- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Въпрос към всички вярващи
ще прощавате но...Богчо нема :Д тессс христянски неща подобия на истерици са нааай ограничените хора :д добре ве каак се доверяяте тъй сляпо ве![]()
не моа ви разбера честно
![]()
![]()
![]()
ляляля....добре дошъл в кошмара.... =]
Тоя па пишман сатаниста к'во се обажда.Първоначално написано от Nightmare666
нит съм мъж пък ептен сатанистПървоначално написано от SolusChristus
![]()
Тогава за к'во си го изсрала т'ва 666 в името?
Ох не знам , ама много ми е смешно , когато някой ентусиаст почне да вкарва някакви си невероятно глупави изсмукани от задника си логики , и си мисли че закопава хората със смехотворните си умозаключения : "Айде докажете ми че..." , "Ха сега ми обяснете защо ..." и следва някаква пълна измишльотина от сорта на "защо Исус като е толкова всеможещ не утрепе дявола?" И тука ние трябва да изпаднем в дълбока чуденка , и да си кажем : "Ей да бееее , наистина , край отричам се от тая вяра!"![]()
Та и въпроса на автора е от същия дух фантасмагории.
Първоначално написано от BlackWings
![]()
забранено ли е ^^ недей така ве човек да обиждаш, твоя Бог ще те накажеПървоначално написано от SolusChristus
![]()
Тука става голям сеир![]()
Иначе имам няколко въпроса към вярващите, ама трябва да формулирам в отделна тема.
Пишете грамотно, на кирилица!
Пийте си млякото редовно!
Слушайте мама и тате!
Всъщност- я тука:
Ако Бог обича всички, той е на всички енд соу он, защо ще определи евреите като "своя народ"?
Ако Бог е любов, иска да сме миролюбиви енд соу он, защо тогава в Стария Завет евреите правят сумата му зулуми сред другите народи?
Ако Бог пази своите чада и наказва грешниците енд соу он, защо тогава не поразява (примерно) всички комуняги или турци, които горят икони, сриват църкви, избиват християни? А примерно "наказва" някой, който си е позволил една грешна мисъл- богохулство.
Ако Бог е добър и всевластен, защо тогава няма справедливост?Защо много дечица, старци умират от глад и в страшни мъки? (Само не излизайте с крайно брутално-тъпото оправдание, че ги изпитва)
Ако изобщо трябва да вярваме в Стария Завет, то представяте ли си абсолютно всички животински видове да са се събрали в някакъв сууупер-грамаден кораб?АМА ВСИЧКИ видове... че те само насекомите кой-зне-колко милиона вида са.Да не говорим за по-едрите животни.Да не говорим пък колко трябва да е обикалял Ной- до Австралия, Китай, Северна и Южна Америка... все пак трябва да събере всяко живо същество.
И такива ми ти работи.Ако някой не се наеме да отговори смислено, ще го пусна като отделна тема.
пс. Дори и да има висша сила то няма да е изобщо каквато е описана в Стария Завет.Новия Завет е по-интересно нещо, но пак-зависи.
Пишете грамотно, на кирилица!
Пийте си млякото редовно!
Слушайте мама и тате!
такам.. невежите Бог не ги съди т.е не отиват в Ада.. ама пък няма как да не чуят отнякъде за Христос..Първоначално написано от Nam3less3
Ако живееш така, сякаш бог го няма-моли се да си прав!
''Защото Бог толкова възлюби света, че даде своя Единороден син, за да не погине нито един, които вярва в Него, но да има вечен живот.'' Йоан 3:16
''извънземните'' са дявола и демоните му.Първоначално написано от lsd43
''Защото Бог толкова възлюби света, че даде своя Единороден син, за да не погине нито един, които вярва в Него, но да има вечен живот.'' Йоан 3:16
mitternacht прочети Библичта и ще разбереш! Стария Завет не е създадем да живеем по него, а да си знаем какво е било, как е било и откъде е тръгнала цялата работа .
Отричаш съществуването на извънземни ?Първоначално написано от Kaley
![]()
Бог е създал цялата вселена, със всичките си галактики и звезди само да са сложи живот на 1 от тях ?
Само в млечния път има 200 миларда планети. 200 000 000 000.
А във вселената има над 100 милиарда глактики. 100 000 000.
Това са поне 200 000 000 000 000 000 000 000 планети. Да не говорим за слънцата, мъглявините, черните дупки и т.н. А пък това е само 10% от масата на Вселената, другите 90% е черна метерия..
