- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Кандидатстване в чужбина
Насочил съм се към тези университети със специалност икономика и мениджмънт:
University of Manchester
Lancaster University
Loughborough University
University of London School of Economics and Political Science
Бихте ли могли да ми кажете кой да избера и също така малко повече информация за тях. Влизах в сайтовете на университетите , но е по хубаво от човек който е там или е бил там. Също така приемам и предложения за други университети.
LSE го отпиши, ако си с българско средно образование. Те не го приемат. Имах един приятел с 6.00, перфектни препоръки, 8.5 на IELTS и не го приеха по тази причина. Иначе определено е най-доброто.Първоначално написано от killer27
![]()
За Английските университети просто посети ucas.com. Там си пише всичко. Също така искам да кажа, че CAE определено ти стига за повечето университети на средно ниво, особено за икономическите специалности, за които даже в най-невероятните университети ти искат B. За САЩ ако наистина искаш ти трябва TOEFL, ако изкараш и SAT и ти дадат и някаква стипендия може и да имаш шанс да оцелееш. В Англия е ужасно скъпо, особено в Лондон,но има доста стипендии, студентски заеми и т.н. и е възможно да свързваш двата края.
В Англия кандидатстваш с Тойфел или IELTS. Колко точки ще ти трябват-зависи от университета. Трябвя ти още мотивационно писмо, препоръка от преподавател и приличен успех в училище (разбирай поне 5ца). Таксите тази година са 3,225 лири, но повечето студенти теглят заем за таксата, така че като ангажимент отпада. По-сариозното перо в случая е общежитието, храна, учебници, транспорт и разни други предвидени и непредвидени разходи. Грубо общежития за първата година с включена храна-около 5,500 лири, без храна-4, 500.
Бях приета в Ланкастър Юнивърсити, но отказах. Като цяло е добър университет, но за твоята специалност нищо не мога да ти кажа.
University of London School of Economics and Political Science-малко вероятно е да се получи честно казано.
Моя съвет е за бакалавъра да се насочиш към по-непретенциозен университет. В смисъл Нотингам, Лийдс, Ланкастър биха ти свършили идеална работа. А вече за мастърс можеш да се целиш по-високо.
CAE го отпиши. Насочи времето си и енергията към подготовка за тойфел или айелтс, както казах вече.
Добре, бе хора, зашо му говорите така за CAE? Аз съм си приета с него, плюс, че съм разглеждала езиковите изисквания на сумати университети и да не кажа 90% приемат CAE, а където не върви ти искат CPE. Просто понякога в сайтовете им не го пише, но когато лично ги попиташ и разбираш, че всичко е ок.
Може да видиш и това: http://www.cambridgeesol.org/recogni...ucation&CAE=on
Много ти благодаря за отгвора , направо ме спасяваш. Тъкмо се бях стреснал , но твоя отговор ме върна в релсиПървоначално написано от mila_pila
. Месрси много .
някой случайно да отива да учи в Loughborough?
Незнам защо си се насочила към Сащ и Великобритания ти си българка , а там много трудно се приемат българи , ще ти е много трудно след това но щом си решила ето някой хубави Leicester
Manchester
Cardiff
Southampton
Exeter
Leeds
Когато бях 5-годишен майка ми ми каза, че щастието е ключът към живота. Когато отидох на училище ме попитаха какъв искам да стана, като порасна, написах "щастлив". Те ми казаха, че не съм разбрал задачата, а аз им казах, че те не разбират живота"... Джон Ленън
Здравей!
За кандидатстване във Великобритания ти предлагам да разгледаш форума на БГхелп, там всичко е описано до последната буква:
http://www.bghelp.co.uk/forums/%CE%E...%E8%E5-%E2-uk/
Ако имаш още някакви въпроси, пиши на лично, и аз се ориентирам към кандидатстване там и проучих стабилно, може да си помагаме.![]()
When you awaken in the morning’s hush
I am the swift uplifting rush
Of quiet birds in circling flight.
I am the soft starlight at night.
Do not stand at my grave and cry,
I am not there; I did not die.