.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 34

Кандидатстване в чужбина

Здравей те

Тъкмо завърших 10 клас и уча в Националната Финансово Стопанска Гимназия.Имам желание да продължа обучението си в чужбина , най-вече в Великобритания и САЩ. Смятам да уча нещо свързано с сегашната ми специалност (Икономика и мениджмънт), нещо свързано с маркетинг или нещо друго в тази сфера. В момента ходя на курсове по английски и по принцип, ако не възникне нещо непредвидено, трябва да взема Certificate in Advanced English,в края на юни 2010 . Бих бил много благодарен ако някои ме насочи към определен университет и дали това ниво на английски ще ми е достатъчно. Нямам предпочитания в коя част на Щатите или Великобритания ще се намира. Ако смятате че има подходящи университети някъде другаде моля пишете. Ако някой учи там или е учил много бих искал да ми даде някаква информация. Може да ми пишете и на имейла dearddevil@abv.bg или на скайп ilia_conev .

Благодаря предварително

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    Здрасти!
    След 12 клас ли искаш да учиш там или преди да завършиш още училище?

Град
    Екатеринбург, Русия
    В МГУ знам от баща ми че има факултети с преподаване на агнглийски, но не знам точно по какво, ще го питам и ще ти кажа, както и за кандидатстването и визовия режим в Русия. Ако има по мениджъмнт и другото дето го каза ти препоръчвам МГУто закото там е доста по-евтино от колкото на запад, но има доста чуждестранни преподаватели, което означава, че е на високо ниво. От миналогодишната световна класация е на 9 място, а като се има предвид, че до преди 4 години беше на 60 място това означава, че доста се е развил.

Цитирай Първоначално написано от amk933
    Здрасти!
    След 12 клас ли искаш да учиш там или преди да завършиш още училище?
    След 12 клас

Голям фен Аватара на CaSsIe
    В Холандия има доста евтини университети с икономика и мениджмънт. Аз ти предлагам да отидеш до "Интеграл", там можеш да им обясниш какво искаш да учиш и къде, и те ще ти предложат различни университети.

Най-добре отиди някъде където могат да ти дадат точна информация за образнованието в чужбина.Не ходи в Интеграл!Не са коректни и не си вършат работата като хората.Има много други подобни консултантски агенции.Поразрови се в google или питай познати.Там ще ти обяснят за сертификатите(аз доколкото помня CAE ти е напълно достатъчен,стига да имаш висока оценка,TOEFL ти върши също добра работа,особено за САЩ).
    В Холандия образованието също е на много добро ниво и е къде-къде по евтино от Англия и САЩ.
    You said that if you could fly,you'd never come back down.
    You only have eyes for that blue,blue sky...

www.sofistik.dir.bg

Цитирай Първоначално написано от gluhar4e
    Най-добре отиди някъде където могат да ти дадат точна информация за образнованието в чужбина.Не ходи в Интеграл!Не са коректни и не си вършат работата като хората.Има много други подобни консултантски агенции.Поразрови се в google или питай познати.Там ще ти обяснят за сертификатите(аз доколкото помня CAE ти е напълно достатъчен,стига да имаш висока оценка,TOEFL ти върши също добра работа,особено за САЩ).
    В Холандия образованието също е на много добро ниво и е къде-къде по евтино от Англия и САЩ.
    Благодаря за информацията , може да прозвучи глупаво но освен "Къде да уча",нищо не намерих,бих бил много благодарен ако ми кажеш и за други.

Нямаш проблем.Имах разни адреси записани някъде.Ще ги открия и ще ти ги пратя.Междувременно напиши в google "образование в чужбина" или в съответната страна...все нещо полезно ще успееш да намериш.
    А аз при първа възможност ще потърся...имах доста и за университети,и за разни агенции.

www.sofistik.dir.bg

Много ти благодаря gluhar4e,че ми обърна внимание. Извинявам се за любопитството, но в чужбина ли учиш, и ако да може ли да ми дадеш малко информация.

