- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Съветче от всички, които са минали 8. подготве
Слушай ме мене кво щи кажа. ---> езици се бъркат, когато наистина са близки и когато почнеш да ги учиш от 0-та и двата. Малко вероятно да имаш проблеми с интермидиът или както там се чете на английския. Дори ще ти помага, защото имат общ корен и т.н.
![]()
Американски форум - задаваш въпрос и ти отговарят..
Руски форум - задаваш въпрос и на теб ти задават...
Български форум - задаваш въпрос и всички ти обясняват колко си тъп..
Аз бях подготве изминалата година с първи френски и втори английски. Препоръчвам ти да не ходиш на уроци, френският е достатъчно труден и ще ти заема изцяло вниманието. Така че се концентрирай основно над него![]()
I told you why, I'm a stranger inside..
I told you why, why the palm of my hands are closing..
Миналата година бях подготве точно във френската гимназия и паралелно с това ходех на езиков курс по английски език.Всяка събота през учебната година.Беше изцяло по мое собствено желание и честно казано,не съжалявам.Наистина ученето е доста,но съвсем спокойно могат да се съчетаят двете неща.Още повече,че аз през работната седмица не ангажирах ума си с английски,отдавах се изцяло на френския.Доста мои съученици също ходеха на курс или частни уроци по английски.Разбира се,имаше и такива,които поддържаха тезата,че е невъзможно да се справиш с двата езика едновременно,натоварванет е непосилно и ще продължат с уроците от следващата година.Според мен в училище е невъзможно да научиш който и да е език като втори.Друг е въпросът,че без практика,безкрайно зубрене на думи и непрестанни занимания с езика е съмнително колко би се усвоил и на курс.
Да допълня,че съм учила френски език доста време преди да продължа образованието си във френската,така че е разбираемо,че не ми е било толкова трудно през учебната година.
Та,Ани,моят съвет към теб е да си изучаваш извънкласно английски,без да се претоварваш излишно,в противен случай ще изпушиш!Все пак е необходимо да прецениш по себе си доколко ще си способна да се справиш-това си е чисто инвидуално.Успех!!!
Първоначално написано от Priceless
мисля, че ще можеш
цяла седмица френски а събота и неделя английски![]()
![]()
Ми зависи..ако примерно си свикнала да учиш два езика наведнъж няма да ти е проблем, колкото и да ти е претоварено в училище (; Според мен английският е много много важен и трябва да не спираш да си го учиш,защото ако спреш дори и една година ще го забравиш..всичко се забравя постепенно..ходи на уроци през уикенда..Премерно аз до сега съм учила шест години английски и три руски и не ми беше трудно да съчетавам двата езика (: Аз също съм приета във френската,само че в Пловдив..но с първи език английски, за което много се радвам..но не е лошо и да си приет и с друг език-както е в твоя случей-френски..ще развиеш и този език добре и така ще можеш да практикуваш и двата без проблем =)
ходи щом ти се ходи пък и изпуснеш ли и тая година може да ти се наложи да преповтаряш някой нива ...
When you can live forever, what do you live for?