Какво можеш да плюеш вашите, като те още по- трудно са намирали музика и книги и им е било трудно. Ама заеби, нали вие, горките, сте записвали касетки- не ви е било лесно.
Несвързано ми отговаряш, замисли се.
За мен пред блока е на главната, играли сме на стражари и апаши по целия център, на по 5-6 години беше нормално детенце да иде за хляб с парички в джоба. Според теб не е довод ли? Нормално беше да пускат децата сами до късно или сами до магазина, тези толкова шокирани и разтърсени от поведението ви хора, невиждали алкохол и цигари преди това в живота си.
Идеализираш някакъв период в живота си, абсолютно изключваш, че на тея години от край време хората минават през сходни неща, дори и с различни средства.
Последно в ситуацията ли си или не си дете? Не си нито първият човек, нито последния дето почва да бръчи нос срещу малките след като е излязал от пубертета.
Просто тук си най- голям, иначе могат да влязат хора 1-2 поколения над теб да ти обяснят някои неща за това да си наистина дете на прехода, а не просто смяната на режима да ти е като детски сън.
Всеки по- възрастен се мъчи да натрие носа на по- малките и да се изтъкне- не си оригинален.
Когато си бил на 15- 19 с гордост казваш, че сте шокирали всички с алкохол, марихуана и т.н. като протест, но сега си вече възрастен и всички деца под 18 по баровете те отвращават.
Аз не виждам никакъв бунт нито в едното нито в другото.
И другото, супер конкретно ти говоря и не си смуча доводите от пръстите. Ти не знам защо си мислиш, че ако си решил да плюеш нашето поколение никой няма да се обади. Ти си външен наблюдател, възрастен, като всеки такъв преди теб - мърмориш.
Струва ми се не плюеш поколението ми, а изтъкваш своето. Още една тема възхваляваща родените в зрелия социализъм.
Още в първия ми пост драснах 2-3 реда към авторката, останалото беше насочено към твоя пост. Кое не разбра?