Ами не,не уча в чужбина...имах такива намерения и бях проучила до някъде къде,какво и тн,но реших да си остана за сега в България.

www.sofistik.dir.bg

Препоръчаха ми тези университети:
    Loughborough
    Lancaster
    Aston
    Nottingham
    Leicester
    Manchester
    Cardiff
    Southampton
    Exeter
    Leeds
    Ако някой има информация за тях(освен тази на техните сайтове), много бих бил благодарен.

Мега фен
    Град
    Earth...

Re: Кандидатстване в чужбина

Цитирай Първоначално написано от killer27
    Здравей те

Тъкмо завърших 10 клас и уча в Националната Финансово Стопанска Гимназия.Имам желание да продължа обучението си в чужбина , най-вече в Великобритания и САЩ. Смятам да уча нещо свързано с сегашната ми специалност (Икономика и мениджмънт), нещо свързано с маркетинг или нещо друго в тази сфера. В момента ходя на курсове по английски и по принцип, ако не възникне нещо непредвидено, трябва да взема Certificate in Advanced English,в края на юни 2010 . Бих бил много благодарен ако някои ме насочи към определен университет и дали това ниво на английски ще ми е достатъчно. Нямам предпочитания в коя част на Щатите или Великобритания ще се намира. Ако смятате че има подходящи университети някъде другаде моля пишете. Ако някой учи там или е учил много бих искал да ми даде някаква информация. Може да ми пишете и на имейла dearddevil@abv.bg или на скайп ilia_conev .

Благодаря предварително
    Здравей туристе,

за да учиш в английски университет трябва да си взел TOEFL със X точки, които всеки университет има различни минимуми, + че то е на сфери, и ти трябва да имаш определен брой във всяка сфера.
    Продължаваме нататъка понеже ти си просто 1 Български гражданин и отиваш в северна америка таксата за убочение ще почне не по малко от 30к на година + 10-15к за общежитие + 10к за храна + 2-3к за учебници, ако смяташ че твойте родители могат да ти дадът тези пари, то може би си направил добър избор, макар че според мене в Европа(като махам англия от там) има най-добрите университети. Продължаваме на там, понеже ти идваш от не английско говоряща държава, те не само ще ти искат TOEFL с определен успех, ами ще трябва да учиш и ESL в университета което ще проточи обучението ти, и ще ти струва много пари. Но все пак нека загърбим всичко и това че в България не можеш да научиш английски, добри университети за икономика са University of Chicago, University of Toronto (но само St. George campus, защото др-те кампуси са лайно) и University of Calgary (който майче е най-добрия в северна америка за тази специалност, но той е в канада, както и този в торонто е в канада). След това ти искаш или мениджър или икономика или нз си кво, то това са 3 различни специалности, трябва да решиш какво точно ти искаш, и да подадеш документи на време, което е г/д 1/2 година преди започване на университета...

И много говора та смятам да спра...
    с други думи, нямаш нито парите, нито езика, нито нервите за да учиш в северна америка, ай още не си решил какво ще учиш така че се стягай...

Цитирай Първоначално написано от Nakadah
    Здравей те

Благодаря предварително
    Здравей туристе,

за да учиш в английски университет трябва да си взел TOEFL със X точки, които всеки университет има различни минимуми, + че то е на сфери, и ти трябва да имаш определен брой във всяка сфера.
    Продължаваме нататъка понеже ти си просто 1 Български гражданин и отиваш в северна америка таксата за убочение ще почне не по малко от 30к на година + 10-15к за общежитие + 10к за храна + 2-3к за учебници, ако смяташ че твойте родители могат да ти дадът тези пари, то може би си направил добър избор, макар че според мене в Европа(като махам англия от там) има най-добрите университети. Продължаваме на там, понеже ти идваш от не английско говоряща държава, те не само ще ти искат TOEFL с определен успех, ами ще трябва да учиш и ESL в университета което ще проточи обучението ти, и ще ти струва много пари. Но все пак нека загърбим всичко и това че в България не можеш да научиш английски, добри университети за икономика са University of Chicago, University of Toronto (но само St. George campus, защото др-те кампуси са лайно) и University of Calgary (който майче е най-добрия в северна америка за тази специалност, но той е в канада, както и този в торонто е в канада). След това ти искаш или мениджър или икономика или нз си кво, то това са 3 различни специалности, трябва да решиш какво точно ти искаш, и да подадеш документи на време, което е г/д 1/2 година преди започване на университета...

