.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 9 от общо 9

Hybrid View

Специалност Хирургия

здравеите,искам да попитам някои от съгорумниците,дали е кандидатствал с горе посочената специалност,четох в интернет кви са изпитите,ама искам малко по подробно:специално за Химията ме интересува,ако някои знае,нека пише

Мега фен
    Град
    София
    За кой университет става въпрос- конспектите на СУ, МУ и Варна са различни( майтози на Варна и МУ се припокриват). Иначе имаш около 25 теми по химия и около 500 задължителни задачи. В центъра по хигиена можеш да намериш сборника със задачите. А хирургията доколкото съм запозната е специалност, в която се профилираш след като учиш няколко години медицина.

Не съм на 100% сигурна за това, което пиша, но моята най- добра приятелка кандитства медицина и това знам от нея.

Град
    София
    Специализацията става след учене на обща медицина. Записваш медицина в МУ-София учиш 4 години, после специализираш каквото искаш. Изпита по химия е 4 задачи от специалния им сборник (2 органична, 2 неорганична) и тема от 26-те (мисля, че бяха толкова). Време за изпита - 5 часа.
    Можеш и в МУ-Варна (там конспекта е същия като в София), МУ-Пловдив, МУ-Плевен, МУ-Стара загора (но за там не знам нищо).
    Don't tell me what I can or can't do !

ок,благодаря,мен още ми е доста рано,но по добре да почна малко по малко да се готвя.

Кой клас си? И аз се колебая между хирургия и дентална медицина .
    www.tuzari.com/tuz.php?name=eli7ooo

Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
    Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
    Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.

Мега фен
    Град
    София
    Мисля, че 11клас е най- разумно да се почне поне с единия предмет. Голямо е натоварването, конкуренцията е много голяма, така че повече време изисква

тази година съм 9 клас,зега лятото застъпвам яко Химията и Биологията пък да видим....

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе

Re: Специалност Хирургия

Цитирай Първоначално написано от Shalala
    здравеите,искам да попитам някои от съгорумниците,дали е кандидатствал с горе посочената специалност,четох в интернет кви са изпитите,ама искам малко по подробно:специално за Химията ме интересува,ако някои знае,нека пише
    Първо учиш 6 години медицина и след това държиш изпит за специалност.
    Относно химията зависи много къде кандидатстваш- в МУ Плевен например се падат 4 задачи- 2 от органична и две от неорганична и 2 теоретични въпроса-1 от органична и един от неорганична химия. В МУ София и Варна разликата е, че се пада една тема от органична химия, а в СУ са само задачи /доколкото си спомням, все пак отдавна беше /. И имаш толкова много време да се ориентираш към специалност, че.... ще ти хареса АГ, после имунология, после клинична лаборатория, после пък УНГ... Захванеш ли се да учиш медицина, всичко ще те влече. Просто е малко раничко от сега да го мислиш.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

ами благодаря много за инфото,а относно дали ще се разколебая,няма ТВЪРДО СЪМ РЕШИЛ

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си