- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Комунист ли е бил Ботев?
Дори и анархист, пак е бил достоен, макар и една пиянка. В днешно време, както явно и в историята, има много по-свястни анархисти от доста други боклуци.
Парадоксално е. Български патриоти и националисти, а по аватарите червени знамена със свастики, по описанията немски цитати... Срамно е!
Ботев за мен е бил болен мозък! Иван Вазов също е бил родолюбец, но Ботев превръща това в мания! Едно е да пишеш за родината си, друго е да говориш и пишеш навсякъде за родината си. Едно стихотворение ми харесва на Ботев и то е за Левск и ,,Смешен плач''
Първоначално написано от ScionOfStorm
Ботев е се е бил и умрял за родината си, а Вазов си е седял в къщи на топло и си е чешал топкитe..
А и е най-гениалния български поет според мен![]()
Прав,само не ми харесва това за пиянката.Човекът е бил идеалист и е вярвал във великия идеал на роба - свободата.Няма по-велик и достоен човек(заедно с Левски)от него.Това са хора дали живота си сега ние да сме свободни.Нека почива в мир!!!Дори и анархист, пак е бил достоен, макар и една пиянка. В днешно време, както явно и в историята, има много по-свястни анархисти от доста други боклуци.
Много моля, без неуважение към Вазов! Дали Ботев е бил комунист или не няма никакво значение, важното е какво е правил. Що се отнася до Вазов, той е велик творец и не ти прави чест за него да говориш така.Първоначално написано от ZipFail
В щастието не се самозабравяй, в нещастието не се отчайвай.
ZipFail, това, което си написал за Иван Вазов е много, ама МНОГО погрешно и НЕуважително за велик творец като него. В началото, когато са започвали подготовките е искал да вземе участие, но не по негова вина, го изпращат в Румъния, ако не знаеш дори се е стигало до спорове, защото той е искал да вземе отношение в освободителното въстание.
Слава на хора като Иван Вазов, независимо, че 2/3 от живота си е бил русофил. После явно е видял скритите за него действия от руските части. Той е писал велики произведения, който до ден днешен никой не е минал! Чел съм стихотворения и разкази на по-млади поети и писатели, които са починали преди години, скоро или дори са живи. Никой от тях не може да надмине Иван Вазов и е много неправилно някой да го обижда по този начин, че се е крил от войната.
Парадоксално е. Български патриоти и националисти, а по аватарите червени знамена със свастики, по описанията немски цитати... Срамно е!
Ботев е пиел Anapolon 50 mg![]()
![]()
![]()
kogato re6a da bezdeistvam ni6to ne moje da me spre
Нещата са свързани..Първоначално написано от TuAF
ДА, бил е русофил и е имал връзки с някой руски анархисти/комунисти. По-точен отговор от този няма.
В никакъв случай!![]()
The purity of a person's heart can be quickly measured by how they regard animals
Ти с твоя Анаполон млъкни, че ще ти го заврем в гъза!Първоначално написано от LuxurySk0B
The purity of a person's heart can be quickly measured by how they regard animals
Хвани прочети малко, после ми обяснявай... Също така няма нищо лошо в това, че Ботев е бил комунист. Тогава комунизмът е бил нова идеология и е бил на връхната си точка.Първоначално написано от stefanov
Защо слагане русофилията и комунизмът на едно положение?
Русия няма нищо общо с болшевиките, които се натрапват в последните години! И относно това, че нямало лошо Ботев да е комунист - няма, да, тогава наистина е било комунизъм и идеите им не са били като сегашните продажни педерасти.
Недейте да цапате по личноста на Ботев мръсни комунисти!
Ботевите и Каравеловите издания (”Свобода”, “Независимост”, “Знаме”) бичуват “обрезаните и необрезани еврейски екселенсии”, “израилските барони” и “великите царе юдейски на капиталът”, Ротшилдите и барон Хирш и “чафутските вестници" “Нойе Фрайе Прессе” и “Пестер Лойд”, които пеят възторжени оди за султана. Посочват че тези “чафутски вестници” имат свои дописници и сред българските евреи.
А маркс и енгелс са чифути истинското име на марк е мордохай леви!
Тва че са били евреи кво го интересува Ботев ?
Маркс нито е бил капиталист, нито е Ротшилд, доколкото знам :>
комунизъм тип икономическо утройство на държавата стремящо се към свръх производтсво с цел износ
и разпределяне на всеки това което му е нужно нищо повече
примерно нямаш право на повече от 1 апартамент и тн
и тем подобни
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%...B7%D1%8A%D0%BC
тук е обяснено но по-сложно
и така въпроса ми е каква е връзката му с Ботев?
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.