с други думи, нямаш нито парите, нито езика, нито нервите за да учиш в северна америка, ай още не си решил какво ще учиш така че се стягай...
    Мерси за информацията , но аз вече се ориентирах повече към англия, а относно изпитите бих искал да те попитам дали CAE не ми стига за да кандидатствам.Ако имаш някаква информация относно добри университети в тези области в Англия моля те сподели.

Мега фен
    Град
    Earth...

Здравей те

Благодаря предварително
    Здравей туристе,

Мерси за информацията , но аз вече се ориентирах повече към англия, а относно изпитите бих искал да те попитам дали CAE не ми стига за да кандидатствам.Ако имаш някаква информация относно добри университети в тези области в Англия моля те сподели.
    нямам информация за Англия тъй като аз не оважавам английско говорящите държави, и като ще се пребирам в Европа няма смисъл пак да живея при идиоти, но мога да ти кажа че има 1 на 40км от Брюксел (братчед ми завърши там мастер) който е в топ 10 за икономика, също така този в Мюнхен и този в Виена не отстъпват на него...
    като цени не мога да ти кажа но тъй като сме в EU, таксата на година ще ти е около хиляда евро и там 500-600 евро за учебници, храната не я включвам тъй като в европа не те карат да си купиш храната от Университета( защото в северна америка ти плащаш и те ти дават нещо като кредитна карта ма с твойте пари, която можеш да използваш само за да си купиш храна от някои заведения, то даже си има и списак, не е от всички) но като чели е по-добре.
    Но както питаш за испита казвам ти на 100% че без TOEFL няма да минеш, но трябва да провериш сайта на университета където искаш да ходиш защото TOEFL е разделен на 4 раздела като : слушане, писане, говорене, четене (това е iBT base TOEFL) който вероятно ще ти искат, нз коя версия на TOEFL те ще ти искат, и примерно имаш макс 120 точки но искат четене 27 на писане 28, и ти ако имаш на писане 27 на четене 30, те няма да те вземат в университета.

Мега фен
    Град
    София
    CAE определено не ти стига, а и след като направиха сертификата със "срок на годност" 2 години, ти става ненужен харч. Струва си единствено ако ще учиш в колеж след 10 клас. Аз не уча в чужбина, но много от моите приятели минаха по този път и затова мога да ти кажа, че най- доброто съотношение между образование и цена е Холандия. Там за около 3000 евро годишна такса се учи. Разбира се тук не влизат таксите за квартира. В повечето университети там се влиза с TOЕFL.

Мега фен
    Град
    Earth...
    Цитирай Първоначално написано от Loshotia
    CAE определено не ти стига, а и след като направиха сертификата със "срок на годност" 2 години, ти става ненужен харч. Струва си единствено ако ще учиш в колеж след 10 клас. Аз не уча в чужбина, но много от моите приятели минаха по този път и затова мога да ти кажа, че най- доброто съотношение между образование и цена е Холандия. Там за около 3000 евро годишна такса се учи. Разбира се тук не влизат таксите за квартира. В повечето университети там се влиза с TOЕFL.
    най ефтино 3000 евро???

я отиди на доктор бе
    повече от 1000 в коя и да е EU държава не могат да ти вземат със закон ако имаш EU паспорт, а ние Българите имаме,

и 2. колежа е по долно ниво от университет... там ако отиваш се приготви да си беден боклук през целия си живот, там отиват хора който са тъпи и не могат да учат...

Мега фен
    Град
    София
    еВтино,Nakadah, еВтино- научи го тоя български. И по- лека с този тон, ако обичаш.

Относно таксата- моя грешка, 3000, но лева.
    Иначе за колеж:добре, че ми каза, че са на по- ниско ниво от университетите, честно! След 10 клас по- заможните лапета ги пращат в колежи я в Англия, я в Щатите. Завършват двугодишен курс на обучение и си кандидастват за университетите там.

