- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Искам работа , но съм едва на 13 .. ;хх
и аз съм на 13 и искам работа 1 мислех да ходя на НДК и да раздавам листовки но не стана сега едни познати ми предлагат да продавам в магазина и , но нз дали ще стане .............
Аз съм си лесна- баща ми има фирма за превоз и работя там като секретарка- супер яко е!
Е аз съм на навършени 15 и не мога да си намеря нищо. И сигурно ще си чакам до догодина да станат 16 и ще се хващм някъде сериозно, все пак с 2 чужди езика имам голям шанс за нещо повече от раздаване на брошурки.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Боже, вместо да изживеете детството си, вие се хвърляте да бачкате отсега- нещо, което и без това, цял живот ще вършите.
Интересното е, че повечето от вас не го правят, защото семейството им е в нужда, а за да "си изкарат парички" я за телефон, я за някой марков парцал.
Тук видях сигурно 5-6 отговора с "евала на желанието". Е, не е евала. Това е все едно някой възрастен да иска да си играйка на детската площадка и да бута колички по пода на хола. Искаш нещо, което просто не е за възрастта ти.
Освен това, да работиш на 13 години си е чисто и просто незаконно. И този, който те наема, извършва престъпление, за което може да бъде задържан и глобен.
Аа, и : Ходи да си играеш.
Тhe Hell is coming!
дори и да започнеш работа при проверка ще поставят глоба на родителитети над 1000 лева а и на началника при който действаш като работещо лице също изчакай до 15 или 16 наскоро четох че може и на 15 стига да подпишете с родителитети сумати документи относно дейността която ще вършиш Приятелка работи на кафе на 15 е а трябваше да и оправят документите 2 седмици![]()
А и да си на 13 и да се занимаваш с ПАРИ и магазини и т.н ПРЕКАЛЕНО ОТГОВОРНО Е иначе тва с листовките не е лошо![]()
`Cause I needed
I need to hear you say
That I love you
I have loved you all along
За работата.....незаконно е. сега каквото и да си говорим, ти си едва на 13. Предполага се, че след цяла година учене имаш нужда от ваканция, който в твоя случай мисля, че е малка, защото си 7 клас, нали? тоест са ти минали изпитите и предстои обявяване на резултатите и пр. Ако нямаш какво да правиш през вакантцията, защо например след като разбереш къде са те приели, не започнеш да учиш малко езика? Или да четеш? Или да спротуваш? Или просто да си почиваш и да събираш сили за новата година? На твоята възраст без връзки много трудно би си намерила работа.
Хора, не съдете момичето. В крайна сметка всеки работи за пари. Това не е като професията, за която считаш, че ти е призвание и я вършиш и за удоволствие... Всеки би се радвал да си изкара свои пари, с които да си угоди както желае.
Иначе аз съм на 15, когато бях на 14, нашите не ми даваха, защото законът бил за 16 години и нагоре (могат да работят). Така че, да, незаконно е. И много съвестни фирми ОТКАЗВАТ да наемат деца под установената от закона възраст на работа...
Все пак познавам много под 16, които са бачкали... Една приятелка на 14 ще я вземат рецепционистка в хотел; друга пък се уреди в съседен град като промоутърка... Но с връзки е по-лесно.
Към авторката - какво стана, намери ли си работа?
ами не съм намерила работа все още , но продължавам да търся .. юли месец ставам на 14 и след като си изкарам лична карта има вероятност да работя в друг град ( то е като село ;дд ) в един клуб ;д .. надявам се да се получи .. ии мерси на всички за мненията по въпроса и Успех на тези , които търсят работа ! ; ) ..
А и ако намеря работа , ще пиша тук за други желаещи ; )
Не шофирай, ако си пил! Искам да стигна жив.
