- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Само 30 лева на седмица...
Не мога да карам на плодове много време,щот' омръзват...Първоначално написано от TheNewReligion
![]()
И си разпределяй добре парите, защото аз в началото като заминах така да живея в друг и много не си правех сметката.Случвало ми се е до петък да остана с 60ст. и да не мога да се прибера![]()
Иначе 30лв. не са много...Ако трябва да даваш пари за пътни до родния си град всяка седмица или през седмица ще ти е малко трудно да изкарваш.Затова няма дя висиш все по кафетата![]()
Относно храната, ще казваш на майка ти да ти готви поне 2-3 манджи, че и повече.Така ще ти се налага да си взимаш храна само в даскало.
Лека по лека ще научиш тънкостите на това оцеляване![]()
No MaN, No CrY!!!
\m/
ако питаш мен я спри тая диета,просто се ограничавай откъм хляб и сладко.Вие момчетата сте много лесни за сваляне на кгиначе може да си пържиш яйца или да си правиш спагети,салати (докато още има пресни зеленчуци) ,супи.И в кауфланд доколкото знам има такива готови храни и не са скъпи... идеи много
![]()
1.Кекс в микровълновата само за 9 мин
Продукти:
125 г масло
125 г брашно
125 г захар
100 г орехи
1 с.л. (10 мл) ром
4 бр. яйца
1/2 пакетче бакпулвер
150 г марципан
мазнина за формата
брашно за формата
В порцеланова купа се смесват размекнатото масло, брашното, захарта, 50 г нарязани орехи, ромът, яйцата и бакпулверът. Разбърква се добре с миксер до получаването на гладко тесто. Слага се в намаслена и поръсена с брашно форма и без да се похлупва, се държи 9 минути при 600 Вт. Оставя се да изстине малко и се обръща. Марципанът се разтопява за 1 и 1/2 минути при 600 Вт и кексът се покрива с него. Гарнира се с цели орехови ядки.
2.Пълнени чушки пак в микровълнова:
2 бр. червени чушки
2 бр. моркови
80 г ориз
10 бр. фъстъци
1 с.л. розмарин
олио
Отрязва се капаче на чушката, почиства се от семките, измива се и се подсушава. Морковът се обелва и се настъргва на едро, смесва се със сварения ориз, нарязаните фъстъци, розмарина и олиото и се пълни в чушката. Слага се отрязаното капаче, похлупва се и се държи 5 минути при 600 Вт.
3.Кренвирши с бекон
Продукти за 3 порции:
6 кренвирша
около 150-200 гр кашкавал
около 150 гр бекон
масло 1 суп. лъж.
Обелете кренвиршите и разрежете на две по дължина. Нарежете от кашкавала дълги лентички. Поставете във всеки кренвирш по една. Увийте с нарязания на тънко бекон. Поставете в намазана с масло тавичка, ако ще печете в традиционна печка или в подходящ за микровълнова фурна съд. Печете съответно 10-15 минути на около 200 градуса или 3-4 минути на най-силната степен на микровълновата.
4.Картофи по савойски
Продуктиза 3-4 порции)
700 г. варени картофи,2 скалидки чесън,250 мл. зеленчуков бульон,2 яйца,сол,едър шарен пипер,80 г. настърган кашкавал.
Начин на приготвяне:
1.Картофите се обелват и се намачкват.Поставят се в микровълновия съд.
2.Към зеленчуковия бульон се прибавят яйцата,чесънън,солта и пипера и с така получената смес се заливат картофите.
3.Поръсват се с кашкавала,похлупват се и се пекат първоначално 4-5 минути на 100%.След това похлупакът се маха и се пекат още 10 минути на 50%.
БЪРЗО ГЮВЕЧЕ ЗА РАБОТЛИВЦИ И МЪРЗЕЛИВЦИ
около 50гр. сирене се слага на дъното
добавя се салам, кренвирши или друго месо по ваш вкус, но предварително приготвено
1/2 пресен домат или 1с.л.доматен сос, дори кетчуп става като няма друго
поръсва се с чубричка , чер пипер на вкус и малко сол ако сиренето е по-безсолно
покрива се с кашкавал
1-2яйца най-отгоре като пробиете жълтъка
слагате и не повече от 1 пръст вода, покривате и мятате в микровълновата за 4-5 мин.
По ваше желание може да добавите и други продукти.
Добър апетит!![]()
Първоначално написано от SuNsEt
А може ли да се уженя за теб,та да ме научиш на някои тънкости?![]()
Малко странно изглежда-казваш че искаш нещо лесно и бързо за ядене да можеш да готвиш в микровълновата,а после това не ти харесва,онова омръзва...когато се бориш за оцеляване сух хляб ще ядеш ако трябва.В твоето положение не е толкова трудно щото можеш да си готвиш ранзи работи....гювечетата са добра идея,картофи можеш да си вариш в микровълновата(те са и доста здравословни)...абе идеи много-можеш да си земеш направо една книжка за готвене в микровълнова и да импровизираш.
