- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Спортно-хранителен режим за стегнато женско тяло.
Да нямаш финанси за храна? Че това е най-важното нещо,особено ако спортуваш и искаш да постигнеш нещо.Ако нямаш финанси,ще търсиш начин да си ги набавиш.Най-лесно е да кажеш,че нямаш възможност да ядеш,но в повечето случаи това не е така,а е предизвикано от липса на желание и мотивация.Вместо да си купуваш по 10 кутии цигари на седмица,ще си купуваш пилешко месо,примерно.
Ако познавате някого, който не харесва ЧъкПървоначално написано от qsmin
Норис, няма да го познавате за дълго.
Има вероятност от 100% Чък Норис да ти е баща.
Е да ама.... не се яде само пълнозърнест хляб, налиа и аз ако ям здравословно само аз ще ям така.. всички други в нас ядат каквото родителите ми купуват. А знам те как са финансово и да тръгна да им искам допълнително пари само защото съм решила да ям здравословно... не става. А да накарам цялото ми семейство да спазва моят режим също няма да стане...
И така... аз си разполагам с 10лв на седмица джобни, с които трябва да си купя храната за режима, да изляза някъде с приятели на кафе или където и да е било другаде и все пак да гледам да спестя някой лев...
мислиш ли, че е постижимо?
To strive, to seek, to find, and not to yield...
Ако това се отнася за мен... преди спортувах, сега вече неПървоначално написано от MP
как да тръгна да си набавям финанси след като съм на 16 и през повечето време завися от родителите си. За да искаш да постигнеш нещо, само волята не стига.
За физическите дейности е така... ако искаш да бягаш отиваш на стадиона, тичаш, скачаш и никой не ти взима пари.. и волята ти е достатъчна.
Но при храната е различно.
To strive, to seek, to find, and not to yield...
Не ми се спори, ще кажа само тривиалното "който иска намира начин, който не - търси причина".
...тръгна да им искам допълнително пари само защото съм решила да ям здравословно... не става... и ...разполагам с 10лв на седмица джобни, с които трябва да си купя храната за режима, да изляза някъде с приятели на кафе или където и да е било другаде... - всеки си прави избор сам за себе си, но след време, като те хванат 20 различни болести, не обвинявай света или който намериш за удобно.чичо ми е спортист, в момента е на 58, а не можеш да му дадеш 45, сериозно. Колоездач е повече от 30 години, от години дори не е имал настинка, не е пил хапчета не знам от кога, и на всичкоото отгоре не си дава много зор
До толкова е "усвойл" всичко в тази област, че може да ти каже едно дете на улицата, по начина по който изглежда, от какви болести ще страда. Ако се замислиш, дори не е толкова трудно - наднорменото тегло ти дава индикации за чернодробни проблеми и сърдечни проблеми, а какви видове и колко на брой неща могат да те хванат това е отделен въпрос. А отделно, ако имаш генетични и т.н. Като се има предвид, че повече от 50% от населението страда от ставни проблеми като артрит , чиито причини са точно такива - седене на едно място, недостатъчно калци и т.н. и т.н.
Аз лично не смятам да си провалям живота вбъдеще , защото сега ме е домързяло да си дам малко зор да се огранича от хот доз-и , кока коли и т.н.
peace
между другото много оспамихме темата, нека спрем :P
ти определено си параноясала върви се прегледайПървоначално написано от Celence
![]()
Tя няма да има нужда да се преглежда скоро,не бой се!Първоначално написано от djuki
След няколко години " непараноясалите" ще имат тази нужда...
