- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- 133 СОУ, 22 СОУ, 31 СОУ и 7 СОУ ?
Аз бях в 31во и сега пак ме приеха там и съм мн доволна.
Грешка. 7мо е мн ама мн зле в сравнение с бастилията. 1во-въобще не е като затвор и тн, вярно-има някви гадни учители, които те карат да зубриш, ама къде ги няма?!В 31 мноого ги натискат да учат...верно си е девиза "Ако оцелееш тук ще оцелееш навсякъде".С оглед на това по-добре 7мо.
ti v 133 li si men me prieha tamПървоначално написано от lisi4ety
![]()
![]()
![]()
Добре, вие не сте в ред, с 30 бал можете да влезнете в доста добри гимназии, а вие се бутате по СОУ-тата..!?
"Whenever someone smiles at me, all I see is a chimpanzee begging for its life."
Изреждай! Кажи в кои гимназии можем да влезем, да знаем да не се бутаме в СОУ-тата (: Професионални? НТБГ и НФСГ (където бал 30 излиза 27-2Първоначално написано от rauwkost
? Или в някоя ПГЕБ, ПГИЧЕ (btw измислям си тия съкращения ;d)? Какво значение ще има ако влезеш в някоя езикова, на която и липсват тези сложни съкращения и някоя която си има такива? Например - 133 СОУ (руската) и 9 ФЕГ ?! ;d
Оmg, ще ти го обясня по друг начин.Първоначално написано от lisi4ety
НФСГ и НТБГ са много добри гимназии с огромен шанс за реализация, мои приятели ги завършиха и постоянно ги пращаха по Франция и т.н.. С едно основно образование, с дипломка за ИНТЕНЗИВНО изучаване на Англ.ез. примерно, каква реализация имаш?? Как да е, 35 СОУ е отвратително училище, материалната база е пълна гавра, цяла стена в прозорци и само един отваряем, щорите (където ги има) са изпотрошени, изкривени и т.н., дъските надупчени и омацани, вратите се отварят на обратно wtf, В ТАКИВА УСЛОВИЯ ЛИ ВИ СЕ УЧИ!?.. АЕГ да не би да е по-зле от тия СОУ-та които изредихте?? 22 СОУ и 7 СОУ са под всякаква критика, няма да обяснявам защо.. 31 СУЧЕМ* е едно от малкото добри СОУ-та, заедно с него върви и 21 СОУ, което е доста добро смятайки този ранг. ИМА ОГРОМНО ЗНАЧЕНИЕ дали ще изучаваш един език в СОУ или в ЕГ!!!
И, ДА - ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ГИМНАЗИИ *СА МНОГО ПО-ДОБРА АЛТЕРНАТИВА ОТ СОУ!
"Whenever someone smiles at me, all I see is a chimpanzee begging for its life."
31во е СУЧЕМ ,а не СОУ. Съгласна съм с теб!![]()
ROCK
ON!
Em az tazi god shte ucha v 22ro ..
inache za drugite uchilishtaa .. za 31 sum chuvala hubavi neshtaa.. V 133 uchi eidn fr .. i e nqkav kupon .. za 7mo sa mi kazvali che e super propadnalo daskalo..
Ъм..А може ли да обясниш?Първоначално написано от rauwkost
Обстойно,моля те. Защото никой не ми помага.
![]()
Кофти хора, кофти обучение, кофти учители, всичко е кофти, особено в 7-мо.![]()
"Omg" май ти не ме разбра. За НФСГ и НТБГ нищо не казвам - там бал 30 ти излиза 27/28 - т.е. минимален шанс да влезеш.Първоначално написано от rauwkost
За 31во не съм съгласна, но за 7мо и 35то съм. С положението в 22 и 21 не съм запозната.
Има значение дали ще си в ЕГ или СОУ, да, това не съм го оспорвала!!
Какво по-точно разбираш под професионални гимназии? ТОХА? Фризьорския? От къде излизаш с някаква смотана специалност и взимаш по 300 лева на месец?
В някое по-добро СОУ като учиш и се стягаш пак можеш да хванеш някаква диплома, стипендия, каквото искаш му кажи и да си отидеш във Франция пак?!
Каквото и да си говориме, все пак, за да стане нещо от тебе трябва да учиш.
НО умният и сериозният и в най-тъпото СОУ да се забие като учи има възможностите на някой от НФСГ/НТБГ/Френската и т.н.
Влизай в 133 СОУ. Миналата година влязох в него и съм много доволен. Учителите, поне тези които ми преподаваха на мен са страхотни, е с едно малко трътлесто русо очилато изключение, ама иначе са супер свестни останалите. На много удобно място е освен това. Учениците също са пичове. Абе по просто казано - ако дойдеш няма да съжаляваш.
Като минавам покрай 7-мо, винаги го асоциирам със Съдебната палата, толкова е масивна и грозна сградата, ама е по-малка. Отвънка се пуши и пие постоянно.
