- Форум
- По малко от всичко
- Пълнолетник
- Децата с увреждания - отглеждане, или евтаназия?
Лол кои сме ние,че да решаваме кой да живее и кой да умре?
Ако ще се прави евтаназия някой пита ли децата?
Кой би сложил край на живота на едно дете?Що за човек би бил това?
Тази тема е ужасна отвратителна!Понякога умствено изостанали хора,стават истински гении в спорта,изкуството и какво ли още не.
А за физически недъг и какво?Какво разбираш под физически недъг?
Без крак,ръка,да не може да ходи?Това,защото някой не може да ходи трябва да бъде убит ли?
Според мен имаш психически недъг,има три инстинкта които се наричат вродени,да се нахраниш,самосъхранение и размножаване.Никой нормален човек не иска смъртта на детето си.Дори и с недък всеки родител би се пожертвал за него.
А при теб инстинкта за размножаване е леко нарушен.Следователно по твоята логика би трябвало и ти да подлежиш на евтаназия.
Дано да греша за теб,просто се моля на бог да греша.
Животните,че са животни се грижат за недъгъвите си деца.
Ти мислиш,че имаш име ли?Ти си просто един номер ти дори не съществуваш за повечето хора,ти си никой,ти си биологична единица просто какпа в дъжда.Ако те убие някой губят само родителите ти,но те ще си имат друго дете,а ти ще си спомен,спомен,който ще изчезне.Първоначално написано от Canis_Dirus
За мен дали ще убият теб или онова дете без личност няма разлика.
Но за родителя има какво пречи това,че имат увредено дете да имат още здрави деца?Какво е можело да стане с онова недъгаво убито при раждането си дете?Какво е можело да изпитва?Кой е можело да бъде?Непростимо е да отнемеш живота на човек,било то и увреден.
мама му!!!!!!!
Цециии
убивам през pc то
Как може това да е въпрос?? Що са хора биха направили такова нещо на децата.. направо не мога да повярвам какво прочетох.. И те заслужават да живеят - не сте бог да решавате дали да живеят.![]()
Точно и те заслужават да се развият като личности.Всеки човек има право на живот,да не сме животни,че да ни избиват.Първоначално написано от Forest_girl
Разбирам да е животно да му тегля ножа,но това е човек бе хора.
мама му!!!!!!!
Цециии
убивам през pc то
Ако родителя е съгласен, да речем 2-3 дена макс след раждането, защо не ? Човек не се привързва за 2-3 дена, много ли ще е добре, ако има някакви физически дефекти да се мъчи, а ако родителите му починат и не е в състояние да се грижи само за себе си ?
n00bs
Ти нормален ли си ? Майката го е носила 9 месеца, как да не е привързана към него? Купувала му е играчки, дрешки , мечтаели са с таткото , имали са планове ...Първоначално написано от yakuza_
При много тежки увреждания детето може да почине понякога след седмица, друг път след 3-4 години, но почти всяка майка би се грижила за него до край. Частен случай са малолетните, самотните и лудите.
Когато говорим за евтаназия на увредени деца, правя аналогия с глупавите , пропиляващи живота си в безсмислени деяния хора - ами дайте да ги убием и тях, да не се мъчат, че хич не им е лесно - живеят от помощи, оплакват се , все някой им е крив и т.н. Това са сравнително голям процент от населението на България.
Всичките деца с увреждания, които познавам, се борят , учат, имат мечти и съм сигурна, че ще ги изпълнят. Те се трудят , оценяват това което имат, не се жалват, ами се стараят да направят живота си максимално пълноценен.