И Бог е създал всичко това само за да сложи едни мизерни, избиващи се, мразещи се същества на една миниатюрна планета някъде в Млечния път ?
Логично...![]()
еми не не отричам ама не са такива каквито вс си ги представят.. вече споменах какви са.
Първоначално написано от mitternacht
Поздрави за добрите въпроси. По въпросите който питаш може да се пише много, и отговорите стават добре ясни когато внимателно и обективно човек прочете Библията. И все пак:
Първо за ноевият ковчек. Знай, че все пак говорим за Бог който е казал на Ной да построй ковчека който и му постановил точните размери и неща който да вземе в ковчека(цялото му семейство и по една двойка от всички животни), не смяташ ли, че Бог който му е поставил тази задача му е помогнал да я осъществи на практика. Та Ной не би могъл и дори ковчек с подобни размери да построй в онова време с тогавашната "техника". Бог както каза ти е "всевластен", какво Му пречи да заповяда на животните сами да отидат в ковчега.
Еврейте са Божят народ защото Авраам(герой от старият завет) бива избран като праведен измежду всички и получава обещание от Бог, че потомството му ще бъде Божий народ.
Genesis 17:7 И ще утвърдя завета Си между Мене и тебе и потомците ти след тебе през всичките им поколения за вечен завет, че ще бъда Бог на тебе и на потомството ти след тебе.
И найстина става така Синът на Авраам се казва Исак а неговият син Яков който има 12 сина който синове основават 12-те племена на Израил(Симеон, Левий, Юда, Исахар, Иосиф и Вениамин;Рувим, Гад, Асир, Завулон, Дан и Нефталим.) Освен това родителите на Исус са били потомци на Юдовото племе, т.е Еврей. Съвсем естествено е във времена на безверие Бог да се разгневи на хората, че не вярват в Него а се кланят на измислени Богове (който нито миришат нито чуват, нито виждат, направени от дърво и камък). Затова и Той се е отрекъл от дрг. народи именно затова заради неверието им. И точно тук е итговора и на вторият ти въпрос. Бог се гневи на езическите дрг. народи който не го признават за Бог и затова доста често ги поразява:
Numbers 33:51 Говори на израилтяните, като им кажеш: Когато минете през Иордан в Ханаанската земя,
Numbers 33:52 изгонете от пред себе си всичките жители на земята, изтребете всичките им изображения , унищожете всичките им леяни идоли, и съборете всичките им оброчища.
В новията завет нещата изглеждат по съвсем различен начин що се отнася до погубването на другите(невярващи, езичници, и т.н.) но това е дрг. голяма тема.
Защо Бог не наказва Турците и комунистите? Защо няма справедливост? Питаш ти.
Отговор: На пръв поглед може да изглежда, че ако Бог е създал всички неща, то тогава злото трябва да е било сътворено от Бога. Обаче тук има едно предположение, което трябва да бъде изяснено. Злото не е „нещо” – като скала или електричество. Не можеш да имаш един буркан със зло! По-скоро злото е нещо, което се случва, като тичането. Злото не съществува само по себе си – то всъщност е липса на добро нещо. Например дупките са реални, но съществуват само в нещо друго. Ние наричаме липсата на пръст дупка – но тя не може да бъде отделена от пръстта. Така че, когато Бог създаваше, истина е, че всичко, което съществуваше, беше добро. Едно от добрите неща, които Бог направи, бяха създанията, които имаха свободата да изберат доброто. За да имат реален избор, Бог трябваше да позволи да има още нещо освен доброто за избиране. И така Бог позволи тези свободни ангели и човеци да изберат доброто или недоброто (злото). Когато има лоши взаимоотношения между две добри неща, ние наричаме това зло, но то не е станало „нещо”, което се е нуждаело да бъде създадено от Бога.
Може би една допълнителна илюстрация ще помогне. Ако аз трябваше да попитам един обикновен човек „студеното съществува ли?” – неговия/нейния отговор вероятно би бил да. Обаче това е неправилно. Студеното не съществува. Студеното е липса на топлина. По същия начин тъмнината не съществува. Тъмнината е липса на светлина. Също така злото е липса на добро или по-добре, злото е липса на Бог. Бог не трябваше да създаде злото, а по-скоро само да позволи липса на добро.
