Към kokolan - не съм казал че са обществено подривни или нещо такова. Просто казах че не ги одобрявам. Християнството както и почти всички останали религии са учения срещу които нямам какво да кажа - като ценности, като идеи и пр. НО самата Църква, като институция, много често е вървяла срешу тези учения. Също така тя не ти дава избор да почиташ Бог както ти смяташ за добре, а те вкарва в норми ,от които ако се опиташ да излезеш, биваш определян като сектант или пък даже еретик. В момента Църквата няма власта която е имало преди векове - и добре че е така - Кръстоносните походи, Инквизицията, гоненията - това са неща които самото Християнство не би одобрило. Ако Църквата все още притвжаваше тази власт света щеше да бъде доста различен, при това определено нямаше да е за добро. Не отричам, че Църквата е помагала, но според мен и само един от всичките Кръстоносни походи е предостатъчен за да се наклонят везните на другата страна.

А за атеистите - понятието душа не съществува, поне за тях. Те биха използвали думата съзнание. И поне да бяхте прочели какво пиша - атеист не е човек който не вярва - това е човек който отрича всички богове и свръхестествени явления. Всяка религия отрича всички останали затова може да възприемете атеизма като религия в която броя на боговете е нула. ( това към Ilikeliljon - сри човек че така рязко но просто не си прав, а го бях написал )