- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Хора,които усилено се занимават със спорт ..
А колко вода пиеш на ден ???Първоначално написано от pinki
![]()
Относно проблема ти със задуха - пробвай да правиш дихателни упражнения... Аз лично правя от години всеки ден и съм като прахосмукачка.
Е то плуването по принцип си е добро дихателно упражнение но тя каза че не може ... не знам какво дори да й посъветвам, то всичко е свързано с натоварване ...![]()
Running is my drug and I am overdosed ..
Има разлика огромно... При плуването мускулите ти изискват кислород. Тя е написала че проблемите и идват при преумора. Нормално е тогава тялото да иска повече кислород. Докато при дихателните упражнения нямаш напрягане на мускули, всичко е концентрирано именно във въздушния поток. Аз бих посъветвал да си прави всеки ден + леки физически натоварвания, без да се стига до умора... Тялото ще свикне постепенно.![]()
милаПървоначално написано от pinki
по-малко се натоварвай . .
съжалявам за това което ти се е случилодруг път да не ти става така!
знам колко е лошо защото аз лично имам приятели с дихателни проблеми...
но дихателните упражнения помагат
питай лекаря си какви натоварвания е допустимо да правиш-физически
за да не се преуморяваш ))
успех и много здраве ти желая![]()
Много благодаря на всички, но проблема е там, че получавам астматични пристъпи и нз кога ще ме удари и ме е страхПървоначално написано от tItEufFf
Бях мн издържлива преди, а сега и 1/3 от това, което бях не съм ...
Относно колко вода пиянад 2л на ден
А относно съвета, който ми даде беше даден от лекаря, да НЕ се натоварвам да внимавам, защото моят случай е мн специфичен. И го протълкувах по свой си начин > край със спорта..
Снощи си мислех за тези пилатес ли как се казват ама не мога да разбера какви упражнения са точно? Странни са ми .
От самозагубени, празноглави, антиинтелигентни, прости, морално-деградирали, материално извисени, несъстоятелно ориентирани, префукани, нагли, нахални индивиди ми писна!
Пилатеса е по-скоро за гъвкавост и си опознаваш много добре тялото, той включва и дихателни упражнения.
Подобно на йогата е.
Аз на твое място щях да си направя сериозни изследвания на дробовете и всичко възможно да оправя този проблем... Относно пилатес има няколко филма в Арена и Замунда... Аз лично правя някой от упражненията на Michelle Dozois: http://arenabg.com/details.php?id=66...9d0eba34b3dc56
Желателно е преди тези упражнения и след тях да се разтягаш поне 10-15 мин.
Има разлика... В пилатес се набляга на упражнения за корем и кръст и изометрични упражнения, който са стягащи, стабилизиращи тялото. Разбира се че колкото по гъвкаво е тялото толкова по-лесно ще ти бъде в пилатес... Разликата с йогата е, че в пилатес някой упражнения напрягат доста и не позволяват дълбоко и спокойно дишане. При йогата това е сред най-важните неща - дишането и да няма напрежение в тялото, т.е. да правиш нещата със спокойствие.Първоначално написано от DarkKisss
Нямам нужда от никакви изследвания и по моя проблем не може да се направи нищо. Астмата не се лекува.Първоначално написано от terawatt
Благодаря ви, че ми обяснихте за пилатес, дръпнах си тези упражнения и още довечера ще ги опитам
От самозагубени, празноглави, антиинтелигентни, прости, морално-деградирали, материално извисени, несъстоятелно ориентирани, префукани, нагли, нахални индивиди ми писна!
а да питам..колко време на ден да отделям за тичане? например тичане,коремни преси и въже,както и да намаля сладкото..това според вас добре ли е за да се стегна и да поотслабна малко?
все пак живота е розов..докато не ти го омаца някой с черни бойчки ;d
Супер е стига да си постоянна... Средно 30 мин на ден е ОК. Имай в предвид, че постепенно ще свикнеш с движението и нито ще мислиш времето, нито растоянията...Първоначално написано от dorsichh
Терават,
абе ти за къв по принцип се имаш? Кви са тези отговори ? Въпросите са към мен по принцип![]()
Започни с по-леки бягания .. около 20-тина минути и дори и да се измаряш колкото и бавно да е пак нали си бягай и постепенно ще увеличаваш а и режим хранителния и скачанията на въже ще ускорят процеса.Първоначално написано от dorsichh
А добре... Може да си вписваш като правиш тема "какви хора да ти пишат постове" и "че въпросите са към теб по принцип"...Първоначално написано от DarkKisss
все пак благодаря за отговорите и на DarkKisss, и на terawatt![]()
все пак живота е розов..докато не ти го омаца някой с черни бойчки ;d
Според мене всяко момче което иска да отслабне е хубаво да има спорт,говоря за футбол баскет,волей..така не само ослабваш краката ставт по-силни,по-експолозивни,в горната част ставаш по-здрав и така..
![]()
Молът е културна работа и там се срещат САМО интелигенти хора.
всеки е добре да се поддържа във форма![]()