В края на краищата няма отговор на тези въпроси, който ние да можем да разберем напълно. Ние, като ограничени човешки същества, никога няма да можем напълно да разберем безграничния Бог (Римляни 11:33-34). Понякога смятаме, че разбираме защо Бог прави нещо, единствено за да открием по-късно, че то е било с различна цел от това, което първоначално сме мислели. Бог гледа нещата от вечна перспектива. Ние гледаме нещата от земна перспектива. Защо Бог постави човека на земята, знаейки, че Адам и Ева щяха да съгрешат и по тази причина да доведат зло, смърт и страдание на цялото човечество? Защо Той просто не ни създаде всички и не ни остави в Рая, където щяхме да бъдем съвършени и без страдание? Най-добрия отговор, който аз мога да предложа, е този: Бог не искаше раса от роботи, които нямат свободна воля. Бог трябваше да даде възможност на злото за нас, за да имаме реален избор дали да се преклоним пред Бог или не. Ако ние никога не трябваше да страдаме и да изпитаме зло, щяхме ли да знаем наистина колко чудесно е небето? Бог не създаде злото, но Той го позволи. Ако Той не беше допуснал злото, ние щяхме да Му се покланяме по задължение, не от избор на нашата собствена свободна воля.
Да допуснем за секунда, че Бог(Исус) поиска и изкорени злото от от земята. Какво ще стане с нас? Нима не би загинало цялото човечество? Или кой от нас е освободен от зло? Злото не е абстрактно понятие. То е сериозен нравствен проблем за всеки от нас. Коренът на злото се крие в самите нас.
п.с. Съжаявам за дългият пост.... просто въпросите който поставяш са много сериозни.![]()
^ \/ БРАВО само така искам да отговарят хората-ясно и изчерпателно.
и все пак
първо-ковчеГ
второ-ти казваш какво ще стане ако се изкорени злото... и си прав според мене. Ако аз видя как всички "лоши" хора ги покосява небесен огън няма и да си ПОМИСЛЯ да правя гадости... и все пак
ние сме хора и сме надарени със свободна воля и избор. Не би било "божествено" да се изтребят тези, които грешат за да служат за пример понеже те ще са пример за това какво ще стане ако не се подчиняваш а не как трябва да правиш. Няма да има тежест тази добрина, която не е искрена.
Но при положение че Бог ни е сътворил по свой образ и подобие ние не би трябвало да сме СПОСОБНИ на зло или дори да сме да ни е гнусна представата за него.
Виждаш ли, Бог се скъсва да помага и насочва, както и да наказва и да праща потопи, небесен огън и тн. ама само в библията.
а това не стига...
чрез писаното слово може да си представиш много неща-болката от това да загубиш приятел или радостта от любовта , но не напълно. това което е написано не се доближава до истинското усещане хората (приемам хипотетично че събитията в библията са вярни) са забравили това-не ни го разказва дядо ни с плам в очите си, не ни прищракват коленете като си спомняме как сме бягали да се добереме до ковчеГа в последния момент, не го разказваме на внуците си за да се докоснат до спомените ни... сега има само вехта книга и
.думи които са способни да лъжат. истинската пламенна вяра угасва и се разклаща след време-ние сме създадени смъртни, времената се менят, думите остаряват все повече а няма и няма нови примери които да следваме ако има Бог то ние вече сме забравени от него понеже дори не ни е пратил потоп отново.
Библията ако е започната 1300 пр Хр и завършена към 0 пр Хр или там кога беше са минали две хилядолетия в които ние сме били оставени сами как може да очакваш да не се отречем от праведния път ако за да не го забравяме имаме само една от милиони книги?
Поздрави. Съгласен съм с теб за нещата който казваш. В днешно време сме свидетели на безброй религий митове (лъжи), различни интерпретаций на Библията, много плагиатства на духовни идей и принципи от Библията с една единствена цел- и тя е хората да бъдат колкото по-далече от Бог(Исус Христос)... ха работата на дявола-царя на лъжата е точно такава. Библията го описва като много умен и красив ангел който се самозабравя и започва да се мисли за по-велик от Бога който успява да убеди дори и дрг. ангели, че той самият е бог, Бог осуетява неговите планове обаче и го праща в бездната. След това той изкушава Ева и двамата с Адам съгрешават против Бог, което води и началото на грехът в човеците. Бог обаче проявява милост към нас и дава напътствия и различни условия(чрез свойте пророци) според които хората от старият завет живеят. И всичко това е преобраз, символ или подготовка на истинскията Бог който предстой да дойде(Исус Христос). След неговата жертва нещата се променят. Разбирам те като казваш, че ние имаме само една книга по която да живеем праведен живот, има нещо много важно обаче: Бог се изявява в три лица: Бог-Отец, Бог-Син и Бог-Святи Дух; Първият от Тях се изявява във старият завет, след това идва Исус във 1-век, а когато Той възкръсва познай ни оставя Своя Свят Дух, за да могат вярващите да живеят. Святият Дух е този който и в днешно време и помага на вярващият да не се отклонява от правата вяра и да живее благоугоден на Бога живот. Ето и някой текстове за пояснение:Първоначално написано от gandalfepi4
John 14:26 А Утешителят, Светият Дух, когото Отец ще изпрати в Мое име, той ще ви научи на всичко, и ще ви напомни всичко, което съм ви казал.