най ефтино 3000 евро???

я отиди на доктор бе
    повече от 1000 в коя и да е EU държава не могат да ти вземат със закон ако имаш EU паспорт, а ние Българите имаме,

и 2. колежа е по долно ниво от университет... там ако отиваш се приготви да си беден боклук през целия си живот, там отиват хора който са тъпи и не могат да учат...
    не са фискирани 1000 евро..
    повечето такси в холандия се въртят между 1000 и 3000 евро. разбира се има и доста по-скъпи от 3000 евро, а ако си от non-eu държава става двойно. към всичко това добави разходите и времето по учене и взимане на сертификати, общежитие, което ако имаш късмет е осигурено, ако не се спасяваш сам (а може и да е по-добре защото може да попаднеш да нещо изгодно), храна, учебници, униформи, going out, дори стреса е важен фактор. и като си направиш равносметка не излиза толкова лесно.

Мега фен
    Град
    Earth...
    еВтино,Nakadah, еВтино- научи го тоя български. И по- лека с този тон, ако обичаш.

Иначе за колеж:добре, че ми каза, че са на по- ниско ниво от университетите, честно! След 10 клас по- заможните лапета ги пращат в колежи я в Англия, я в Щатите. Завършват двугодишен курс на обучение и си кандидастват за университетите там.
    не ми казвай какво да науча като и ти не го говориш, и пакти казвам тези пари не могат да ти ги вземат

а колеж е г/д = на гиманция умнико, вика заможни хаха мноо филми гледаш

пак темата се напълни с разбирачи дето не са излиза от границата на БГ

айде сега разбирачи вие помогнете на детето (не че можете)

ха-ха

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София

не ми казвай какво да науча като и ти не го говориш, и пакти казвам тези пари не могат да ти ги вземат

а колеж е г/д = на гиманция умнико, вика заможни хаха мноо филми гледаш

пак темата се напълни с разбирачи дето не са излиза от границата на БГ

айде сега разбирачи вие помогнете на детето (не че можете)

ха-ха
    Колеж било на ниво гимназия?!!! Нещо бъркаш Американския колеж с истински колеж.

В Америка специално има Community Colleges, който са много евтини и там се учи обикновено първите 2 години от бакалавъра. Отделно си има частни колежи, в които обикновено се учи бакалавър и се продължава след двете години Community College. Трето, всички университети, абсолютни всички (Харвард, Йел, Принстън и т.н.) си имат колежи, в които се учи първите 4 години. След това, ако искаш да учиш магистър или доктор, отиваш в различните Schools на избрания университет според специалността.

Бих искал в Холандия ... но нямам финансовата възможност ...;/ деа шит дестъни

Мега фен
    Град
    София
    SmiLeHappyEnjoyMyPaiN, защо не проучиш как стоят нещата със стипендиите?

Nakadah, селтак такъв, 16к паунда за колеж малко пари ли са бе? Вземи малко се поуграмоти - чул- недочул нещо и веднага да спори. Отвори който и да е сайт на университет в Холандия и ми кажи какви цифри виждаш там, или очила трябва да слагаш? За Щатите може и да е така, както казваш, но в Европа нещата стоят далеч по- различно.

Ае мотиката и на нивата
    П.С: по обедните часове гледай да си на сянка, че явно слънцето не ти се отразява добре.

Благодаря на всички за коментарите и отговорите. Но все още няма отговор на въпроса ми за университети в Англия. Моля който има информация да я сподели.

Като си представя,че и аз искам да уча в чужбина апък какво напрежение и се чудиш къде да идеш абе то кое по напред да учиш материала или колежи,университети,чужбин и,америки дъра бъра

Супер фен
    Зависи какви са ти амбициите Най-добрите университети в Англия искат задължително А на САЕ-то (само за да кандидатстваш). После някои искат В, а тези, които искат С, като цяло са доста слаби. Разбире се много искат и CPE, като най-добрите искат B на него. За САЩ си нямам на идея как стоят работите, но мисля, че там повече си приема TOEFL. Влез в google и напиши нещо от сорта на UK Universities и така там има всичко. Успех

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си