.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 26

Домашни маски за коса и лице.

Тук предлагам да постваме домашни рецепти за маски както за коса така и за лице.
    Преди време намерих един форум където имаше подобна тема и имаше доста маски, които ми допаднаха, а постепенно ги и пробвах върху себе си. Така, че ако може пускайте само изпробвани рецепти.

За лице:

Маска за премахване на черни точки:

5-6 аспиринчета се разбиват на прах и се добавят няколко капки розова вода. Нанасяте сместа на лицето и след като изсъхне изтривате с ръка, а останалото се измива.

След маската е хубаво да се намаже с кремче.

Маската се прави само по веднъж седмично, за да не се дехидратира кожата!

Вместо розова вода може да се ползва и прясно изцеден сок от лимон.

Да се има впредвид, че лимона може много да раздразни кожата и ако сте с по чувствителна кожа по-добре недейте с лимон ами с розова вода!

За бебешка кожа:

Върху филиика хляб слагате няколко лъжици кисело мляко и оставяте филииката в хладилника (да престои до следващия ден, или я слагате сутринта и ползвате вечерта!) След като е престояла филииката обирате изцеденото кисело мляко и го нанасяте на лицето си. Престоявате 15-20 мин. и измивате маската. ;]

Следващата маска не е за лице, но пак е за мека кожа.

Смесвате сода със душгела си и се получава. ;]

Още една маска за лице, действаща като пилинг:

Насапунисвате си ръцете със сапунчето и сипвате малко захар, започвате нежно да разтърквате и изплаквате. Не е препоръчително за раздразнено лице.

Маска срещу по-отпусната кожа:

Взимате едно яйце и отделяте белтъка и жълтъка. Взимате белтъка и намазвате лицето и шията - изчаквате да изсъхне и измивате.

Маска за избелване и почистване:

1 белтък се разбива на пяна прибавят се щипка сол и щипка сода .
    Нанася се на лицето докато стегне и после се измива с топла водичка. Солта избелва петънца и неравности в тена а содата почиства в дълбочина порите.

Сега и няколко изпитани маски за коса.

За подхранване на косата:

1 жълтък
    1 лъжица мед
    1 лъжица ракия
    1 лъжица кис.мляко
    няколко капки оцет /за блясък/
    няколко капки бадемово масло /ако имате/

Намазвате косата, слагате найлонова шапка за баня или най-обикновен плик и отгоре завивате с кърпа. За дълга коса дозата може да се удвои. Освен за подхранване маската прави косата много мека! :]

Със маската се седи колкото издъжрите. Аз издържам около час-час и половина. После измивате с шампоан.

Маска против косопад:

1 ампула прогестерон я смесвате с едно шишенце бадемово масло. Нанасяте на косата и завивате с найлонова шапка. След час се измива. Помага при силен косопад, но трябва да се прави поне 4-5 пъти за по-добър ефект. Прави се веднъж на 2 седмици! По-често е вредно!

Маска за по-бърз растеж:

1 супена лъжица сок от червен крумид
    1 с.л. - маслинено олио
    14 с.л. - бадемово масло или 1 ампула витамин А
    1 с.л. -мед
    1 жълтък

Нанасяте на косата и увивате с найлон и кърпа. Колкото повече време се стои с нея - толкова по-добре. ;]

Маска за боядисана коса:

Боядисаната коса е много изтощена.
    Затова веднъж седмично трябва да я подложите на възстановителна процедура. За целта използвайте млечни продукти, чиито протеини и ферменти ще възвърнат еластичността на косъма.
    Отделете 150 г кисело мляко, намажете с него косата и завийте главата с топла хавлиена кърпа.
    След 20 мин изплакнете косата.

Маската може да се ползва и за коса правена на студено къдрене.

Маска за заздравяване с коприва:

Нарежете на ситно 50 г листа от коприва, 50 г корени от репей и ги залейте с 400 мл вряща вода. Варете сместа 20 мин, махнете я от огъня, охладете, прецедете и я сипете във водата за изплакване.
    Всеки ден можете да втривате това средство в корените на косата.

