Първоначално написано от
lsd43
Човек ,който не вярва сляпо на някакво книжле иска да знае повече неща и да обогатява знанията си за света ,живота ,Вселената и Бог,ето за това ми пука и за това мразя религията ,като цяло ,защото те ограничава по същия начин както и другите системи ,прави те роб ,който не вкарва грам мисъл в това в коеот "вярва" .
факт...това което всички вярващи отчаяно се опитвате да защитите дори осъзнавайки че нямате реални аргументи за да го ззащитите под формата под която го представяте е вярата...но вие не говорите за вярата а ми дрънкате за шибаното си християнство и шибания христос(викате си предполагам той тука се правии на мъж като нарича христос 'шибан'...мнеее...просто така си говоря...стана ми навик...признак не толкова на ниска интелигентност и култура колкото на недоизявен неппукизъм който се проявява основно в интернет и пред хора които не ме познават или които ме познават но не им пука как говоря...точка...)...ами трябва да сме точни...това което вие защитсавате-вярата...няма нищо общо с това което цял живот ви е набивано в главата-религията...човек има нужда да вярва в нещо...така е било винаги...дори и в тия пословични за тая тема праисторически времена в които дори донякъде животинските вярвания за произхода на гръмотевиците и вятъра си се броят за вяра..
друг е въпроса че хората с течение на времето и развитието не своя...така да го кажем 'търговски нюх' чпвек ссе е научил да контролира масите и един от методите е бил впрягането на вярата и даването на име и обект с даден образ на тази вяра...създаването на символи и ритуали е било също важна част от този процес...за да е контрола пълен и глобален правилата и закономерностите на тази религия са били изпипани так че голяма част от ежедневието не съвестните вярващи да бъде окупирана от спазване на определен набор от ритуали и като цяло начинна живот...и това ако не е ограничено...както и да е...
отделно...самата религия,нейните вярващи и хората които проповядват си противоречат донякъде...да вземем за пример индулгенцийте-опрощаване на греховете 'директно от името на господ' срещу някакво заплащане,масовото горене на вещици през средновековието...инквизиц ята...кръстоносните походи мамка му...
това много християнски неща ли са?...нима убиването на хора не-споделящи вярата и убежденията на религията и плячкосването и изтребването на толкова народ и територии под предлог че е в името на бог съответства на проповядваните от християнството мир и толерантност?...моля ви се...
това са глупости...
нима можете да вярвате в нещо подобно?...
ако да то това говори много лошо за вас...
вярно...тия неща са в миналото...но ако ги е нямало тях тази религия едва ли щеше да съществува...поне не и в такива мащаби и такъв вид какъвто я познаваме днес...
ззащо мислите че има хиляди религиозни учения?...нима от тях има смисъл след като дадена вяра е толкова правилна?...не мисля...защото както казах в началото всеки е свободен да вярва в каквото иска...не мисля че е необходимо да му се дава нито име нито образ нито символ(което както християните биха се досетили също е богохулно...да си спомним за мойсей...)...просто...господ-ът на всеки е различен...обекта на вярването му и целта...идеала на всеки е различен...затова религията е нещо което вместо да обедини е в състояние само да разедини хорада....нищо хубаво не е произлязло от нея...мамка му водили са се войни..що за мислене трябва да има човек който повежда народа си на война в името на нещо или някой когото или което никога не е вижал и в чието същствуване не може да е убеден...и всичко това дори не е искрено а само маска за да може да се прикрие реалната цел...а именно...да се придобиват чисто материални облаги...
повръща ми се от толкова изкуствени,ограничени и откровено извратени ималоумни неща...
благодаря за вниманието и искам да се извиня за потенциално много правописни грешки но нещо бъгва и не виждам какво пиша...
btw...на 16 съм...