- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Само 30 лева на седмица...
я кайи ся зна4и си мом4е и си на диета![]()
![]()
![]()
аз се опивам да ка4а колкото се може поже4е килца
![]()
![]()
и ж краина сметка каж е проблема- какво да яде6 ли
![]()
ми храната дето маикати я прави не ти ли стига
![]()
![]()
се някяк сте се справи6
Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни.
Първоначално написано от SkiCatA
НАУЧИ СЕ КАК ДА ПИШЕШ,ТОГАВА ЩЕ ТИ ОБЯСНЯВАМ ВСИЧКО!![]()
Иха, в друг град, трябва да се оправяш сам. Доста трудно ще ти бъде в началото, предполагам. 30 лв. на месец са достатъчни, щом в събота и неделя майка ти ще ти готви, съответно в понеделник ще можеш да ядеш, та даже и във вторник. Останалите дни можеш да си говиш рецептите, които бяха писани в другата тема, да си купуваш готови храни или пък пица на парче - все пак 1 лв. и нещо е. Аз имам един въпрос - къде ще живееш? В смисъл какво ще има в стаята\апартамента и дали ще си сам?![]()
elito6754, става въпрос за 30 лв. на седмицакак за 1 месец... и прочети първата страница - там ясно пише какво има в стаята.
Няма проблем,ще й обясня,така или иначе няма какво да правя сега...Първоначално написано от Sarafina
Първоначално написано от elito6754
Знаачии,ще съм на общежитие в на Английската,понеже ПГСАГ си нямат свое,стаята няма да е особено голяма.. Ще има:
1. мивка
2. хладилник
3. гардероб
4. нощно шкавче х 2
5. легло х 2
6. бюро х 2
7. шкафче някакво за вилици,лъжици,etc
Ииии,това мисля,че трябва да е.. А относно това,дали ще съм сам.. - не,ще си имам съквартирант...![]()
Не мога да ти помогна, посочвайки ти заведения, щото не са ми ясни тези в квартал Каменица, но ти пожелавам успех и да успееш да се справиш със ситуацията. За да го направиш, избий си първо от главата идеите за денонощни навъртания около момичетата, както беше написал в една темаУспех!
ASL - 22 M PLOVDIV
# # #
Първоначално написано от momchence_89
Дано...Първоначално написано от storex
![]()
Ясно. Извинявам се, не съм прочела внимателно.Ами, щом ще си със съквартирант може да си разпределяте храната. И успех в новия град!
![]()
Мерси!Първоначално написано от elito6754
![]()
Hякой няя ли да пише? ;\
Да ти кажа най-евтино излиза да си взимаш неща от супера и да си правиш вкъщи.Например - спагети за микровълнова (които стават и за газов котлон, приготвят се (независимо каква марка са) като се оставят в много гореща вода за 5-7 мин., като станат готови просто стават по-меки, но не много по-дебели/с тях просто няма как да сгрешиш в готвенето много е лесно и бързо), готова храна, зеленчуци и плодове (евтини са), консервирана храна (русенско варено, риба, гъби и т.н.) и мн. др. Също няколко пъти в седмицата можеш да си позволиш да ядеш навън, ама не знам просто това как става с 30лв за една седмица. Но ще стане, ако пробваш това със супера, защото е най-евтиния вариант.
Едит: А, я кажи улицата на т'ва общежитие, ако мога да ти кажа някое евтино заведение с нормална храна.
Първоначално написано от stealthyGirl
Т'ва със спагетите ми е запазена марка.. А за улицата - не знам... :s
Абе, аз я намерих в интернет (бул. България, с/у Окръжна болница), но не мога да се ориентирам къде точно на булеварда, не я знам тая болница. Все пак и аз съм нова в града.![]()
Предполагам, че е някъде м/у Окръжната и Езиковата. Ето как са на картата: http://i26.tinypic.com/2dqix52.jpg Вижда се близо един хипермаркет, а малко по-наляво има още един.
Първоначално написано от stealthyGirl
Ти къде ще учиш в Пловдив?
Offtopic: Шапка ти свалям че си навит да живееш сам(тъй де със съквартирант) и си само на 14. Много ми е интересно как ша се развият нещата.
А по темата, излглежда че си доста добре подготвен, няма да стоиш гладен.
И 1 рецепта от мене за на бързо:
1. Взимаш 1 картоф, желателно по голям, и го слагаш в микровулновата за около 4-6 минути в зависимост от големината. Също има значение и от микровулновата така че може и да трябва да експериминтираш с времето.
2. Белиш картофа(малко пари) и го цепиш на 2 или 4
3. след което с 1 вилица леко намачкваш всяка полвинка/четвъртинка(тук целта не е да стане на каша). Слагаш малко маргарин отгоре докато е още топъл картофа да може се порастопи и сол на вкус.
Въобще не съм добре с готвенето но това и аз мога да го правя.
Първоначално написано от Seattle
![]()
Как не ти е гръмнала микровълновата...
микровулнова, беПървоначално написано от Ballbreaker
четеш ли
Наистина трябва да си разппределиш добре парите..Първоначално написано от YouCantStopMe
Падат ти се по 5 лв на ден..Но примерно единият ден ще си пазаруваш за два дни и така..Според мен ако ги разпределиш правилно няма да имаш проблеми..Аз също ходя с по 5 лв на даскало, като 2.20 са ми за път..
И пак оспявам да спестя някой лев..
![]()
Първоначално написано от falshiwata
Ще видим...![]()
I da ne zabravqme-salati, nai-lesnoto qdene, koeto moje da se napravi. Ina4e e kofti 4e ima6 samo mikrovulnova, ako be6e normalna pe4kata 6te6e da e kude kude po-dobre.
btw: Ima edna knijka- svetkavi4ni qstiq, v tiq slu4ai e nai-podhodq6ta![]()
Първоначално написано от PiruBloodz
Ще видим...![]()
От картоф да гръмне микровълнова? Аз трябва да съм сменил поне 20-тина ако беше така.![]()
първо искам да попитам abv01 да се обадяли на зоопарка в стз да им кажа че намерихме маимуната която избяга
а сега до иванчо
1.6 лева на ден хич не са малко
2.микровълновата може се ползва не само за топлене - може и да се готви и още много неща ( така че си купи книга за готвене в микровълнова или си намери рецепти в нета )
3.разпределяиси парите избягваи да харчиш повече от 5 на ден защото може нещо да се случи и да ти се наложи 1 ден да дадеш повече пари и така може и да останеш гладен някои ден . а в дните когато ядеш това което ти праща маикати избягваи да харчиш излишно
4.може на определено време с родителите ти да ходите до метро или някои подобен магазин за да те запасят с от тези разтворими спагети и супи или консервираните храни
5. не знам дали в пловд има аскент но там продават готова храна която е сравнително вкусна и е евтина
6.китаиската храна поне тук в стз е доста евтина(зависи какво си взимаш де ) и мн ама мн вкусна едно блиудо стига да се наяде едно семеиство от 3-4 души - така че може да си го делите със съквартиранта или да си го пребираш в хладилника за друг ден(е не да го оставяш да се вмирисва )
надявам се да съм помогнала и късмет
п.псори за правописните грешки