Отново маска за косопад:

Обелете 1 голям картоф, настържете го на рендето и изстискайте сока. Смесете 2 супени лъжици от този сок с 2 супени лъжици сок от алое и 20 г мед. Втрийте получената смес в корените на косата чрез леко масажиране с пръстите. После си сложете найлонова шапка за баня, завийте главата с хавлиена кърпа.
    След 2 часа измийте косата с топла вода и подходящ шампоан.
    Правете тази маска 2 пъти седмично, докато настъпи подобрение в състоянието на косата и тя спре да капе.
    И на края не разресвайте косата, ако е влажна. Изключение от правилото са късите и прави коси. Постарайте се да не ги сушите със сешоар. От високата температура косъмът става по-чуплив.

Това са за сега изпробваните от мен маски! ;]

Голям фен Аватара на DiDiChKa
    темата е интересна ако някой знае маски за мазна коса и мазна кожа на лицето да пуска ще следя темата
    K.

Цитирай Първоначално написано от dirtyyy
    Добрият мъж трябва да търка клитора на жена си и да изпитва удоволствие от това!

Голям фен Аватара на elito6754
    Град
    София
    Темата естрахотна, ще пробвам маската за избелване, че напослудък цялата съм в някаквитакива петна.

DiDiChKa, намерих маски за мазна кожа, но дали ще подействат нямам идея!

Маска с извара
    2с.л. извара се смесват с 2с.л. плодов сок, добавя се 1/2ч.л. морска сол. Компонентите се разбъркват добре и се нанасят върху лицето. След 10 мин се нанася втори слой от маската. Изчаква се още 5 мин и се измива.

Маска с белтък
    Стяга порите на кожата, разглажда бръчките, избелва кожата. 1белтък се разбива на сняг, и като продължавате да разбивате се добавя 1ч.л. лимонов сок. Получената смес се нанася върху лицето с четка, а като започне да се стяга се нанася втори слой. След 10-15 мин лицето се измива първо с топла, след това със студена вода.

Маска от кисело мляко и магданоз
    Смесете нарязан на ситно магданоз с кисело мляко и лимонов сок, добавете царевично нишесте, за да се получи кашица. Внимателно нанесете върху лицето.

Домашна маска с мед
    Сместа на сока от краставица и мед е много ефективно средство при комплексното лечение на черни точки и комедони. Приготвя се по следният начин: 3 с.л. нарязана на много ситно краставица се залива с 1чаша вряла вода, изчаква се 2-3 часа и се прецежда. Прибавя се 1с.л. натурален мед и се разбърква докато меда се разтвори напълно. Получената смес се нанася върху лицето с памучен тампон, и след 30 мин се изплаква със студена вода.

Лосион от лайка
    1с.л. лайка и 1с.л. календула се заливат с чаша гореща вода, изчаква се 20-30мин и се прецежда. Изстудява се и се добавя 1сл. камфоров спирт. Лосионът може да се съхранява в хладилник 2-3дена.

Маска за тонизиране и овлажнявате на кожата
    Свива порите на кожата, тонизира. 2с.л. извара се смесва с 1/2ч.л. мед, добавя се 1яйце и се разбива. Нанася се върху лицето, като дебел слой, изчаква се 20-30 мин. Лицето се измива първо с топла, после със студена вода.

Супер фен Аватара на breathless
    Имаше някъде така тема, и все пак:

Маска за лице с лимонов сок
    1ч. л.хума, 1ч. л.кис. млеко, 1ч. л. лим. сок, 1ч. л. сода бикарбонат
    Разбъркват се добре и се нанасят на измито лице.След 15 мин. се измива с хладка вода.

Маска с мед и лимон
    Мед и лимон едно към едно слага се на почистено лице и се измива с топла вода след 15мин. Прави се всяка вечер.

Маска с хума, мед и лимон
    1-2 супени лъжици хума, 1 лъжица мед, няколко капки лимон.Всичко това се обърква до получаването на хомогенна смес и се нанася върху добре почистеното лице. Стои се около 20 минути. Няма опасност от засъхване, заради меда. Кожата става мека и гладка.

Маска с портокал
    Изцежда се сок от 1 портокал в купичка, след това се добавят 2-3 суп. лъжици кисело мляко, накрая се натрошава ориз на прах(оризово брашно) и се добавя към сместа. Маската престоява на лицето 30 мин. и се измива с хладка вода.