![]()
Значи от панса до даскалото има 1 час път,ще сменям 2 автобуса и за двата ще имам карти,така или иначе.. Ще се пребирам в Петък от даскало и Неделя пак отивам в панса и наще ще ми дават отделно кинти за влака,а и за там също ще имам карта!Първоначално написано от monka
![]()
Ще се оправиш няма страшноПървоначално написано от iwancho
![]()
No MaN, No CrY!!!
\m/
Първоначално написано от iwancho
![]()
Пица без тесто
ПОРЦИИ: 1
ПРОДУКТИ:
1 яйце варено - 60 гр
сирене - 150 гр.
домат - 50гр.
пиле филе - 50 гр.
кашкавал - 50 гр.
сусам - 1с.л. (15гр.)
маслини 10 бр. - 50гр.
ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязано на 5 колелца яйцето се нарежда в плитка чиния. След това сиренето - натрошено, доматите на 5 колелца. Пилето се нарязва на малки парченца и се слага отгоре. Настъргва се кашкавала върху пилето, поръсва се сусама и се нареждат маслините. Пече се на средна топлина в микровълнова за 5-6 мин, докато се разтопи кашкавала хубаво.
тъй като живея в тоя квартал ще се опитам да те насоча.освен лафки и магазинчета до Стоителния не се сещам да има закусвалня или нещо такова.питай дали имате стол и се запиши.можеш да си взимаш храна от Сани(на 10 минути път ти е) всякаква,за цени не мога много да те насоча,но е много добра,майка ми е взимала няколко пъти.(те там ти я слагат в едни кутии ала-бала)
носи си храна от вас,няма нищо лошо,недей да си харчиш парите за глупости.най-много като си видиш съквартиранта може някой път да се разбирате с него и да си взимате по-голямо количество готова храна и да делите парите.пак ще си на далаверадруго другоо ако се сетя ще ти пиша
![]()
MarkKnight - мъжленцето
awesomesheepy - лелинка
DaNGeRousLy - братче
RageAgainstTheMachine - тате
cherrygloss - мама
Sunshinebabybyy - сестриче
xNymphetamineGirlx - сестриче
Discard - братче
polssa - сестриче
за картата за влака-не си взимай преди 30 септември,защото тогава изтичат всички,независимо кога си я изкарал.Първоначално написано от monka
![]()
MarkKnight - мъжленцето
awesomesheepy - лелинка
DaNGeRousLy - братче
RageAgainstTheMachine - тате
cherrygloss - мама
Sunshinebabybyy - сестриче
xNymphetamineGirlx - сестриче
Discard - братче
polssa - сестриче
Първоначално написано от bloodyF
Както се казва по селски ; Найш кво шкимбйе имам? Тоест имам голям корем,като бременна хлебарка съм, виж ся,сметни, 163 някъде съм висок и съм 57 кг. ужас, уж момчето трябва да е стегнато,ала бала, а аз съм прасе и половина, сега всеки ден карам минимум 10 км. колело - 5 слизания и 5 качвания от нас до гарата... :х
Към tonnie_ (май така беше) : Айде дай си skype-а,че искам да те питам някои работи за Пловдив и магазини,мноооого е спешно!
Аз го видях днес... не ми допадна много много,но ще се примиря.. все пак 5 години ще деля 1 стая с него.. :х Всмисъл не ми допадна,защото аз съм по-"нахакан" така да се каже,ако ме поканят на купон или просто да се съберем да си говорим аз ще приема и ще си уча вечерта, а той дори вече знае кога трябва да ставаме,к'ви автобуси ще хващаме... А и ако случайно запаля цигара пред него или (това се случва 1 път годишно) си взема бира, че ми се допие (малка кутийка,от най-малките) той ще ме изпорти... Ама както и да е,това са си мои проблеми,все пак това за Сани ми допада,определено ми допада,защото аз ОБОЖАВАМ такива магазини...Първоначално написано от tonie__
На майка ти пут#ата ще сготвя!Първоначално написано от abv01
abv01 да не чувам детски глас!Тихо!![]()
Не,горелка,че по-лесно да пърля на майка ти дупенцето и да мирише на гомненца!Първоначално написано от abv01
Вместо да ми викаш "евала" пиши по темата.. ;dПървоначално написано от flip95
Ми папкай манджичките на мама,яж баници и кифлиПървоначално написано от iwancho
и си сготви нещо лесно.Даже аз мога да си сготвя бая неща а съм на 14
![]()
Давай скайп бате да се учим взаимно ..Първоначално написано от flip95
Аз мога да готвя мнооол раоти!
![]()