.
Отговор в тема
Страница 3 от 3 ПървиПърви 123
Резултати от 51 до 71 от общо 71
    Супер фен Аватара на Linns
    Град
    Милано
    По принцип не е грешка това което те кара да се чувстваш добре, значи съм си простила всичко без едно.. Това, че оставих момчето което обичам никога няма да си го простя колкото и години да минат, но продължавам напред..

Повече от фен Аватара на BgHtH
    Единствената грешка за която съжалявам е съм разплаквал майка ми,и изобщо че създавах толкова проблеми вкъщи.Оцених какви прекрасни родители имам чак след като заживях сам.С момичетата,за двайсете си години не съм имал сериозна връзка ,наранявал съм момичета (каде волно ,каде неволно),обаче винаги съм действал както съм намирал за правилно и не съжалявам за нищо.
    Addicted to Addictions

Повечето тук са по-големи от мен..както и да е
    за скромните ми почти 17 години съм направила доста грешки , които ...ех не са били толкова фатални за да променят живота ми коренно, но са спомогнали за изразстването ми като личносст ( до колкото може да се каже ) и до изграждането ми като характер . Правила съм много грешки , повечето от които са били свързани с момчета , и по-точно с това да започна ''връзка'' за кратко време , колкото за бройка.Не... твърде строга съм към себе си , може би бях по-наивна и добричка и се доверявах повече на всички.Мислех ,че всички имат добри намерения , но ... истината боли , а реалността е коренно различна от детските ми виждания и схващания . Та съжалявам ,за това , че пропилях година и три месеца за да съм с някого , когот се оказа, че не познавам.Съжелявам, че трябваше да загубя толкова много време, за да осъзная какво имам . Грешки съм правила много и различни , и ще продължа и да правя със сигурност. уча се от тях и гледам да не ги допускам.Може би големи грешки , които не са променили моя живот ,а са променили нечий друг , са тези , в които съм убидила ,или наранила някого с нещо.
    Ах... толкова много неща съм правила. Но не.... не съжелявам за грешките си , уча се , старая се да се уча от тях! Яд ме е , че понякога въпреки ,че осъзнавам нещо ,че е грешка го правя.но с времето ставам по-издръжлива и успявам да контролирам всичко - емоции , чувства , мисли.
    Та както казах все още съм на 16 почти 17.... колко още много има да видя и преживея...

Супер фен Аватара на YouDontKnowMe

Re: грешки в миналото

Нещо на мен темата не ми допада, доста често я преглеждам,и все пак ...

Цитирай Първоначално написано от freziq
    всеки знае, че не може да върне времето назад, но споделете какви са вашите грешки в миналото?
    когато човек сам си прости за собствените си грешки едва тогава може да продължи да живее пълноценно.
    всяка една грешка ни кара да се замисляме ''ами ако бях направил нещо друго...''
    в крайна сметка.. каквото е трбявало да се случи, се е случило
    не съжалявайте за грешките, а си простете
    Автора е много прав тук "когато човек сам си прости за собствените си грешки едва тогава може да продължи да живее пълноценно."

Може би леко греши тук "всяка една грешка ни кара да се замисляме ''ами ако бях направил нещо друго...''" , ако съдя по себе си - след като извърша "грешка (грях, гаф)" рядко ми остава време да мисля- "ако бях направила друго, ако не го бях направила и т.н." , тъй като съзнанието ми е така устроено, че веднага почва да търси начин да оправи кашите . Не знам, но това да се чудиш, да мислиш какво би се случило, ако не беше постъпил така, както си, е излишно губене на време , най-често в мечти от рода "ух, ако не бях "сгафил", дали щеше да ми по-добре, дали щеше да е по-зле и т.н.".

"в крайна сметка.. каквото е трбявало да се случи, се е случило"