Лимонова маска

1 чаена лъжичка лимонов сок, 1 чаена лъжичка мед, 1 супена лъжица хума. Смесете съставките докато получите гъста каша. Нанесете на лицето и измийте след 20 минути с хладка вода.

Медена маска

1 чаена лъжичка хума, 1 чаена лъжичка мед. Смесват се хумата и меда – разреждат се с малко хладка вода. Маската се сваля след 30 минути със студена вода. Кожата се обтрива с парченце лимон.

Домашни маски за коса
    Използват се задължително преди измиването с шампоан.
    - жълтъкът може да бъде чудесен балсам за косата ви. Смесете две лъжици рициново масло и един яйчен жълтък, нанесете косата, изплакнте и отмий разбийте добре едно или две яйцa, после измийте и изплакнете с оцет и вода

Маска за свиване на порите
    Бучка лед - триете си лицето с нея докато се разтопи. Даже може да си замразите лайков чай, сок от краставица, или каквото ви дойде на ума. Изваждате една бучка лед и правите една бърза маска.
    And I will never hurt you or desert you,
    love you from the very day your mama birth you

Re: Домашни маски за коса и лице.

Цитирай Първоначално написано от s1NNer
    Нанася се на лицето докато стегне и после се измива с топла водичка. Солта избелва петънца и неравности в тена а содата почиства в дълбочина порите.
    Тази маска за избелване, дали ще има ефект и в/у луничките
    Една любов, която пречи ми да спя,
    едни очи, които срутват ми света,
    едни ръце, които толкова желая,
    ти си любов и война,
    ти си болка и съдба,
    само ти.

Цитирай Първоначално написано от DiDiChKa
    темата е интересна ако някой знае маски за мазна коса и мазна кожа на лицето да пуска ще следя темата
    Аз за косата си правя с хума - 2-3 лъжички хума, 2-3 лъжички кисело мялко и яйце се разбъркват добре. Нанася се в корените и се седи 10-15 мин. Отмива се с хладка вода, заради яйцето.
    За лицето също си правя с хума. Хумата се разбърква с вода до получаването на хомогенна смес. Стои се с нея 5 мин и се отмива.
    Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.

Pepincetyy, за лунички съм чела разни рецепти, но не знам дали действа. Ето все пак:

За лунички.

1. Сок от лимон-действа избелващо, ако имаш по-чувствителна кожа, обаче, може да се раздразни.

2. Сок от краставица.

3. Жълто глухарче-намачкват се свежи растения и от тях се прецежда сок за натриване на кожата. Очите трябва да се пазят.

4. Смесва се овесено брашно, половин жълтък, каша от морков, 20 капки лимонов сок. Лицето се маже и се стои 20 минути. Измива се първо с топла, а след това със студена вода.

5. Смесва се 1 сварен и намачкан картоф, добавя се 1 с.л. мед, 1 с.л. кисело мляко и няколко капки кислородна вода. така получената смес се нанася на лицето и се стой 15 минути, след което се изплаква.

6. Обелва се и се настъргва, на ситно, суров картоф, добавя му се 1 ч.л. кисело и прясно мляко. Сместа се нанася на лицето, оставя се за 20 мин. и се измива с хладка вода.

7. Смесва се 1 с.л. кисело мляко с 1/2 ч. л. лимонов сок, прибавя се брашно до получаване на каша. намазва се лицето и се престоява 20 минути, след което се измива с хладка вода.

8. 1 белтък се арзбива, към него се добавя 1 ч.л. кислородна вода и 1-2 ч.л. тоалетни трици. Намазва се лицето и се престоява около 15 минути, след което се измива с хладка вода.

9. Разбърква се 25-30 г мая за хляб, 1 с.л. прясно мляко и 1 ч.л. лимонов сок. Сместа се нанася с памучен тампон, престоява до 20 минути и се отмива с хладка вода. След това на лицето се поставят няколко стидени компреса.

10. Филия хляб се намазва с обилен слой кисело мляко. След като водата на млякото попие добре в хляба, изцеденото мляко се маха и се смесва с 1 стрит аспирин. Сместа се намазва на лицето и се изчаква да изсъхне добре, след което се измива с хладка вода.

