- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Софтуер за българските митници :)
И идея си нямамТочно митниците в област Стара Загора(мисля че и в Бургас, но за там не съм сто процента сигурен... като се замисля и един офис в Карнобат съм виждал...) винаги са ползвали MIDO на IBOX. Доколкото разбрах Pro версията е излязла наскоро за да осъществи съвместимост със новият стандарт на митниците(нали трябваше да са минали изцяло на електронен начин на подаване на документите от 1-ви този месец). Тоест MIDO ще продължи да си се ползва като софтуер, вече доста фирми са наляли пари(старата версия ако не се лъжа беше около 200-250 лева за всеки компютър на който е инсталирана, а новата няма да е по-евтина).
Самите митници по времето по което се ползваше MIDO C със сигурност мога да кажа че ползваха MIDO A и MIDO B. В последните години по-рядко се засичам със самите митничари, тъй като им вкараха някаква фирма спечелила държавен търг да ги поддържа. Тоест сега не знам на каква система са, но явно файловете създадени с MIDO Pro напълно ги удовлетворяват. Даже според мен е много вероятно да са с някаква митничарска версия на MIDO. Ако се сетя ще ги питам като се засечем...
Предложения за компактен PDF editor?![]()
Отдавна ви чета и все повече се гордея с нашата страна: ето вече и в психиатриите интернет е достъпен.
My evul side ish powered by nostalgia... hush!