.
Отговор в тема
Страница 17 от 33 ПървиПърви ... 713141516171819202127 ... ПоследнаПърви
Резултати от 401 до 425 от общо 824
    Мега фен Аватара на xoxi
    Цитирай Първоначално написано от DarkKisss
    е стига .. вафлата сутринта? ... и това, че не подхранваш организъма си на обяд с малко мръвка си е грешка! Сутринта хапни филия черна с кашкавал нещо кисело мляко или айрян, на обяд месце задължително и салата, а вечерята ти е добре ..
    О не знаех че и въже имаш Еми идеално! Скачай по половин час. А за клековете, да правят се мускули, но трябва да клякаш по много, иначе са за стягане
    Махам вафлата !
    Аз попринцип месо не ям много често. Най-много два пъти на седмица. Черен хляб също не се купува в нас, но аз филиите си ги ям препечени..
    Сега пак за клякането.. На мен прасците на краката са ми много стегнати и съм доволна от тях, обаче ме е страх с тези клякания да не се развият мускули. Така като си гледам прасците повече от това не знам какво мога да стегна. Повече ми трябва стягане нагоре към бедрата..
    И спря да се върти за миг земята..

Град
    На стадиона за бягане.
    Е бедрата също се стягат от клекове Но ако ти трябва и отслабване, то наистина въжето остава най-добрия вариант!
    Running is my drug and I am overdosed ..

То има бая за обясняване... Уааа...
    xoxi
    Премести си готвеното на обяд, да не ти е за вечеря. На мен и закуската на Альона не ми допада, ама тя така си е свикнала явно.
    Edited: за бедрата - 1/3 клек
    BoCupycake
    Сутрин се тича за здраве. Не трябва да се тича прекалено много, за да не се претоварва сърцето. Когато се тича на гладно, тялото ползва мазнините за гориво. Бавното темпо е най-подходящо за сутришното бягане. Следобедното - вече ползва за гориво храната, която е приемана през деня. Тук според целите, си преценяваш темпото и разстоянията. И т.н., и т.н.
    POLLINA
    Коремните мускули се делят на горни и долни.
    За горните -> http://www.menshealth.com/media/imag...nc_300x300.jpg
    Старай се да приближаваш гръдния кош към пъпа. Не трябва да и кръстосваш пръстите на ръцете.
    За долните -> http://www.menshealth.com/media/imag...is_300x300.jpg
    Имаш варианти с прави крака, със сгънати.
    Коремните преси ги правят така за да се пази кръста. Мускулите се изолират. Дори хора със здрав корем и кръст, действат по този начин.
    Моето любимо упражнение е -> http://z.about.com/d/exercise/1/5/J/A/bike2.jpg
    В случая участват горните, долните и страничните мускули.

Мега фен Аватара на POLLINA
    Град
    Manhattan *
    благодаря ти за информацията и на тебе
    но за долните мускули нещо не мога да те разбератова упражнение ми се вижда по-скоро за крака http://www.menshealth.com/media/imag...is_300x300.jpg
    ще ми обесниш ли малко по-подробно

In the future everyone will be famous for 15 minutes...

^ Разбира се.
    Както виждаш краката стоят статично, а мускулът на задника се разтяга. Това, което повдига краката в случая са долните коремни мускули, т.е. те се съкращават. Можеш да правиш и ножици с краката (нагоре-надолу), повдигане на краката от вис - всичко това за долни коремни.

Мега фен Аватара на POLLINA
    Град
    Manhattan *
    благодаря още веднъж

In the future everyone will be famous for 15 minutes...

Мега фен Аватара на xoxi
    Благодаря ви мнооого.
    След време ще ви уведомя за резултатите. Ей сега ще си съставя една програма и от утре почвам стриктно да изпълнявам всичко
    И спря да се върти за миг земята..

Re: Спортно-хранителен режим за стегнато женско тяло.

