.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 68

каква е вашата теория за създаването на света

аз попринцип вярвам в Господ но не вярвам в тва че той е създал света за 7 дни по скоро вярвам в големия взрив

Град
    Стара Загора
    Ами тогава какво е имало преди големия взрив ? !
    Това е въпросът,който трябва да си зададем.И все пак колкото и теории да се предлагат,едва ли има обяснение,което умът ни може да го побере !
    The ability to control your own life,is the most responsible one.
    http://www.teenproblem.net/teenid/Aries

Цитирай Първоначално написано от Aries
    Това е въпросът,който трябва да си зададем.И все пак колкото и теории да се предлагат,едва ли има обяснение,което умът ни може да го побере !
    Според последните физически теории за постоянно зараждащата се Вселена, преди големия взрив е имало друга вселена, която се е родила от голям взрив, а преди нея друга и така нататък
    Ако не можеш да намериш истината в себе си,къде другаде очакваш да я намериш!!! Доген

Знаещия истината никога не се насилва да бъде убедителен, той е убедителен, защото знае истината!!

През 20-те години на миналия век Едуин Хъбъл открил, че галактиките, далеч от Млечния път, се отдалечават от нас. Всъщност, колкото по-далеч са от нас, толкова по-бързо се отдръпват. И така той заключил, че цялата Вселена сигурно се разширява. Ако проследим нещата назад излиза, че в някакъв етап от миналото тя е била съсредоточена в една точка.

а аз също съм чувала че нашата вселена е засмукана в черна дупка

Град
    Стара Загора
    Всичките мнения за много интересни,но както казах .. ОТНОВО НЕ СИ ОТГОВАРЯМЕ НА ВЪПРОСА ! Преди ВСИЧКО ТОВА,което изброихте като възможности какво е имало ? Преди всички вселени какво е имало и как е започнала да се разширява вселената.Колкото и глупаво да звучи,според мен нямаме достатъчно интелект да го възприемем !
    The ability to control your own life,is the most responsible one.
    http://www.teenproblem.net/teenid/Aries

Цитирай Първоначално написано от Xgirl12345
    През 20-те години на миналия век Едуин Хъбъл открил, че галактиките, далеч от Млечния път, се отдалечават от нас. Всъщност, колкото по-далеч са от нас, толкова по-бързо се отдръпват. И така той заключил, че цялата Вселена сигурно се разширява. Ако проследим нещата назад излиза, че в някакъв етап от миналото тя е била съсредоточена в една точка.

а аз също съм чувала че нашата вселена е засмукана в черна дупка
    Да това е така нареченото Червено отместване. Колкото повече се отдалечава един обект толкова повече се измества към червения спектър. Учените предполагат, че Вселената е била сингулярност, но не могат да предскажат какво се е случило в първите 10 на минус 33 степен секунди от началото на Вселената, тоест след Големия взрив. Ето и малко от уикито:"Общата теория на относителността предвижда гравитационна сингулярност, където плътността става безкрайна. За разрешаване на този парадокс е нужна теорията на квантовата гравитация. Разбирането на този период от историята на Вселената е сред най-важните неразрешени проблеми на физиката."
    Ако не можеш да намериш истината в себе си,къде другаде очакваш да я намериш!!! Доген

Знаещия истината никога не се насилва да бъде убедителен, той е убедителен, защото знае истината!!

няма как да разберем какво е имало преди това и винаги ще си остане загадка

Град
    Варна
    Аз мисля че света е бил създаден след като някой е отбрил "Едно, две, едно, две, три, четири" и после БУМ ! ^^ Бъзика настрана - идеята за Големия взрив е вариант. А пък за това че вселената се разширява - вярно е, но не е задължително да е концентриано в нас - и ние напрактика се движим далеч от центъра.
    All I hear is "Burn!

Досадни съфорумници - НЕ ЧЕТЕМ ! !

Мега фен Аватара на ZipFail
    Цитирай Първоначално написано от Ilikeliljon
    Според последните физически теории за постоянно зараждащата се Вселена, преди големия взрив е имало друга вселена, която се е родила от голям взрив, а преди нея друга и така нататък
    Това не дава отговор на въпроса...
    То и отговор няма, просто за да започне всичко трябва да е имало нищо преди това..а крехкия човешки мозък не може да го побере

Цитирай Първоначално написано от ZipFail
    Цитирай Първоначално написано от Ilikeliljon
    Това не дава отговор на въпроса...
    То и отговор няма, просто за да започне всичко трябва да е имало нищо преди това..а крехкия човешки мозък не може да го побере
    В една тема цитирах Закона за запазване на енергията. И така бумммм, теорията ти отиде в небитието, не може да е имало нищо. Според тази теория или по-скоро закон нищо не може да се появи от нищото, нито да отиде в нищото. Една енергия се преобразува в друга и така.

Точно това казвам-човешкия мозък не може да го побере
    Ако няма вселена няма да има и сили които да си взимодействат, и закони които да спазват.

