- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Най-добър боен спорт / Най-добро бойно изкуств
Първо смятам, че тази тема не е за тук.
Та по темата:
Таекуон-дото не мога да кажа, че е най- добро. Но пък е по добро от бокса, защото таекуон-дото е по елегантно някакси , по нежно и красиво е. Докато бокса е груб, там някакви се блъскат само в главата.
Тиен-Сюъ и Муай Тай ... Иначе си е най-добре ММА..![]()
В биографичната книга за Т. Т. Лян от Стюарт Олсон, издадена наскоро се споменава една апокрифна история свързана с големия майстор на Тай-Дзи Чън Манчин. Лян и Чън участвали в голяма демонстрация на Тай-Дзи в Тайван, в началото на миналия век. Демонстрацията минала блестящо и майстор Чън Манчин вече с основание се считал за "№1 в Тай-Дзи". На демонстрацията присъствали като наблюдатели и няколко стари майстори на Тай-Дзи, които не афиширали своето изкуство, но по него време се били отделили от Ян фамилията, тъй като считали, че оглавилия школата Ян Ченфу не е достоен приемник и не обладава необходимото майсторство.
След като демонстрацията приключила, един от тези майстори се приближил до Чън Манчин, поздравил го за доброто представяне, след което го потупал по рамото и си отишъл.
На другия ден Чън Манчин се почувствал много зле, рамото и ръката, където майсторът го "потупал" били отекли и блокирали. Заедно със своя ученик Лян те се досетили, че му е било приложено Тиен-Сюъ (изкуството на смъртоносното докосване). Потърсили стария майстор и му се извинили за непочтителното отношение. А той се усмихнал и казал на Чън следното: "Добре, че дойдохте навреме, защото след още два дни щеше вече да е късно!… Трябва да бъдеш по-внимателен и самокритичен относно изкуството. Ти не само не си №1 в Тай-Дзи, но не си и №100!…" След това майсторът го излекувал чрез точков масаж (анмо) и втриване на билкови балсами.
След този случай майстор Чън Манчин имал огромен респект към Тиен-Сюъ и старите майстори. Когато се готвел за втория си двубой с известния майстор У Менся, той се обучавал в продължение на 5 години в Тиен-Сюъ при двама известни майстори.
Тиен-Сюъ (букв. "посочване на гроба") е известно също и като Дим-Мак на Кантонски диалект. Тиен-Сюъ е известно още като "изкуство на смъртоносното докосване" или "отровната ръка" в китайското У-Шу. Това изкуство идва още от древни времена и е свързано с традиционната китайска медицина и акупунктурата.
За мъжете - футбол
За жените - ХГ,ЕГ ( художествена гимнастика,естетическа гимнастика)
Също така волейболът,плуването,танци те,баскетболът и етс. Има много хубави спортове,зависи кой ще ти допадне най-много![]()
- Винаги давай на света и на хората около теб най-доброто,което можеш и имаш..въпреки всичко!
Темата е за БОЙНИ спортове...Първоначално написано от sweet_f_pz
![]()
А-а съжалявамПървоначално написано от YellowZ
![]()
- Винаги давай на света и на хората около теб най-доброто,което можеш и имаш..въпреки всичко!
На мене много ми харесва киокушина![]()
Aliena vitia in oculis habemus a tergo nostra sunt
аз мисля че е ММА....смесени бойни изкуства...нещо като уличен бой...ако искаш да се научиш да се биеш извън залата мисля че това е решението
и на мене ,по едно време тренирах ;ддПървоначално написано от DJ_Mrav4o
JUDGE ME
& i'll prove you wrong.
Футболът от една страна си е боен. Помните ли го ZidaneПървоначално написано от sweet_f_pz
![]()
![]()
Иначе тренирам карате и мисля, че е добър спорт.
Ако искаш защита, обаче, в никакъв случай таекуон-до. То е по-скоро просто ей така...Първоначално написано от acdcfenka
Тренирала съм Шотокан, но за мен най-добро е киокушин и кик-бокс.
"... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
~
When I see you, you make me lose all control
Like a fire, burning deep in my soul!
Да бе да... ей така друг път.. един добър таекуондист може да ти забие такъв хубав шут за половин секунда, че даже няма да успееш да го видишПървоначално написано от Wrathchild
... Иначе киокушина и бокса най-много помагат на улицата
![]()
Много е интересен капоейра.. ама с него до никъде не може да се стигне..![]()
Глупава тема...
Няма най-добро БИ има умеещи и неумеещи бойци
Единствената разлика е че при бойните спортове горната граница е доста по-ниска отколкото при бойните изкуства..
Всичко зависи от човека..
Цък
Горе четох за Капоейрата не съм съгласен с това което се твърди.
Колкото по темата не може да се каже най-добър боен спорт всичко зависи от боеца. Но бих казал Киокушина е доста добър тъй като е сравнително нов спорт и обединява в себе си най-доброто от много други бойни изкуства. Таекуон-до също много добро. Абе може много да се говори по тази тема.
каланетика и тае-бо!
И по двете имам розови колани!
Grumpy old madman
Първоначално написано от sweet_f_pz
че футбола (особено българския ) не спада ли към бойните спортове ?![]()
![]()
по темата : ми според мен бойните изкуства са хубави .. бойните спортове са по .. по - груби , докато бойните изкуства са по - елегантни .. абее както си решиш![]()
![]()
Обещанието е учтива форма на отказване.
Розофко като за момченце.Първоначално написано от Canis_Dirus
![]()
Таекуон-дото не мога да кажа, че е най- добро. Но пък е по добро от бокса, защото таекуон-дото е по елегантно някакси , по нежно и красиво е. Докато бокса е груб, там някакви се блъскат само в главата.
ОЛИГОФРЕН.там някакви се блъскат само в главата.
Борба! Свободен стил за предпочитане![]()
Time is all I got
Кик-бокс & Муай Тай.
Момиче съм, ако има някакво значение.
Тhe Hell is coming!
Няма никфо значение дали си момиче или не![]()
uaуа вдигам ти адреналиинааааа <3
Бой с мангали и резаци =D>
![]()
Молът е културна работа и там се срещат САМО интелигенти хора.