Да ... Това е един вид утеха - (примерно) Не си учил , не си се трудил, накрая на 50г. възраст не можеш да издържаш семейството си, защото си общ работник, а дъщеря ти се готви за поредното чалга парти, циганско парти, панаир (сиреч бал или сватба, празнувани по нашенски) и ти дрънчи пари за излишни глупости като рокли, екскурзии, коли, бижута , или просто джобни, ама като заплатата ти е 500лв макс. как ще платиш това? (то по-лошото е, че керката е възпитана така, ама карай) . Какво ти остава- не може да не угодиш на гълъбчето, теглиш заеми, ядеш хляб и сол месеци, години. Какво обяснение ще те накара да се почувстваш по-добре в цялата тази мизерия ? Ами, именно , че някой друг е виновен, не ти. Та нали, ако приемеш, че сам си си надробил кашата, това ще те изяде отвътре, няма да ти даде минутка покой. По-лесно е да кажеш - "Господ си знае работата" , "Тия управниците са виновни" , "Така е писано", или както е написал автора на темата "Каквото е трбявало да се случи, се е случило".
    Изключвам варианта , когато човек си каже "Аз съм виновен за всичко", защото след това следва - 1.Ще се поправя, ще се опитам да направя нещо.
    2.Безсилен съм => тормози се=>съвестта почва да го убива =>
    а) приема, че все пак Господ е несправедлив.(управниците, майка му и т.н.)
    б)пропива се и умира от цироза.
    в)просто и лесно - тегли си ножа.
    ^все безотговорни постъпки.

Ако говорим за грешка, грях - трябва да ги дефинираме, или да откроим няколко вида. Нещо много сухо ми се вижда иначе.
    Моята дефиниция : грешка е деяние , което е извършено противно на :
    1.Твоите лични разбирания, ценности, интереси, права и т.н. от теб или другарчето.
    2.Чуждите разбирания, ценности, интереси , права и т.н. от теб и/или другарчето.
    3.Или пък просто нещо противозаконно.
    4.Нещо, което според някакви правила, факти , е неточно, невярно.

Дефиницията ми , предполагам, е непълна. Но в момента друго не хрумва.

Все пак, след като всички за изписали километрични мнения за това какви грешки са правили - евалата на всички, че са толкова малко на брой, и че не са толкова сериозни.

За разлика от Emilien - за мен порок не са "жените" (мъжете, интимните отношения и т.н.) , не съдя хората по любовният им живот. Нещата(или грешките), които е изписал всъщност присъстват в живота (или по-скоро в миналото, настоящето и бъдещето) на всеки един от нас. Аз не ги определям като грешки. Емилиене, задавал ли си си въпроса, кой щеше да си , ако не беше направил всичко, което казваш, че не е трябвало да извършваш? Щеше ли да си ти? Щеше ли да разсъждаваш по този начин ? Може това мое изказване да звучи клиширано, ама човек не трябва да се отрича от действията си, да си осъжда , та по този начин той се отрича от себе си . Не харесваш "грешките" си ? Ами, или ги поправи, или просто ги приеми , без да им лепваш неприятни определения.

Pustinqchka - всички сме правили страшно много грешки. Макар, че някои от нас не го осъзнават, или пък преувеличават. "Грешка" за ме е субективно понятие и ми е трудно да използвам тази дума когато изписвам мнение в такъв малък обем.

dominating - не се надявай, а спри от днес да харчиш. Хазарта е зависимост , която не може да се преодолее заради безсилие, което от своя страна е единственият порок за мен - мързелът, безсилието.
    Не си мисли, че от самосебе си ще "порастнеш" и ще спреш да харчиш - трябва да положиш усилия за това. Нищо в този живот не се дава на готов, без да се трудиш за него, а ако се даде - то човек рядко го оценява, и то най-вече, след като го загуби, защото тогава оценява точно какво е притежавал (което също звучи страшно клиширано, но според мен е факт.)

DonMikelle , dimitar_ak - на тази страница вашите мнения бяха единствените , които с нищо не ме подразниха.
    DonMikelle- жива и здрава да е душичката ти, пожелавам ви всичко най хубаво на теб и на семейството ти.
    dimitar_ak- мога да ти пожелая само здраве и щастие, каквото и друго да кажа, ще е излишно.

BlackWings - съгласна съм с теб.

PyCoKoCkA93- Никой не иска да те впечатли .. Иначе, мнението ти е пълно с разни пословици, с част от които няма как да не се съглася.
    "По-добре е да се научиш да приемаш реалността такава каквато е,защото това е истинският живот,бил прекрасен или не!!!" - ако ми дефинираш думата "реалност" в какъв смисъл я използваш мисля, че цитата някак ще се приближи повече до обикновените хора като мен.

MimiKalcheff93 - и ти като русокоската си нахвърляла разни силни слова на едно място. Иначе, освен тях, всичко друго е част и от живота на всички околни, не е нещо ненормално.