Видях, че и други в 133 има и са писали, че са ходили на екскурзия, ще допълня, че училището има връзки и в Европейския парламент, а руските паралелки редовно ходят до Русия. А зимата винаги е миним 26 градуса, дори и като беше кризата. Директорката е супер, като завършихме на другия ден организира конферентна връзка между нашето училище и някакво руско училище в Германия и беше супер яко. Връзката после се оказа, че е предавана пряко в ефира на някакво германско радио.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OKF7g5XD5iU[/youtube]
охх може 7-мо да прилича на затворАма то е важно к'во е убочението там нали така ?
За другите училища нз не съм се инт. и немога да ти кажа ма 35 е добър избор :P
lisi4ety, а ти наясно ли си, че когато завършиш ПГ дипломата ти е в джоба и имаш привилегии тук там? Наясно ли си че ТОЧНО СЛЕД ТОХА можеш пре-спокойно да си хванеш работа за 1000+ лв. - нищо общо с тия 300лв. за които говориш.. запознай се първо с нещата и тогава ми спори. Не се заяждам, просто ти казвам, че утайките отиват в 1, 22 и 7 СОУ, тези които не са ги приели никъде другаде, или просто са ги изключили през годината. НЕДЕЙ сега да ми спориш и за това защото 4-ма от старото ми училище ги изключиха и ги взеха там, а едно момиче което се беше надценило с желанията след изпитите никъде не го приеха и КЪДЕ ВЛЕЗЕ? В 1-ВО!! С изключение на руското, където се държи на дисциплината, в горе посочените, колкото и да учиш, околните ако са боклуци и ако вдигат шум и те разконцентрирват ВСЕ Е ТАЯ, защото учителите са свикнали когато работят с такъв клас, да речем 29 човека, а ти 1 която да учи сериозно, учителят не те забелязва а просто си казва "Пф, тия нищо не вдяват" и няма изобщо да ти обръщат внимание!А тези които имат шанс като на тези от ФЕГ, НФСГ, НТБГ - те просто си влизат там, такива деца не остават по СОУ-тата! Айде учи ми в СОУ, и ще те видя дали ще имаш възможността да те изпратят да следваш НАПРАВО във чужбина с отворени врати НАВСЯКЪДЕ.. т'ва никога не може да стане! ЕДИН ПРИМЕР: Ти искаш да ми кажеш, че е все едно дали си завършила за фризьорка или си завършила Харвърд? Дали!?Не знам каква диплома смяташ че ще вземеш от някакво пробито СОУ (без руското и ФЕГ, НЕГ и т.н.).. за интензивно изучаване на езика ли? И после какво? На стаж в "ТИТАН"?? Най-важно е какво ще следваш, висшето образование ти отваря много възможности, а в днешно време без висше си за никъде!
с този си пост призовавам всички,на които не им се учи,няма да учат и не им се занимава,да не ходят в елитните гимназии,само за да се каже,че учат в такава![]()
а аз..че се местим у 7мо![]()
Тоест, аз с 34 и нещо бал съм луд, че съм влезнал в руската. А мога да ти кажа, че от нея вратите са ни отворени в МГТУ, МГТУ, Институт имени А. С. Пушкина, МАИ, няколко университете в Лозана, Франция и още някакви други европейски университета, така че зависи и от управата на училището. Ако директора е свестен и създава връзки и изключва и за най-дребното нещо и най-мизерното даскало може да стане елитно след време.Първоначално написано от rauwkost
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OKF7g5XD5iU[/youtube]
kalashnik, прочети ми хубаво поста и ще видиш, че пише с изкл. на руското! Колко тъп трябва да си да имаш примерно 30-32 бал и да се набуташ в 7,22 или 35 соу и производните квартални училища, при положение че спокойно можеш да си влезеш в НТБГ или НФСГ, кой знае колко свободни места са останали и без това там..?!
А ти учила ли си там,че говориш така ?Първоначално написано от rauwkost
![]()
Имах познати, които след първата година се махнаха, просто защото се залъгаха че там е добро обучението и хората са на ниво.Първоначално написано от lyfche
![]()
133 е по-добро руското училище към посолоството но Русия. Бях няколко месеца в него и после се преместих в 133-то и мога да кажа, че 133-то е класи над него, за другите вече не знам, защото не съм много запознат с българските училища, но като минавам покрай 7-мо направо се ужасявам.
31 ili 22
sweet97
Ми или 31 или 22 . Сестрата на една приятелка завърши там и МНОГО пропаднаЗа 31 съм чувала много хубави неща , но една приятелка ми каза че тази година 8 клас са много зле
[quote="kalashnik"]Влизай в 133 СОУ. Миналата година влязох в него и съм много доволен. Учителите, поне тези които ми преподаваха на мен са страхотни, е с едно малко трътлесто русо очилато изключение, ама иначе са супер свестни останалите. На много удобно място е освен това. Учениците също са пичове. Абе по просто казано - ако дойдеш няма да съжаляваш.
Онова трътлесто русо очилато нещо случайно да е Караваневска?![]()