- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Без метъл и джапанки в час .. ?! ;д
Така ... След преглед на днешния вестник, за мое голямо учудване попаднах на това ..![]()
"Метълът, чехлите и голото пъпче паднаха първи жертви на просветната реформа. От есента те фигурират в забранителните списъци на някои училища като част от изискванията за добър външен вид в клас.
Хевиметълът заедно с джапанките отива в историята за възпитаниците на Строителната гимназия в Перник. Директорът на школото Самуил Шейнин е вероятно един от малкото ръководители, обвързали забраните и с определен музикален стил. За сметка на това няма училище, в което под възбрана да е отишла чалгата, констатира проверка на "Стандарт".
Пънкарските гребени и розово-зелените нюанси в косите също са минали под ножа... "
А тук вижте и цялата статия ... http://paper.standartnews.com/bg/art...article=289215
Коментарите оставям на вас.
Long Live Rock N' Roll .. !
Крайно време беше!![]()
Едва ли .. Защо тогава не забранят и всички останали стилове музика ? И това ако не е дискриминация ?!![]()
е ами в моето даскало не дават по радиото да се пуска чалгаи също много се карат за облеклото,дано само да не ни сложат униформи от тая година
![]()
Залагате ли?! Спечелихте ли?!
Че аз умирам, а вас ви презирам!
хах мисля че това са доста крайни мерки. Аз лично обичам да ходя на даскало с блузка "iron maiden" и джапанки![]()
Каква дискриминация ? Вкъщи, на улицата, на купон слушай си каквото искаш. От Моцарт, до Кондъо. Не мисля, че в училище е редно да се слуша каквато и да била музика...нито чалга, нито метъл, нито хаус, транс...Първоначално написано от The_Demon_Girl
Според мен забраната не е за слушането, а затова, че привържениците на този стил ходят с тениски, едни на Кис, други на Линкин Парк и т.н.. В нашето училище са забранени шалове и дрехи на отбори примерно. Пък чалгарите не са тръгнали с блузи, с лика на Камелия, Преслава, Анелия...Деколтетата, късите поли, голите пъпове са си забранени и без това.
Само за джапанките не схванах...![]()
Кое не схвана?
Училището е малко или много официално място, където е абсурд да шляпаш с джапанки по коридорите. Все едно да отидеш на работа в офис с костюм и гумени джапанки отдолу.![]()
Писна ми да гледам разни шматки все с джапанки из училището.
Крайно време е да се научат.
Някой забеляза ли колко пъти употребих джапанки? ;д
Ми аз джапанки и без това не нося...но все пак.Първоначално написано от mArMaLaDkA
Не виждам къде е пречката. Те и гуменките и маратонките не са за "официално" място, но, на който са му удобни, си ги носи.
Все тая, де.
Ми не знам. Смисъл, едно е да си ходиш с маратонките и гуменките, друго да шляпаш с джапанки.
На мен и до магазина не ми е удобно да отида с джапанки, тея на училище тръгнали така.![]()
Мн точноПървоначално написано от The_Demon_Girl
. Иначе за джапанките съм съгласна.
Аааа то джапанки е много разтегливо понятие.Нищо от изброените не ме касае.
Учениците преди 15-20 години да не са умрели от забраните и униформите ?![]()
ее вече няма да гледам секси краченца![]()
![]()
![]()
Ъх,добре де - окей е.
Хубаво измислено,трудно приложимо.
А другата статия за храната изби рибата.Тия ще уморят децата,бре.Аз на кола живея,тея няма да я продават.
Абе,оправяйте се,аз завърших![]()
Защо ли си мисля че забраната не метъла ще доведе до тъпи коментари против чалгата,макар тя да няма нищо общо![]()
Тази вечер тръгвам на лов...
Като хищник доближавам те
Ти си жертва - подчини се
и прави каквото искам аз...
Хайде, драскай и хапи ме!
Ама айде да видим как ще го забранят .. Няма да стане, поне не това и за музиката ..Първоначално написано от DjBaloon
![]()
![]()
Как без кола, бе ?Първоначално написано от fifinkathefreak
Тия верно искат да ни уморят...
Никой не може да ти забрани да си слушаш каквото искаш...Първоначално написано от The_Demon_Girl
Просто училището не е място, в което хората трябва да се делят на музикални стилове, нито да се афишира с музикални предпочитания по какъвто и да било начин.![]()
Айде, айде, нищо няма да ви стане ако не се наливате с кола 6 учебни часа.
Друго обаче ми стана интересно, като четох тая статия.
Плодовите млека да бъдели такива и онакива, прясното и киселото мляко до не знам си колко процента масленост и всякакви такива. А, кажете ми примерно, как ще намерят плодово мляко, чиито оцветители да са само от плода, а не допълнителни(примерно, иначе имаше още такива абсурди в статия)? Освен, ако не правят плодовото мляко на място, аз друг начин не виждам.
Първоначално написано от fifinkathefreak
Първоначално написано от AnincetoSexy
ОК за голите пъпове, д/г за джапанките, но не знам какво трябва да означава без метал, т.е. металите не могат да носят техния стил дрехи и да слушат в даскало метал?? Което и от двете да е, според мен не е правилно (не съм металка!!!) Искам да кажа, че щом всички останали могат да си изразяват харесваната музика (хип-хоп, чалга..) защо и те да не могат
![]()
щото винаги трябва да има някой прецаканПървоначално написано от Slave4You
![]()
В нашата гимназия откакто съм там (сега ще съм 5та година) са забранени голи пъпове, къси поли, деколтета. А на момчетата им е забранено да носят къси панталонки, джапанки и въобще всякакви такива, които са прекалено летни.
Имаше период, в който се караха на момичетата и за по-големи обеци, колиета и други украшения, но не спазваме всичко. Тези неща, които са по фрапиращи се спазват, но това за бижутата е пълна глупост
Нека пък да ми забранят да нося къси панталони.Нека да ми забранят да слушам метъл.Никой от тия цървули в министерството не може да ми каже как да се обличам,какво да нося и какво да слушам.
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
една велика тема
Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!