Така, реших да направя тази тема понеже много хора ме питат как да си направят леко изразени или силно изразени плочки или просто стегнат секси корем, как да стегнат дупето, краката. Стига с тези тъпи диети от някакви сайтове, които кой зне кой ги е опитвал и дали имат ефект, а с това което смятам да ви кажа ИМА ефект и аз съм пред вас.Ще го разкажа от личен опит.

Да започнем с храната.

Избягват се: тестяно, пържено, мазно, пакетирано, консервирано, сладко, газирано, алкохол (много е калоричен),люто.

Употребяват се: свежи зеленчуци и плодове, (в салатата заменяйте олиото със зехтина), мюсли, овесени трици, нискомаслено мялко, сушени плодове (ако много ви се хапва сладко в тях има концентрирата фруктоза, която е сладка и насища), кисели млека, чай, натурални сокове (особенно портокал, грейпфрукт), печени, варени продукти, яйца, пълнозърнест хляб, месо (пилешко бяло, телешко) може и варени да са или печени.

Хранете се по 3-4 пъти на ден, като за закуска примерно хапнете плод с кисело мляко или трици с мляко.
    За обяд задължително месце със свежа салата или 100 грама ориз или печени/варени картофи.
    За вечеря нещо леко може да бъде Активия с плодче или мюсли.
    Между храненията вода, сок или плод.

Ето и физическото натоварване

Ако искате да се стегнете не е лошо първо да стопим малко мазнинка(ако има). Това става с тичане сутрин около 30 минутки (без спиране по възможност) и скачане около 15 минути на въже. След обяд може да се разходите на по-бързо темпо пак да потичате. Вечер след вечеря, която трябва да приключи до 19 часа, започнете към 20 и 30 коремни преси на серии. Да речем 3 пъти по 50 обикновенни преси ръцете зад тила и краката опънати, клякания пак така на серии, между сериите 1 минута почивка, след коремните ЗАДЪЛЖИТЕЛНО лягате по корем и се опъвате назад с изпънати ръсе, за да няма мускулна треска и да се разтегнат коремните мускули, за извайване на талията наклони встарани по 50 пъти. Когато посвикнете гледайте да слеете сериите и всичко наведнъж да се прави и лека полека когато се чувствате готови увеличавайте с по 10 пъти и така.

Не знам какво друго да кажа, но освен това аз тренирам и друг спорт така че е хубаво да се запишете някъде да тренирате наистина е гот!

Ето малко снимки на прогреса ми:

--------------------------------------- краката.
    ====================== страничните черти на корема.
    ---------------------------------------- плочки и ръка.
    ====================== плочки.
    ======================= яката снимка на коремните ми мусули

И за още по-силна мотивация на народа:мои снимки от преди и сега.

Преди 2 години:

ХХ

СЕГА:

ХХ

Разликата е ОЧЕВИДНА, като не броим глупавото ми изражение на снимките от преди и начина ми на снимане, тялото е отваратително по сравнение със сега.
    като те гледам теб и се надъхвам .. аз 4 седмици бях на една малко по-лека програма (без тичането и скачането на въже) и освен, че смъкнах килограми, ми се стегнаха и оформиха горните коремни мускули, долните малко поприбраха поясчето, което ми се беше образувало, бедрата се постегнаха и издръжливостта ми се повиши.

режимът ми беше следния:
    храната: без тестени, пакетирани (заради консервантите, солта и т.н.) храни, без сладко (ядох мед когато ми се доядеше, защото съдържа прости захари, които се разграждат по-бързо в организма), без хляб, ядки, картофи и пр. Ядях предимно готвена храна, пиех по колкото повече мога вода, ииииии ядях много овесени ядки с кисело мляко (винаги съм я обичала тая храна..

