.
Отговор в тема
Страница 3 от 3 ПървиПърви 123
Резултати от 51 до 68 от общо 68
    А какви са доказателствата, че Бог съшествува? То дори и теория да се извлече...

padnaloblak, тогава най-вероятно е имало нещо, но не материя, а чиста енергия. Защо пък да не е вярна и теорията, преди това пак е имало вселена, със всичките си свойсттва като сегашната. Обаче след константно свиване и заради неописуемата гравитация материята да се изпари и превърне в енергия и да се свие до изключително малък размер, когато вече настъпва колапс и се случва Големият взрив. Т.е. искам да кажа, че това е един безкраен на прераждане. Донякъде тази теория е вярна, тъй като енергията не може да се създаде или унищожи, а да се променя от една форма в друга. (Законът за запазване на енергията.)

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от Tokra
    А какви са доказателствата, че Бог съшествува? То дори и теория да се извлече...
    Който вярва, не се интересува от доказателства. Това да не ти е наука? Толкова ли не проумяваш смисълът на религията?
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Абе пич, религията е една пълна глупост, създадена от няколко пъна, които са се мислели за велики и всеки ги е слушал! Лесно да измамиш козари и сеячи, които са били мнозинство по онова време, т.е. наивници! Тези тъпите религии разделиха човешкото общество на християни (от своя страна православни и католици), мюсюлмани, евреи и т.н.. Зарад тях са се водили толкова тъпи войни, че даже не може да си представиш!

Супер фен Аватара на SolusChristus
    Абе пич, религията е една пълна глупост, създадена от няколко пъна, които са се мислели за велики и всеки ги е слушал! Лесно да измамиш козари и сеячи, които са били мнозинство по онова време, т.е. наивници! Тези тъпите религии разделиха човешкото общество на християни (от своя страна православни и католици), мюсюлмани, евреи и т.н.. Зарад тях са се водили толкова тъпи войни, че даже не може да си представиш!
    Гледал зайтгайст и всичко знае.

Зайтгайст го чувам за втори път. Първият път е от един ник.

Зайтгайст го чувам за втори път. Първият път е от един ник.
    И все пак, "религията" не е имала никакъв контрол в първите 200 години от развитието си, даже обратното. Последователите на Христос са били гонени заради вярата им.

Защо някой, който лъже умира за това, което знае, че не е истина?

Както се знае, религията и вярванията тогава са били различни в много култури. Имало е много политеисти (да не кажа почти всичките). Нормално е да отстояват за своите богове. В началото кой би повярвал, че може един единствен Бог да се справи с толкова много задължения, а не като римляните и Гърците, които са имали за всяко нещо Бог. Но явно са пробили точно с това, че не е нужно да се ходи от едната страна на империя или нация до другата и страна само и само а се посети определен храм и да се помоли на опреден Бог, ами само един, където "Бог чува всичките ни молитви", т.е. Църквата.

т.е. навсякъде.

Не е нужно да посещаваш църква, за да си спасен.

Добре, като си толкова начетен, кажи ми, какво вярват християните?

Кой е Исус? Какво е направил и защо?

Какво трябва да направи човек, за да иде в Рая?

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Не религиите, а тъпите хора ги разделиха на католици и т.н. Някой предатели са използвали религията за политически, икономически и културни цели, да не говорим за престъпната и антихристиянска католическа църква. Ти чел ли си библията, знаеш ли за какво става въпрос в християнството?
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

На атеист да разправяш нещо религиозно е супер безсмислено, особено да го убеждаваш нещо. Всеки да си живее с разбиранията и така.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Голям фен Аватара на Naman07
    Град
    село Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от themusicinme
    На атеист да разправяш нещо религиозно е супер безсмислено, особено да го убеждаваш нещо. Всеки да си живее с разбиранията и така.
    Уви, тук малцина са атеисти и малцина вярващи. Повечето са идиоти и не могат да си ''живеят с разбирането'', те са хора изпитващи нужда да бъркат в чуждата паница и чуждото око . Жалка работа. Със здраве.
    "И утре е ден" - казала еднодневката...
    The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.

http://bg.christianreformation.net/forums/ <---- dig in.

Мега фен Аватара на ZipFail
    Тая вечер Naman е с най-смислените мнения във всяка тема, евала

Пичове в много дълга тема ме вкарвате... Ще се опитам по накратко и до толкова, колкото си спомням мислите ми.

