- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- 7 клас...Годината бързо мина и за нас... [vol.4] Вижте стр.1
Колко сте изкарали на пробния е едно, колко ще изкарате утре е съвсем друго. Може утре да сте по-концентрирани или обратното. Не си правете изводи за оценките на изпита от тези на пробните!![]()
Първоначално написано от Mastta
Ооооо не са притеснявай... кат им знам там даскалката на 7 кл ква е.. ако тя им е давала задачите .... ТРАГЕДИЯ... сиг ги е направила само нейните ученици да си ги решат,... мн е гадна.. тъй че споко..![]()
Като ти се стори, че някой ъгъл наистина прилича на съответнота стойност, която са му дали, си вадиш транспортирчето и си мериш като пична един пробен изпит бях премерил така 5 задачи и уцелих 3 тях
![]()
ХЕЙЙ
Вижте това-
В град пристигат 67 туристи.
От тях 47 говорят английски
35-немски
30-френски
от тях
23 - английски и немски
12- англ и френски
11 - немски и френски
от тях
5 говорят и трите езика
КОЛКО ТУРИСТИ НЕ ГОВОРЯТ НИТО АЕ, НИТО НЕМСКИ, НИТО ФРЕНСКИ
К`ВО ЩЕ КАЖЕТЕ ПО ВЪПРОСА? ИДЕИ? ЧЕСТО СРЕЩАМ ТАКИВА АМА СИ НЯМАМ ПРЕДСТАВА КАК СТАВАТ? ИМА ЛИ ОПРЕДЕЛН НАЧИН?
Животът е като огромно виенско колело - върти се,нови хора качват се и слизат. Първо си долу, после горе. И изпитваш страх от височините, и от долините. Но въпреки всичко винаги носиш тръпката и желанието за живот в себе си. <3 (h)
Първоначално написано от meche95
Това не бяха ли ония, дето се решаваха с кръгове?? Правиш кръгове, които се покриват един с друг и смяташ там кой къде е? Мисля, че беше от този вид
нямам представа как се решават тези задачи..но с тези кръгове и наяква моя логика получих 16 ;дд
и все пак какъв е верният отговор :}}
ПУСКАЙТЕ БТВ. РОСЕН ПЕТРОВ КОМЕНТИРА ДОНЕМАЙКЪДЕТО![]()
КОЙТО ЧУЛ, ВИДЯЛ![]()
Животът е като огромно виенско колело - върти се,нови хора качват се и слизат. Първо си долу, после горе. И изпитваш страх от височините, и от долините. Но въпреки всичко винаги носиш тръпката и желанието за живот в себе си. <3 (h)
някой ще каже ли отговора на задачата с езиците?? {}
![]()
Нова тема. Хубаво, щом казвате.![]()
Какво наза Росен Петров, че аз сега се прибрах?
П.П. И аз съм за испанската.![]()
Мисля за тебе, сякаш ти си до мен,
сякаш мъничка болка трепка бързо във мен,
сякаш искам да плача като малко дете,
но сълзи не потичат от очите въобще.
Peace & Love ;]]
Първоначално написано от joannalof
"Простотията в българското министерство е отнемайкъде - донемайкъде.."![]()
![]()
Хах, аз 3 се чудя дали ще вържа, вие за над 5 ми говорите.. то чудо трябва да стане. Изтеглих си един пробен от сайта на МОН(първия и единствения ми пробен за цяла година) по математика, не го изрешавах целия, само някои задачи - къде от мързел, къде от незнаене. Пъъълна катастрофа съм. Аз задачите, на които дават по 1 точка, не мога да реша, какво остава за онея задачи с по 2-3 точки. Молете се за мен. Дано изкарам тройка, пък ако изкарам четворка, ще си ударя дУпИтУу в тавана. Но за такива смели мечти, засега не смея и да си помислям..![]()
Брееееее много испанци беама сте момичета, значи имам шанс
![]()
Някакъв шанс отговорът да е 6?