време е да спрете да дишате въздуха, защото е доста мръсен или се изнесете на самотен островПървоначално написано от RaI4etO
![]()
Само да кажа нямам нищо против здравословното ядене като начин на живот, но не мания ! Живеем в свят , в който не е много ясно точно което е полезно и кое не ... за бога една чаша вино да изпиеш е полезно , една бира също помага за камъни в бъбреците изчиства пикочните пътища, ама вие не пиите! ужас 10 калории отгоре![]()
Първоначално написано от mArMaLaDkA
![]()
Права си
^![]()
MarkKnight - мъжленцето
awesomesheepy - лелинка
DaNGeRousLy - братче
RageAgainstTheMachine - тате
cherrygloss - мама
Sunshinebabybyy - сестриче
xNymphetamineGirlx - сестриче
Discard - братче
polssa - сестриче
всеки сам избира, аз също се храня здравословно и да не пия бира, но не защото е калорична а защото не я обичам, това е моя начин на хранене и ти не го разбираш, за това коментирай и нападай привържениците на бързата храна, който умират на 30 г. от инфаркт!Първоначално написано от djuki
Аз съм съгласна,че здравослоното хранене и спорта са си супер!Много по-добре е и то не само да ти е цел за отслабнеш,ами и да се поддържаш.Въобще това си е начин на живот.И на психиката всъщност влияе това да знаеш,че днес си се нахранил добре и си спортувал,вместо да си ял junk food през телевизора(не че всички не го правим от време на време).Абе всеки си прави избора,но аз все си мисля,че въобще такива компании,като Макдоналдс,КФС и пр. трябва да се затворят(не че това някога ще стане),тъй като не само че храната им е ОТВРАТИТЕЛНА,ами и е толкова нездраословна.
А забелязали ли сте в мола например пред Макдоналдс-а колко повече хора има,отколкото пред местата където сервират здравослона храна....![]()
"Начукай ми го! Изнасили ме! Дискриминирай ме! Корумпирай ме! Манипулирай ме!
Завиждай ми! Ограби ме! Мрази ме! Предай ме! Убий ме!
Е, почувства ли се вече истински човек?"
Дензъл Ребеловски
Я да ви питам - какво разбирате под "здравословна хранене"???
^ е прочети темата пакили въпросът не е отправен към мен?
Running is my drug and I am overdosed ..
Не си броя никви калории,алкохол не пия,защото вкуса му е отвратителен за мен...така че ....
Ами към всички е отправен, които казват "храня се здравословно". Като прегледах темата за менютата, ми стана ясно, че някой вообще не са наясно с това. Това, че не се яде някакъв вид храна (пърженяци, консерви и др.) не означава, че се храни здравословно. Има си особености както в комбинирането на храните, така и още сумати правила. Вафлички, пиене по време и веднага след хранене или плодове на десерт не са никак здравословни... И още много подобни... Не е редно някой да се изкушава и да прави грешки и да твърди, че всичко е на 6 при него. "Да се храниш здравословно" и "да се опитваш да се храниш здравословно" са съвсем различни неща.Първоначално написано от DarkKisss
DarkKisss, моля да не нападаш като миналия пътПросто искам да видя кой как разбира нещата.
Отивам да тренирам, после ще продължа. Приятен ден от мен![]()
Аз пък винаги ходя да ям в Мола там, където се сервира БГ кухня.Първоначално написано от zvezdichkaaa
![]()
Тя е толкова отвратителна и затова имат такъв голям оборот.Първоначално написано от zvezdichkaaa
![]()
Male
Време е да спреш да пишеш глупости,защото не повлияват добре на умственото ти развитие.Нито бирата е полезна,нито е 10 калории.Гледната ти точка е ясна,обаче аргументацията ти е смешна.То не си само ти така де.Всички,които нямат волята и желанието да направят нещо за себе си,за здравето си и ядат каквото им скимне се кефят и хвалят,че не се ограничават от нищо и че така трябвало.Еми не се ограничавай,яж си сладкиши,то в малки количества нищо нали не било вредно,нагъвай чат пат банички,пий си биричка за бъбреците,а не говори много за хората,които се стараят да се грижат за себе си по някакъв начин.Първоначално написано от djuki
terawatt,а за теб какво е здравословно хранене?Не е лесно да се отговори на този въпрос,но спазването на определени хранителни навици и ограничаването от боклуци би трябвало да е достатъчно.Честото ядене (поне 4 пъти на ден),без тъпчене, на определени храни (без боклуци,в това число газирано,сладко,тестено,пъ жено,джънк фууд,полу-фабрикати,салами,кренвирши ...) по определен начин и в определени количества,в зависимост от целите.Тук вече идва мястото на различните хранителни режими,а определените храни са месо,млечни продукти,картофи,ориз,пълн зърнести изделия(спагети,хляб,макар ни),ядки,плодове и зеленчуци.Друг е въпросът,че в името на комерсиализацията,качеств то на повечето от продуктите,които се продават може да бъде поставено под съмнение,но не всичко е толкова зле.Човек трябва да внимава какво купува.
