- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Относно стипендиите за ученици
Та като говорих за пълна прецаквация ...Аз завърших със 5,46 тази годинаПървоначално написано от yambolov
.После ми идваше да ги изтрепя .
Две четворки и Две петици,които трябваше да са петици и шестици ...
Иначе имах още две петици,но те вече си бяха честни ...
A можеш ли да получаваш и социална и основна стипендия (над 5 и 50) едновременно?![]()
Първоначално написано от charlotte^
Мисля да ги наритам или да падна върху тях, но този път нарочно Mad Surprised
Сега ще ти кажа, днес помагах на класната си...Първоначално написано от free_cool_GirL
Значи... всички предмети от 8 клас се взимат + разказвателните от 9-тиА музиката и изобразителното изкуство от 9 клас влизат в дипломата за 12
Информационните технологии не влизат в свидетелството.
аха,да бе и за дете с 1 родител...Първоначално написано от slavito007
По-добре кандидаствай за 1000 стипендии - само че за тази година свърши срока.
неПървоначално написано от anonimencho
Това какво представлява?Първоначално написано от somanycookies
![]()
![]()
Be Fresh![]()
НЕ съм от София!!!
Да бе, аз бях тръгнал да вдигам успеха и като чух 20 лв на месец и се отказах и си останах с 5.00 за годината общ успех :Д
“Life is one big road with lots of signs. So when you riding through the ruts, don't complicate your mind. Flee from hate, mischief and jealousy. Don't bury your thoughts, put your vision to reality . Wake Up and Live!”
добре де 20лв на месец,така погледнато е малко,но на мен например догодина едни 190лв ще ми се отразят много добре,за бала на приятеля мипросто ги спестявайте...
Социалната е не само подиграфка както всичко останало. Семейстовото безработно, и те за това ще ти дават освен 35лв. + 20лв. от даскалото ако си ученолюбив за 4,50. В спртните съм чувал за успех 4,50 - стипендия от 21лв., за проф.гимназиите - 5,50 - 21лв. Кажи ми защо не е обратното. Аз втора година подред в ПГ - Все 5,30. Защо не сложат стпендията от 5.00 до 6.00. Не стига, че е леко подигравателна да учиш, а те ще ти благодарят с 21лв. Все пак, който я взима честито. Кой ти ги дава тези пари, въпреки че на 3 месеца на куп.
Нещо се говори че от другата годиназа над 5.50 ще са по 50 лева на месец,а за пълно 6.00 - 70,не знам колко е вярно.[/i][/b]
Научих, че за секунда можеш да
извършиш нещо, за което ще те боли цял живот.
Научих, че зрелостта много повече зависи
от това какъв опит си придобил и какво си научил от него
и много по - малко от това колко рожденни дни си празнувал.
Това ако е вярно ще е суперПървоначално написано от j_adore2
![]()
![]()
ама не ми се вярва от някви си 21 лв да я направят изведнъж 50 лв.
www.tuzari.com/tuz.php?name=eli7ooo
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.
Мен ако питате стипендии за ученици изобщо да няма. Всички учат само за това и в края на срока/годината почва едно молене за оценки. Не, че и аз не съм вземала, но не това ми е бил стимулът да уча. За повечето деца точно тези 21 лв са...
http://209.85.135.132/search?q=cache...ient=firefox-a
krem4e, оправи си линковете
Иначе слухове за вгидане на стипендиите има откакто бях 9 клас( сега завърших 12ти)
Стипендията е 20% от минималната работна заплата и откакто има стипендия за учениците, стойността не и се е променяла, въпреки процента и въпреки че заплатата нарастна
http://bgpetition.com/stipendia/index.html
Сигурно няма да има много ефект , ама все пак да подкрепим Петицията за по-високи стипендии!
Моята свобода свършва, там където започва твоята!
Аз нещо бях разбрала, че сега 8клас (подготве) не се взима стипендия, в 9ти клас взимаш стипендия 50лв (щом си бил подготве) за над 5.50 ...![]()
. . . supercalafragalisticexpiellidosous ♥ . .
Нищо не взимаш в девети клас. Подготвителната годинка не ти се брои и дефакто стипендията идва в десети клас.
21 лева са си 21 лева. Не идват ей така, от нищото, така че са добре дошли. Нямаше да е лошо да се повечко, ама те пари за нищо не отделят, свикнали сме. Ако е вярно това с увеличението на стипендиите, супер! Но дълбоко ме съмнява. Кой ще тръгне да дава пари на ученици... Не са те нещото, което ми дава стимул да уча. Правя го ЦЕЛОГОДИШНО, защото знам, че ми е нужно за перспективно бъдеще. Но нима е лошо по някакъв начин да бъдат подкрепени учениците, които наистина учат? Не мисля. Напротив, трябва по някакъв начин да ти покажат, че България има нужда от такива деца, които да осигурят развитието й.![]()
ТРЯБВА ДА ИМАТЕ ОСНОВНО ОБРАЗОВАНИЕ, ЗА ДА ВЗИМАТЕ СТИПЕНДИЯ!
Тия които са осми клас и деветите, които са били подготве в осми клас - няма да взимате стипендия тая година. Стипендията се формира на базата на успеха от дипломата за основно образование (става въпрос за 9-10 клас). Не можеш да взимаш едновременно социална и за успех. Попринцип стипендията трябва да е 30% от минималната работна заплата. А 21лв са едва 10%...