.
Отговор в тема
Страница 2 от 4 ПървиПърви 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 98
    Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от blader
    бла бла
    Видях общо взето какво пише, ще отговоря хаотично и неподредено на някой от проблемите в поста.
    Някой просто имат нужда да вярват в нещо, а други са християни, които знаят в какво вярват, защо и знаят за Бог.
    Престъпленията на църковната институция(средновековнат църква) са изцяло човешко дело, направено от измамници, използвали религията за да контролират хората. Те самите са антихристияни, всякакво лошо отношение към друг човек, само защото не е точно християнин, е антихристиянско нещо.
    Има много видове "вярвания" и интерперации и секти и т.н., защото всеки възприема различно примерно библията. Тя цялата е в притчи и написана символистично, каквото е нивото на човека, по такъв начин ще я разбере. Важното е да го прави така, както смята за правилно, и да прави разлика между добро и зло. Бог е един, пътят към него е за тези, които не вършат зло, ами добро, както учи християнството. Това е Христос.
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Голям фен Аватара на blader
    Град
    Нова Загора
    Цитирай Първоначално написано от Nam3less3
    бла бла
    Видях общо взето какво пише, ще отговоря хаотично и неподредено на някой от проблемите в поста.
    Някой просто имат нужда да вярват в нещо, а други са християни, които знаят в какво вярват, защо и знаят за Бог.
    Престъпленията на църковната институция(средновековнат църква) са изцяло човешко дело, направено от измамници, използвали религията за да контролират хората. Те самите са антихристияни, всякакво лошо отношение към друг човек, само защото не е точно християнин, е антихристиянско нещо.
    Има много видове "вярвания" и интерперации и секти и т.н., защото всеки възприема различно примерно библията. Тя цялата е в притчи и написана символистично, каквото е нивото на човека, по такъв начин ще я разбере. Важното е да го прави така, както смята за правилно, и да прави разлика между добро и зло. Бог е един, пътят към него е за тези, които не вършат зло, ами добро, както учи християнството. Това е Христос.
    и за какво аджеба му е притрябвала на човек религия?...
    при така поставена ситуация излиза че и двамата казваме в много общи линии едно и също...но ти го казваш от гледна точка на това че за постигането на духовна удовлетвореност пътят е вярата към господ а за мен няма нужда от всички тия формалности...просто...вярва ш...не съм длъжен на никакви богове и хора които по неясни причини проявяват нечовешка жертвоготовност...
    просто...свобода...
    всин вид егоизъм...не искам да вярвам в нещо което друг е измислил...така де...ако го е измислил и съм го видял и осъзнал-да...но господ не съм го нито видял нито осъзнал...осъзнавам моя бог...на който не давам име и образ...и накойто не давам характеристики...него просто го има...
    'Real stupidity beats artificial intelligence everytime'-Terry Pratchett

'Ако ти ще живееш 100 години, то аз искам да живея 100 годии без един ден, защото не мога да живея и един ден без теб'-Мечо Пух...

