- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- ЗА или ПРОТИВ премахването на Вазов от учебниците ?
![]()
![]()
![]()
![]()
кво е тва безумие бе как може да махнат вазов
![]()
![]()
![]()
тва шега ли е
![]()
![]()
![]()
![]()
Първоначално написано от PrOxY
(sun)~{}*
СТО ПЪТИ ПРОТИВ!
Да махнат един от най-великите българи.
Т'ва шега ли е?!
Разбира се, че против... няма друго мнение![]()
ПРОТИВ!
Loko Sofia![]()
Manchester United![]()
А като махнат неговите произведение, ще поместят някой съдържателен текст на Азис, Уош не-знам-си-кой и Преслава ли?Българите наистина сме тъпо племе, много, много, много, много, много, много, много, много тъпо.
За да е интересен материалът за българските мухльовчета, ще трябва да изучават само техники за свиване на джойнт и секс пози. Вълчанчо си е идиот и това си е.
Вазов да бъде премахнат ? БЕЗОБРАЗИЕ ! Това ли заслужава патриархтът на българската литература ! Против !
Против, неговите произведения трябва да се учат.![]()
Кой малоумник е предложил подобно нещо и защо, по дяволите, такава глупост се обсъжда въобще?
Азис, Уош и Преслава са по-скоро за учебника по музика, а не за христоматията. Иначе какво лошо.....Първоначално написано от TheNewReligion
![]()
![]()
![]()
Твърдо против премахването на Вазов.Като сме тръгнали така я да махаме и Йовков,Ботев,Елин Пелин...абе да останат само чуждите автори.Глупости на търкалета-ще тръгнат да махат Вазов.Макар че,както някой по-горе каза,може би трябва "Под Игото" да се учи в по-горен клас.Както и да е,няма смисъл от анкети,петиции и тем подобни-никой нас не ни пита.
кви са тея 17 % против бе!!!![]()
,,Take iit slow..make it happen baby..''
Това, че има малоумници, които не могат да разберат посланието, което носи творчеството на Иван Вазов не значи, че трябва да се махне от учебниците.
Видях някъде, че "Мамино детенце" не трябва да е в учебниците. Вместо да плюете повестта се замислете дали след време няма да свършите като Николчо!
Тебе ако може да те премахнатПървоначално написано от Sneki
![]()
![]()
![]()
ебахти ограничените мозъци... къде слага Стефо при оня педерливия и Преслава... Уош пее истината в очите, това че не можете да я приемете е друг въпрос... ония двамата урунгели, дето си ги наредил до него не правят музика, а пари... както и да е, отклоних се от темата... ама то от такова безочие и пошлост... как няма...
ше го цитирам Уош: "хипхопа е за кеф - аз не работя"
пффффффф хахахахахахахахахахаПървоначално написано от Tempest
![]()
![]()
![]()
Колко наивни и заблудени хора има, не мога да повярвам.И като не го прави за пари на фотонсинтеза ли живее, че сиренето не се купува с музика, а с мангизи?
![]()
![]()
един ден ше го разбереш... се'а иди си чети книжките!
Против! Не бих могла да си представя българската литература без името на Вазов .![]()
Снеки си е направила още 20 акаунта и си мисли, че така ще махнат Вазов.Първоначално написано от WhyNot
![]()
![]()
![]()
ПП. Спорът е безсмислен.![]()
Male
Не харесвам Вазов, както и творчеството му.
Не подценявам огромния му талант, просто не ме завладява, не ме грабва като автор.
Но е пълен абсурд да го премахнат от учебниците.
Това въобще не трябва да се дискутира даже.
виждаш ли изпод тежкия си грим на кукла
поне- делниците чакащи зад стъклените отпечатъци
с протегнати стъпала
и шалове
обсипани с ориенталски фалшиви монети.
Вазов никога няма да го премахнат от учебната програма.
цялото тва суетене е ненужно.
Против!!!
Една любов, която пречи ми да спя,
едни очи, които срутват ми света,
едни ръце, които толкова желая,
ти си любов и война,
ти си болка и съдба,
само ти.
не намирам смисъл да изобщо да се споменава премахване на Вазов от учебниците о.О
той е един от най-бележитите български автори и ако го премахнат просто ще бъде върхът на българската простотия![]()
just be
they say learning to love yourself is the first step,
that you take when you want to be real..
face up to the fact that you are who you are
and nothing can change that belief
и ако махнат Вазов какво ще учим ...?!??! Вазов е един от българските класици и не виждам смисъл да се маха от учебния материал. + ние сме българи трябва да учим и българска литература !!!! !! ! срамота е да видиш българин които да не е чувал за Вазов !!!![]()
стана ми интересно като се зачетох назад... amk933, мислех, че от опит знаеш какво се учи в България, а ти дори не учиш там... освен това - '93?! Ти си надживял Лили Иванова!!! Знаеш всичко за българската литература! До това колко е сложен или разбираем езика на Вазов, казах го и преди - ако има желание, се намира и начин... това, че днешните умници не четат, не се опитват да разберат замисъла на произведенията... мога, без да звуча самохвално, да се "похваля", че с мое есе съм разплаквал преподавателката по литература... защо? Защото съм разбрал произведението, което изучавахме, писал съм по темата и готово... за повечето обаче "добро есе" означава дословно преписано от помагало.ком... и щом имаме висока оценка - честито, няма що да се напрягаме... с две 4ки в началото на втория срок, защото изучавахме "Хамлет", "Робинзон Крузо" и "Дон Кихот"... на края започнахме българските произведения - "История Славянобългарска", "Изворът на Белоногата" и "Българи от Старо Време"... и имам 6 за срока и за годината! Това, че не искаш да разбереш дадено произведение, не значи, че не можеш![]()