.

Виж резултатите на анкетата: ЗА или ПРОТИВ премахването на Вазов от учебниците ?

Гласували
284. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • За

41 14,44%
  • Против

243 85,56%
Отговор в тема
Страница 4 от 7 ПървиПърви 1234567 ПоследнаПърви
Резултати от 76 до 100 от общо 159
    Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Tempest
    стана ми интересно като се зачетох назад... amk933, мислех, че от опит знаеш какво се учи в България, а ти дори не учиш там... освен това - '93?! Ти си надживял Лили Иванова!!! Знаеш всичко за българската литература! До това колко е сложен или разбираем езика на Вазов, казах го и преди - ако има желание, се намира и начин... това, че днешните умници не четат, не се опитват да разберат замисъла на произведенията... мога, без да звуча самохвално, да се "похваля", че с мое есе съм разплаквал преподавателката по литература... защо? Защото съм разбрал произведението, което изучавахме, писал съм по темата и готово... за повечето обаче "добро есе" означава дословно преписано от помагало.ком... и щом имаме висока оценка - честито, няма що да се напрягаме... с две 4ки в началото на втория срок, защото изучавахме "Хамлет", "Робинзон Крузо" и "Дон Кихот"... на края започнахме българските произведения - "История Славянобългарска", "Изворът на Белоногата" и "Българи от Старо Време"... и имам 6 за срока и за годината! Това, че не искаш да разбереш дадено произведение, не значи, че не можеш
    Учил съм в бг училище до 8 клас.

Не знам кой дебил го е предложил това, но трябва да го обесят публично в центъра!
    Най - много мразя като не ми усетят иронията...

Черният ми дроб ме мрази... Алкохолна кома/клинична смърт всеки Божи ден

Против! Както много от вас написаха, Вазов е един от най-големите възрожденски писатели и неговите произведения помагат на учениците (и не само) да се почувстват още по-горди, че са българи и да вникнат по-добре в делата на великите хора. Той описва прекрасно историята и културата на България. Аз много го харесвам като писател и поет.
    To Be Good Is Not Good Enough,When You Dream Of Being Great!

абсолютно ПРОТИВ ако я махнат трябва да се самоубият тва е най-великия български автор

Мега фен Аватара на Tempest
    Град
    Дружба
    Цитирай Първоначално написано от amk933
    стана ми интересно като се зачетох назад... amk933, мислех, че от опит знаеш какво се учи в България, а ти дори не учиш там... освен това - '93?! Ти си надживял Лили Иванова!!! Знаеш всичко за българската литература! До това колко е сложен или разбираем езика на Вазов, казах го и преди - ако има желание, се намира и начин... това, че днешните умници не четат, не се опитват да разберат замисъла на произведенията... мога, без да звуча самохвално, да се "похваля", че с мое есе съм разплаквал преподавателката по литература... защо? Защото съм разбрал произведението, което изучавахме, писал съм по темата и готово... за повечето обаче "добро есе" означава дословно преписано от помагало.ком... и щом имаме висока оценка - честито, няма що да се напрягаме... с две 4ки в началото на втория срок, защото изучавахме "Хамлет", "Робинзон Крузо" и "Дон Кихот"... на края започнахме българските произведения - "История Славянобългарска", "Изворът на Белоногата" и "Българи от Старо Време"... и имам 6 за срока и за годината! Това, че не искаш да разбереш дадено произведение, не значи, че не можеш
    а така... и понеже си срещнал трудности и си се метнал в "древната" Америка... където са елитните произведения, които казват всичко в прав текст, без да има някакъв замисъл... достатъчно се изложи като каза, че си напуснал България... отдалече плюеш културата ни... о, неразумни юроде!

Град
    При БЕЗСМЪРТНИТЕ ;]
    Цитирай Първоначално написано от Sneki
    Zaaaaaaaaaa
    Надявам се да се бъзикаш!!! Вярно, че когато учихме "Под игото" не ми беше кооой знае колко интересно, но все пак Вазов не случайно е наречен "Патриарх на българската литература" и ако го махнат от учебниците ще бъде най-голямата простотия правена някога.
    Aliena vitia in oculis habemus a tergo nostra sunt

Супер фен
    Против! Те ако Вазов махнат, по-добре да изчезне литературата като предмет...
    nicolepcd

Повече от фен Аватара на YakUZa777
    Град
    Там където няма ретарди, а само митовете за тях.
    Who the fuck is Vazov ? Не мисля, че който и е да от милионерите/милярдерите, е чел Вазов... Аз лично от литература след 5-ти клас не виждам смисал, да се изучават книги който излизат сега... Но честно казано не ме инт. дали е там или не завърших :Д

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    а така... и понеже си срещнал трудности и си се метнал в "древната" Америка... където са елитните произведения, които казват всичко в прав текст, без да има някакъв замисъл... достатъчно се изложи като каза, че си напуснал България... отдалече плюеш културата ни... о, неразумни юроде!
    Тempest, много е смешно, когато човек говори без да знае. Никакви трудности съм нямал в училище никога, дори и в България. Учил съм в 73 СОУ до 7 клас и после в 1 АЕГ. Нали се сещаш, че и двете не са квартални училища. Пък и въобще не ме е срам, че съм напуснал България, защото нямам и намерение да се върна някога. И не плуя културата, а образователната система, имайки удоволстивето да я сравня с друга такава, доста по-размуно изградена.

