- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Немски vs. Руски /обърквация/
ам аз ако бях на твое място бих избрала да уча руски, защото ще ми е по-лесен![]()
а и като звучене немският е просто ужасен
но не знам .. както ти си прецениш, въпреки че и двата езика не са за подценяване
айде успех
![]()
Според мен немският е доста полезен, макар и да е по-труден. Аз ако бях в твоето положение веднага щях да избера немски. Преди учех руски и не е особено приятен език.
Do you know?..
Sometimes and Angels say lies...
Избери немски по-добре.Уча го,трудничък е,но много повече го изискват от руския.Освен това е логичен език...не е както нашия с неправилни предлози.Макар,че не е лесен е по-добре от руски.
Трудно.
Ти си в математическа гимназия и искаш архитектура.Освен ако не специализираш в чужбина,езиците не ти трябват.
Лично на мен руския ми е най-любимият език.По-лесен е от немския,говорят го в Русия,бившите соц републики и голяма част от хората,били под руско влияние след ВСВ.Имам предвид,ако хванеш българин на 40 и го питаш нещо на английски,шансът да знае езикът е малък.Докато всеки знае руски.А и в САЩ много българи общуват на руски.Не на немски.
Немския.Труден.Всички членове на думите и т.н... Макар ,че още на третата година придобих частичен усет.Граматиката е ужасна.Говори се в три страни,с голямо влияние.Помага само,ако специализираш сам.За справка - мой приятел ще учи в Австрия.Бъкел немски не знае,но за една година ще го научи говоримо.
Лошото е,че в Германия английски не знаят.
В заключение ще кажа - модерно е да се учи немски,практично и по-лесно е да се учи руски.
Успех!
Ами 3/4 години съм учила Руски ... леле !!! Един час не можех да издържа.Сега ще уча Немски и доста се кефя
.Честно казано ... Немският повече ще ти потрябва според мене ...,но както ти си решиш
.А това за Полша и Руския език ...
Бях гадже с един Поляк ... и знам,че не искат да чуват за руския език ... Смисъл в техните изречения се мяркат някакви руски думи ,но знам ,че за Руския език не искат да чуват ...
В пещера да живееш, ще знаеш, че поляците мразят руснаците в червата, въпреки че всички поляци говорят перфектен руски. Ако ще ходиш в Германия, а не знаеш немски, френският също помага.
[quote="XTREMEFREERIDE"]Здрасти. Трябва да избера втори чужд език /при положение, че английския ми е първи/. Имам право на избор между Руски и Немски. Чудя се кое ще ми бъде повече от полза. Вие какво бихте избрали и защо?
ПП: Искам да уча висше - архитектура / ако има значение /
ПП2: Уча в Математическа Гимназия / ако има значение /[/q
uote]
Аз в новото даскало ме задължиха да уча руски отначало не исках много но просто класния ни беше супер як господин и на мен първия ми език е немски а втория по задължение руски,но ся руския го знам по добре от колкото немския ,а по твоя въпрос бих ти казала да избереш немски щото ще ти трябва повече
Ich habe nichts nur eine Liebe
Авторката вече се е записала немски, но аз ще изкажа своето мнение.
3 години учех в Мг руски като втори език и от средата на втората година тръгнах на курс. ходила съм общо 1 учебна година и 1 лято на уроци. Според мен /и не само/ го овладяхдо ниво Б1. спрях да се нанимавам и сега да ме убиеш нищо не мога да ти кажа на руски.
Записах се 8 клас/догодина/ в немската гимназия в Бургас. След година-2 със сигурност ще продължа да си уча руския до сертификат.
Та мисълта ми беше, че и двата езика са полезни. Всеки език в повече е от полза. Така че аз съм твърдо ЗА и за двата езика в случай,че човек има възможността и желанието да ги учи.