разликата в културите е повече от очевидна. аз също съм на мнение, че лигавите американските бози, които не спират да бълват, подтикват подрастващите да следват един не до там приемлив за мен модел. лошото е, че всичко това се пренася и при нас, а и не само. това се разпостранява по целия свят. моловете? нямам нищо против самия мол като цяло. мисля, че са практични, по простата причина, че на едно място са събрани доста работи. сега се сещам за кино, фото, fast food, книжарници и разбира се, магазини за дрехи, обувки и т.н. от тази гледна точка е удобно. в моя град например, отдавна няма кино. скоро ходих с приятели в мола на съседния град, да гледаме филм, хапнахме на McDonalds и се разходихме из града. ние го приемаме като нещо нормално, средство за забавление. проблема е, че много хора приемат пазаруването в мол, като едва ли не, извисяване на някакво друго ниво. 'аз пазарувам в мол, хвърлям по 200 лева за чехлички на еди-коя-си марка..., вижте ме'. бих казал, че хорските разбирания тук са тотално изкривени. и не знам дали е от самите хора, или е чисто и просто заради манипулацията, която бива налагана в/у тях. материалното, скъпото, това ни привлича. а и как няма да е така? какво гледаме по телевизията (между другото най-големият източник на лъжи и измами)? 'една лъжа, повторена 100 пъти става истина' на същия принцип сме, ставайки свидетели на нещо определено всеки ден, чувайки и виждайки как се живее 'там'. дали е неволно или умишлено, за добро или лошо, това оставям на всеки да прецени за себе си. но е факт, че се превръщаме в последователи на този модел.