Отделно четох:

..По повод изчезването на петна знам един начин,доказан е,но е само за екстремисти.Става с блондор-от този синия прах,намазваш се,стоиш две-три минути(ако изтърпиш) и се измиваш.Така една приятелка-козметичка си маже цялото тяло и лице и всички бемки и по-тъмни петънца изчезнаха с времето,освен това мъховете и космите се изрусяват,и прави дълбок пилинг,така че-три в едно...Но аз съм я обявила за мазохистка.Като си представя как щипе това и ме обхваща ужас.Сигурна съм обаче в действието и вероятно луничките също изчезват.

а да ви питам .. нали не е проблем да ползвам две маски в един ден
    например..

ЕТО ТАЗИ

5-6 аспиринчета се разбиват на прах и се добавят няколко капки розова вода. Нанасяте сместа на лицето и след като изсъхне изтривате с ръка, а останалото се измива.

Маската се прави само по веднъж седмично, за да не се дехидратира кожата!

Вместо розова вода може да се ползва и прясно изцеден сок от лимон.

И СЛЕД НЕЯ ТАЗИ

или не е препорачително .. кажете моля ви

Супер фен Аватара на Abigoria
    Град
    Добрич
    Аспирина през кожата е токсичен

Супер фен Аватара на Sarafina
    Град
    Пловдив
    Не е вярно, колко маски за лице има с аспирин... и по чужди форуми съм чела. И клипове в youtube има Знам, че прави кожата мека, ама друго... не знам.

[/b]Тези рецепти които пишете наистина действат, но за деца под 15 години те са вредни за лицето. Аз съм на 12 години и най- добре е да си мажа лицето само с хума, която исушава пъпките и лицето става меко[/code]

Повече от фен Аватара на IrRePlAcEaBlE
    Град
    Lost in the Paradise
    Аз знам една маска за коса от приятелката ми, тя е луда на тази тема(за косата).
    Значи маската е следната.. Трябват ви едно яйце и рициново масло(продават го в аптеките и не е скъпо) . От яйцето отделяте само жълтъка и към него прибавяте няколко капки рициново масло. Важно е яйцето да не е от хладилник, за да може по-добре да се смеси с маслото. Тази цялата смес си я нанасяте на косата и стоите с нея около 30 минутки. После измивате косата обилно с шампоан 2 пъти, тъй като рициновото масло си е мазничко! Маската се препоръчва предимно за подхранване на косата. И това е. Дано да подейства, ако някой реши да я пробва! Аз лично си я правих 3 пъти и имаше ефект.
    Лятото в душата ми вече ме кара да мисля по различен начин за теб. Дори по-скоро само се сещам! Tи все още искаш и не спираш да
    искаш само онова,което още не си получил.Само хубавите неща на витрината, които не си имал шанс да докоснеш с треперещи за притежаване пръсти.И играчките,които са ти се сторили скучни и си захвърлил,а след това си видял,че просто не си знаел как да играеш с тях...

маска за блясък на косата:
    1 яйце
    1 л мед
    1 л кисело мляко
    Дозировката зависи от дължината на косата.

За подхранване на косата:

1 жълтък
    1 лъжица мед
    1 лъжица ракия
    1 лъжица кис.мляко
    няколко капки оцет /за блясък/
    няколко капки бадемово масло /ако имате/

Толкова много изсушаващи продукти и само няколко капки бадемово масло? Ти си полудяла!!!!

Защо няма такава тема сред важните? Май е време.
    I believe I can fly..

Мега фен Аватара на iiordanova
    Да , наистина няма такава ВАЖНА тема.

По темата :
    Аз си правя няколко маски.
    1) За косата : хума , зехтин , вода , жълтък. Смесвам всичко и слагам на косата. Престоява се около 30 мин.
    2) Хума и оцет. Смесвам ги и ги слагам на косата. Престоява се около 15 - 20 мин.

1) За лицето: хума и вода. След като ги смеся и поставя на лицето , престоявам към 15 мин. След това изплаквам лицето с вода и слагам мед. След 15 мин. измивам и меда. Кожата става хубава и мекичка.

2) Кисело мляко и хума. Смесват се и се слагат на лицето. Кожата става много хубава.