echii <3

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от Nam3less3
    бла бла
    и за какво аджеба му е притрябвала на човек религия?...
    при така поставена ситуация излиза че и двамата казваме в много общи линии едно и също...но ти го казваш от гледна точка на това че за постигането на духовна удовлетвореност пътят е вярата към господ а за мен няма нужда от всички тия формалности...просто...вярва ш...не съм длъжен на никакви богове и хора които по неясни причини проявяват нечовешка жертвоготовност...
    просто...свобода...
    всин вид егоизъм...не искам да вярвам в нещо което друг е измислил...така де...ако го е измислил и съм го видял и осъзнал-да...но господ не съм го нито видял нито осъзнал...осъзнавам моя бог...на който не давам име и образ...и накойто не давам характеристики...него просто го има...
    Има един Бог, прочети Новия Завет. Аз вярвам във висшия и добрия разум, който е създал по един или друг начин всичко. Той е един, пътят за него е един, но трябва да повярваш в него. Има християнство.
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Цитирай Първоначално написано от lsd43
    Човек ,който не вярва сляпо на някакво книжле иска да знае повече неща и да обогатява знанията си за света ,живота ,Вселената и Бог,ето за това ми пука и за това мразя религията ,като цяло ,защото те ограничава по същия начин както и другите системи ,прави те роб ,който не вкарва грам мисъл в това в коеот "вярва" .
    факт...това което всички вярващи отчаяно се опитвате да защитите дори осъзнавайки че нямате реални аргументи за да го ззащитите под формата под която го представяте е вярата...но вие не говорите за вярата а ми дрънкате за шибаното си християнство и шибания христос(викате си предполагам той тука се правии на мъж като нарича христос 'шибан'...мнеее...просто така си говоря...стана ми навик...признак не толкова на ниска интелигентност и култура колкото на недоизявен неппукизъм който се проявява основно в интернет и пред хора които не ме познават или които ме познават но не им пука как говоря...точка...)...ами трябва да сме точни...това което вие защитсавате-вярата...няма нищо общо с това което цял живот ви е набивано в главата-религията...човек има нужда да вярва в нещо...така е било винаги...дори и в тия пословични за тая тема праисторически времена в които дори донякъде животинските вярвания за произхода на гръмотевиците и вятъра си се броят за вяра..
    друг е въпроса че хората с течение на времето и развитието не своя...така да го кажем 'търговски нюх' чпвек ссе е научил да контролира масите и един от методите е бил впрягането на вярата и даването на име и обект с даден образ на тази вяра...създаването на символи и ритуали е било също важна част от този процес...за да е контрола пълен и глобален правилата и закономерностите на тази религия са били изпипани так че голяма част от ежедневието не съвестните вярващи да бъде окупирана от спазване на определен набор от ритуали и като цяло начинна живот...и това ако не е ограничено...както и да е...
    отделно...самата религия,нейните вярващи и хората които проповядват си противоречат донякъде...да вземем за пример индулгенцийте-опрощаване на греховете 'директно от името на господ' срещу някакво заплащане,масовото горене на вещици през средновековието...инквизиц ята...кръстоносните походи мамка му...
    това много християнски неща ли са?...нима убиването на хора не-споделящи вярата и убежденията на религията и плячкосването и изтребването на толкова народ и територии под предлог че е в името на бог съответства на проповядваните от християнството мир и толерантност?...моля ви се...
    това са глупости...
    нима можете да вярвате в нещо подобно?...
    ако да то това говори много лошо за вас...
    вярно...тия неща са в миналото...но ако ги е нямало тях тази религия едва ли щеше да съществува...поне не и в такива мащаби и такъв вид какъвто я познаваме днес...
    ззащо мислите че има хиляди религиозни учения?...нима от тях има смисъл след като дадена вяра е толкова правилна?...не мисля...защото както казах в началото всеки е свободен да вярва в каквото иска...не мисля че е необходимо да му се дава нито име нито образ нито символ(което както християните биха се досетили също е богохулно...да си спомним за мойсей...)...просто...господ-ът на всеки е различен...обекта на вярването му и целта...идеала на всеки е различен...затова религията е нещо което вместо да обедини е в състояние само да разедини хорада....нищо хубаво не е произлязло от нея...мамка му водили са се войни..що за мислене трябва да има човек който повежда народа си на война в името на нещо или някой когото или което никога не е вижал и в чието същствуване не може да е убеден...и всичко това дори не е искрено а само маска за да може да се прикрие реалната цел...а именно...да се придобиват чисто материални облаги...
    повръща ми се от толкова изкуствени,ограничени и откровено извратени ималоумни неща...
    благодаря за вниманието и искам да се извиня за потенциално много правописни грешки но нещо бъгва и не виждам какво пиша...
    btw...на 16 съм...
    Човек май и ти не разбираш какво пишеш. Хората са вършили всички тези неща, не Бог. А вярате е в Бог, не в хората нали ?

Супер фен Аватара на LunaTriCk
    Град
    Anfield
    На мен ми е по-интересно ако на 100% се докаже съществуването на извънземни, да кажем кацнат или се разбият някъде така че почти цялото човечество да ги види, това ще докаже ли несъществуването на Бог ?

Супер фен Аватара на SolusChristus
    Цитирай Първоначално написано от LunaTriCk
    На мен ми е по-интересно ако на 100% се докаже съществуването на извънземни, да кажем кацнат или се разбият някъде така че почти цялото човечество да ги види, това ще докаже ли несъществуването на Бог ?
    Не.

Град
    Anfield
    Бог е създал и извънземните ?

Възможно е.

Възможно е също така, ангелите в Библията да са извънземни, но не типичното ти извънземно с голямата глава и черните очи.

Пророкът Илия е бил възнесен в небесата с огнени колесници.

Ангелите са си ангели. Не знам защо ги наричаш извънземни. Няма нищо общо.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Мега фен Аватара на ZipFail
    Цитирай Първоначално написано от themusicinme
    И двете отговарят на 'блестящи същества идващи от небето'

Рая е пространството в което ще се намира твоята енергия.

