.

Виж резултатите на анкетата: Трябва или не трябва да се маха изпита след 7 клас ?

Гласували
227. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Не, не трябва

178 78,41%
  • Да, трябва

49 21,59%
Отговор в тема
Страница 1 от 5 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 116
    Мега фен

РЕШЕНО: Изпитът след 7 клас отпада окончателно !

Цитирай Първоначално написано от dnes.bg
    От 2009/2010 учебна година няма да има 13-и клас и хорариумът от часовете, които досега са били предвидени в 13-и клас, трябва да бъдат пренасочени и свалени в останалите класове, съобщиха от Министерството на образованието. Изпитът след 7 клас също отпада.

13-и клас отпада поради няколко причини.

"Диплома за завършено средно образование се получава след завършен 12-и клас. Това донякъде създава условия една част от учениците, които се обучават в 13-и клас, в същото време да се обучават в някаква форма във висшите училища", обяви зам.-министър Милка Коджабашиева.
    "Отливът на ученици от този клас често се дължи на започването на работа, което затруднява посещението на часовете", каза тя.
    Коджабашиева добави, че резултатът от теста от външно оценяване вече ще бъде използван в класирането за паралелките с интензивно изучаване на чужд език, с което на практика ще отпаднат изпитите след седми клас.
    "И в Министерството на образованието и науката ще има ревизия", каза при официалното представяне на новия си екип министърът на образованието, младежта и науката Йорданка Фандъкова.
    Цялостна ревизия ще бъде направена на всички учебни планове, като се започне от гимназиалния етап, зарече се тя.
    На промяна ще подлежи и Националната програма за образованието 2006–2015.
    В професионалното образование пък ще има задълбочена реформа.
    Предвижда се още предучилищното възпитание на децата да започне от 5-годишна възраст. Основен принцип в МОН ще бъде екипността.

Екипът на Фандъкова

За реформата в средното образование ще се грижи Милка Коджабашиева.
    За реформите във висшето образование ще отговаря бившият зам.-ректор на Техническия университет в София – проф. Румен Пранчов.
    Политиките за младежта в МОМН ще осъществява Светлана Ломева. Тя ще следи за усвояването на средствата по оперативните програми на ЕС и европейската интеграция.
    Ломева се зарече да осигури прозрачност за резултатите от изпълнените проекти, дори и да са негативни.
    От своя страна проф. Пранчов определи задачата си като най-трудна, защото ще трябва да управлява университети и институти, които са автономни.
    Фандъкова пък обеща, че ще продължи традиционните срещи „на кафе“, които нейният прешественик Даниел Вълчев провеждаше всеки месец с журналистите.
    Източник: http://www.dnes.bg/obshtestvo/2009/0...revizira.75259

"Евалата, евала фандъкова" така ще си кажат от шести клас надолу, евалата, ние духахме супата, други няма да я духат Как мислите ? Трябва или не трябва да се маха този изпит ?

и това вече напълно ме убеждава,че в България просто всичко е абсурдно
    just be

they say learning to love yourself is the first step,
    that you take when you want to be real..
    face up to the fact that you are who you are
    and nothing can change that belief

Град
    Варна
    Ем,какво мога да кажа.Просто няма да държа изпит

Аз съм ЗА, защо пък ние да държим 6 матури и отделно 2 изпита, няма и малко множко да ни стане, 8 изпита? Освен това всички до сега са нямали матури, само 2 изпита и то само в 7ми клас, ние всяка година държим по 6 матури... И всички казвате, че на матури можело да се преписва - еми не не може. Казвам го от личен опит, 4 години вече, не се преписва. Аз съм в гадно даскало и няма такива работи, какво остава за по - елитните..

Град
    Wonderland
    е,и какво от това,че махат този изпит??

колко външни оценявания,по всеки предмет трябва да изкарат..
    и в края на годината пак..

ясно е,че няма да влизат сульо и пульо в т.нар 'елитни гимназии'

Мега фен Аватара на teenems
    тва е тъпо
    JUDGE ME
    & i'll prove you wrong.

E браво бе...
    Егати късмета, ние да сме последния випуск с изпит...
    Защо все ние сме прецакани, за бога!?
    . . . supercalafragalisticexpiellidosous ♥ . .

Е, добре де, като отпадне изпитът, да няма да се влиза с оценки от дипломата? Все нещо ще измислят, дали ще са матури ,или нещо различно от досегашната форма, не може просто така да се влиза в елитните гимназии. А тома пък за предучилищната от петгодишна възраст е супер тъпо.

Супер фен Аватара на vampirekiss
    Боже,Боже!и каква е тази нова изгъзица на министърката?Напълно погрешен подход.
    I'm not in love
    but I'm in love with the way you make me feel
    baby I'm not in love
    i know i lead you to believe that your the one
    but I'm sorry to say I'm not in love

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от NIKY
    Аз съм ЗА, защо пък ние да държим 6 матури и отделно 2 изпита, няма и малко множко да ни стане, 8 изпита? Освен това всички до сега са нямали матури, само 2 изпита и то само в 7ми клас, ние всяка година държим по 6 матури... И всички казвате, че на матури можело да се преписва - еми не не може. Казвам го от личен опит, 4 години вече, не се преписва. Аз съм в гадно даскало и няма такива работи, какво остава за по - елитните..

WoWww направо като кажете матури и ме заливате от смях. Това е някакво подобие на изпит,където всеки изкарва шестици,дори да не е 6,поне 5 хваща.