В какво вярват християните? В това, че ако спазват Божиите заповеди, ще си осигурят място в Християнския Рай до Бог. От това се замислям, кой може да ги спази тези 10 божий заповеди? Никой. Ние сме си създадени грешни, грешни ще си останем. Значи нямаме място в Рая. О не! греховете може да се прощават... Вярно, но с какво единият грях е по-тежък от другия там? Нали все пак е грях? И как, когато си сторил толкова много злини порез живота си, един отец да ти каже няколко думички и ти да си изчистен от греховете? Сега, аз не вярвам в Бог, но пък и не правя злини. Какво ми остава? Къде отивам, в Ада или Рая? Май никъде, ще си седя пред портите до "края" на вечността. А иначе в библията е толкова сигурно описано, че отиваш или в Рая или в Ада... Сега кой ми бил Иисус.. Той е Божият син, слязал на Земята да изстрада всичките ни грехове, за да може Бог да ни ги прости. Според Библията, той е правил много чудеса, учил е хората какво е правда, състрадание, любов и още много. След това, той е разпнат на кръста, в послдствие умира, възкръсва и остава на Земята още 40 дни, като след това се възнася. Е добре, я ми кажете колко още такива хора е имало? Не са ли малко изстрадалите заради тази религия, поставяйки се в неговото положение? Описан ли е тогава друг случай на възкръсване и възнасяне? Не. Друго нещо, преди да дойде Иисус на земята, не са се случили кой знае колко грехове. След него още 2 хилядолетия са се случвали такива безчинства, дори и в неговото и името на Бог, и не се е случил Страшният съд? Или какво, Бог ще изчака още и ще ни прати в Ада заради греховете наши или на предците ни?

Nam3less3, чел съм библията и като дете и като поотраснал. И честно казано, само притчите ми харесаха, защото са верни. Другото е приказки, достатъчни да излъжат такава антична цивилизация...

Уф, айде пак се почва...

В какво вярват християните? В това, че ако спазват Божиите заповеди, ще си осигурят място в Християнския Рай до Бог.
    Грешка, ще ти кажа защо по-надолу.

От това се замислям, кой може да ги спази тези 10 божий заповеди? Никой. Ние сме си създадени грешни, грешни ще си останем. Значи нямаме място в Рая.
    О не! греховете може да се прощават...
    По-скоро, о да, греховете могат да се прощават!

Вярно, но с какво единият грях е по-тежък от другия там? Нали все пак е грях? И как, когато си сторил толкова много злини порез живота си, един отец да ти каже няколко думички и ти да си изчистен от греховете?
    Всички грехове са еднакво тежки, и всеки един е "смъртен".

Свещенниците грехове НЕ МОГАТ да опрощават, това е пълна измислица.

За да ти бъдат опростени греховете ти трябват вяра в Исус Христос и истинско покаяние! Да се покаеш от това, което съгрешаваш и да се стремиш с всичи сили да не го правиш. Това, че може би няма да успееш няма значение.

Сега, аз не вярвам в Бог, но пък и не правя злини.
    Гаранция ти давам, че последната една година си излъгал поне 100 пъти. А по колко момичета си разсъблякал с поглед, само ти си знаеш.

Какво ми остава? Къде отивам, в Ада или Рая? Май никъде, ще си седя пред портите до "края" на вечността.
    Няма такива филми.

А иначе в библията е толкова сигурно описано, че отиваш или в Рая или в Ада...
    Не знам какво искаш да кажеш тук.

Сега кой ми бил Иисус.. Той е Божият син, слязал на Земята да изстрада всичките ни грехове, за да може Бог да ни ги прости.
    Грешка. Исус е умрял за греховете ни, като перфектното жертвоприношение за нас.

Исус плаща "дълга" ти, който имаш към Бог, заради това ти вече си невинен.

Според Библията, той е правил много чудеса, учил е хората какво е правда, състрадание, любов и още много. След това, той е разпнат на кръста, в послдствие умира, възкръсва и остава на Земята още 40 дни, като след това се възнася.
    Е добре, я ми кажете колко още такива хора е имало?
    Нито един.

Не са ли малко изстрадалите заради тази религия, поставяйки се в неговото положение?
    Малко са... около нула.

Описан ли е тогава друг случай на възкръсване и възнасяне? Не.
    Не виждам проблем.

Друго нещо, преди да дойде Иисус на земята, не са се случили кой знае колко грехове.
    Прочети Стария Завет.

След него още 2 хилядолетия са се случвали такива безчинства, дори и в неговото и името на Бог, и не се е случил Страшният съд? Или какво, Бог ще изчака още и ще ни прати в Ада заради греховете наши или на предците ни?
    Ти си имаш достатъчно грехове, та да те осъди. Както казах, ако повярваш и се покаеш, то със сигурност ще получиш вечен живот.

Отговорил съм набързо, затова питай ако има нещо неясно.

Скоро ще разберем как сме създадени ,стига учените в Церн да не отворят черна дупка

Цитирай Първоначално написано от buffalo88
    Скоро ще разберем как сме създадени ,стига учените в Церн да не отворят черна дупка
    Няма такава опасност.

Цитирай Първоначално написано от SolusChristus
    Цитирай Първоначално написано от buffalo88
    Няма такава опасност.
    Абе по-яко е да има,иначе кога ще видиш наживо черна дупка да засмуква света ?

не знам и ми е много интересно, но навярно е нещо съвсем различно от това което човечеството предполага

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си