.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 6 от общо 6

Hybrid View

Повече от фен Аватара на Goebbels

Навехнат глезен

Просто стъпих на криво и го изкълчих, лошото е, че преди 2 години пак на същото място стана. Имам отток.
    Сложих лед, някой има ли идея какво да направя?
    И последно страхувам се да не зарасне накриво, точно заради това съм го стегнал с бинт.
    "Tolerance and apathy are the last virtues of a dying society..."
    -- Aristotle

Град
    в света на приключенията ..
    отиди на лекар
    колкото се може по-скоро!
    ако си в София-Пирогов

гадно е да стъпиш на криво . . .

Написал си малко за това как си стъпил, къде са ти отоците и дали имаш блокажи и дискомфорт, или само ти е сковано и подуто.

Иначе нещата, които можеш да правиш сам са прости:
    1. Избягвай или минимизирай стъпването с крака си. Тялото си има функция да се възстановява само, за която цел му е нужна енергия. Т.е. Не се и натоварвай много с друго.
    2. Лед.. Задължително в тънка кърпа, плат или спец. гел, който изпълнява функцията на лед. Слагай си лед за по 10 мин., после почивка 30 мин. и така редуваш.
    3. Наглезенка - трябва да ти стабилизира крака. Не трябва да ти стяга, тъй като трябва да има добра циркулация на кръвта, а самата травма и отока донякъде възпрепятстват това. За това - не трябва да ти стяга!!!
    4. Дръж си крака на високо.

След 2-3 дена трябва да ти спаднат отоците.

Щом ти е само навехнат, може и без прегледи и рентген да минеш. Но ако смяташ, че не е толкова леко, отиди на лекар да те погледне...

Абе най-добре ще е да отидеш на лекар възможно най-скоро!

Повече от фен Аватара на Goebbels
    Потърсих лекарска помощ, от там установиха, че всички кокалчета са ми разместени, слава богу нищо счупено.
    Поне 10 дни почивка ще ми трябват, да не натоварвам глезена, и да огранича ходенето.
    Кофти, случва се.
    Нека модовете заключат темата.
    "Tolerance and apathy are the last virtues of a dying society..."
    -- Aristotle

Цитирай Първоначално написано от Goebbels
    Потърсих лекарска помощ, от там установиха, че всички кокалчета са ми разместени, слава богу нищо счупено.
    Поне 10 дни почивка ще ми трябват, да не натоварвам глезена, и да огранича ходенето.
    Кофти, случва се.
    Нека модовете заключат темата.
    Как си стъпил точно, какво си правил, че нещо странно ми звучи да разместиш "всички кокълчета".

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си