начи ще ти кажа едно нещо:7мо е много по-дисциплинирано училище(не че първо не е),но си прецени дали си от онези които искат да се учат или от онези които не толкова..? защото аз уча в 1во от 2 години и ще почвам 3та, а в 7мо майка ми е учителка, и ми прави впечатление, че майка ми е адски жъзмутена от някои свои ученици (и не се и съмнявам),но искам да кажа, че в 7мо винаги ще очакват много от теб, докато в 1во ако не си от онези мнооого "достадни и тъпи" ученици винаги можеш да минеш с неизвинените и с 2ките и всичкоо друго "неприемливо". Казвам го от личен опит- още повече ако случиш на страхотен класен ръководител, като моятата...аз завърших с 11 неизвинени в бележника, като имах поне 20- 25.. ученето в 7мо е наистина добро-няма да останеш тъп освен ако не го искаш (но тогава няма да си в 7мо де :Д ) .. в 1во дисциплината е доста крехка(при повечето предмети) :Д така че трябва много да се мъчиш за да научиш нещо самичък...но за сметка на това в 1во ще намериш ебати ПИЧОВЕТЕ (наистина) докато в 7мо ще има доста повече снобари...