John 15:26 А когато дойде Утешителят, когото Аз ще ви изпрат от Отца, Духът на истината, който изхожда от Отца, той ще свидетелствува за Мене.
John 16:7 Обаче Аз ви казвам истината, за вас е по-добре да отида Аз, защото, ако не отида, Утешителят няма да дойде на вас; но ако отида, ще ви го изпратя.
Колко страхотно нали Бог все пак не ни е оставил а ни е дал Утешител. А каква е ролята на Светият Дух отнесено към нас самите-голяма:
Romans 8:11 И ако живее във вас Духът на Този, Който е възкресил Исуса от мъртвите, то Същият, Който възкреси Христа Исуса от мъртвите, ще съживи и вашите смъртни тела чрез Духа Си, който обитава във вас.
Бог е казал, че ще възкреси(спаси) всеки който има Духът. А как може да стане това? :
Romans 10:9 Защото, ако изповядаш с устата си, че Исус е Господ, и повярваш със сърцето си, че Бог Го е възкресил от мъртвите ще се спасиш.
Romans 10:10 Защото със сърце вярва човек и се оправдава, и с уста прави изповед и се спасява.
Romans 10:11 Защото писанието казва: "Никой, който вярва в Него, не ще се посрами".
И това не са просто стихове а самата истина. Това е нещото според Библията за което Исус си е дал живота. Който повярва на думите му ще заживее нов живот тук на земята а един ден ще отиде при Него.
Казвам го не толкова поради нещата който знам а повече заради нещата който съм изживял след като повярвах на всичко това.
Бог е жив и напълно реален, същият вчера днес и утре, който вярва нека се покае пред Него. Той вижда и чува всичко. Няма нищо по важно за нас хората докато сме тук на земята.
Поздрави на всички.
Здравейте![]()
gandalfepi4 - не се чуди защо Бог не ни наказва с потоп . Сам Бог е казал че втори потоп на земята няма да има , ето и потвърждение от Библията :
Битие 9:11 Поставям завета Си с вас, че няма да се изтреби вече никоя твар от водите на потопа, нито ще настане вече потоп да опустоши земята
Бог не ни е забравил нито ни е бил забравял някога , напротв Бог ни обича изключително много , толкова много че: Йоан 3:16 "Защото Бог толкова възлюби света е даде своя единороден син за да не погине ни един които вярва в Него но да има вечен живот"
Бог много ни обича и не ни е оставял , но хората оставят Бог и го загърбват и когато дойде бедствие хората се питат къде е Бог но забравят че те самите са му обърнали гръб.
![]()
ПОЗДРАВИ НА ВСИЧКИ!!!!
писна ми, ще се гръмна, не мисля че Бог ни праща гадостите и бедствията, и изражданията, и болестите, и серийните убийци(за това и не съм го казвал)
но мисля, че Той не прави нищо по въпроса с липсата на ясен път който да следват хората сега както и че се е счупил да показва, наказва, насочва и да върти секви фокуси в Библията ма не и сега-нито ни е карал да убием някого за да докажем читата си любов, нито ни е изтребвал пак от любов, нито ни е избивал децата от любов, нито ни е пращал чума от любов нито е палил храсти от любов и тн и тн
обаче по някое време уж го е правил, а защо не и сега?
