.
Отговор в тема
Страница 6 от 7 ПървиПърви ... 234567 ПоследнаПърви
Резултати от 126 до 150 от общо 167
    Повече от фен Аватара на Millen4ety
    Град
    Sofia
    Аз имам едно питане: не съм много запозната с кандидатстване за висше. Преди седмица ходих с родителите си в НДК на изложение на колежи и университети е Европа. Искам да кандидатствам медицина - твърдо съм се ориентирала към това. В момента уча във 9 ФЕГ. Понеже искам висше в Англия, в НДК ни казаха на няколко места, че е уникално трудно от ФЕГ да отида специално за медицина в Англия и затова ни ориентираха към частни английски колежи за 11-ти и 12-ти клас. Наистина излиза скъпо, но по този начин вече ще съм научила добре френски и ще оправя английския, като излезна сллед средно образование с два добри езика. Според по-запознатите, това да замина за частен колеж в Англия за 11-ти и 12-ти клас, добра алтернатива ли е?
    we follow the danger wherever it goes.. we are the believers... we are.. heroes...

Jeff Hardy forever!!

Мега фен Аватара на Chacho
    Вярно, че темата е за висше в Англия, но все пак защо сте се насочили натам? Медицина в медицинския в София предлага доста добро обучение. Пък и да следваш медицина в чужбина ми се струва, че е по-смислено за специализация, отколкото общата медицина. Та какво ви кара да бягате да учите в чужбина? За работа разбирам, но все си мисля, че образованието в родината ни не е лошо.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Повече от фен Аватара на Millen4ety
    Град
    Sofia
    ^ Аз искам в Англия, защото се надявам там да мога да се реализирам по-добре, а и не ми харесва начинът на живот в България. Обиколила съм голяма част от Европа и бих казала, че Англия най ми харесва, освен това съм пристрастена към английския. Миналата година бях на летен езиков лагер в Хейстингс и останах страшно доволна. Другото е, че ми вървят точните науки - математика, физика, химия, а имам сведения, че за медицина там гледат много математика и физика, даже повече от биологията. Не знам доколко е вярно, но ако реша да отида да уча в Англия искам да съм възможно най-запозната и да не се чудя в последния момент...
    we follow the danger wherever it goes.. we are the believers... we are.. heroes...

Jeff Hardy forever!!

Мега фен Аватара на L0ST
    Цитирай Първоначално написано от Chacho
    Вярно, че темата е за висше в Англия, но все пак защо сте се насочили натам? Медицина в медицинския в София предлага доста добро обучение. Пък и да следваш медицина в чужбина ми се струва, че е по-смислено за специализация, отколкото общата медицина. Та какво ви кара да бягате да учите в чужбина? За работа разбирам, но все си мисля, че образованието в родината ни не е лошо.
    Ключовата дума тука трябва да е "все още" не е лошо... Както е тръгнало скоро и то ще заприлича като на всичко останало в тази държава...Но се надявам, че ще изчака да завърша (аз искам да завърша тук, в България)

Голям фен Аватара на webmast3rche
    А да попитам.. изпитите са по математика и английски .. така ли?

Мега фен Аватара на L0ST
    Ами де да знам, знам, че информатика се влиза с математика, а в англия все пак трябва да разбираш какво тидрънкат професорите, нали?

Цитирай Първоначално написано от L0ST
    Ключовата дума тука трябва да е "все още" не е лошо... Както е тръгнало скоро и то ще заприлича като на всичко останало в тази държава...Но се надявам, че ще изчака да завърша (аз искам да завърша тук, в България)
    Има си българските черти, но и на запад не смятам, че предлагат кой знае какво. Има онлайн лекции, може сами да видите. Stanford, MIT
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    Ъъъ...защото образованието в родината е доста подозрително и никой не гледа на него с добро око в чужбина - за това бягаме. Аз имам двойно гражданство и ще имам американска и английска диплома в 12 клас, сиреч мога да запиша СУ като чужденец без изпити и да вляза директно. Обаче това няма да се случи просто...

Просто е лудост. Ако искаш да си стоиш в Бг, СУ е идеалната възможност, но за навън...

Е все някой трябва да остане. А в чужбина ги тресе Холивудска треска, носиш CV-то със няколко годинки стаж, обещаващия проект, чаровната усмивка и амбициите, и те взимат. За който знае как да си върши работата има място както в родината, така и навън. А в България смятам, че е напълно възможно да се научиш да вършиш работа.