П.С.: Т'ва с трудността беше много тъпо, защото в училище, в което уча, е много по-трудно от навсякъде до сега

Мега фен Аватара на mechtaq_za_teb
    Град
    ~in the eternal summer~
    Против твърдо!
    А бе отдавна, беше тъжна вечер.
    Поредната... Да знаех само аз,
    че в утрото не ще те видя вече,
    че ще бъдеш мъничка звезда...

Мега фен Аватара на Tempest
    Град
    Дружба
    Тempest, много е смешно, когато човек говори без да знае. Никакви трудности съм нямал в училище никога, дори и в България. Учил съм в 73 СОУ до 7 клас и после в 1 АЕГ. Нали се сещаш, че и двете не са квартални училища. Пък и въобще не ме е срам, че съм напуснал България, защото нямам и намерение да се върна някога. И не плуя културата, а образователната система, имайки удоволстивето да я сравня с друга такава, доста по-размуно изградена.

П.С.: Т'ва с трудността беше много тъпо, защото в училище, в което уча, е много по-трудно от навсякъде до сега
    не се връщай... България няма да приеме такива като тебе!

На мен ми е супер скучен, но оценявам творчеството му и не мисля, че трябва да го премахват.

Против,естествено.Не може да се премахне!Не трябва да се премахне!Кой разумен човек би позволил такова нещо?! За Бога! Няма значение, че стилът му е архаичен.Нали ни трябва малко обща култура,бе?! Нали има учители, които ТРЯБВА да обясняват какво значат непознатите думи на един ученик.А те не са малко.Вазов е написал изключително много произведения, които не се никак скучен извор за нашата история! Предпочитате да четете учебниците по история вместо да прочетете "Под игото" и "Опълченците на Шипка" ?! Ами давайте! Не само Вазов, но Ботев и Каравелов също са описвали предосвобожденската и следосвобожденската епоха.Махнете и Елин Пелин,ако искате! И "градските" дечица да не разберат какво е било селото преди да се появят вече толкова важните за тях компютър със скайпчето,мобилния телефон с камера и плеърче и кафенето. Айде моля,не се излагайте!
    Пътеката ли стана тясна или вие пораснахте? Гледайки нагоре, малко се захласнахтеее . ;]]

Супер фен Аватара на AnIcHkAtA
    Град
    София
    А защо не махнат всички български творци от учебниците?Ще учим песни на фолк певици и ще разглеждаме биографиите на текстописците.

Пха
    Не си до мен да видиш плача ли, целувките за други харча ли.Няма начин да знаеш, че сърцето ми цялото е пълно с теб.
    И вечер спя до телефона си, но лъжа пак с колко лягам си.Не, не искам да знаеш, че в леглото ми само тишината лежи...

Твърдо ПРОТИВ!
    Какво ще е българската литература без неговите произведения?Само някои пълен идиот би могъл да си го помисли даже..

Голям фен Аватара на the_best_f
    Град
    на борда на "Черната перла"
    Като кажете "български поет" или "български писател", кое е първото нещо, за което се сещате? Името на Иван Вазов, нали? Ако не се изучават неговите произведения, не виждам какво въобще трябва да се изучава. Пълен абсурд е да се осъществи премахване на творчеството му от учебниците. Не се и надявайте.

Твърдо против ... в момента в началното училище се учат пълни простотии ... а нагоре .. норматива е урязан до такъв смехотворен минимум ... иди изгради у децата усет за национален литературен канон ....

Разбира се, че против! Ако се премахне неговото творчество, аз не виждам какво ще се учи. Просто е невъзможно.
    In life, unlike chess, the game continues after checkmate.

Мега фен
    Град
    Канзас ;)
    и аз съм ПРОТИВ!
    От вас чувам за това,но силно се надявам да не е истина То по тая логика да махнат и други автори,които също могат да са "трудни за разбиране".
    Sitting on top of the world
    Watching the stars
    Go by...

Твърдо против.

Както би трябвало да мисли всеки българин.

Как може въобще да се повдигне въпорсът за премахването на творчеството на Вазов?!Това си е престъпление .. и аз няма да пояснявам ЗАЩО!

Rest in peace,Michael Jackson!You`ll be NEVER forgotten!

Абе как ще го махат бе ти тъп ли си ?? И кой малоумник е дал против...И да искате да го махате не може щото просто не може ;д Все пак тва е Вазов!!

Голям фен Аватара на SummerDream
    Град
    Пловдив
    ПРОТИВ!
    В по-горните постове много ясно и точно са си го казали хората, няма да се повтарям и потретвам ;д
    То дай да махнем всички български автори,поети и т.н. и после що България била по-назад от другите държави..щото не ценим това, което имаме, за това..

Твърдо против
    I told you why, I'm a stranger inside..
    I told you why, why the palm of my hands are closing..

Супер фен Аватара на elysunny
    ПРОТИВ разбира се ...
    Не смятам да обяснявам, защото доста потребители вече казаха причините и няма смисъл да повтарям ...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си