ест разказвателните само от 3 години..?
Да
na men o6te mi e rano i az sum 10 klas ,no sum re6ila da kandidatstvam v stopanskata akademiq- svi6tov bankovo delo ne6to moje6 li da mi kaje6 za tam po su6tite vaprosi za baloobrazyvantoПървоначално написано от ProstoAz
ps. izvinqvam se ,4e pi6a na latineca no na tozi komputar se e razvalila kirilicata![]()
![]()
koi tri godini 8 , 9 i 10 li az miwslq ,4 ee smao 9 i 10 ,za6toto naprimer v moeto y4ili6te dogodina ot razkazvatelnite predmeti ostava samo istoriqtaПървоначално написано от iwhswgrs
![]()
![]()