- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- ЗА или ПРОТИВ премахването на Вазов от учебниците ?
на мен пък "Под игото " много ми харесаПървоначално написано от Vilsy
![]()
![]()
Залагате ли?! Спечелихте ли?!
Че аз умирам, а вас ви презирам!
Всеки има различно мнение и това е нормално...Да,наистина-книгата "Под игото"показва какво е било миналото ни и какви мъки сме търпели...Но не можеш да накараш едно дете в 5 клас да я прочете..нормално е,ако не разбере нищо!Нима детето в 5 клас знае съвременното значение на употребените архаични думи?А,че Вазов има прекрасни творби-няма спор.Според мен трябва да качат някои негови творби в по-горен курсПървоначално написано от NoOneElse
![]()
Дребните крадци ги окачаме на бесилото, а големите ги правим политици...
ами че той се учи в 11 клас, по малките класове се изучава- само 1/2 глави от "Под игото" и някое друго стихотворениеПървоначално написано от Vilsy
![]()
Залагате ли?! Спечелихте ли?!
Че аз умирам, а вас ви презирам!
Ми дай да пишем буквички и ченгелчета в 5ти клас, щото е по-лесно...Първоначално написано от Vilsy
PurpleDream ти написа останалото, няма да се повтарям...
Има жени, които твърдят, че всички мъже са еднакви. Не е ли това твърде богат опит?!?
Песимистът казал:
-По-лошо не може да бъде!
А оптимистът отговорил:
-Може, можеee!
Аз съм ПРОТИВ хораа.. това е класика немогат да я премахнат. Или поне не би трябвало. Това е Българското.. колко поколения са учили неговите произведения.. и сега изведнъж са ррешили че трябва да се махнат.. простотия чудят се кво да измислят вместо да мислят за по-важните неща и проблеми. Както и униформите махнали са ги.. и сега изведнъж ''Трябва да се въведът униформи'' за какво са ги махнали въобще..
ПП. малко се отклоних от темата![]()
Абсурдно е да премахват български автор от такава величина ! Ако него махнат, не знам просто какво ще стане, чуждестранни да учим, така ли ? А дали учат нещо българско в другите страни?!![]()
![]()
Против съм много ясно..Вазов е един от най-добрите български автори.То ако го махнат него какво,ще учим? Не мисля,че ние българчетата не трябва да учим най-хубавите и истински произведения."Опълченците на Шипка"," Българският език',"Немили-недраги","Една българка","Под игото" ,"Епопея на забравените ","Хъшове" и т.н. Мале на къде отива БГ,след като искат да забравим родното![]()
Тези управляващи са все по-зле и по-зле
![]()
„Ангелите я наричат небесна радост, дяволите я наричат адска мъка, хората я наричат Любов.“