.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 6 от общо 6

КНиги за лятото 12кл

Искам да попитам 12клас и 4-те ли части се разглеждат на "Железния светилник" - Димитър Талев или само 1-вата?

Мега фен
    Уолт Дисни са пуснали много хубав анимационен филм "Железния светилник".Препоръчвам ти го горещо.

става въпрос за четене

Повече от фен Аватара на YakUZa777
    Град
    Там където няма ретарди, а само митовете за тях.
    Тая година завърших 12-ти клас, никога не съм ги чел тея книги. И няма и да ги прочета. Не мисля, че ти трябват.

"Железният светилник" всъщност е първата книга от тетралогията на Талев (следващите книги са „Преспанските камбани“, „Илинден“ и „Гласовете ви чувам“). И да, само тя се изучава. Всъщност за останалите части можеш да прочетеш само малка обща информация, която се намира и в учебниците, доколкото си спомням. Трябва да знаеш, че бунтът, започнал с опълчването на Стоян Глаушев и Султана срещу установените патриархални норми, се превръща в бунт на целия народ (срещу чуждото потисничество), който се хвърля в пламъците на Илинденското въстание.

Град
    Таити
    Има и филм написан по мотиви от "Железния светилник" казва се "Иконостасът". аз тази година завърших 12ти клас и ми трябваше да знам за героите и всичко останало,гледах филма и разбрах горе доло за какво става въпрос в книгата
    There is no right or wrong, only fun or boring

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си