На 24 съм с висше образование степен бакалавър в едно научно направление и второ висше със степен магистър в друго. Имам и 3-та се явява специалност по педагогика. Вече съм и с 1 година трудов стаж като учител. Паралелно с това имам над 5 годишна връзка, планове за деца, брак и всичко останало. Нито учението ми е страдало заради връзката нито съм пренебрегвала момчето си заради учене и дори заради работа (с изключение на няколко много напрегнати дни). Не казвам, че е лесно. Не казвам, че съм постигнала всичко, което съм искала и в личен, и в професионален план, но съм доволна от живота си...последните 5 години. И преди в обучението си съм била на високо ниво, учила съм сериозно и съм завършила със златен медал средното си образование (и висшето впрочем) . Но ако имах само това, не бих била доволна от живота си. Смисълът ми да ставам сутрин не е поредният образователен връх, който искам да постигна или поредната квалификация, която искам да имам. Това е ТОЙ. Никоя отлична бележка, никоя похвала, никоя диплома не ме е правила така щастлива, както ТОЙ. Не смятай, че двете неща са несъвместими. Напротив. За мен любовта е стимул. Кара ме да се чувствам силна, окрилена, щастлива амбицира ме и ме надъхва. Бих заменила всичките си дипломи само за 1 предложение за брак, само за 1 месец живот заедно, а бих ги изгорила, само за да имам дете от него. 17 години учене и то здраво е това. Майната им на всички хартийки, ако аз нямам до себе си човек, който да ме кара да летя, да се усмихвам и заради когото си струва да се събудя, няма да съм напълно щастлива дори и с всички дипломи на света. Да подчертая, че съм амбициозна и целеустремена. Просто има много по-важни неща в живота.
Бтв, за 1 учебна година като учител и малко обезщетения след това, си избих всички пари, даже и за учебници за висшето си образование. А тая магистратура беше по средно 800 лв на семестър. Да са ми живи и здрави мама и тати, че в условия на безработица и при двамата, успяха да съберат тия пари и не искаха и дума да издумам да си плащам магистратурата от заплатата.