- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Някой иска ли да кандидатства за висше в Англия
Говоря за едно нормално средностатистическо семейство.
Здравеопазването е безплатно, най-малкото. Колежа също. Ти имаш ли представа колко американци се ожениха за канадци само и само за здравеопазването?
Fly like a butterfly, sting like a bee.
Muhammad Ali
Оглеждам възможностите. Така или иначе, най-вероятно ще търся реализация в България. Родината си е родина. Най-много да се изуча навън.Първоначално написано от Pwnmaster
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
True, trueПървоначално написано от Chacho
Fly like a butterfly, sting like a bee.
Muhammad Ali
Ще е хубаво, ако авторката на темата се завърне и отговори на въпросите, които и' зададоха хората, че и мен ме вълнува. :>
Момичето сигурно е заето, иначе за медицината на острова, защо да е толкова невъзможно да се влезе в един добър университет, ако имаш диплома 6,00 6 на матурите и примерно един UKCAT с по-висок резултат от този, който изисква уни-то??![]()
![]()
Аз съм 9 клас и искам да знам какви уроци и от кога трябва да започна, ако не е невъзможно да влеза медицина, без да съм учила в колеж в Англия??![]()
![]()
понеже тук говорите като цяло за унитата и в Англия, и в Америка,аз имам въпроси:
1.така наречените извънкласни дейности в какво се изразяват,защото доколкото разбрах са важни.Моля за примери,защото в момента съм 9 кл в Пловдив и не се занимавам с нищо друго освен уилище и уроци по езици,но се интересувам какво ще рече извънкл. д-сти като примери
2.Така наречените препоръки от учители могат ли да се вземат да кажем от учител,при когото ходя на частни уроци или задължиелно трябва да е от училището,в което уча
Засега това са ми въпросите и благодаря на отзовалите се,ако има нещо още ще питам![]()
1. Ротари
Спортове
Труд в полза на обществото и училището
Шах
Има и още много, ама в БГ не са популярни...
2. От училището трябва да са. Може иначе за Америка специално да си вземеш препоръка 3-та от външен човек, който те познава добре и би казал нещо неказано в другите 2 препоръки от училището. Иначе изглежда като пренавиване и няма смисъл...
Не е задължително да е от училището. Аз ще кандидатсвам в Шотландия и ще си взема препоръка от частния ми учител. Много хора правят така. Но най-добре е учител, който знае английски, за да не се занимаваш да я превеждаш.
А за спортовете, може да ги споменеш като средство, което ти е помогнало да развиеш работа в екип, комуникативни способности един вид, амбиция за победа и т.н. но да ги споменеш ей така не виждам смисъл
---
За Ротари чух за първи път преди 3-4 години. Какво представлява точноВ моя град също го има или поне го е имало някога и ми е интересно
Много ми се иска някой, който знае със сигурност, да поясни за A-level. Необходим ли е при кандидатстване и дава ли някакво предимство?
За да не правя нова тема искам да попитам във всички държави ли,които предлагат безплатно образование трбва да се държи изпит по англ.език (напр. Тойфел).. Някои ми беше казъл , че може и по диплома вярно,че тоа ще е за някой колеж предполагам!!
Аз сега съм 10 клас и също искам в Англия, но чак сега зех да се интересувам от подробности та ако може някой да деде сайт или нещо подобно където да пише всичко- изпити и така нататак .
добре, и аз имам няколко въпросчета![]()
Принципно съм се насочила към Шотландия, понеже е безплатно, но чувам, че и в Уелс било също безплатно - истина ли е това ?
2. Уча в професионална гимназия с химия и биология на университетско ниво и искам и с това да кандидатсвам, имам 6.00 по всички биологии и химии, това че ги уча по-разширено и тн. дава ли ми предимство? И излизам със средно специално като еколог![]()
3.Сега съм 11 клас, пролетта (април или май) ще карам IELTS, мога ли след това да кандидатствам, без да чакам да започне 12 клас. Чувала съм, че доста хора биват приети още в края на 11 клас, поради различните срокове за кандидатсване тук и там. Имам вече почти цялата диплома за средно образование я имам, т.като. сега 11 и 12 клас учим почти изцяло професионалните предмети + немски, математика и бел.
4 и знам, че станах досадна, но - какви точно документи ми трябват
мерси на всеки, който отговори![]()
Лелее хора колко много въпроси..![]()
Има международни изложения за образование, този месец специално в София е тъпкано с такива. Идете и се поинтересувайте там. Лично хора от университета ще отговорят на абсолютно всичките ви въпроси.
♫ Beautiful.. ♫
Ако ти дам душата си, дали ще ме забравиш ти.
Ако ти дам сърцето си дали ще ми повярваш ти,
че те обичам както никой друг,
искам те, искам да си тук!
Не спира да боли, живота ми това си ти,
сърцето ти е лед, да дишам мога само с теб.
Не спира да боли, живота ми това си ти,
сърцето ти е лед да дишам мога само с теб.
Да и аз се заинтересувах относно цените. В Англия е около 3200 паунда на година. Знам, че в Дания е безплатно. Та въпросът ми е знаете ли на др места как са таксите?Първоначално написано от silver_moon
Здравейте! Сега съм 10кл. в езикова гимназия (английски, като първи чужд език). Имам желание да уча право в Англия или Америка, но не съм много наясно с нещата. Бих желала да ме ориентирате в процедурата по кандидатстванете и приемането. Благодаря!
Здравей, видях че си запознат с кандидатстването в чужбина(САЩ), но не си писал отдавна там. Макар да прочетох цялата тема в мен останаха все още доста въпроси свързани с кандидатстването.Дали трябва да знам в кои университети ще кандидаствам когато правя САТ? Как ще напиша резултата си на САТ до университета?През имейл ли се извършва кандидатстването(забеляза , че доста университети използват commonapp.org, но не са всички) Как се кандидатства за стипендия, също как се плащат таксите за кандидатстване и има ли ограничение в броя университети в които кандидатстваш?
P.S Според мен ще е добре да напишеш едно мнение(или направо тема) подробно описвайки всичко около кандидатстването
Последно редактирано от fr3shbg : 04-04-2013 на 09:44