- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Проверка на сребро
Купих си сребърен ланец, поносих го 1 месец, но имам съмнение, че не е сребърен. Появиха се някакви черни петна, които не могат да се махнат. Не се махнаха нито със сол и вода, нито със сода и вода. Казаха ми, че и с оцет и вода също става, и това пробвах, въобще с какво ли не пробвах. Голямо киснене, голямо търкане беше. По-зле не става, но и по-добре не става. Та въпросът ми е можете ли да ми кажете някакъв начин, чрез който мога да проверя дали е сребърен?
Разгледай се за малък печат издълбан някъде ( би трябвало да е около закопчалката според мен ). Иначе аз си чистех моите с оцет и сода, като гледам само това не си пробвала. Дръж го примерно 1-2 дни.
Има надпис 925 на среброто.Може да отидеш при някой златар .. не знам![]()
Научих, че за секунда можеш да
извършиш нещо, за което ще те боли цял живот.
Научих, че зрелостта много повече зависи
от това какъв опит си придобил и какво си научил от него
и много по - малко от това колко рожденни дни си празнувал.
на закопчалката трябва да има издълбано номерче 925, иначе аз моето сребро както казаха по-горе го чистя със сода и оцет
Вземи един бял лист хартия, вземи и ланеца. После като натискаш ланеца върху хартията, направи една черта. Ако се появи тъмна линия, значи е сребро, ако ли не - Честито, сдобил си се с менте.![]()
To strive, to seek, to find, and not to yield...
Да гледах за номерчето, има такова, но то е толкова миниатюрно, че и с микроскоп няма да мога да го видя. Има нещо вдлъбнатичко, но не се разбира какво е. А иначе това за 925 го знам, но една приятелка ми каза, че нейна гривна, на която е имало такова номерче се е оказала фалшива, макар, че е била купена от лицензиран магазин, а не от някоя улична сергия за сребро. Така че, то вече на нищо не може да се вярва и никакви надписи не ми вдъхват доверие...
среброто почернява, така че не се чуди![]()
пробвай с паста и четка за зъби, все едно си миеш ченето![]()
и от водата почернява повече, така че отбягвай да ко мокриш
http://www.facebook.com/pages/Im-you...43163692376341 < Страницата ми във Фейсбук
Тогава отиди в магазина от който си го купила и ги питай защо почернява, с кво може да се изчисти и т.н. хем да ги засрамиш малко![]()
това и аз го пробвах..иии действаПървоначално написано от stefity
![]()
това което ме боли най-много е,че бях толкова близо...
имах толкова много да ти кажа...и гледах как си отиваш..
Проверката с листа хартия е бая измамна, защото ланеца може да е от никел или нещо подобно, но да е посребрен и в такъв случай пак оставя сива линия.
Отиди до най-близкият златар, питай го - той ще го погледне и веднага ще ти каже - няма да губиш време с опити и т.н.
Ем аз пък от 3години нося гривна, пръстени и обеци - сребърни, и нито са почернявали някога,нито нищо.Проблеми нямам.А иначе, да, отиди в магазина от където си го купил/а (надявам се, че и гаранция имаш) и такам..
Big or small, lies are lies!
ами просто отиди до магазина и ги питаи дали мога да ти го изчистят![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
В по-големите магазини за сребро предлагат почистване. На един мой пръстен му се случи същото, но като го занесох и го пуснаха там се оправи![]()
Е ти нямаш ли сертификат за ланеца,че така се шашкаш?!![]()
А иначе спокойно - сребърен ще да е,но от онова калпавото среброИ аз се бях набутала да си направя подарък и си купих гривна+пръстен+колие за около 80-90 лв. и на края почерняха
От тогава си купувам сребро само от един магазин,защото ми дават сертификат за качеството + една карта,с която ако стане нещо (ако се скъса нещо или започне да почернява) ще ми го оправят безплатно или с отстъпка (в зависимост от повредата).
http://vbox7.com/play:f64c99f309
Шофирай разумно - стигни жив!!!
На мойте сребърни неща пише 925 ITALY на всичките пише така. А аз ги чистя или със сода или с една паста astonish и с гъбата за чинии.
Живея живота си,с усмивка минавам през дните.. Живея живота си,не раздавам безплатно сълзите..![]()
Здравейте! Ще ви дам доста полезна информация! Истинското стерлингово сребро 925 окислява при взаимодействие с въздуха. При това окисление се получават черни петна. Това е напълно нормално, ако вашето сребро е истинско![]()
Тука всички големи разбирачиСъвсем нормално е среброто да потъмнява, спомням си преди баща ми си даваше сребърните неща на една комшийка, дето работеше в монетния двор и ги пускаше на барабаните, връщаше го брутално лъскаво, чак съмнително
![]()
Има си разлика в "сребърните" накити. Пробвай с магнит! Ако не се хваща значи е сребро. А колкото до потъмняването - нормално е. Избягвай да го мокриш.![]()
Успех!
А тези методи за почиатване стават ли за сребро проба 999.Че имам един ланец и го нося 3 години и вече е почернял.Защото май имА разлика при 925 и 999 не само в цената.