- Форум
- По малко от всичко
- Пълнолетник
- Наркотици-вреда и последици.
Най-вече заради незадоволителните отговори на въпроса "А защо не?"
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
A, защо да не се отделиш от света потапяйки се в наркотиците, защо те да не станат единствения ти източник на емоции, и без тях да виждаш всичко тъпо и сиво и еднообразно . Защо да не изпадаш в дупки и депресии благодарение на тях, защо да не разболяваш тялото и психиката си? Защо да не изкривят необратимо съзнанието ти? Защо не? ; ) Виждала съм хора, които "разнообразяват" живота си по този начин. Твърдят, че имало по-дълбок смисъл и изобщо, че имало смисъл. Представи си се ти как цял ден например мечтаеш за една цигара, за онзи момент, но все пак цигарата не е всичко, ако не е онзи момент точно тогава, ще има нещо друго което да те разсее или занимае. И сега ако трябва да вземеш наркотик, мисъл от която няма оттърсване. Избирайки да употребяваш сериозно наркотици ти ги превръщаш в свой живот, всичко се върти около тях. Темите ти за разговор, мислите, плановете ти за деня, дори хората, с които ще бъдеш...
Amare vuol dire correre,
amare vuol dire aspettare.
Amare vuol dire stringere,
ma a volte anche perdere.
Amare vuol dire parlare,
amare
Проблемът е там, че ти ги знаеш тези неща, както и много други хора ги знаят. Всички сме чули до какво водят наркотиците, но малко са го изпитвали и затова не се плашат от последиците. Опитват, с идеята, че ще се спрат преди да е станало сериозно. Зарибяваш се, нещата стават сериозни, буквално си на дъното и дори в този момент ти отнема време, за да разбереш, че си пропаднал.
Може да се депресираш, да свършиш парите, да си съсипеш здравето, да се потопиш единствено в света на дрогата, но това не е съзнателно. Дори някой да ти го каже (приятелите), пак не го забелязваш. Както с много други пороци, трябва да имаш много силно самосъзнание, за да осъзнаеш къде са собствените ти грешки и евентуално да ги поправиш.
Според мен има още една предпоставка за посягане към наркотиците и това е един конкретен мироглед. Може колкото искат да говорят хората, че опира до човека дали ще се весели с или без опиати, но обективно погледнато, с наркотици е по-забавно. А сега като отвсякъде пропагандират да живееш за деня, да си гледаш кефа, започваш да се чудиш, щом това е върховен кеф - защо не? Ще ти съсипе живота, но преди това ще си направиш кефа и.. нали живота е кратък, сега ти е паднало? Нали утре може да няма? Както писах на едно място, "А утре идва, а вчерашните последици са налице."
Да слушаш за дрогата, без да имаш опита е като да лижеш сол през витрина, или да обясняваш на незрящ, как изглежда червеното. Чак когато се сблъскаш с тези неща, осъзнаваш колко сериозен е проблемът.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Еми аз не съм опитвала и не смятам!!Наистина съм чувала,че има КРАТКО удоволствие,но и хиляди последици!Това би ми излязло доста скъпо!А и става дума за хигиена!Тогава се занемаряваш,не ти пука за външния ти вид!Голяма вероятност има да се разболееш от СПИН!!С една думааа поразиите са доста повече от самото удоволствие,което продължава един-два часа ии послее неповторимо гаденее и повръщане!Не смятам да опитвам!
Just smile! ;]]
О боже,всички сравняват наркотиците с алкохола,това което казваш ти го прави легалното уиски,водка,ракия,200-300 грама-и става точно това,което ти казваш.Ако вземеш амфетамин,екстази,кокаин,т ва няма да стане,добиваш увереност,прилив на сили,нямаш нужда да спиш и ядеш,може дори да се подготвиш за изпит по-добре...точно тези хубави черти на наркотиците..ги правят незаконни,защото хората не се контролират и ги ползват за всичко.Не искам да им правя реклама..но мисля че не е добре незапознати хора да си мислят,че като вземеш наркотик,почват да ти текат лигите,да се търкаляш по земята..и докато се търкаляш,да си мислиш,че всичко е мн красиво.Не е така,имат си и положителни черти,те много време някои от тях са използвани за лекарства
Колко хора взимат каквото и да било, за да "се представят добре на изпит"?
![]()
Класика брат класика ! :Д![]()
![]()
Колко???Първоначално написано от Chacho
Аз съм пушила трева, и съм шмъркала амфети...само това. И то първото съм го правила не повече от 5 пъти, докато бях ученичка, и веднъж пуших, защото се бях сдухала тежко... А амфетите-веднъж в живота ми съм пробвала, бях адски пияна, ефекта беше отвратителен-не бих повторила...
И тук на Дунав и на Волга, край Вардар и при Кавказ, с кръвта си българска сме горди, светлик тъй древен грее в нас!
Повечето тревомани си правят почивка преди изпити, което е абсолютно логично. Освен ако няма да рисуваш или свириш, просто ще и съюзите в изреченията, камо ли теорията. А от тези, които пушат преди изпит, поне половината го правят, защото са решили да се напушат, а не за да се представят по-добре.
Вреди: харчиш доста пари за нищо
Последици : отслабваш и мъчиш организма
Недостатъци : лесно се пристрастяваш
Защо може да се вземат: подобрява ти настроението, дава ти енергия и желания
Престъпникът с пари е възприеман от съвременния свят като честен човек.
Не към всички се закачваш лесно. А от мара можеш да напълнееш, ползва се срещу булимия, анорексия.
Първоначално написано от Chacho
Изобщо нея не я смятам за наркотик, а за билка.
Иначе всеки един наркотик е лекарство и може да се ползва за нещо
Престъпникът с пари е възприеман от съвременния свят като честен човек.
Е, наркотична билка си е, щом ти действа на психиката.
Марихуаната не я смятам за наркотик. Към нея неможеш да се пристрастиш. Гъби не съм пробвал, но не ми е негативно мнението и за тях.Мразя всички синтетични наркотици и въобще вещества. Единственото различно от трева което съм пробвал е амфет и действито беше никакво.
Аз не мога да разбера защо половината мнения са, че само хората дет не им е забавно се друсат.![]()
Предполагам това което ще напиша са го писали по рано в темата обаче не ми се търси. Повечето взимат наркотици (амфети, пику) защото имат стрес, поддават и ги почват. Ако човек има доста стабилна психика няма да ги взима дори и да му харесват. Поне аз съм на това мнение.