За мен този вид евтаназия е каприз, само много коравосърдечни хора са способни на нея. Предпочитат да живеят без "трудности" , да си щтракат с пръсти , вместо да помогнат на едно дете да изживее оставащите му дни, колкото и да са малко. НИЕ НЕ СМЕ НИКОИ ЗА ДА ОТНЕМАМЕ ЖИВОТ!
http://save-darina.org/
ПРОДАВАМ бижута по 2лв !!! -> http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=362666
Спри да четеш през ред, казах АКО РОДИТЕЛЯ Е СЪГЛАСЕН, не го схвана или не повярва, че го пише, не съм казал да ги избиваме наред...
n00bs
Кой нормален родител ще е съгласен .. Не родител, ами коя МАЙКА ..Първоначално написано от yakuza_
Посочи ми такава, която да не е самотна,луда или непълнолетна, моля те.
ПРОДАВАМ бижута по 2лв !!! -> http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=362666
Тази която и идва на акъла, че ще е по - лесно да я напомпят отново, отколкото да се мъчи заедно с детето.
n00bs
Да дадеш живот не е шега работа. Ще разбереш някой ден, живи и здрави.Първоначално написано от yakuza_
Тъпа ли си мамка тиПървоначално написано от bobynka
не осъзнаваш ли изобщо колко страда това дете + всички покрай него, мислиш ли че някога едно такова дете ще се "набута" между останалите ? (визирам много тежки случаИ)
Е няма да стане, ще му го набутват на него цял живот щото хората сме шибаняци, но ти си тъпа кифла и кухата ти глава не може да осъзнае нищо![]()
Моля ?!
Зависи от уврежданията. В модерните общества си има техника, с която родителите могат да проверят на какъв плод ще дадат живот. Ако детето е на път да се роди с 8 крака и 2 глави, то при такъв безнадежден случай би трябвало да има закон, който да се намеси преди съществото да се появи на бял свят и да придобие самосъзнание, което го обрича на страдания до края на живота му. Но в случай, че раждането му вече стане факт, в такъв случай родителите трябва да поемат отговорност след като по някаква причина са решили да го задържат. Те ще са виновни за мъките на детето, а не то. То си е човек в главата, чувства, мисли, преживява светът по свой си начин, има воля да живее. Защо това трябва да му се отнеме само защото някои считат, че ще е в тежест на обществото? Не, то ще е тежест единствено на родителите си, но те трябва да са задължени със закон да си го отгледат, а не да се отказват от него в някой дом. В по-късна възраст, ако то се чувства наистина толкова нещастно, че да не иска да живее повече този живот, нищо не му пречи да си го отнеме и само без евтаназия. Всеки има правото сам да избере дали да живее или да освободи мястото си за друг. Всичко друго е убийство! Спомних си за филмчето Futurama и една от идите в него е тази за кабинките са самоубийство. http://en.wikipedia.org/wiki/Suicide_booth Ако човек се почувства ненужен на обществото може сам да избере съдбата си. Дали да продължи да се лута без път в мъки и страдания или просто да приключи всичко и решението за това да вземе самостоятелно, а не защото някой е решил вместо него...
Много може да се говори по тази тема. Наистина детето не е желателно да се ражда ако наистиана има доста сериозни аномалии на анатомията му,но това е решение на родителите какво ще направят дали ще махнат детето или да го оставят да живее.Представете си колко им е тежко на родителите на такова дете да реши какво да правят. Все пак то им е дете и не биха кажали че искат да го махнат макар да знаят че като се роди самото дете ще се мъчи и то много и те ще изпитват доста затруднения а и като порасне това дете сигурно ще бъде изолорино,неразбрано подигравано от децата без никакви проблеми. Да ви кажа мноо ми е интересно недай се боже ако някой от вас му се наложи да вземе такова решение какво ще направи. Сигурна съм че ще го оставите и ще се гиржите за това дете всеки божи ден и непрекъснато ще се лишавате от много неща заради него ако стеш и от социален живот защото това не е шега работа .Не мога да повярвам как някой от вас казват как може да се превърже някой за 2-3 дни. Как да не се превържат и обикнат то е в корема 9 месеца и ссъ нетърпение очакват раждането. Тези деца заслужават шанш за живот макар че ще е доста труден и ще се мачат но не бива ние така да казваме това родителите трябва да преченят пък и в повечето случаи децата с някаккв проблем излизат по свястни от децата без недък.И ние като едно общество вместо да ги прегабрегваме и подиграваме трябва да се опитаме да и помогнем по някакъв начин да бъдем разбрани и толератни към тях да им подадем ръка и да им бъдем приятели. Трябва да им бъдем подкрепа а не да ги унижаваме.Според мен държавата трябва да започе да обръща повече внимание на тях,защото все пак и те са хора също като нас но малко по-разлчни не трябва да ги делим само заради това че имат някакъв проблем.