Ммм, защо темата не беше за любовните грешки ... То хората явно само такива допускат. За никого не е грешка това, че вместо да учи , се занимава със всичко друго , това, че живее на гърба на родителите си, това , че няма време да ги оцени, 'щото не сме оперирани от егоизъм. Явно според разбиранията ви това не са грешки, или просто не допуксате от този вид.

Хубав ден на всички и ви пожелавам да грешите по-малко

Голям фен Аватара на Lyubeto
    Град
    Варна
    Има някои грешки , които съм допускала преди. Но продължавам да ги допускам и сега дори и като осъзнавам ,че наистина са грешка още преди да съм ги направила. Сама не мога да се начудя на себе си . Май детското в мене още е живо.
    Вече има все по - малко и по- малко теми , на които си струва да се пише...

Всеки прави грешки някои дори ги повтарят,а аз дори ги потретвам.Според мен поговорката е вярна три пъти мери един път режи.Иначе най-голямата ми грешка е да се върна 3-пъти при бившата но сега вече няма как да стане .Сам е по-добре имаш право на всичко и то по неопределн начин.А да и пропусна университета заради тъпа кифла може би това бие първата грешка въпреки че е направена само веднъж.Яко Зле а?

Нямам още пълнолетие но все пак реших да пиша. Допускала сам страшно много грешки в моя живот за моите крехки години.Може грешките ми да не са фатални като на някой от вас ,нос тия мои постъпки съм наранявала страшно много хора както и рацочоровала и създавала грижа,но най-вече провалям сама моето бъдеще заради едни долни хора.Съжелявам,че винаги допускам една и съща грешка зради моята безхарактерност ,мекота и наивно мислене.Съжелявам,че вярвам в доброто на хората и че могат да се променят и най-вече съжелявам че съм наранила толкова много хора с мекото ми поведение особено татко който имаше и продължава да има ядове с мен в училище заради моята безхарактерност да поставя някой хора на мястото им,както ,че почти през цялото време си изкарвам гнева и се държа ужасно с нашите.Вярвам,че ще се променя животът ми е пред мен все още и ще се науча на много.Човек не може да не е допуснал поне една грешка няма такъв човек тези грешки ще са му обеца на ухото за да се поучи и да се опита да не ги повтаря.Все пак един път се живее и не се заслужава да изпуснем преживяванията които ни предстоят заради грешките ни които са отминали но е хубаво да ги помним и като сме пред дилема да се помислем за тях и да видим как сме постъпили тогава грешно в дадена ситуация и помвече да не го правим.

Нямам още пълнолетие но все пак реших да пиша. Допускала сам страшно много грешки в моя живот за моите крехки години.Може грешките ми да не са фатални като на някой от вас ,нос тия мои постъпки съм наранявала страшно много хора както и рацочоровала и създавала грижа,но най-вече провалям сама моето бъдеще заради едни долни хора.Съжелявам,че винаги допускам една и съща грешка зради моята безхарактерност ,мекота и наивно мислене.Съжелявам,че вярвам в доброто на хората и че могат да се променят и най-вече съжелявам че съм наранила толкова много хора с мекото ми поведение особено татко който имаше и продължава да има ядове с мен в училище заради моята безхарактерност да поставя някой хора на мястото им,както ,че почти през цялото време си изкарвам гнева и се държа ужасно с нашите.Вярвам,че ще се променя животът ми е пред мен все още и ще се науча на много.Човек не може да не е допуснал поне една грешка няма такъв човек тези грешки ще са му обеца на ухото за да се поучи и да се опита да не ги повтаря.Все пак един път се живее и не се заслужава да изпуснем преживяванията които ни предстоят заради грешките ни които са отминали но е хубаво да ги помним и като сме пред дилема да се помислем за тях и да видим как сме постъпили тогава грешно в дадена ситуация и помвече да не го правим.

Супер фен Аватара на xWandereRx
    Град
    Сатурн
    има няколко неща които съм казала и не съм казала за които съжалявам и ми се иска да не беше така, всичките са свързани с любов
    [ мразим хора! ]

'И аз ще се изплезя на света,
    обесен върху черния прозорец.'
    ('Дяволско' - А. Далчев)

Супер фен Аватара на pitfall
    Град
    Самоков/София
    фатални грешки не мисля, че някога съм правила.. по скоро съм имала гафове, от които съм си взимала поука.. най-големият може би беше да вървя по акъла на момче.. звучи тъпо, но последната една година само това правех, сега си взех поука

Град
    София, България
    Щом съм жива и в добро здраве, значи фатални грешки не съм правила. Да - ужасно груби. Да - такива, от които и досега като си спомням, боли ужасно. Да - такива, които са преобърнали живота ми. Но фатални - не. "Това, което не ни убива, ни прави по-силни", все пак.