упражненията не бяха нищо особено, всеки ден правех следното:
    10х10 долни коремни преси, до изправяне в позиция "свещ"
    5х10 горни коремни преси (горните мускули ги бях оформила вече, затова горните коремни преси - по-малко)
    разнообразни упражнения за бедра 5х10 серии (бедрата са ми добре като цяло)
    клякания (20 пъти)
    и свободен стил 10 минути
    и от почти 55 килограма за няколко седмици се отървах от тия 5 и бях станала точно 50
    откакто започнах училище взе да ме гони умората и мързела да си доспивам всеки ден и не ми остава време кога да правя упражнения, но ще трябва, защото кача ли още 3 килца ще си стана пак същата гуца, и после трудно ще ги сваля ;0
    това е то, аз иначе успех ти пожелавам занапред със спорта, да знаеш, че това е един прекрасен начин да поддържаш хармонично тяло

ЕДИТ:

Не дочетох останалите мнения по темата, и всъщност твърде късно разбрах, че си спортистка.
    иииии в такъв случай повечето думи в мнението ми са излишни.. тва държах да отбележа

Град
    в света на приключенията ..
    имам един мноого тъп проблем
    искам да се храня по-полезно а не мога 1 ден без да си взема 1 вредно нещо ..
    как да направя така че да ям САМО полезни неща
    нямам оплаквания да се нуждая от отслабване ... нищо не ми се лепи НО имам чувството че ако продължа така да се храня някой слънчев ден ще кача внезапно и ще се разболея от нещо гнусно . .
    таа как добихте навика си да се храните напълно здравословно;полезно-хранещи се хора
    дайте съвет ;моля

^
    Цитирай Първоначално написано от clever
    в даскало-Спрайт;кроасан севън дейс макс и фъстъковка
    обяд-таратор;кашкавал;маслини;р сенско варено
    десерт-банан и ябълка
    вечеря-бъркани яйца
    десерт-портокал[/size]
    1. Не мешай белтъчини... - на обяд точно това правиш.
    2. Плодовете се консумират само на гладно, не на десерт.
    3. Газирани напитки - боклук за тялото

Град
    На стадиона за бягане.
    clever,

с постоянство, търпение и силна воля
    Running is my drug and I am overdosed ..

Оф, аз трябваше да се отпиша за известен период от време от леката атлетика, защото трябва да се стягам за матурите, а пък до 3 съм в даскало и после докато се прибера и ииии... ужас, направо се чувствам като под-човек... даже май от уплаха, че ще надебелея ако не спортувам, съм надебеляла 2-3 кила
    Направо си умирам да отида да бягам, ама като няма времееее
    И шибаната лафка в даскалооо има само хамбургери, солети, кроасани, бейкролс, шоколади, сокчета Капи и данон за пиене басиии възмутена съм
    До 3 следобед стоя на едно мляко, заради шибаното даскало, да му...
    излях си мъката, благодаря за разбирането

Град
    terawatt
    DarkKisss
    мерси за отговорите

Град
    Celence
    знам колко е гадно да спреш някой спорт..
    преди 7 клас лятото ходив ВСЕКИ БОЖИ ден на плуване... после тръгнах на уроци и спрях плуването..

това е много неприятно но се случва...
    преодулях тази гадост като почнах всяка вечер като си науча да правя коремни преси;клякания и лицеви(понякога и скачане на въже.. ) - не ми отнемаше повече от половин час да се раздвижа и се чувствах супер ))
    за яденето ... прави си сандвич от вкъщи и някаква ябълка вместо да си вземеш някой боклук .. а за едни 2-3 кила не се притеснявай ;Д

clever,

с постоянство, търпение и силна воля
    +1 А и един от начините е това да става постепенно.Аз например започнах в началото да се отказвам от по лесните за мен неща/демек, нещата които не ме съблазняват толкова/ а след като свикнах без тях започнах да се отказвам и от по трудните/нещата които ме съблазняват много и ми беше трудно да ги откажа/ и така постепенно за около 1 месец мисля, че ще успееш да влезнеш в здравословен режим , като разбира се можеш рядко да си позволяваш по някоя нездравословна глезотия, но рядко, за да не стане пак нездравословно храненето ти..