А бях пробвала една за изсветляване на косата,която беше с водка(или друг алкохол) и изцеден лимон.Сместа се нанася на косата и се стои на слънце.Косата ми наистина изсветля,но малко, защото я направих тази маска само вендъж.
    П.п. Пишете повече маски,за да стане темата важна и да не се налага да гледаме хиляда еднакви теми за коси,лица и тп.
    Have you come here for forgiveness?
    Have you come to raise the dead?
    Have you come here to play Jesus?
    To the lepers in your head .....

Град
    В света на чудесата..
    1. Сок от лимон-действа избелващо, ако имаш по-чувствителна кожа, обаче, може да се раздразни.

2. Сок от краставица.

3. Жълто глухарче-намачкват се свежи растения и от тях се прецежда сок за натриване на кожата. Очите трябва да се пазят.

4. Смесва се овесено брашно, половин жълтък, каша от морков, 20 капки лимонов сок. Лицето се маже и се стои 20 минути. Измива се първо с топла, а след това със студена вода.

5. Смесва се 1 сварен и намачкан картоф, добавя се 1 с.л. мед, 1 с.л. кисело мляко и няколко капки кислородна вода. така получената смес се нанася на лицето и се стой 15 минути, след което се изплаква.

6. Обелва се и се настъргва, на ситно, суров картоф, добавя му се 1 ч.л. кисело и прясно мляко. Сместа се нанася на лицето, оставя се за 20 мин. и се измива с хладка вода.

7. Смесва се 1 с.л. кисело мляко с 1/2 ч. л. лимонов сок, прибавя се брашно до получаване на каша. намазва се лицето и се престоява 20 минути, след което се измива с хладка вода.

8. 1 белтък се арзбива, към него се добавя 1 ч.л. кислородна вода и 1-2 ч.л. тоалетни трици. Намазва се лицето и се престоява около 15 минути, след което се измива с хладка вода.

9. Разбърква се 25-30 г мая за хляб, 1 с.л. прясно мляко и 1 ч.л. лимонов сок. Сместа се нанася с памучен тампон, престоява до 20 минути и се отмива с хладка вода. След това на лицето се поставят няколко стидени компреса.

Голям фен
    маска за мазна кожа
    Хумата е много подходяща за мазната кожа.1ч.л хума разтваряте с вода да се полчи каша,капвате 5-6 калки лимон и отново разбърквате.Готовата каша се нанася на лицето и шията като избягвате зоната около очите.Мазката се остава да стои на лицето докато исъхне.Подходяща е да се прилага 2 пъти в седмицата.

МАЗНА КОСА
    За да бъде ефикасна борбата с мазната коса, трябва да положите доста грижи. Първо, купете си подходящ шампоан - добро решение са шампоаните за мазни корени и сухи краища. Добре е да имате и един катранен сапун в банята, който да ползвате през няколко измивания. Отварата от дъбови кори, която ще намерите по-надолу в страницата е лесна за употреба и много ефикасна - само след две седмици употреба ще намалите омазняването. Моя клиентка миеше косата си всеки ден, а понякога и по два пъти на ден, защото косата и ставаше мазна само за няколко часа, с тази отвара успя да постигне впечатляващ резултат - след 1 месец ежедневна употреба на отварата успя да стигне до измиване на косата на три дни! И през това време косата и стои обемна и красива.
    Добре е да изсушавате косата си с четка и сешоар(с не много горещ въздух)- като навеждате главата надолу и издухвате косата в посока обратна на растежа. Когато косата изсъхне, топирайте я леко в корените - така ще я отдалечите от мазния скалп и тя ще се омазни по-бавно.
    love is gone!

Моял ви някой да каже маска за лице която да изсушажа пъпките!

Цитирай Първоначално написано от mai4ka3
    Моял ви някой да каже маска за лице която да изсушажа пъпките!
    Знам за натрошен аспирин с малко оцет,намазваш там,където имаш пъпки вечерта и на сутринта отмиваш.
    Have you come here for forgiveness?
    Have you come to raise the dead?
    Have you come here to play Jesus?
    To the lepers in your head .....

Супер фен Аватара на Sarafina
    Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от bekhama
    маска за блясък на косата:
    1 яйце
    1 л мед
    1 л кисело мляко
    Дозировката зависи от дължината на косата.
    И ефикасна ли е?

Благодаря ти rachel_billson :P

Аз изпробвах тази маска:

ии наистина действа много е хубаво без черни точки

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си