- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- как да си преодолея страха... ;(
Оххх... аз също имам такъв проблем... даже току-що разбрах, че ще трябва отново да отида и търсих някакъв форум, за да си реша проблема ... миналата ми зъболекарка ме наплаши много и сега ще съм с друг зъболекар и се чудя какво ще стане... когато вляза в кабинета, изтръпвам... и понеже психиката ми се опитва да ме изнерви, всяка една малка болчица аз усещам като ужасяваща... надявам се този път да преодолея страха си, но наистина по-добре няколко часа страх и болка от колкото да ти се развалят зъбите
Предсрави си как ще изглеждаш с хубави и поддържани зъби.
Не знам как да ти помогна .. това си е от психиката.
![]()
Аз от малка ходя на зъболекар доста често и вече съм свикнала, това ми е все едно да ходя на фризьор. Като бях по-малка и мен ме беше страх, ама тати все ми купуваше нещо вкусно за ядене след това и много се радвах, особено като ядях сладко и не ме болеше зъбчето. Просто си планирай да правиш нещо приятно след това и през целия ти престой на зъболекарския стол си мисли за това, което ще правиш след това - ще си пазаруваш нови дрехи, ще се срещаш с приятели, ще ходиш на почивка и т.н.
И аз съм така, мразя зъболекари :P
Когато започнеш да приемаш една жена като даденост, бавно но сигурно я губиш!!!
И аз страдам от дентална фобия много ме е страх. Когато бях малка имаше една зъболекарка, която постоянно ми секараше и викаше отвряше ми устата насила..от тогава много ме е страх , винаги плачех на зъболекърския стол ... миналата година ходех 2 или 3 пъти при една зъболекърка, която само ми развали зъбите. В четвъртък имам записан час и незнам как ще отида
![]()
Вярно е, че разумът и любовта по наши дни са често скарани.
http://jivotinki.com/a/nav/profile/a/260/h/338/
[quote="OneGirl"]И мен много ме беше страх от зъболекари. Само като знаех, че ще ходя коремът ме свиваше, сядах на стола и цялата треперех и стисках очите.
Но понеже зъбите ми бяха доста кривички и се нуждаех от ортодонско лечение и се налага да ходя всеки месец и с всяко посещение срахът ми намаляваше и сего изобщо не се страхувам, дори искам да стана зъболекар.
и аз съм така само дет не искам да стана зъб0лекар![]()
Тя за тебе е приятелка-
ти за нея всичко
когато сърцето ти се чувства пак самичко
когато сълзите не спират и радоста избяга
тогава до теб един човек остава
Първоначално написано от amk933
![]()
![]()
![]()
![]()
Иначе по темата:
Аз нямам никъв страх, ама като отида с баща ми, той излиза и чака отвънка xD.Хич не е гадно, особено ако зъболекара ти е някъв "свежар" и те предразполага..Постоянно ми обяснява кво ше прави, колко остава, че чак ме дразни.Иначе мене упойка не ми бие.Изстудява ми устата с нещо и след малко нищо не усещам..При по-продължително правене на 1 зъб свикнах да стоя с отворена уста и после седя в колата и с отворена уста
.Аз пък съм чувал, че фобията не е точно от самия зъболекър ми от звуците от машинката..
Първоначално написано от eliyiy
Е кфо му е страшното бе детеКолкото и да боли не е болка за умиране ..
Потърпи малко успокой се предварително и всичко ще е окей
![]()
Дишай дълбоко и си запуши носаПървоначално написано от bloodyF
![]()
Ами значи давай напред няма какво толкова страшно дишай дълбоко (аз един път щях да повърна), мисли си хубави неща (гоооляям калоричен шоколад) и потрай, все пак не ти троят китайската стена в устата
Между др тва е много вярно и аз бях така като по малка винаги мама ми купуваше нещо сладко след това.И аз имам голям страх от зъболекари и трудно го преодолявам като по малка хоедх мн често а зъболекарката беше мн калпава имам спомени че с рев са ме изкарвали от кабинета и така имам мн лоши случки.Сега съм при др зъболекар и последния път когато ходех не ме беше толкова страх и болката беше по-малка.Но сега ми предстои да ходя пак и имам чувството че ще се насера от страх на зъболекарския стол Може би трябва да се опитам да мисля за любим човек или нещо хубаво но нз не мога да го преодолея.А тва за музиката мен ме е срам да си искарам слушалките пред зъболекаркатаПървоначално написано от BlueCat
![]()
кажи на зъболекаря че ще му пуснеш ако каже на майка ти че целият му график е препълнен за цялата година
и мен много ме е страх, като седна на стола и имам чувството, че съм на гилотината и ще ме убиват... ужасно усещане, такава паника ме обзема.. :/ и честно казано не знам как да се справя с това, блах. ;д
"You fail to recognize that it matters not what someone is born, but what they grow to be."
Albus Dumbledore.
Един ден и след това 900+ далеч от денталния кабинет.![]()
мм...като цяло да ти човъркат в устата с някви дрелки и бормашини не е много приятно, остави си тялото там и мисли за нещо съвсем различно, трябва да си с такава нагласа още преди да седнеш на стола, разсейваи се с нещо
страх те е сега ами после когато зъбите са ти толкова зле какво ще правиш хора вземете се в ръце и ходете на зъболекар защото после ще ти изпадат всички зъби и ще се храниш през сламки ще носиш чене това ли искаш убедена съм че не искаш това !! хубаво е да се ходи 2 на зъболекар на 6 месеца така ще имаш идеална усмивка
Оф и аз съм така... Не съм ходила на зъболекар от три години, защото имам панически страх. Фобия направо. А на лекар хода само с баща си и с майка си, защото никой друг няма сила да ме вкара в болницата. За това пък се грижа много за зъбите си. Не яж много шоколад и внимавай с избелващите пасти. Повече зеленчуци плодове и така нататък и избягвай да разглобяваш разни неща с устата си... Моите зъбки са в перфектно състояние ^^