Град
    София
    Така, но дори икономически нашата страна е неспособна да даде такива възможности каквито чужбина. Ти и много умен да си и супер бизнес да имаш, ако оперираш само в България имаш един много нисък тавън чисто икономически погледнато. Абе в България има много години да минат преди да има за какво да се седи тук и да има смисъл да се връщаме...според мен де.

Аз поне се надявам децата ми да не израснат тук...нито имам намерение да се развивам тук. Радвам се, че и българско образование няма да имам, защото дори средното такова вече не се признава от водещи университети съвсем официално като LSE и UCL...

Мега фен Аватара на L0ST
    Аз не съм на същото мнение - скъпото образование може да е по-добро, но разните му колежчета пръснати навсякъде, не са толкова по-добри. От познати знам за образованието в САЩ - не за частните училища, а за общинските - като отишли там, от Бг, били много над нивото на децата на тяхната възраст в САЩ, като се върналислед 2-3 години в Бг, били много зостанали на фона на съучениците си от Б-я...

За университети в Европа бих поставил тези в скандинавските страни и в Германия/Австрия.
    Ако вземеш Шпрахдиплом за немскоговорящиге страни е чудесно.
    Fly like a butterfly, sting like a bee.
    Muhammad Ali

Град
    София
    Аз не съм на същото мнение - скъпото образование може да е по-добро, но разните му колежчета пръснати навсякъде, не са толкова по-добри. От познати знам за образованието в САЩ - не за частните училища, а за общинските - като отишли там, от Бг, били много над нивото на децата на тяхната възраст в САЩ, като се върналислед 2-3 години в Бг, били много зостанали на фона на съучениците си от Б-я...
    Сигурно...аз уча в американско училище и ми се скъсва сещаш се кое от учене. Докато учех в българско училище, бях в една от най-добрите и елитни езикови гимназии. Е това беше рай на фона на сега. Има нощи, в които седя до 4 сутринта за да си напиша. Учи се в пъти повече и е много по-трудно. Такъв успех като 6.00 не съществува, но за сметка на това оценките са реални и няма човек от училището от 12 клас, който да е приет в по-малко от 2 университета, не колежа, а масово са приети в по 4-5. Просто има хора, на които не им пука. Да в американското училище е много по-лесно да изкараш 3-4, което си е average, но 5 и най-вече 6 или А се изкарва със яко учене и разбиране. Няма го това зубрене на формули и дефиниции като в БГ. Има практика, лаборатории, investigation-и и т.н.

Това по-скоро зависи от учениците. Повечето от учениците, които не са в елитни училища в Бългрия също дърпат нивото много надолу. Там знаещите и можещите са малцинство. Какво се предлага като образование е друга бира.

Амк, няма смисъл да сравняваме переспективите в родината с тези навън, то си е загубена кауза. Все пак имам намерение възможностите в страната един ден да са същите, като тези в чужбина. Без да остават амбициозни и интелигентни хора в страната това няма как да стане. В раздела политика ти беше пуснал темата за това, защо Симеон Дянков, Кристалина Георгиева и хора като тях се връщат в държавата. Не всичко опира до заплатата.

Мега фен Аватара на L0ST
    @amk да не вземеш да го приемеш като убида или нещо..

Аз се позовавам на това, което са ми казвали познати, нямам опит и мпи близки не са учили в САЩ, така че не мога да кажа кое какво е..

А колкото до учене чрез пркактика - супер е...тука никъде няма лаборатории, пручвания и така натаък - огромен минус...

Цитирай Първоначално написано от Pwnmaster
    За университети в Европа бих поставил тези в скандинавските страни и в Германия/Австрия.
    Ако вземеш Шпрахдиплом за немскоговорящиге страни е чудесно.
    Testdaf май беше избора. Можеш ли да ми кажеш нещо повече, освен документ за владеене на език, още какво трябва за каднидатстване в тези страни? Интересуват ме технически специалности, в частност компютри.

Мисля че, за технически специалности е достатъчна само диплома за средно образование.
    Документ за познания по немски език също е предимство.
    Говоря за Австрия като цяло, познавам 3ма човека, които учат програмиране във Виена.
    Muhammad Ali

Град
    София
    @amk да не вземеш да го приемеш като убида или нещо..