Град
    Сливен
    Цитирай Първоначално написано от LiRRRa
    E браво бе...

Не сме прецакани,щото тези дето сега ще са 7 клас държат матури от 4 или 5 клас,а ние винаги минавахме "между капките".Честно казано,даже този път извадихме късмет,понеже приемат с ниски балове и дето се казва тройки да имаш,пак не е фатално,и ще се уредиш.А те,ще държат повече изпити отколкото ние, и не се стряскайте,трудни ще са си,но тоя път не само по БГ и Математика.

Супер фен Аватара на justt
    Град
    София
    Не давай положението, в което си, да те промени. Ти го промени! : )

.....

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от fenche22
    E браво бе...

Не сме прецакани,щото тези дето сега ще са 7 клас държат матури от 4 или 5 клас,а ние винаги минавахме "между капките".Честно казано,даже този път извадихме късмет,понеже приемат с ниски балове и дето се казва тройки да имаш,пак не е фатално,и ще се уредиш.А те,ще държат повече изпити отколкото ние, и не се стряскайте,трудни ще са си,но тоя път не само по БГ и Математика.
    Да,много яко.Няма що

Мега фен Аватара на XTREMEFREERIDE
    Град
    My own world
    То образованието в България, така или иначе, беше ясно, че ще пропадне в един момент. Изпит след 7ми клас ТРЯБВА да има. По скоро тея 'матури' в 4ти, 5ти и 6ти клас не трябва да ги има. Браво, г-жо Фандъкова, БРАВО!!!

Супер фен Аватара на cookie_master
    тъпотия отвсякъде

путка мръсна, тъпа, да ти цепя кура..

Мда, след този изблик относно Фандъкова искам да попитам: Защо ПО ДЯВОЛИТЕ се блъскахме като луди цялата година, като следващите седмокласници много по-лесно ще си издраскат мястото в гимназия?!
    ❝ Аз те моля, затвори очи,
    ти недей да плачеш, знам че те боли,
    от мойта стая бяла с безброй врати
    защо избяга?..❞

Мега фен
    Град
    Канзас ;)
    Според мен тия изпити НЕ ТРЯБВА да ги махат!Кви са тия "външни оценявания"?!То и от тях ще пропищят 7класниците,че били нз си кви.Според мен беше най-справедливо,когато изпитът по БЕЛ се състоеше в това,да напишеш съчинение по някое от произведенията,учени в 7ми клас,а математиката беше 4 задачи-2 алгебра и 2 геометрия.То ся с тия външни оценявания само каша ще стане..и после "Що не учат децата.."???
    Sitting on top of the world
    Watching the stars
    Go by...

Град
    Изгубено
    верно .. не е честно... само 3 випуска полагаха тия изпити .. защо не продължат и другите...

според мен махат изпитите заради дупката в бюджета, а трябва да се спестят пари някак ( сигурно не съм прав ... ) другия вариант е да намалят заплатите на учителите .. при което те ще избухнат ... на този етап не може всяка страна да е доволна : )

Супер фен Аватара на ElinoOor
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от KumchoValcho
    Естествено, че НЕ трябва да се махат изпитите.
    Не се очудвам все пак.. целта им е да прецакат образованието тотално.
    Аз се радвам и смятам, че извадих огромен късмет, че държах тези изпити
    +
    Kaname senpai <3
    Kpop & Kdrama![Jrock,J-pop,Cpop,Mandopop,Cantopop] <3
    Цитирай Първоначално написано от FapFapINC
    Обичам Елинор :с

Град
    Варна
    Aз мисля, че НЕ трябва да отпадат изпитите, но не защото на мен ми е било шибано, а на другите няма да им е. Въпреки, че цяла година съм учил, най-малкото научих толкова много неща за българския език, за които въобще не съм и подозирал. По време на седми клас ми беше тъпо, но сега го оценявам.

Фен Аватара на YourFavouriteDrug
    Град
    Бургас :)
    Въъй...тая НИКАКЪВ мозък ли няма ?! о.О
    И всъщност няа да има изпити, а ще има матури?
    Ква е разликата? Тя какво, иска да създаде впечатление, че върши нещо и че, видиш ли, вече се е заела да "опрая" системата... ?

ахаха нали нас ни преебаха яко аре са махнето го кучета скапани Ще ходя да ги стрелям !
    phah

Цитирай Първоначално написано от BrainlessROCKBABY
    Защо ПО ДЯВОЛИТЕ се блъскахме като луди цялата година, като следващите седмокласници много по-лесно ще си издраскат мястото в гимназия?!
    по-леко с речника ако обичаш!

а така и някои не разбрахте, че бъдещите седмокласници са по-прецакани.

Град
    Сливен
    Цитирай Първоначално написано от MadeOfWater
    Цитирай Първоначално написано от fenche22
    E браво бе...

Да,много яко.Няма що

За съжаление наистина сте доста прецакан випуск,странно е понеже и ние сме по новата програма ,но нито една година до сега не сме държали матури..А другите които сега ще са 8 клас,дето мислят,че са прецакани,не сте,радвайте се че имахте такива изпити само по БЕЛ и Математика,горко им на 96 набор..

Град
    `In Hell`
    Не ми пука,11 клас ще съм аз в училището в което исках да вляза,влезнах след 8 клас с диплома и мисля,че още може в някой училища.

А и както каза RiseGirl,бъдещите седмокласници са по-прецакани.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си