Ако познавате някого, който не харесва ЧъкПървоначално написано от qsmin
Норис, няма да го познавате за дълго.
Има вероятност от 100% Чък Норис да ти е баща.
Не съм чак такава психарка както изглеждам с плочките ала бала и аз съм човекПървоначално написано от terawatt
Аз не си отделям ориза, хляба, картофите. Примерно ясно ми е че печени картофи с хляб не се комбинира, но аз си го комбинирам и с мярка. Ясно ми е, че не се преяжда, че не се яде примерно кенвирш с шоколад ... Това са някакви елемнатни неща
В общи линии аз тренирам по 3 пъти дневно и той тренера си ми е съставил режим, аз обаче се храня в по-намалени количества. Общо взето ... Споменах в темата основните храни които се употребявт и кои не
![]()
Какво тренираш?
Някъде да си прочел в мой пост да пиша "аз се храня здравословно"? А на твоя въпрос си отговори и сам "не е лесно да се отговори на този въпрос"... Лично аз се опитвам да доставям на организма си нужните му вещества и елементи, не консумирам всякакви хранителни боклуци, спазвам и сумати правила на хранене. На това съм се учил няколко години под ръководството на учител по йога и бойни изкуства, който за мен е един феномен. Причината за да тръгна по такъв път беше сериозно заболяване на сърцето и кръвоносните съдове. И въпреки че правя много по-въпроса с храненето, пак не мога да кажа, че при мен е здравословно. Някой неща може да ги осъзнаеш след часове, а даже дни. За качеството на продуктите - спор няма. Особено напоследък с този ЕС - не само при животинските, а и при растителните продукти вече качеството е ниско.Първоначално написано от MP
DarkKisss, аз не те имам за психарка, но ти се учудих на острата реакция в една предна тема. Както и да еСпоред мен кафето на закуска никак не е от полза за организма. Давам пример какво мярнах в темата с менютата
Тренирам триатлон (плуване, колоездене, бягане). Занимавам се от 6 месеца с този спорт. Иначе тренирам плуване от 14 години. Форма поддържам с много други тренировки.
А теб съм те мяркал на няколко пъти на басейна. И да те питам нещо. Преди имах една треньорка - Ваня Колева. Още ли води тренировки, че не я видях това лято![]()
^Не съм я чувала да ти кажа. От 2-3 години съм там и не съм я чувала, вероятно не води тренировки вече. Абе как ти от Варна ли си? Уу .. колко хора вече ме били мяркали ала бала .. еми кажеме ми нещо де едно здрасти ..![]()
^ Тя ме учеше да плувам докато живеех във Варна. Първата треньорка ми беше... Иначе в момента живея в София. Това лято бях на море за 1 месец - почивка от хората в столицата, но не и от спорта. Другия път като идвам, ще ти сигнализирам![]()
^ супер, ще се радвамдори може да спретнеме един 10 км крос
![]()
^ Може разбира се... А ти по 10км на ден ли тичаш??? И друг въпрос. Какви са ви дистанциите на състезания за плуването и бягането?
Първоначално написано от faststep
Ами въпрос на вкус мен не ме кефи(за което се радвам).
Bianca и аз понякога ям там....
"Начукай ми го! Изнасили ме! Дискриминирай ме! Корумпирай ме! Манипулирай ме!
Завиждай ми! Ограби ме! Мрази ме! Предай ме! Убий ме!
Е, почувства ли се вече истински човек?"
Дензъл Ребеловски