Аз се позовавам на това, което са ми казвали познати, нямам опит и мпи близки не са учили в САЩ, така че не мога да кажа кое какво е..

А колкото до учене чрез пркактика - супер е...тука никъде няма лаборатории, пручвания и така натаък - огромен минус...
    Не се обиждам изобщо...

Просто съществува такава заблуда и не е вярно въобще. Аз уча в супер добро училище и това, което се учи там е несравнимо с бг системата просто...пъти по-трудно е, но знам, че си заслужава поне...

А има разни изпаднали училища, ама то навсякъде е така. Не може всички да ходят в топ училищата. Въпросът е, че се сравняват най-тъпите американски училища с най-добрите български...

Сравнете средностатистическите училища и най-добрите американски с най-добрите български и ще видите за какво иде реч. Разликата е грамадна.

А вярно ли е, че по университите в Щатите са излизат прекалено тесни специалисти? Живот и здраве обмислям магистратура да карам навън.

Град
    София
    А вярно ли е, че по университите в Щатите са излизат прекалено тесни специалисти? Живот и здраве обмислям магистратура да карам навън.
    Какво ще рече тесни специалисти?

Нали знаеш, че вече масово е Bachelor of Liberal Arts? Това е точно обратното на тесен специалист. В смисъл конкретизирай въпроса да го изчерпам...

Какво е това Bachelor of Liberal Arts, за първи път чувам ^^. А това, което имам впредвид.. имаше един виц по темата: За да ти направят хамбургер в Щатите, един ще е специалист по резане на хляба, втори по изстискване на кетчуп, трети по пълнене с месо т.н. Чудех се дали има истина в анекдота.

Пък и повече ме интересува за Master's degree, ако е различно от Bachelor, че поне така мислех.

Град
    София
    Ох, ами от къде да започна...

Значи имаш два вида бакалавър - Bachelor of Liberal Arts (което се учи все повече и повече, включая Йейл, Харвард, етц) и по-старото Bachelor of Sciences. Bachelor of Sciences те ориентира по специалността още от първата година, в която влезнеш в колеж. При ВА първите две години от колежа учиш от всичко по малко. Имаш 5 категории предмети, от които трябва да избираш и няма значение какво ще учиш по-нататък трябва да има и математика, и език, и наука и социална наука и етц. Вторите и последни 2 години от колежа специализираш малко по-тясно в дадената ти област. Например аз искам да уча бакалавър Политика, Етика и Икономика. Първите две години колеж ще са ми общи неща, последните 2 ще ми е по тази специалност.

За Master не е вярно, че е много тясно. Не по-тясно от БГ в никакъв случай. Може да учиш даже двойна магистратура, ама е много на баир лозе. Аз мисля да извърша това самоубийство.

Например ако си магистър по право, учиш 4 години общо право. Това е магистъра и си най-общ правист. В смисъл не е строго специално. Ако искаш да станеш точно някакъв адвокат след мастъра има така наречените LL.M. degrees, който вече те специализират по тясно. Но мастъра не те ограничава чак толкова.

Заеби тея работи, бе мен!
    Вече сме в ЕС, по-изгодно за учене, на високо ниво.
    Пък и стандарта на живот на европейците е много по-добър от този на янките.
    Muhammad Ali

Ясно, мерси много. Евентуално ще си набележа някои университети, да видя повече подробности за магистърското обучение при тях. Бакалавърът, които си си харесал звучи доста примамливо. И аз бих се пробвал нещо такова, но чак като имам възможността сам да си го платя. Поне ме enlight-на малко, да знам в каква обстановка евентуално да се ориентирам.

Като се замисля, BA доста прилича на потоците, които направиха някои от БГ университетите.

Град
    София
    Абе BA-то те прави страшно well-rounded, но не може да разчиташ само на него, защото специалист по всичко няма. Но в добавка с една солидна магистратура си е трепач...

А това за стандарта на живот беше малко глупаво...В Европа само цените са по високи, но доходите - по-ниски. Кое му е по-високото на стандарта? Америка представлява 1/4 от цялата световна икономика. Световната е общо към 60 трилиона долара. Америка прави 15 от тях. Целият ЕС прави 25 трилиона, но като го разделиш на 20 и кусур държави е далеч от 15-те трилиона на САЩ.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си