Като искаш да се занимаваш с нещо.. Ходи на тренировки или нещо подобно. Сега ходя на плуване и е супер. По час и половина раздвижваш цялото тяло и после си изморен/а. Пък 2-3 часа след тренировката се чувствам страхотно. Пък.. ако не искаш тренировки се кефи на жегата
![]()
Аз не бих бързала да работя колкото и да ми трябват 20 или 200 или 2000 лева.. Но щом имаш желание.. Добре. Като си на 13 или на колкото там, можеш да работиш като сервитьорка (повечето момичета на тая възраст го правят). Но пък е доста изморително, това с листовките е хитро:P Айде успехи.
Сега казваш на нея колко я обичаш..Забрави ли тази без която ти не можеше.., която всеки ден ти липсваше ..на която в любов ти се вричаше !! ;(
еми то всъщност и аз бях тази година диструбутор на орифлейм (то беше мама де). Много добри пари си изкарвах. Ама, за да си купи някои от теб трябва да ти има доверие,че няма да се напръскаш с пафюма 20 000 пъти или да си мацнеш малко спиралка или да земеш да пробваш нещо др. Т'ва си е до доверие. Ако нямаш доверие на човека, който ти продава нещо как да си купиш бе ?
А и още нещо към авторката на таз тема-не ходи да си играеш .. земи прочети някоя книга !! Ще трябва дълги години да работиш, така че запази си тези за нещо по приятно![]()
![]()
Иначе поздрави за ентусиазма ти![]()
Айде![]()
Аз съм на 20 и съм далеч от идеята, че съм зрял, а ти на 13 се чувстваш зряла - доста смело
Аз ти пожелавам успех с намирането на работа, но само да ти напомня, че след като приключиш с ученето, ще работиш айде да не казвам цял живот, ама бая време, така че си помисли дали още от сега му е времето :П
Май аз се оплетох нещо. Значи ако си на 14 ще те пуснат да раздаваш листовки или си зависи за кой работиш?
Тази година няма да търся, щото трябва да помагам на наще, ама догодина поне да си изкарвам джобните, та ще съм почти на 15 другото лято. За нещо не толкова отговорно, като листовки, дали ще ме вземат?
майка ми казва на тос и онзи, че мога да рисувам ноктите им, те ме викат и ми дават някой лев. ако имаш подобен талант-използвай го![]()
мене също не ме зимат на "сериозна работа" ...
http://www.facebook.com/pages/Im-you...43163692376341 < Страницата ми във Фейсбук
Ами аз имам едни познати,които работеха,продаваха сладолед.Бяха на по 14/15 години,но това беше на Велинград.Можеш да провериш по басейните където се продава сладолед да разпиташ ,късмет.
оф искам и аз да работя на 15 съм почти 16 и искам да си намеря нещо поне за 1 месец търся от мн време ама нещооо ...![]()
и аз така говорех преди..Първоначално написано от smiirnoff
![]()
Абе много си малка. Ако искаш да работиш нещо сериозно стани първо на 18, но преди това изучи един-два западни езика, ще имаш доста шансове.
Чети книги. Поне ваще ще са доволни от теб.
наистина в началото нещата които ми бяха направили впечатление бяха *13* и ник нейма ти .. смирноф .. и си казах .. аха ясно ,, обаче прочетох темата ти и наистина е хубаво че ти идва на акъла но трябва да почакаш поне една години а за сега можеш да се завъртиш около някой близки и роднини които имат нужда от помощ и да се договорите за заплащане или някакъв вид трампа ..![]()
in defense of our dreams...
Eми ако децата ти се струват приемливи пробвай като бавачка...![]()
Според мен за всичко си има време...
"- Ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милиони и милиони звезди, това стига, за да си щастлив, когато гледаш звездите. Мислиш си: "Моето цвете е там някъде..."
иска се минимум 16 .. затва и аз немога да работя , и съм си търсила с приятелки.Единствено за листовки ни зеха - то само туй може май.. иначе ако беше момче можеше да се уредиш на някой строеж - бая мой приятели се занимават с тва
![]()
Hip Hop, Rap
,