Да, хората като теб... Те цял живот ще го приемат за различно.Първоначално написано от Riot
1.Детето ще страда само ако не е в подходяща обствановка,само ако не са полагани добри грижи за него.Винаги има начин то да се чувства добре (ако е с увреждане което все пак му позволява да живее повече.)Това, че няма желание от околните вече е друг въпрос.
2.Ами ще страдат. Нека да напиша някои вероятни причини за страданието.
а)жал им е , че детето се мъчи - ами ,ако полагат достатъчно добри грижи - няма да е така, то ще се чувства добре.
б)кофти им е, че детето не е като другите - всяко живо същество заслужава шанс, независимо какво е.Природата рано или късно го премахва, ако не е в хармония с нея.
в)просто не искат да полагат грижи,нямат сила ,оправдават се с " колко страда това дете + всички покрай него ".
3.Защо му е на такова дете да се бута в стадото. Увредените деца в някои случаи просто се откъсват от "земната суета" и се занимават с научна работа. И се чувстват добре.
4.Ще му го набутват, ако родителите не се погрижат то да не отиде при тези безсърдечни хора. То това тук си е балкански синдром де.
5.Била мацката "тъпа кифла"... Щом използваш такива нарицания значи не си по-далеч ...
Нека не се заблуждаваме...Първоначално написано от YouDontKnowMe
и ти и аз знаем как седят нещата в България, и ти и аз знаем
как "нормалните" деца гледат на едно такова дете, дете което не може да иде да изпие една бира с тях или да забие някоя "пyтка" в дискотеката, защото за нашите уж нормални деца това е да си МЪЖ (поправи ме ако греша). Просперитета за тези деца тук е рядко срещан, базира се на основите на късмета. В другите страни се грижат по добре за недъгавите животни от колкото за увредените деца у нас. Българския манталитет е жалък и простоват изграден на основата на преструвките, сутрин хората стават, слагат си "маската" и излизат... ей тва е
Моля ?!
Всеки който е дал евтаназия за отговор заслужава бой с пръчки докато им дойде акъла в главата. Това, че отглеждането им е мъчение е ясно но не е причина да убиваш човек. Не е сигурно дали детето с недъг ще е нещастно и нереализирано като порасне. Но 1 нещо е сигурно. Никой не е толкова голям, че да го лиши от правото му да опита.
За да пуснеш такава тема трябва да си болен.
Не знам от какво...но според мен е достатъчно тежко,за да бъде приложена евтаназия. Иначе горкия човек ще се мъчи докато е жив.
Евтаназията е твърде крайна мярка и тук се разглеждат неща твърде хипотетични за всеки на когото по някакъв не е преживял този ад. Не виждам човек,който е психически здрав и нормално мислещ да поиска евтаназия имено заради човечност.Истината обаче е,че за тежките случай в България решението да отглеждаш мозъчно болен и дори инвалид в тежко състояние променя животати на 2x360 градуса.Твърде малко са заведенията,които ти предоставят адекватна грижа,а в другите които не ти передоставят индивида още след първата седмица умира,именно защото няма кой да му даде адекватна грижа.За тези индивиди до известно време спасение са единствено и само седмичните домове,но те са кратък "оазис'',защото след 18-години те стават пълнолетни и преминават или в други домове,което отново ги обрича на смърт или лягат изцяло на грижите на семейството,което пък го обрича него на труден живот лишен без социален контакт и тн.
