- Форум
- По малко от всичко
- Пълнолетник
- Децата с увреждания - отглеждане, или евтаназия?
Те споделят и ако малко се вгледаш , всичко е в очите им.Първоначално написано от Battlescarred
Не разбираш .
Hey ! Mr Tambourine Man, play a song for me,
In the jingle jangle morning I'll come followin' you..
Виж какво - Старая се да ги разбирам и до колкото мога им влизам в положението.Първоначално написано от Battlescarred
Аз това уча и с това искам да се занимавам , следователно си имам някаква представа как стоят нещата.
А какви доводи искаш да давам , при положение , че ти си си изградил вече мнение и като гледам няма да си го промениш с моите състрадателни възгледи. Тази работа е за хора със сърце.
Познавам много като теб -през оная работа ви е, защото явно е супер мъжкарско да не ти пука.
Адски отвратителна тема, но постави се на мястото на тези деца... ако си родител на такова дете и ти работи поне малко главата какъв е шанса да го евтанизираш... Доста глупава тема... За да евтанизираш съществото което си създал сам е прекалено нереално. Какво като има недостатъци... Според мен тези които мислят, че е редно имат недостатък най-вече на сиво вещество... Също както е и нередно и изхвърлянето им по домовете за деца с увреждания...Първоначално написано от Canis_Dirus
От части си прав хвърлянето по домове е същото като евтаназията обричаш детето си на грижи на човек,който гледа на него на поредния болен индивид от който получава пари и грижата както знаем е достатъчна да убие организма,но алтернативите в този случай са малко.Да го гледаш неотлъчно тежкоболният с менталнвите проблеми също не е решиние,защото това нарушава нормалния начин на живот.И тъй като знаем че твърде малко са хората които се навиват да гледат деца с увреждане можеш да сетиш че често се стига до откъс от работа което си понижава жизнения стандарт на едно семейство.Първоначално написано от rosenhristev
Той ще го научи,ти пък ще го научиш него,аз ще те науча тебе,онзи пък ще научи мен-благословен да бъде този ден,когато всеки заблуден от лъча на познанието бъде озарен.
Първоначално написано от Battlescarred
Съжаление е това, което изпитвам към хора като теб - със закоренялото и застояло българско мислене.
Не съм от тези, които с превключването на програмата , забравят видяното, но се старая да не се вглъбявам прекалено много в порблемите, защото решенията се вземат на трезв акъл.
Толкова клиширано звучи , но ти никак , ама никак не ме познаваш и това , че не изписвам по 748927542 реда с това какво всъщност мисля , не е довод , че пиша лъжи и глупости.
Излез от черупката си и виж ,че все още има хора , които ги ебе. Всъшност , те са много - но явно в твоя кръг няма такива - жалко , за което.
Страшно много ми е омръзнало от такива като теб, ама наистина страшно много.
Ох, моля ти се - стига си философствал.
Моето мнение по въпроса е изказано.
Въпросът е ,че не съвпада ствоето и съответно , каквото и да напиша, е все недостатъчно и невярно.
Тази тема не се разисква сериозно във форум. Винаги остава нещо неидоизказано и всеки си тълкува написаното по свой начин.
Последното нещо, което ми се прави е да се вглъбявам в това , че някой в нечий форум ми казал, колко съм лицемерна....
Аз лично си мислиа че децата с овреждания трябва да живеят все пак не виждам с какво те пречат може би на един родител му е трудно да гледа детето си така и би сложил край но той никога не може да знае какво ще излезне от това дете има толкова много хора със овреждания които все пак са постигнали нещо във тоя живот.
Права на човека Член 3: Всеки има право на живот, свобода и сигурност на личността.
Коментара по темата е просто излишен
Ами щом ви се чати си чатете. Аз ви казвам как стоят нещата и, че мнението ви нищо не би променило. Аз заставам зад хартата за правата на човека. Каквото и да е детето то има право да живее.Първоначално написано от Battlescarred
Индивидите като теб са ми ясни пък на мен. Не намерих мнението ти по темата, но веднага си намери някого с когото да завървеш спор. Браво, но на мен не ми се спори с теб. Не си ми интересна
Прочетох зад каква теза заставаш и честно казано си ми жалък.
не мога да си представя как ще убия болното си дете
да не му дам шанс
знам за доста случаи за деца със Синдром на Даун, които водят поносим живот
разбира се, че ако има силни болки и страда, ще искам да му помогна и да му спестя страданията
но да го убия, само защото е различно - съмнявам се
Пинг-понг е главата ми, играеш си с нея. Как сладко с глупостта в мен си живея.
Гледаш мен. Играеш с мен. Изтриваш последния ден от мен. Играеш с мен. Виждам как кървиш и мечтаеш. Пинг-понг
Право - даПървоначално написано от dimitar_ak
Задължение - не
Гледаш мен. Играеш с мен. Изтриваш последния ден от мен. Играеш с мен. Виждам как кървиш и мечтаеш. Пинг-понг
Какво?Първоначално написано от tochica
не трябва изкуствено да поддържаш някого жив с лекарства и машини, ако той не го искаПървоначално написано от Jeuelle
Ти си увреден.