имам един мноого тъп проблем
    искам да се храня по-полезно а не мога 1 ден без да си взема 1 вредно нещо ..
    как да направя така че да ям САМО полезни неща
    нямам оплаквания да се нуждая от отслабване ... нищо не ми се лепи НО имам чувството че ако продължа така да се храня някой слънчев ден ще кача внезапно и ще се разболея от нещо гнусно . .
    таа как добихте навика си да се храните напълно здравословно;полезно-хранещи се хора Smile
    дайте съвет ;моля
    тоя проблем може да си го решиш само ти, като спреш да ядеш вафлички, кроасани и т.н.

в даскало-Спрайт;кроасан севън дейс макс и фъстъковка
    обяд-таратор;кашкавал;маслини;р сенско варено
    десерт-банан и ябълка
    вечеря-бъркани яйца
    десерт-портокал[/size] Very Happy
    в газираните напитки, освен че съдържат захар, в тях също има и консерванти, за които се препоръчва да се отбягват - например бензоена киселина, натриев бензоат, калиев бензоат, калциев бензоат... дотук всичко е в газираните напитки, степчетата и безалкохолните.. газираното не е полезно за стомаха ... казано по друг начин - от консумиране на много газирано, съчетано с кроасанчетата му, вафлите и другите вредни глупости, можеш да си докараш възпаление на червата или стомашната стена, колит, гастрит и т.н.

организма на човек СЕ РАЗВАЛЯ от консервантите в храните при продължителна консумация, не знам какви доводи да изтъкна още

някой по-нагоре беше споменал нещо за сушените плодове - при тях има един типичен консервант, който се получава чрез горене на сяра или гипс - този консервант разрушава витамин Б1 и е труден за метаболизиране от хора с проблеми в бъбреците .. този вид консервант се употребява и във част от суровите плодове, натуралните сокове и всички готови продукти от плодове.

в момента се сещам и за още един консервант - ди/моно/натриев глутамат - изключително вреден консервант, който при продължителна консумация подтиска стомашните жлези да отделят специални хормони, които сигнализират на мозъка да освобождава други такива като холецистокинин, който създава чувството за ситост.
    С други думи - може да си ядете колкото си искате от вредната храна, корема ви да се пръсне, но все да не се наяждате.
    (типично за fast food)
    и не се чудете защо - това се прави с търговска цел .. т.е. да се продава повече от дадения продукт и да нарастват акциите на фирмата-производител. никой не го е*е за вашето здраве ..

продукти, в които има този консервант, са кубетите, бейк-ролса, сухите супи и бульоните (по собствено проучване).

Така че четете по етикетите на храните и внимавайте какво ядете.

другото нещо - към автора на цитата - не знам защо комбинираш фъстъченото десертче с кроасана, не може ли само едното? Примерно една минерална вода и фъстъчено десертче. Всичко е до въпрос на свикване
    Обяда - маслини - ок, таратор - супер, кашкавал - Ок, русенско варено - ? едно, че е ужасно мазно, второ, че сигурно се прави от най-долнокачественото месо, 3то - пълно е със сол и консерванти - къде е полезното?
    десерт - ок, похапваш доста, аз бих ограничила до ябълката, банана е като хляба, гледам да консумирам по-рядко.

вечерята - бъркани яйца - тука ти е грешката - яйцата са тежка храна и можеш да ги изместиш за обяда, а за вечеря да хапнеш примерно една лека салата - домати, краставици, сирене, черен пипер и малко олио на вкус. или пък зелена салата с репички.
    има много варианти, избираш си ти.

та питаш КАК да се откажеш от вредните храни ... това тук ако не ти стига да направиш избора си не знам кое още ...

успех

Цитирай Първоначално написано от celence
    ... И шибаната лафка в даскалооо Mad Mad Mad Surprised Surprised Surprised има само хамбургери, солети, кроасани, бейкролс, шоколади, сокчета Капи и данон за пиене Surprised басиии възмутена съм Cool
    До 3 следобед стоя на едно мляко, заради шибаното даскало, да му...
    излях си мъката, благодаря за разбирането Very Happy
    решението е лесно - носиш си по нещо от вас и си го консумираш там .
    тук не визирам сандвичи - примерно може да си вземеш овесени ядки или мюсли с едно кисело мляко - там си купуваш един чай или минерална вода (никви сокчета) и до 3 часа си краставичка. другите да си се тъпчат с г**на. :–)

Град
    мерси хора
    особено на mycel с дългия и изчерпателен отговор ))
    знам че това си зависи от мен ... аз по едно време много полезно взех да се храня но от лятото се оплесках всеки ден с приятели;черпим се с някакви боклуци .. кофти ама както и да е ..
    та от тоя месец се опитвам да се храня УЖ полезно щще трябва да си създам колкото се може по-здравословен живот ..