Цитирай Първоначално написано от ZipFail
    Цитирай Първоначално написано от themusicinme
    И двете отговарят на 'блестящи същества идващи от небето'
    С чувство за хумор и така може да се каже
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Град
    Anfield
    Цитирай Първоначално написано от SolusChristus
    Възможно е.

Възможно е също така, ангелите в Библията да са извънземни, но не типичното ти извънземно с голямата глава и черните очи.

Е, ако наистина са с големите глави и черните очи. Т.е. различни от човека ?

Фен
    Град
    Пловдив
    Забелязвам как във всяка тема разговорът винаги се отклонява на някаде... Изглежда много ни е приятно да се отклоняваме от главната теме. Може би го правим, защото главната тема съдържа много подтеми, които всъщност обсъждаме, или пък може би го правим неусетно, поради факта, че не сме концентрирани достатачно върху основния въпрос!?!?
    Вие решете кое от двете повече ви допада...
    Все пак истината е това, което ти искаш за теб да бъде!
    Ако си дал на гладния дори трохица хляб от своя хляб.Ако си дал на скитника дори искрица огън от своя огън.Ако си дал на милата от своето сърце.Ако си дал на чуждите живот от себе си.Ако си дал,ако си дал от себе си,не си живял,не си живял на празно

Аве ае стига спорове...Който вярва-вярва !
    I <3 my iPod !

"We don't collide the law anyway any day
    Like a drug addicted motherfucker dee jay..."

Голям фен Аватара на Naman07
    Град
    село Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от niii
    Аве ае стига спорове...Който вярва-вярва !
    Еми ние си вярваме, но все някой ще се появи, разбрал-недоразбрал и почва спамО.
    "И утре е ден" - казала еднодневката...
    The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.

http://bg.christianreformation.net/forums/ <---- dig in.

Цитирай Първоначално написано от SolusChristus
    Възможно е.

Е, ако наистина са с големите глави и черните очи. Т.е. различни от човека ?
    Не знам, ще видим. :P

Мега фен Аватара на DevilWish
    Град
    Hasselt
    Глупости.Господ бил създал извънземните.Господ създаде всички живи същества НА ЗЕМЯТА Второ ,какво е това "всеки отива в рая" - много грешно мислиш.Всеки ,който целият си живот е верен на Господ, той ще отиде в рая ако е достатъчно добър

- Значи не вярваш,че съществувам?
    - Не вярвам.
    - Тогава кой, ако не аз,е създал вселената?
    - Не знам, предполагам,че винаги е съществувала
    - Нещата не се появяват от никъде,всяко нещо има свой създател.
    - Значи ти си създал вселената?
    - Аз.
    - Как така?
    - Аз съм всемогъщ и всезнаещ.
    - И съществуваш едновременно като бог отец,исус христос и свети дух?
    - Точно така.
    - Разправят също,че освен всемогъщ и всезнаещ си и милостив?
    - Стига да се разкаеш,бих ти простил всеки грях,освен един – да се усъмниш в съществуването ми.

Значи слезна на земята и умря,за да получим прошка за греховете си?
    не можа ли просто да ни дадеш прошката?

Значи си простил греховете на германците,които са измъчвали и убивали евреи и сега те са в рая,а шест милиона жертви се пържат в ада,защото не са вярвали в теб?

Щом си всезнаещ,значи знаеш какво ще направя в бъдещето
    значи не мога да направя нещо различно
    защо тогава ме съдиш?

Щом всяко нещо трябва да има създател,кой е създал теб?

Щом си всемогъщ,можеш ли да направиш толкова голям камък,че да не можеш да го вдигнеш?

Превод в 1-2 изречения,ако може?

Промити мозъци..

Цитирай Първоначално написано от Liar
    Превод в 1-2 изречения,ако може?
    Изкарваш позицията на опонента си нещо, което тя не е и после я събаряш.

Пример: Атеистите вярват, че вселената е дошла от нищото, затова те са глупаци.

buffalo88, нещо по-оригинално нямаш ли?

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от kokolan
    Аз също съм религиозен и също не се чувствам ограничен.
    По същество lsd43 мизерно измества темата. Никъде никой не те пита дали ти пука или не за религията. Направи си отделен пост, където да си хейтиш колкото си искаш и да се чувстваш доволен от себе си. Надявам се атеизма не те прави роб на лошото поведение!
    По същество за мен християнство и извънземни са несъвместими понятия.
    +1000000

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си