.
Отговор в тема
Страница 3 от 3 ПървиПърви 123
Резултати от 51 до 59 от общо 59
    Супер фен Аватара на filmimilmi
    ^Ванко, вложи енергията, която влагаш в озлоблението си срещу връстниците си, които вече правят секс, в това да си намериш момиче. Това, че една те е "прецакала" не означава, че всички са такива. Един опит не е достатъчен, за да си правиш генерални заключения и да слагаш всички под общ знаменател. Рано ти е да се отчайваш, а относно по темата - sweetyZ по-горе е абсолютно права.

Чи да сам казал че аз не правя

Няма значение на колко години си за да се влюбиш стига само да намериш човека в чиито очи и сърце да откриеш любовта. Любовта е красиво и опасно изживяванв за всяка възраст Това че някой е намерил любовта по-късно, друг по-рано според мен няма никакво значние И не мисля че чалга песните само драматизират.. някои от тях дават и кураж на този който ги слуша да продължи напред с пълна пара
    Бела: Обичам те повече от всичко на света взето заедно.Това не е ли достатъчно?
    Едуард: Да достатъчно е ...Достатъчно завинаги ! (h)

Любовта не е проблем,за повечето тинейджъри,защото голяма част от тях бъркат това чувство със силното увлечение.Тези,за които тя е проблем,са се сблъскали със всички съпътстващи това чувство неща-като караници или пък локо отношение или дори и някакви житейски проблеми.Факт е,че малко от тях ги преудоляват,а останалата част заради малкият си житейски опит страдат,което в определенна степен влияе на човека и на психиката му.
    Той ще го научи,ти пък ще го научиш него,аз ще те науча тебе,онзи пък ще научи мен-благословен да бъде този ден,когато всеки заблуден от лъча на познанието бъде озарен.

Не знам защо от доста време подминавам тази тема, след като имам мнение, което при това считам, че засяга доста сериозни неща.

В тази тема има нещо много повече от "хленчове", "нямане-какво-да-се-прави", "затъпяване" и т.н.
    Също и не мисля, че по същество днешните млади хора изживяват първите си любовни трепети както и във всички епохи по-рано. Не е вярно, че всичко е наред в това отношение днес. И съпоставка с преди тук МОЖЕ и ТРЯБВА да се направи, защото проблем действително има.
    При това проблемът е много сериозен - говори много за обществото, в което живеем и определно мисля, че трябва да му се обърне внимание от абсолютно всички, защото, според мен, това са белезите на закърнялата обществена душевност.

Защо любовта се превърна в най-големият проблем на тийновете ли? Защо има толкова случаи на самоубийства от несподелена любов? Защо масово се говори за депресии и разпри от любов, които съвсем не считам, че винаги са поза?

Защото действително днес любовта в обществото не се засяга по никакъв начин. Днес владее сексът. Разлика между секса и любовта има и трябва да се знае, но и не трябва тази разлика да се използва в полза на едното или другото. Защото както "сексът продава", така и любовта хич не се кутира, не и за пари. Но понеже никой не засяга темите на любовта, затова плащаме за тях скъпо и прескъпо.
    Никой в обществото днес - говоря за институции (държавни) - в частност училище, говоря за СЕМЕЙСТВО, говоря за медии - не се вълнува истински от любовта. Да говориш за чувства днес е мръсно или поне смешно.
    Защо в чалгата се пее за любов ли? Ами защото хората искат да чуят за това. Не харесвам тази музика, противна ми е, но масовата култура винаги говори много за психосоциалните тенденции в обществото.
    Защо се гледат масово турски и латиноамерикански сериали ли? Защото използват така наречения sabido-модел на комуникация, използвам в сапунените опери - при него има ярко-отрицателни и ярко положителни герои и един, които "се чуди" накъде да хване - това извежда ценностите на преден план, а любовта винаги е водеща в подобен контекст. Отново, хората точно това искат да чуят и гледат, защото иначе никой, а и те самите, не си го осигуряват.
    И преди всичко - НЕ ЗНАЕМ КАК ДА ГОВОРИМ ЗА ЛЮБОВ!

Затова в училище никой на никого не говори за любов, нито пък в семейството някой се сеща да го каже, да обсъди проблема на "влюбения тийн".

И така, поетично казано, "душата си копнее", но никой нищо не й дава, а тя си копнее, копнее и нищо не получава. После идва депресията, накрая и суицида.

Във всичко това няма по-логични жертви от младите хора.

А съм имал работа с група, най-вече с класове, когато, понеже набелязаната тема явно нямаше да се случи, на въпроса "За какво искате да си говорим тогава?" често излиза, по един или друг начин, "Любов". Е, не казват "Хайде да си говорим за любов", но започне ли тази тема, съм се смайвал как дори и "най-големите калпазани на даскалото" изведнъж нещо им става и започва страхотна и смислена дискусия съвсем по същество.
    активизъм/превенция; писане; музика

Цитирай Първоначално написано от krem4et0
    По-скоро говорех за ситуация, в която на 17-18 се влюбват и не ги вълнува учене и нищо. Забременяват, женят се и така. Или го оставят на заден план. Защото да не се лъжем - не всички хора учат, не всички са висшисти и прочие. Тези, които не следват (особено момичета), се ориентират към семейството. И пак казвам - в общия случай. Баща ми е бил 1-ви курс студент, когато се е оженил...Нямах предвид тези, които са стартирали и са се оженили, а такива, които на 16-17 ги удря сляпата неделя и хич не мислят. От моя бивш курс от 9 момичета 4 вече имат деца и нито 1 от тях няма висше образование. Едната следва, омъжи се и прекъсна. Другите изобщо дори и не мислеха за това - сгаджосаха се в 11-12 клас и сега с по 1-2 отрочета. Какво могат да бачкат тия момичета?
    Любовта винаги е била най-важно за младите хора

Моят съвет е да сде дистанцираме от модерните субкултури - емота и разни други педерастии, които облъчват чрез МТВ. Самовтълпените депресии, хленченето и други подобни са ненормални и грозни.

[quote="wallmart"]
    Цитирай Първоначално написано от krem4et0
    От моя бивш курс от 9 момичета 4 вече имат деца
    Какво по-хубаво от това? Любовта винаги е била най-важно за младите хора.

Моят съвет е да сде дистанцираме от модерните субкултури - емота и разни други педерастии, които облъчват чрез МТВ. Самовтълпените депресии, хленченето и други подобни са ненормални и грозни.

Защото яко ги тресе хормона и вечно си мислят, че са влюбени,а всичко е въпрос на страст! Вярно,има изключения,но те са за психически съзрелите девойки и момци!!
    Най-великите ни изживявания са нашите най-тихи мигове.

Цитирай Първоначално написано от apricot
    Защото яко ги тресе хормона и вечно си мислят, че са влюбени,а всичко е въпрос на страст! Вярно,има изключения,но те са за психически съзрелите девойки и момци!!
    Влюбват се щот по цял ден са чудят кво да правят и си барат оная работа,нито работа са видели, нито проблеми...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си