Толкова е вярно. Пуснете си Дискавъри/Енимал Планет за 5 минути и вижте грижите за едно животно, протези, лекарства, внимание.В другите страни се грижат по добре за недъгавите животни от колкото за увредените деца у нас.
Тук по домовете няма основните работи като хигиена, нормална храна и пр.
Явно и аз съм от тях, тъй като не можах да разбера подкрепяш ли мнението ми, или ме причисляваш към 'тези', които карат на първосигналната си тъпотия?Първоначално написано от HarleyFlanagan
Не се имам за достатъчно компетентен, просто посочих нещо, което се вижда достатъчно ясно. Не съм живял в такъв дом за деца, но съм гледал репортажи и съм чел по темата.
Конкретно нищо не съм направил по въпроса, да. Не съм правил дарения, нямам тази възможност в момента, не работя и не вадя пари сам. Друг е въпроса къде отива тези дарения?
Просто се възхищавам на това, че в една Америка примерно (знам, че там има такива екипи), се полагат невероятни грижи за животните, лекуват ги, правят им се операции, евтаназията е последното в списъка. Тук не е така, това посочих.![]()
Те и никога не биха тръгнали да събират дарения,особено за тежко болни по простата причина,че самите лекари са сложили една диагноза,която предлага единствено и само медикаментозно подържане на живота,не и лечение.(разбира се ,ако говорим за тежките случай)[/url]Конкретно нищо не съм направил по въпроса, да. Не съм правил дарения, нямам тази възможност в момента, не работя и не вадя пари сам. Друг е въпроса къде отива тези дарения?
в този случай ние как да помогнем?Първоначално написано от strave
^ Не оспорвам и признавам, че не се сетих за доброволческия труд.
Едно на ръка, че хората повече си падат thinkers, отколкото doers.. което е жалко, да.
Другото е, че в този конкретен случай ти ще полагаш грижи от типа на смяна на памерси, занимавки с тия деца (а някои от тях няма да се деца вече, а примерно 25-30 годишни мъже/жени), хранене и пр.
И пак стигаме до основния въпрос. Заслужават ли си подобни действия? Има ли смисъл от тях? Ти реално 'помагаш' ли? Какво се променя след намесата ти? Детето е още болно, тъпчат го с лекарства, а шанс да се оправи - няма.
Относно ценностите като морал, хуманност - те са достатъчно размити и малко хора знаят какво значат те, а да ги изпиташ и да ги разпознеш е още по-трудно.
Иначе сме на една позиция още от както я има тази тема, съгласен съм, че това не е живот, и аз също бих го прекратил ако се стигне до там.
И аз споделям мнението и на plmn и модератора,ако не дай си боже се случи така да съм прикован на легло и да съм си с разума да кажа,до тук съм го правя без да се замислям.Излишна мъка и тежест ще съм и на себе си и на оклоните.Въпроса е тук какво е разумното решение за хората решили се да отгледат увредено дете или вече възрастен,защото така иначе на този етап евтаназията няма да бъде законодателно прокарана.Смятам,че все пак ако има дом за тях с адекватни грижи или поне нещо от рода на защитените жилища тяхният живот може да се подържа.
Абе,имам само един въпрос.
Какво ви разбира главата от медицина?
А,и още един.
Само сме се били възмущавали по форуми и седянки и нищо не сме били правели. А какво ТОЧНО се очаква да направим? Какво прави един средностатистически германец,за да се чувстват децата в домовете добре? Или за да се чувстват хората с увреждания удобно?
По света хората с увреждания получават равни възможности с другите и нормално отношение. А тука си приказвате за евтаназия. Браво,бе. Само така! Всички недъгави в трапа изкопан специално за тях...
Простотия.