Какво значи евтаназия? ...![]()
Как може да се определи колко е тежка тази болест?
Дали би имала развитие (подобрение) в бъдеще?
Дали ще се повлияе от медикаменти,операции?
Някои живеят нормален живот или поне такъв,който не е мъчение.
Ако е твоето дете едва ли ще пускаш тъпи теми наляво и надясно.
Темата е много спорна.Зависи от състоянието на детето;възрастта му;привързаността на родителите към него и това дали то има способност да осъзнава живота около себе си.
Има и изключения-понякога хората с увреждания имат таланти и съответно правят чудеса(например стават велики математици или научават ненормално бързо даден език .. ).
Все пак гласувах за отглеждането им.
Евтаназията би могла да се извърши в краен случай(при много тежки мъки на детето и невъзможността на розителите да се грижат за него).Гласувах така защото всеки човек има право на живот какъвто и да е той.
Вярно че на родителите им е трудно да се грижат за такива индивиди а домовете са мизерни и грижите-некачествени.Но това в развитите и добре организирани държави не е така.Мога да ви дам пример че в Швеция много добре се грижат за хората с увреждания и всички ценят живота им.![]()
Ooo против евтаназията съм.Никой няма право да отнема човешки живот наистина никой...Ами от къде знаете,че това дете,въпреки че привидно е ненормално,то не живее в друг свой свят,в който думите не съществуват,а да се чувства щастливо каквото е...Не..Не на евтаназията на увредените деца..Всеки има право да изживее живота си-болен,сакат,ненормален,хом ...Ето например ще кажа,има едно момиче около 30 годишно живее до нас.Доста е дебела,има психически отклонения,дори един път се съблече чистак гола пред входа си...Но ето че преди няколко дни я видях с едно друго такова малоумно момче...Изглеждаха щастливи,той и подари кутия с масло ,,Маргарин,,,а тя го целуна
Защо не???Те се чувстваха щастливи...А според мен това е смисълът на живота-да си щастлив!
![]()
![]()
Животът е право на всеки човек. Никой няма право да отнема живот дори и собсвения си. Щом човек се е родил с недъг значи си има някакво значение, явно трябва да се извиси.
Вие какво си мислите че като нямате недъзи и сте много щастливи. Мога да ви кажа, че абсолютно всеки човек си има някакви страдания на този свят дори и да е нормален физически и психически. Страданията на човека се изпращат под различни форми.
bilqnavod
Много проникновено![]()
Канис обича елементарните скандалчета и обича да провокира... Обича да си тика мнението навсякъде, където е и където не му е мястото. Бих ти казала да се позамислиш малко, обаче това няма как да стане...
Кой си ти, сульо, за да казваш кое е нормално и кое не?Упс, май никой... Дори аргументите ти са пошлички...
![]()
Give me your best shot motherfucker!
Според мен евтаназирането на такива деца трябва да не е по желание ан родителите, а уредено със закон и също така на такива родители да им се налага глоба че не са успяли да възпроизведат качествен индивд който да е трудоспособен.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OKF7g5XD5iU[/youtube]
Първоначално написано от techCandy
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Това си е моето мнение
Моето мнение е противоречиво. Евтаназията е някак твърде жестока, но пък и живота на хората с увреждания също.
Има значение за какви увреждания става въпрос - дали някакви психични разстройства, дали слепота и глухта, дали други физически увреждания. С последните три човек би могъл да се справи и да живее пълноценен живот, но с психичните - не. В мнението си говоря предимно за деца, страдащи от аутизъм и всякакви други психчни (и подобни) разстройства.
Видях, че някои хора пишат за излекуване. Няма такова нещо. Възможно е само подобрение, но цялостно излекуване няма как. (например за аутизма и различните му видове). Да не говорим, ако става въпрос за ниско функциониращи аутисти. Точно преди две седмици имах работа с такива деца и съм на мнение, че и те, и родителите им се мъчат. Невероятно мили, сладки и чаровни дечица, но това тяхното не е живот.
На едното детенце му е отнело над година, за да научи 3 букви и една цифра, като още му е трудно да се сети как се пишат и ги бърка (става въпрос за редовно и постоянно обучение). Има проблеми с комуникацията, държанието, разбирането. Почти не говори, издава предимно звуци. Признавам, че не бих могла да си представя това чаровно и мило детенце да бъде подложено на евтаназия, но определено е тежест за семейството си. Подобни деца изискват огромни грижи и внимание. Мисля, че са малко хора от този форум, които знаят за какво става въпрос - виждали са, чели са.
Някой беше споменал, че в повечето случаи проблемите се откриват в по-късна възраст. Това е така, но причината е, че повечето родители са невероятно неинформирани. Не може детето ти да не продума до 4-5-а годинка, а ти да си мислиш, че му няма нищо.
You're frozen
When your heart's not open..
Просто се заяждаш, знам че нямаш нищо към мене!!!Първоначално написано от techCandy
![]()