бтв, и мен ме бройте за испанската (може би)
виждаш ли изпод тежкия си грим на кукла
поне- делниците чакащи зад стъклените отпечатъци
с протегнати стъпала
и шалове
обсипани с ориенталски фалшиви монети.
Отг с езиците е 6!
Попълних тия кръгчета ама после какво се прави с тяхАз там дето се засичат трите езика писах 5, както пишеше в условието и не знам на после
![]()
![]()
Оо, решила съм я.![]()
с протегнати стъпала
и шалове
Ооо, как стана,че доста питатПървоначално написано от GbSy
:P
какво се прави след като правилно по попълним кръгчетата ?
![]()
![]()
сега се сетих, че не знам всички формули за S и P
![]()
![]()
Картинката е тази - http://i40.tinypic.com/vhrpyg.jpg
Обяснението:
В общата част на трите кръга пишем броя на тези, които знаят и трите езика, в случая - 5.
След това виждаме, че английски и немски владеят 23 човека.
Числото трябва да се попълни в общата част на английски и немски, но там е и частта с трите езика.
Един вид към тези 23-ма спадат и петимата.
Следователно вадим 23-5=18 и попълваме в англ. + немски.
Хората, които знаят английски са 47. Вадим 47-23=19, това попълваме в частта за английски. Същото правим и с другите кръгове.
И остава да съберем всичко, сборът от всички числа в кръговете е равен на 73.
Вадим 67.
И воала.
едит : моя грешка, на празното място трябва д аима 7-мица
с протегнати стъпала
и шалове
Ахх, така не вдявам.![]()
Явно не за мене.
Значи от тези,който знаят 1 език, вадим тия с 2та езика.
По тая логика
30 говорят френски, от тях вадим говорящите френски и англ пр.
става 30-19=11![]()
Нова тема!Защо не ми казахте, исках да съм на първа страница.
![]()
ПП. Чертежите на тестовата книжка няма да са точни, за да се избягва чийта с транспортира.![]()
ПП2. Стига сте поствали задачи, пазете се за утре.![]()
ПП3. Вълчев беше казал, че теста няма да е труден, дано да е така!![]()
ПП4. Няма ли някой вундеркинд от Стара Загора, чувствам се самотен.![]()
![]()
Male
Ааа, вече ще си мълча,че сигурно вадя накви бисери![]()
Добре,че не съм от София,че ми е спукана работата![]()
ЮхУуУПървоначално написано от webprng
![]()
![]()
какво хубаво пожелание
![]()
![]()
![]()
Хора неске пипнах КоМиНоЧиСтАч![]()
И ето едни забавни задачки /реших ги и двете/
1. Три приятелки Русева, Чернева и Рижева се срещнали. Чернокосата от тях казала "Интересно е, че една от нас е рижа, втората руса, а третата е чернокоса. В същото време името на нито една от нас не съвпада с цвета на косата и" Русева потвърдила "Да права си" Каква е косата на Рижева?
а)рижа
б)руса
в)черна
г)данните са недостатъчни
2. Емил отива на училище за 30 мин., а сестра му - Петя за 40 мин. Една сутрин Емил тръгнал 5 мин. след сестра си. Каква част от пътя е изминала Петя, когато Емил я е настигнал, ако двамата се движат с постоянна скорост?
а)1/4
б)3/10
в)1/2
г)1/2008
После ако искате мога да пусна още няколко интересни задачки![]()
Оу,нова темааа..
шаба-даба-даааа.
Въобще не съм притеснена.Не мога и да си повярвам. О.о
Стига задачи,уе.
Дайте да си говорим за нещо другоо.![]()
бтв.. аз ей сега ще гледам Вълчев к'во е казал,'щото вчера го пропуснах.
ТОВА Е ПРОСТО ЕДИН ИЗПИТ И ВСИЧКО ЩЕ МИНЕ ЗА ТРИ ЧАСА.НЕ СЕ ТОРМОЗЕТЕ.![]()
![]()
![]()