и не е изключено да праща малкото чифте да идва тук долу от време на време да помага и да лекува болните, хич нема да е излишно, а като си знае че е син на Бог не мисля че ше го боли много кура за евентуални болки и погиване на кръст щото той шси пие амброзийка в рая след това! много е лесно да си смел и алтруистичен ако знаеш некви такива работи, де да имаше някой който да ни припомни
Поздрави на всички![]()
Здравей gandalfepi4Бог ни е оставил път по който да ходим и много ясно си ни е казал какво да правим и какво да не правим.Оставил ни е Библията.Във Новият Завет , Исус Христос много ясно ни учи как да живеем, как да вървим в правилния път.Особено във Евангелията от Матей,Марк,Лука,Йоан - много добре Исус е учил как да живеем така както Той иска, така че ни е оставил път по който да вървим.Добре е казал кой ще бъде спасен и кой ще бъде осъден.Всеки човек има свободна воля, Бог го е създал с право на избор.Ние избираме дали да се подчиним на Бог или не , ние избираме дали да следваме това което казва Исус или не.Всеки който повярва в Исус Христос и го приеме в живота си ще бъде спасен, а който го отхвърли ще бъде осъден.
Между другото на Бог надали му е било лесно да дойде на Земята от рая.Сигорно е доста трудно,да слезе на земята , да се смири до толкова че да се остави да бъде разпънат на кръст и убит от тези на които е дал живот.Но го е направил заради нас, защото ако не беше Той дошъл на земята ние нямаше да имаме надеждата която сега имаме, защото чрез Него ние можем да бъдем сапсени.Работата е там че в днешно време малко хора приемат Исус в живота си и следват това което Той е учил да се прави.
![]()
да бе пич прав си. мноо съм зле. аз си мислех че всевишния дето е създал света за да има нещо с което да си запълва времето и който е решил да поизтреби сичко живо като оставя само по 2 от всеки вид, който е пуснал 124781247 4уми на Египет наместо един път много здрав и непробуден 5 дневен сън, който проклина смокиня задето немала досатъчно плодове като му се папка и който смята че е съвършенно нормално некъв дърт пън да прати на групово изнасилване и смърт собствената си дъщеря и жена си за да не се случело едно здраво опъване на задника на госта му, този бог който като станала първата грешка на творението му вместо да му обясни че е сбъркал като на малко дете и да му даде шанс да се покае го праща на инбрийдинг за да създаде още любящи и обичани на свой ред хора требело да му е МНОГО ТРУДНО видиш ли че те не горят от пламенна и искрена любов.Първоначално написано от van4o
напълно нормално
и впрочем ти явно си от онези типове дето поддържат идеята за триединството би ли ми казал при положение че Иисус сам казва че не е Бог като гледа нагоре и си говори със истинския Бог и при положение че е роднен- остарял и умрял що да не е човек а?
той е роден от жена, как става този номер? ако Бог е взел семето на друг човек и да промени душата на чевето преди да се роди така че да отговаря на неговите стандарти ОК ама не става така! Бог е баща на Иисус, Марийка ЗАЧЕВА от Бог и кво става? Боги да не е създал неква сперма от небитието и да я е пуснал там където е интимно докато Мара спи? ако е така то Иисус е роден от майка и сперма-човек
това всъщност не повдига ли некви много интересни въпроси за същността на Бог като такъв?
ако е способен на физически проявления(способен е) и ко може да бъде видян(от моисей май) то той може да бъде физически възприет, ако може да бъде физически възприет значи е материален. той не може да е хем материален хем нематериален ама точно така излиза.
горящото жертвено говедо имало приятен аромат за Него нали? значи може да мирише? то не му е приятно на божественостието или на душата или на духовността.
как става този парадокс щото за мен е необясним
Ква е логиката тука ?Първоначално написано от gandalfepi4
Пълен оффтопик: като прочетох това за ноевия ковчег и си представих как исус (поради липсата на друг образ на оня брадатия) припка наоколо с мрежа за пеперуди.![]()
![]()
Welcome to the end of the thought process.
искам да кажа че в библията Бог е изкарван и като материален и като нематериален, което е меко казано тъпо.Първоначално написано от ZipFail
той е материален понеже интерактира с материалния свят(по много начини тука примери бол)
обаче той е нематериален (уж) щото е БОГ(!!) и не е от тоя свят и може да прави каквото си поиска и не можеме да го видим по точно тази причина но ние трябва да вярваме в него щото некви пичове събрали митове и легенди и написали библията ама тя все пак е неговия завет към нас по някаква неразбираема за мен логика
обаче знам че не може да ставаш материален а после нематериален когато си поискаш щото това би взривило вселената (справка Айнщайн)
(их заболя ме главата от теология, и аз почвам да ставам откачен вече)