Супер фен Аватара на Luscious_Heart
    А да ви питам какво мислите за готовите плодови сокове? Кажете ми дали да спра да си купувам и да вадя пасатора от шкафа...

Град
    Горна Оряховица
    Цитирай Първоначално написано от Luscious_Heart
    А да ви питам какво мислите за готовите плодови сокове? Кажете ми дали да спра да си купувам и да вадя пасатора от шкафа...
    Вади го За да останат нормални на вкус, трябват консерванти. Изстискай един грейпфрут и остави сока 3-4 дни в хладилника. Изпий го после и виж какъв е на вкус (говоря за грейпфрут, защото по неволя съм пила такъв сок на 2-3 дни, с всеки друг прясно изцеден сок ще е същото). Сега си помисли как в кутиите стоят по няколко месеца.

ми много ясно бе ... натуралните сокове са пълни с какво ли не .. просто прочети съдържанието и сама прецени дали искаш да консумираш такава химия или не

химияяяяяяяяяяяяяяяя химияяяяяяяяя сичко е ш*бана химияяяя
    четете, а не питайте за всяка втора храна да я ядете ли или не ...

Голям фен Аватара на Barbie47
    искам да питам ... щото не съм мн наясно...
    Чувала съм, че с правилно дишане се отслабва. Вярно ли е? И нещо повече, ако можете да ми кажете относно това.

Цитирай Първоначално написано от Barbie47
    искам да питам ... щото не съм мн наясно...
    Чувала съм, че с правилно дишане се отслабва. Вярно ли е? И нещо повече, ако можете да ми кажете относно това.
    Йога бе...
    Ако ти се отслабва - спортувай. Закво сме си играли да дискутираме спорта и храненето в почти 30 страници?

Цитирай Първоначално написано от mycel
    ми много ясно бе ... натуралните сокове са пълни с какво ли не .. просто прочети съдържанието и сама прецени дали искаш да консумираш такава химия или не

химияяяяяяяяяяяяяяяя химияяяяяяяяя сичко е ш*бана химияяяя
    четете, а не питайте за всяка втора храна да я ядете ли или не ...
    Мисълта ми е, че на твърде много места, които уж лансират здравословното хранене, чета режими, които включват по 1-2 чаши сок на ден и т.н.

Между другото имало едни смутита "Innocent", които нямат нищо добавено, а марката правела суперголеми капитали. Даже в учебника ни го пишеше. Някой да е виждал такива в родината?
    Иначе тука всичко го представят някакво.. твърде розово. Най ни лъжат кутиите тип "100% Orange juice".

оффффффффффффффффф
    майка му да е*а
    ама с риск да се повторя
    потретя
    и т.н.
    СИЧКО Е ШИБАНА ХИМИЯ И СЕ ПРАВИ ЗА ПАРИ НИКОЙ НЕ ГО ЕБЕ ЗА ЗДРАВЕТО ВИ, ВИЧКО СЕ ПРАВИ, ЗА ДА СЕ ИМА ИНТЕРЕС КЪМ НЕГО И ДА СЕ ПРОДАВА! ПРОСТО ЧЕТЕТЕ КАКВО ПИШЕ ПО СЪДЪРЖАНИЕТО И СИ ПРАВЕТЕ СМЕТКА ЗА СЕБЕ СИ ДАЛИ ТРЯБВА ДА ГО ЯДЕТЕ ИЛИ НЕ ...

аман от едни и същи въпроси .......... мноооо тъпа работа ................. тва, че като пише 100% полезно и диетично, не означава, че наистина е такова ...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си