.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 22 от общо 22
    Град
    **<S><T><Z>**

Проверка на сребро

Купих си сребърен ланец, поносих го 1 месец, но имам съмнение, че не е сребърен. Появиха се някакви черни петна, които не могат да се махнат. Не се махнаха нито със сол и вода, нито със сода и вода. Казаха ми, че и с оцет и вода също става, и това пробвах, въобще с какво ли не пробвах. Голямо киснене, голямо търкане беше. По-зле не става, но и по-добре не става. Та въпросът ми е можете ли да ми кажете някакъв начин, чрез който мога да проверя дали е сребърен?

Повече от фен Аватара на plamka
    Разгледай се за малък печат издълбан някъде ( би трябвало да е около закопчалката според мен ). Иначе аз си чистех моите с оцет и сода, като гледам само това не си пробвала. Дръж го примерно 1-2 дни.

Супер фен Аватара на j_adore2

Re: Проверка на сребро

Има надпис 925 на среброто.Може да отидеш при някой златар .. не знам
    Научих, че за секунда можеш да
    извършиш нещо, за което ще те боли цял живот.
    Научих, че зрелостта много повече зависи
    от това какъв опит си придобил и какво си научил от него
    и много по - малко от това колко рожденни дни си празнувал.

Голям фен Аватара на Black_Fyed_Peas
    Град
    Пловдив
    на закопчалката трябва да има издълбано номерче 925, иначе аз моето сребро както казаха по-горе го чистя със сода и оцет

Супер фен Аватара на stefity
    Град
    Варна...
    Вземи един бял лист хартия, вземи и ланеца. После като натискаш ланеца върху хартията, направи една черта. Ако се появи тъмна линия, значи е сребро, ако ли не - Честито, сдобил си се с менте.
    To strive, to seek, to find, and not to yield...

Град
    **<S><T><Z>**
    Да гледах за номерчето, има такова, но то е толкова миниатюрно, че и с микроскоп няма да мога да го видя. Има нещо вдлъбнатичко, но не се разбира какво е. А иначе това за 925 го знам, но една приятелка ми каза, че нейна гривна, на която е имало такова номерче се е оказала фалшива, макар, че е била купена от лицензиран магазин, а не от някоя улична сергия за сребро. Така че, то вече на нищо не може да се вярва и никакви надписи не ми вдъхват доверие...

Мега фен Аватара на ameli
    среброто почернява, така че не се чуди
    пробвай с паста и четка за зъби, все едно си миеш ченето
    и от водата почернява повече, така че отбягвай да ко мокриш
    http://www.facebook.com/pages/Im-you...43163692376341 < Страницата ми във Фейсбук

Повече от фен Аватара на plamka
    Тогава отиди в магазина от който си го купила и ги питай защо почернява, с кво може да се изчисти и т.н. хем да ги засрамиш малко

Супер фен Аватара на ThisIsMe
    Цитирай Първоначално написано от plamka
    Тогава отиди в магазина от който си го купила и ги питай защо почернява, с кво може да се изчисти и т.н. хем да ги засрамиш малко
    да,явно е менте и аз колко пъти се набутвам с тва сребро,понеже мн ми харесва а накрая потъмнява.Иди в магазина и поразпитай!

Супер фен Аватара на TheGirlNextDoor
    Град
    `Soмэewhэrэ...
    Цитирай Първоначално написано от stefity
    Вземи един бял лист хартия, вземи и ланеца. После като натискаш ланеца върху хартията, направи една черта. Ако се появи тъмна линия, значи е сребро, ако ли не - Честито, сдобил си се с менте.
    това и аз го пробвах..иии действа
    това което ме боли най-много е,че бях толкова близо...
    имах толкова много да ти кажа...и гледах как си отиваш..

Печати има и на ментетата.. иначе не си уцелила правилната комбинация за почистване.. не е вода и сода, нито вода и оцет, а е оцет и сода.. и ментетата стават розови, така че едва ли е менте, щоме почерняло.

Проверката с листа хартия е бая измамна, защото ланеца може да е от никел или нещо подобно, но да е посребрен и в такъв случай пак оставя сива линия.

Отиди до най-близкият златар, питай го - той ще го погледне и веднага ще ти каже - няма да губиш време с опити и т.н.

Мега фен Аватара на vagarious
    Ем аз пък от 3години нося гривна, пръстени и обеци - сребърни, и нито са почернявали някога,нито нищо.Проблеми нямам.А иначе, да, отиди в магазина от където си го купил/а (надявам се, че и гаранция имаш) и такам..
    Big or small, lies are lies!

Град
    KaRlOw0
    ами просто отиди до магазина и ги питаи дали мога да ти го изчистят

В по-големите магазини за сребро предлагат почистване. На един мой пръстен му се случи същото, но като го занесох и го пуснаха там се оправи

Мега фен Аватара на 3oPuTy
    Град
    в сърцето на едно момче ... (sun)
    Е ти нямаш ли сертификат за ланеца,че така се шашкаш?!
    А иначе спокойно - сребърен ще да е,но от онова калпавото сребро И аз се бях набутала да си направя подарък и си купих гривна+пръстен+колие за около 80-90 лв. и на края почерняха От тогава си купувам сребро само от един магазин,защото ми дават сертификат за качеството + една карта,с която ако стане нещо (ако се скъса нещо или започне да почернява) ще ми го оправят безплатно или с отстъпка (в зависимост от повредата).
    http://vbox7.com/play:f64c99f309
    Шофирай разумно - стигни жив!!!

Супер фен Аватара на viksit0y
    Град
    Варна
    На мойте сребърни неща пише 925 ITALY на всичките пише така. А аз ги чистя или със сода или с една паста astonish и с гъбата за чинии.
    Живея живота си,с усмивка минавам през дните.. Живея живота си,не раздавам безплатно сълзите..

Monikaaa.
    Guest
    Здравейте! Ще ви дам доста полезна информация! Истинското стерлингово сребро 925 окислява при взаимодействие с въздуха. При това окисление се получават черни петна. Това е напълно нормално, ако вашето сребро е истинско

Голям фен Аватара на supersonic0
    Тука всички големи разбирачи Съвсем нормално е среброто да потъмнява, спомням си преди баща ми си даваше сребърните неща на една комшийка, дето работеше в монетния двор и ги пускаше на барабаните, връщаше го брутално лъскаво, чак съмнително

Има си разлика в "сребърните" накити. Пробвай с магнит! Ако не се хваща значи е сребро. А колкото до потъмняването - нормално е. Избягвай да го мокриш.
    Успех!

Супер фен Аватара на NissaN
    А тези методи за почиатване стават ли за сребро проба 999.Че имам един ланец и го нося 3 години и вече е почернял.Защото май имА разлика при 925 и 999 не само в цената.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си