Точно това казвам-човешкия мозък не може да го побере
    Ако няма вселена няма да има и сили които да си взимодействат, и закони които да спазват.
    В момента повече показваш пример, докъде може да достигне необятността на човешкото мислене (закона е доказан да ти кажа)

Закона си е доказан, но не е в това въпроса - хората търсят логиката и последователността...
    Само че в нищото няма закони, няма материя, няма енергия - абе нищо си няма...чисто логически никой няма да го приеме като отговор откъде сме дошли, просто защото не може да си го представи

Закона си е доказан, но не е в това въпроса - хората търсят логиката и последователността...
    Само че в нищото няма закони, няма материя, няма енергия - абе нищо си няма...чисто логически никой няма да го приеме като отговор откъде сме дошли, просто защото не може да си го представи
    Искаш липса на логика ли или какво?Веднъж един човек решил да вкара едно мъничко патенце в шише и го хранил, както било вътре в шишето. Обаче патето порасноло и вече му било трудно да се побере д шишето. Как човека да изваде патето без да го убие и същевремено без да счупи шишето

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Това за 7те дена е символично, библията НЕ дава научно обяснение за света.
    Науката вече е обяснила. Просто Бог е запалил Големият Взрив, и оттам всичко се създава. Той е спусъкът
    Преди Големият Взрив, когато не е съществувало нищо или само Бог е съществувал, тези неща са извън физическите закони и не могат да бъдат проумяни от нас. За тях съществуват други закони, които ще схванем вероятно след смъртта ни. Не се опитвайте да обясните необяснимото.
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Цитирай Първоначално написано от Nam3less3
    Преди Големият Взрив, когато не е съществувало нищо или само Бог е съществувал, тези неща са извън физическите закони и не могат да бъдат проумяни от нас. За тях съществуват други закони, които ще схванем вероятно след смъртта ни. Не се опитвайте да обясните необяснимото.
    Точно това казвам

Аз мисля, че не сме създадени от някой човек или бог. Аз съм атеист. Създаването на живота си има много по-реални теории от това, че сме се пръкнали за 7 дни. За мен религията е манипулация. Карала е хората да вярват, че земята е плоска Свалете си филм на National Geo. За мен е по-вероятно да сме се получили от бактерии или микроби и да се развиваме много много години, а не за 7 дни

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от Otep
    Аз мисля, че не сме създадени от някой човек или бог. Аз съм атеист. Създаването на живота си има много по-реални теории от това, че сме се пръкнали за 7 дни. За мен религията е манипулация. Карала е хората да вярват, че земята е плоска Свалете си филм на National Geo. За мен е по-вероятно да сме се получили от бактерии или микроби и да се развиваме много много години, а не за 7 дни
    Не чу ли, че всичко това е символизъм, и че религията не я интересува как е създадена земята, нито го обяснява Това е най-глупавият аргумент против религията.
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Голям фен Аватара на NamelessRomantic
    Град
    Един объркан човек в един объркан свят.
    В началото бе нищо.Тогава Чък Норис намери това нищо,фрасна го през лицето и му изкрещя "GET A JOB!!!".И така се появи всичко.

Ок,оф топик.Голям праз.Аз лично съм си за големия взрив,защото не вярвам да има Господ.Както се вика:"Holy bible?Screenshot or it didn`t happen!"
    Ако има нещо - свиркай на ЛС.

Супер фен Аватара на SolusChristus
    Цитирай Първоначално написано от NamelessRomantic
    В началото бе нищо.Тогава Чък Норис намери това нищо,фрасна го през лицето и му изкрещя "GET A JOB!!!".И така се появи всичко.

Ок,оф топик.Голям праз.Аз лично съм си за големия взрив,защото не вярвам да има Господ.Както се вика:"Evolution?Screenshot or it didn't happen!"
    fix'd

Цитирай Първоначално написано от tqnko
    Цитирай Първоначално написано от Nam3less3
    Просто Бог е запалил Големият Взрив, и оттам всичко се създава.
    Да не твърдиш че бог е шибан пироман ?
    Май така се получава

Само защото нашият живот е ограничен с начало и край, не значи, че Вселенета има такива. Въобще ние живеем твърде обвързани с идеята за време и си обясняваме всичко от тази гледна точка. Не се прикачвам към някоя от основните теории за/на съществуването засега, не смятам, че някога ще ми е еднозначно ясно, но и не смятам да спирам да се опитвам да си изясня.

БОГ ?
    кой е той ?
    преди да създаде земята какво е правил ?
    от къде е дошул бог ?
    той ли не е създал или ние него ?
    Майната му!!!
    цялата тзи работа около нещо божествено е пълна щуротия
    библията какво е тя ? тя е просто книжка разказваща вече ясни неща но книжка която се опитва да обясни естествените неща от живота по неестаствен път
    майната и на нея щото тя се преплита и не дава реално обяснение за нищо

facepalm..
    дори картинка не заслужаваш.

Голям фен Аватара на Xitap
    Град
    Vav fitnes zalata
    Цитирай Първоначално написано от backiss
    БОГ ?
    кой е той ?
    преди да създаде земята какво е правил ?
    от къде е дошул бог ?
    той ли не е създал или ние него ?
    Майната му!!!
    цялата тзи работа около нещо божествено е пълна щуротия
    библията какво е тя ? тя е просто книжка разказваща вече ясни неща но книжка която се опитва да обясни естествените неща от живота по неестаствен път
    майната и на нея щото тя се преплита и не дава реално обяснение за нищо
    Самото мислене на всеки от нас е ограничено. Ние боравим с константи и се държим за тях. Може би ако се намери нова наука, технология или нещо от тоя род, ще се научим, че Бог не е измислен. Въпроса е в това, че сме тотално ограничени!
    И спри наркотиците, момче!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си