[b][i]Espa

Супер фен Аватара на umri
    Град
    Студентски град
    Много, но нищо, за което да съжалявам.
    Temet Nosce

벨야카

Фен Аватара на ilia_92
    Град
    Столиците
    @Emilen Направо ми разби представите за ядрена физика, човек . Само едно не ми стана ясно - при положение че имаш точна представа и оценка на ситуацията - ЗАЩО? Според мен имаш нужда от сериозно побутване, някой да ти се скара или нещо такова - не съм ти на годините да те съдя.

Относно мен - Никой не може да те прецака повече от теб самия!; Емануела - Всичко се връща . Всеки ден правя глупави грешки, но като цяло съм неебателен оптимист и се връщаме на горния цитат. Най-гадни са грешките с които прецакваш други хора (още повече ако са група), иначе за друго според мен няма за какво да се тревожите , забелязал съм че човек винаги има втори шанс, винаги има ИЗБОР, независимо от начина по който го постига.

Надявам се да не съм прозвучал изтъркано като връстниците ми, но и да съм не ме е*е.

ПП - Колкото повече "остарявам" толкова по нещастен ставам - при вас как е?

Цитирай Първоначално написано от ilia_92
    When I reminisce ignorance was bliss,
    Back in the days where the magic exist
    Never be the same as it was, 'cuz the way it was
    Just another day in the maze of a myth
    Had a lot of fun living life on the run,
    Never had a chance to pause to get a better glance
    Everything was free and everything was fast
    Never even thought it wouldn't last
    http://www.youtube.com/watch?v=iVyI7S_Yqe0

Повече от фен Аватара на strave
    Град
    Sofia
    Цитирай Първоначално написано от ilia_92
    Знаеш ли че и при мен в известен смисъл е така. Човек греши доживот иначе нямаше да е човек.Честно казано добре,че грешим,защото така може ще успеем да поправям и да се защитим от нови.

Е,от както се обърне каруцата,пътища много!Няма безгрешен човек.А и да споделя грешките тук(което ми се струва крайно неуместно) едва ли ще ми олекне...

хмм

Ами съм правила много грешки в живота си и слид това съм съжалявал а, но съм си вадила поука от всяка една моя грешка и занапред гледам да не допускам глупави грешки.
    Ł

Град
    София
    Твърде се доверих на бивше гадже ... отпределено това е грешка която нямам намерение да повтарям ... иначе за друго не се сещам

и аз имам адски много грешки .... и страшно много съжалвям за това.. ноо всичко рано или късно се връща

че съм учил в тета (техникум по електроника и електротехника ) и бая ми провали бъдещето

Member
    Град
    burgas
    еми аз през целия си сазнателен живот сам правила грешки като се замисля и то доста големи но въпреки това не сажалявам защото човек се учи от грешките си и
    все пак.
    1. супер ама супер много сам наранявала родителите си
    2.забърквала сам се с няколко момчета от които трябваше да стоя на хиляда светлинни години (но сега имам щастлива връзка от 2 години маи ще следва сватба)
    3.наранявала сам доста момчета до себе си понеже имах период в които не зачитах нищо и никои
    4. до ден днешен почти не говоря с родителите си или говеорим и се караме но за това маи повече вина имат те
    5. изгубила сам много пари в последните 2 години и като казжам много са над 20 хиляди което за днешно време са много пари
    6. заради мен и заради това че пр ми ме обича (смея да твардя ) се скара с родителите си
    7.разделяла сам не 1 или 2 момчета с приятелките им и само защото на мен ми е било кеф
    8.пропилях шанса в живота си да имам чисто нов обзаведен апартамент да карам чисто нова кола и да имам доста печеливш бизнес само защото избрах човека до себе си да бъде този, но за сметка на това сега имам човек с когото сам щастлива не толкова печеливш бизнес и не много нова кола
    9.заради мен обраха опартамента на родителите ми защото се бях забъркала с неподходящ човек

маи това са главните ми грешки които аз все пак сам преодоляла и хората са казали "човек се учи от грешките си"

толкова от мен надявам се някои ако го прочете това да вземе пример и да не прави сащите грешки като мен

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си